אורח בפורום: יהודה ואס דיאס

../images/Emo41.gifאורח בפורום: יהודה ואס דיאס../images/Emo41.gif

בהמשך לאירוחים האחרונים שהיו אצלנו בפורום של דניס הנובר, גדי סקורניק וחיים זוט, אנחנו שמחים וגאים לארח אצלנו בפורום לשאלות ותשובות גם את יהודה ואס דיאס. יהודה ואס דיאס הוא נולד בהולנד בנוב' 1939, והחל להתאמן שם בג'ודו. בגיל 19 הוא נבחן לחגורה שחורה בג'ודו ע"י אנטון חיסינג (שהיה פעמיים אלוף העולם בג'ודו במשקל פתוח (1961 ו-1965), אלוף אולימפי (1964), ופעמים רבות אלוף אירופה. הוא היה הלא-יפני הראשון שזכה באליפות העולם במשקל פתוח). יהודה עלה לארץ בתחילת שנות ה-60', והחל ללמד בארץ ג'ודו במועדון מכבי רמת חן ברמת גן. הוא בין הראשונים שהחל ללמד ג'ו-ג'יטסו בארץ. רבים וטובים גדלו אצלו על המיזרון והיום הם מורים בזכות עצמם (רשימה חלקית מאוד: יונה מלניק דאן 7 בג'ודו, מתי אליישיב דאן 6 בג'ו-ג'יטסו, המורה שלי אמיר ברנע דאן 6 בג'ו-ג'יטסו ועוד מורים רבים). יהודה עדיין מלמד ג'ודו ועובד כיום בעיקר עם ילדים. ניתן לשרשר להודעה זו שאלות אליו עד יום שני הקרוב ה-12 ביוני ב-22:00. השאלות ירוכזו ויועברו אליו במרוכז על מנת שיענה עליהן, ולאחר מכן יפורסמו כאן במסמך אחד של שאלות ותשובות. נא להקפיד על שאלות עניניות ועל שפה ראויה. אנו רוצים להודות ליהודה ואס דיאס על הנכונות להתארח אצלנו בפורום, ורואים בכך כבוד גדול.

ש מים

New member
כל הכבוד למנהלי הפורום!!!

שהצליחו להביא לכאן את יהודה סנסיי
וכמה שאלות ליהודה, שהיה גם מורי הראשון לאמנויות לחימה (וכמובן המורה "המיתולוגי", לאמנויות לחימה, של אישתי
). 1. יהודה סנסיי, אני זוכר שכתלמיד מתחיל (והיום זה בולט וחקוק לי עוד יותר) הדבר שהכי הרשים אותי/אותנו היה הנוכחות שלך על המזרון. מדובר בשילוב של עמידה ונוכחות ברורות. הייתי רוצה לשאול אותך, אם תוכל: מה עובר לך בראש כשאתה נמצא בקרב? על מה אתה חושב כשמולך עומד יריב גדול, חזק ומאיים? באיזה "מוּד" אתה נמצא? 2. דבר נוסף, שקשור לראשון, היה הנחישות בתרגילים, "הרוח" שנמצאת מאחורי התרגיל. יחסית (טוב, אני יודע שהייתי אז מתחיל וטירון, אבל אני רואה את זה גם אצל אחרים שהיו וותיקים ממני) היה מיעוט של טכניקות, אבל כל עמידה, כל תנועה, כל טכניקה שידרה עוצמה, שידרה "הליכה עד הסוף", ללא פשרות. ולכן השאלה הבאה: איך היית מדרג היום את הטכניקות, כלומר - על מה יש לשים את הדגש - יותר על לימוד ותירגול מגוון של טכניקות או יותר על קרב ועל "חישול הרוח"? וכן - מה לדעתך חשוב יותר בקרב: הרוח (הרוח הקרבית, "רוח הלוחם") או ארסנל הטכניקות? 3. אני יודע שאתה מתמקד היום בללמד ילדים, ואני יודע שכל השנים סיפרו ודיברו על היכולת הנדירה שלך לחדור ללב הילדים וללמד אותם ג'ודו וג'וג'יטסו. רציתי לשאול: מה הסוד שלך? מה המפתח שבאמצעותו ניתן לחדור ללב של הילדים, להרגיע אותם, ולגרום להם להקשיב, לתרגל ובעיקר לאהוב את הלימוד של אמנויות הלחימה
בהערכה ובכבוד ענק! שי רגב.

roy33itc

New member
חשיפה בפורום שי?,השתגעת??../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif../images/Emo140.gif

ש מים

New member
ומשהו אישי ליהודה

ורד מוסרת לו המון נשיקות ואהבה (והיום היא חזרה להתאמן, אחרי הפסקה ע-נ-ק-י-ת, והיא מתאמנת בג'ודו אצל יונה מלניק סנסיי. הכל נשאר במשפחה
).

Dirge

New member
אני דווקא הייתי רוצה לשאול

מה יהודה חושב, בתור אומן לחימה ותיק שראה את השינויים באמנויות לחימה בדורות האחרונים, על ההתפתחות של אמנויות לחימה בכלליות וג'ודו בפרט בימינו. זאת אמרת, בתור אחד שהתאמן באמנויות לחימה מעל 40 שנה, מעניין אותי לדעת מה הוא חושב על הכיוון הכללי של אמנויות לחימה מימינו והלאה. סגנונות שהולכות ונעלמות, על רמת המסורתיות שהולכת ונעלמת לטובת ספורטיביות. וכהמשך לשאלה, ראיתי שהתחום של שילוב אמנויות לחימה MMA תופסות הרבה אהדה לאחרונה. איך זה גם משפיע על הכיוון של ג'ודו? בתור אמנות לחימה שלא מיועדת להיות קטלנית, שמשלבים אותה עם אמנויות כמו קראטה ואגרוף, זה לא שובר את הזרימה הספורטיבית של האמנות? ותודה רבה ליהודה שנותן מזמנו לחלוק איתנו את דעותיו, חכמתו ונסיון חייו!

roy33itc

New member
יהודה שלום ותודה שהסכמת להתארח

בפורום. שאלה ראשונה: לו יכולת לחזור אחורה וללמוד משהו שונה ממה שלמדת,או בדרך שלמדת,מה זה היה?. שאלה שנייה: האם לדעתך בגלל שהיום הלוחמים "קשוחים" פחות הם נפצעים יותר?. האם אתה יכול לספר כמה אנקדוטות על הימים המוקדמים של המועדון שלך?,על התלמידים,האווירה,המקום?. תודה רבה והרבה בריאות. רועי לויטס

אתה חושב שהם לא מיודעים שם?

אם כן, אתה מוזמן לכתוב שם על האירוח, וכאן שאלות אליו...

שום אגו. אני בטוח שכולם מיודעים על הענייו

ושכל מי שיש לו שאלות יכתוב אותן כאן. מדובר במורה מהותיקים בארץ בתחום אמנויות הלחימה, מהראשונים בארץ בתחום הג'ודו והג'ו-ג'יטסו, מורה של מורים רבים היום בזכות עצמם (מורים לג'ודו וג'ו-ג'יטסו שלהם עצמם כבר יש דור של מדריכים ממשיכי דרך), מורה שעדיין פעיל גם היום. |כל אחד מוזמן לכתוב לו שאלות. אני חושב שזו הזדמנות נדירה לעשות זאת, בדומה לאירוחים הקודמים שעשינו. תהליך השכנוע שלו להתארח אצלנו לקח לא מעט זמן, ואני מאוד שמח שבסופו של דבר יש לנו את הזכות והכבוד לארח אותו אצלנו. כולם כולל כולם מוזמנים לכתוב לו שאלות (לי עצמי יש לא מעט, ואני אעשה זאת בסופ"ש). מעבר לכך, אני מבקש להשאיר את השרשור הזה נקי מנושאים שלא קשורים ישירות לשאלות אליו. תודה, רן.

../images/Emo140.gif../images/Emo51.gif יש לך ../images/Emo23.gif טוב...

בלי קשר, אני בטוח שכולם היו מיודעים על העניין גם ללא ההודעה הזו (לא שההודעה שלך מיותרת חלילה). בכל מקרה עכשיו בטוח שבטוח שכולם מיודעים. רן.

אין לי ../images/Emo23.gif בכלל.

וגם לא קואורדינציה, מסתבר. סתם אני לא אוהבת מריבות שאני לא משתתפת בהן

שאלות

שלום יהודה, ותודה רבה על ההסכמה להתארח אצלנו בפורום. שאלותי: 1. האם תוכל לספר בבקשה על איך התחלת להתאמן בג'ודו? מה גרם לך לעשות זאת, מה משך אותך לתחום אמנויות הלחימה? 2. האם תוכל לספר קצת על אנטון חיסינג? איך זה היה ללמוד אצל אגדה כזו? האם היו לו שיטות אימון ייחודיות (עבור עצמו ועבור חניכיו)? מה לקחת ממנו כאיש ג'ודו, מה כאדם ומה כמורה? 3. מה הביא אותך להוסיף מכות בעמידה במגע מלא ותרגילי הגנה עצמית לעבודת הג'ודו שלך ולהפוך אותה לסגנון ג'ו-ג'יטסו מודרני? פחות או יותר באותה תק' בה עשית זאת, עשו זאת גם אנשי ג'ודו בכירים אחרים כמו דניס הנובר וגדי סקורניק. מה היה אז? 4. האם תוכל לספר קצת על היחסים המקצועיים שהיו בינך לבין דניס הנובר וגדי סקורניק? האם היתה הפרייה הדדית בעבודה משותפת על המיזרון, בסמינרים, בשיחות אישיות? 5. האם אתה מוצא שהיתה אצלך התפתחות בתחום הג'ודו והג'ו-ג'יטסו לאורך השנים? האם שינית שיטות אימון, טכניקות? 6. כמה חשיבות את נותן לנושא ההגנה העצמית? מה הגישה שלך לתחום ההגנה מכלי נשק קרים כמו סכין? 7. ישנה טענה האומרת כי אימוני קרב ספורטיביים במגע מלא הינם אימונים שפחות מתאימים להגנה עצמית לרחוב משום שבקרבות ספורטיביים אין מכות לנק' תורפה (פנים, גרון, מפשעה, גב, ברכיים). ישנה טענה הפוכה האומרת כי המגע המלא (גם אם הספורטיבי) הינו חיוני לתחום ההגנה העצמית, לפיתוח רוח לחימה וחישול הגוף. מה דעתך? האם אתה משלב בין שתי הגישות? 8. מה דעתך על הסגנון הברזילאי של הג'ו-ג'יטסו שבני משפחת גרייסי הביאו להכרה בעולם אמנויות הלחימה? האם שינית את סגנון העבודה שלך בהתאם להתפתחויות האלה, בפרט בתחום עבודת הקרקע? 9. מה דעתך על תחרויות? האם התחרית? האם אתה בעד או נגד תחרויות? מה השיקולים שלך (בעד ונגד)? 10. מה הדומה והשונה בעבודה עם ילדים לעבודה עם בוגרים? תודה רבה, רן.

roy33itc

New member
אחלה שאלות רן תודה ../images/Emo140.gif

איך שכחתי את אנטון??! (אייקון של מכה במצח)

רן סחטיין עליך

תמיד רצית לשמוע את יהודה ואז דיאס כי בתור ילד למדתי גודו כי אבי משך אותי לעיסוק זה בעקבות העובדה שהוא התאמן בגודו בצעירותו אצל יהודה ושמעתי עליו(על יהודה ) רק דברים טובים מפי אבי אז אני שמח שהבאת אותו לפורום שוב תודה לך אגב בתיים אין לי שאלות אבל אולי בהמשך אני ימצא שאלה שמישהו אחר לא שאל

למעלה