ההריונות שלי
הבדל ענקי מהראשון לנוכחי. בהריון הראשון הרגשתי (כמו עוד כמה כותבות כאן) שזה המצב הטבעי. לא הבנתי איך יכולתי לא להיות בהריון עוד קודם, והרגשתי שכל הנשים בעולם צריכות להיות בהריון. כי ככה צריך. ההרגשה הזאת (לגבי כל הנשים בעולם) עברה לי אחרי הלידה. אז הרגשתי שכולן צריכות תינוק
ההריון היה נפלא. תקין, עגול, התמכרתי לתנועות. סבלתי בהתחלה מבחילות, ובסוף מצרבות, באמצע מהמתחויות של העור (אאוץ'!), אבל נהניתי מכל רגע. הרגשתי שההריון מגן על הגוף שלי. הוא חזק יותר, מונע מעצמו מחלות ועובד הרבה יותר טוב בהריון. רק בסוף כבר היה קצת כבד, אבל בשניה אחרי הלידה כבר תקפו אותי געגועים עזים לבעיטות ותנועות. ההריון הנוכחי קצת יותר חרדתי, בגלל הריון קודם שלא התפתח ואני מרגישה שהתמימות שהיתה לי בהריון הראשון לא תחזור לעולם. אבל עכשיו כשהתחילו התנועות, הבטן עוד יותר גדלה וגם הילדה שלי כבר מודעת לנושא ("לי יש תינוק בבטן ולך יש תינוקת!"
), אני מתחילה יותר להנות. וכמובן כדי להעביר את החרדות אני מתעסקת בלידה (פה
) כדי לשמור על אופטימיות. חלומות מטורפים היו לי בשני ההריונות, ובטח עוד ימשיכו בהריון הזה (יש לי עוד חצי הריון לעבור... זה בטח ילך ויתגבר). אלה יותר חלומות על אחרי לידה (לא משנה באיזה שלב). על תינוקות, על חוסר אחריות. בטח יהיו התפתחויות בהמשך... טעמים - ההריון הזה מאוד דומה להריון עם מאיה. לא ממש שותה חם, ובטח לא קפה חם. רק קפה קר ולעתים רחוקות (כשקר לי) תה צמחים חם. למרות ההבדל בין הראשון לנוכחי, אני מרגישה שזה מאוד דומה, ומקווה שההמשך והתוצאה יהיו דומים (ולידה קצת שונה). <אגב, ההריון שלא התפתח היה מאוד מאוד שונה בתופעות>. לסיכום - מאוד אוהבת להיות בהריון. תמיד. לקח לי שנתיים אחרי הלידה לרצות עוד ילד, אבל לרצות עוד הריון רציתי מיד...