אומגה 3

SiteMap

New member
../images/Emo41.gif אומגה 3 ../images/Emo35.gif

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות

razgalili

New member
תשובות

1) כיוון שדגים מכילים כספית אין כמות מומלצת לאכילת דגים. מומלץ בחוזקה לא לאכול דגים בכמויות גדולות ורצוי גם לא בכמויות קטנות 2) אף דג לא מומלץ. 3) כן עדיף לקחת תוספים בשל החשש ממתכות כבדות. 4) המוצר המומלץ הוא השמן של גיא בן צבי כיוון שגיא מביא את השמן בקירור, והכמות למחיר היא הגבוהה ביותר מכל השמנים בישראל. 5. הריכוז תלוי בגיל משקל, מין ובעיות רפואיות. אני ממליץ לקרוא את המדריך באתר של גיא. 6. בהריון יש צורך יותר גבוהה באומגה שלוש. ההמלצה שלא לאכול דגים הופכת להיות אזהרה חמורה - אין לאכול דגים בהריון מחשש לפגיעה נוירולוגית קשה בילוד עד כדי פיגור.

Chaya Lottner

New member
אומגה שלוש

בהריון, אני ממליצה יותר DHA ופחות EPA. דיברתי אתמול עם ד"ר מקקנדלס על הנושא הזה. יש רופאים רציניים בDAN! שחושבים שההמלצות עכשיו ליחס 3:2 וCLO לא כל כך טוב לילדים שלנו. אני חושבת שכל ילד יחיד וההורים צריכים לדבר על ההיסתוריה ונסיון וסימפטומים עם מישהו מקצועי להחלית איזה אומגה שלוש ובאיזו כמות לתת לילד. חיה לטנר, MSc 02-991-8534

JacobSk

New member
חיה את צודקת זה מה שאני מנסה להזביר כאן

בהמשך חודשים!

חיה, אשמח אם תפרטי יותר

לגבי היחס בין DHA ו-EPA , גם בהריון - ההסבר של גיא משכנע, לדעתי. אשמח לשמוע תשובה מנומקת למה הוא לא צודק. מביאה שוב את ההסבר שלו (מעתיקה מהאתר באופן טבעי): ""מאחר ראיתי הרבה כניסות לאתר שלי מכאן באתי לראות על מה הדיון. מעבר לכך שיש לי הרבה מאד מה להגיד על אומגה 3 בפרט ותזונת שומנים בכלל יש לי הערה אחת חשובה ביותר לדיון האחרון שלכם על היחס בין EPA ל DHA. אסור, ממש אסור, לצרוך יותר DHA מ EPA! אם כבר לצרוך רק חומצת שומן אחת אז רק EPA ובשום אופן לא רק DHA. יש לכך הסבר ביוכימי ברור חד וחלק. אמנם הסבר מורכב אבל אני יכול להסביר אותו (לא עכשיו, מי שרוצה שיפנה אלי). הטענה שהעובר המתפתח צריך הרבה DHA היא נכונה לצורך יצור רקמת המוח העצבים והעין. אבל הגוף יודע ליצר DHA מ EPA ביעילות מאד גבוה. לעומת זאת הוא לא יודע ליצר EPA מ DHA (אולי בכמויות מזעריות). אבל מנגנון הויסות בין חומצה ארכידונית (אומגה 6 ) לEPA (אומגה 3) תלוי בכמות הEPA והDHA והיחס ביניהם. והתוצאה הסופית של עודף DHA ומחסור בEPA היא עודף יצור של חומצה ארכידונית שזה אומר מצב של מחסור באומגה 3 ועודף באומגה 6. לכן עד כמה שזה מנוגד לאינטואיציה אולי- תריכה עודפת של DHA (שהיא סוג של אומגה 3) גורמת לנזק של עודף אומגה 6 וחוסר אומגה 3... לכן אני מתריע בפני יועצי התזונה שכאן- בשום אופן לא להמליץ על צריכת כמות מוגברת של DHA אפילו אם יש מוצרים כאלו בשוק ואפילו אם אתם קוראים מחקרים על כך שמוח האדם מכיל הרבה DHA (מה שנכון בפני עצמו). היחס האופטימלי של EPA ל DHA במזון הוא היחס הטבעי בשמן דגים שהוא 3:2 או לכל היותר 2:1 לטובת EPA. ולמי הזכירה כאן שפשתן הוא תחליף לשמן דגים- זו טעות בסיסית. הגוף לא צריך את האומגה 3 שבפשתן שזו חומצה לינולנית אלא כדי ליצר EPA. הוא עושה זאת ביעילות נמוכה של 5-10% לכל היותר אצל אנשים בריאים ופחות מכך אצל אנשים עם בעיות מטבוליות. לכן הדרך הנכונה לתיגבור EPA היא שמן דגים או בשר בעלי חיים שגדלו רק על עשב... ועוד הערה קטנה לנושא הריון ומדללי דם- אומגה 3 בצורת שמן דגים איננה מדללת דם. . היא לא מונעת קרישה, לא גורמת לדימום ולא מדללת דם. היא מונעת קרישת יתר ובכך מקטינה מאד את הסכנה לקרישי דם בהריון ובכלל. אני מצרף כאן קישור למאמר על אומגה 3 ופוריות הכולל גם הסבר על ענין "דילול הדם". ‏‏http://www.omega3galil.com/articles.asp?lang=1&aid=32‏‏ " לגבי היחס 3:2 - הראיות האנקדוטליות מהפורום היו חיוביות באופן מובהק. למה ד"ר מקנדלס חושבת שזה לא טוב? (באמת אני שואלת)

יפיתה 123

New member
הגינקולוג שלי הסביר שהאזהרה בהריון היא

לצרוך לא יותר מ2 מנות דג בשבוע ואין צורך להכנס לפניקה בענין, זו אזהרה שהתפרסמה בארה"ב ובקנדה שם הדגים מהאוקיינוס ומכילים הרבה כספית. בכל מקרה לאומגה 3 מיוחד להריון, כשלא אוכלים מספיק דגים (כמוני) יש את אלספה 9 חודשים.

זו אכן ההמלצה הרשמית

אבל לדעתי אין בה היגיון, ואני אעז לומר שלדעתי כן יש בה אינטרסים. מזמינה אותך לקרוא מה כתבתי על זה בדף הרעלת_כספית באתר באופן טבעי (וגם כאן בפורום, אבל לחפש בתפוז קשה יותר)

למעלה