אבנית - מיתוס ?

בטיטi

New member
../images/Emo41.gif אבנית - מיתוס ?

גר בבניין חדש יחסית (נבנה לפני 5 שנים), כשהתקינו לי את מכונת הכביסה - הציעו לי בחום לוהט להוסיף (בתשלום כמובן) - מסנן אבנית (עם שלל הסברים מדוע זה חובה) כשהתקינו לי את המייבש - הציעו לי בחום לוהט להוסיף (בתשלום כמובן) - מסנן אבנית (עם שלל הסברים מדוע זה חובה) כשהתקינו לי את מדיח הכלים- הציעו לי בחום לוהט להוסיף (בתשלום כמובן) - מסנן אבנית (עם שלל הסברים מדוע זה חובה) בנוסף, חבר המליץ כדרך אגב לשים מסנן אבנית על הברז הראשי בבית. בינתיים לא שמתי כלום
האם יש אמת בכל נושא האבנית ? מה כדאי לעשות ? ואיך בכלל יודעים היכן נמצא הברז הראשי ?

בינא

Member
אבנית - מיתוס? באילת לא קיים למשל

כי יש שם מים מותפלים. אתה לא ציינת היכן אתה גר, לא באיזו קומה ולא מי ספק המים...אז איך אתה רוצה יעוץ בנושא אבנית? מה שכן כל אחד יכול לבדוק, מבחינת כמויות האבנית במים, זה את הקומקום... אם אתם נאלצים לבצע טיפול נגד אבנית בקומקום מידי חודש כי הוא מלא אבנית, יש לכם הרבה אבנית במים. אם טיפול כזה נעשה פעם ב-6 חודשים, מצבכם טוב וכמויות האבנית קטנות. האבנית הזו היא סידן הטבע. אינו מזיק אבל אם קיים בכמויות גדולות מידי, נדבק לגופי החימום, גורם להם לעבוד זמן רב יותר על חימום כמות מים (בקומקום, במכונת הכביסה, במדיח, בדוד המים החמים) ובכך יש צריכת חשמל גבוהה יותר, מה שיוצא מהכיס ומבוזבז וניתן לחסוך. אז אם אין לך מי יודע מה אבנית בקומקום, אינך צריך לשים מכשיר המונע אבנית...אבל מומלץ לך לדעת היכן הברז הראשי למקרה של בעיה בבית שתצריך את סגירתו.

fireman

New member
שאלה...

מה הקשר בין הגובה של הדירה להימצאות האבנית במים?

bis fd

New member
הקשר הוא

שחשוב איפה אתה גר, כדי לדעת אם יש בכלל אבנית לדוגמה אני גרתי 10 שנים באילת וששמתי מלח למדיח הכילים היו לבנים ואבקתיים, כי אין צורך ואין אבנית כמו כן היום ברמת הגולן יש לי מי עדן בברז ואין אבנית

התועלת היותר גדולה של מסנן אבנית

היא בדוד שמש . שאם הוא לא קיים אז צריך לנקות את דוד השמש כל שנה או כל שנתיים . למכונת כביסה לא צריך מסנן אבנית כי לאנשים שלא עובדים במוסך אין צורך לחמם את המים למעל 45 מעלות . האבנית נוצרת ב 60 מעלות וגם אם כן עלות של החלפת גוף חימום יותר זולה מ כל התכשירים למניעת אבנית

למעלה