אז, זה למיכל ולעזרה ראשונה ו..

../images/Emo41.gif אז, זה למיכל ולעזרה ראשונה ו..

לפני כמה ימים דנתם לגבי המקום שכל אחד נמצא בו ביחס לשכול. אז יש לי בקשה מעזרה ראשונה...האם תוכל לעזור לי ולהביא לכאן את ההודעה הראשונה שלי בפורום באי או אל? ואולי גם השניה... כאשר אצפה בהודעות האלה בודאי שאוכל לראות את השינוי שחל..או לא חל אצלי ביחס לשכול. ואין ספק שזה יהיה מעניין מאד.

לבקשתך, הלן, ההודעה הראשונה שלך

ביואל - מיום 25.3.2000, בשעה שתיים לפנות בוקר. ההודעה השנייה שלך צמודה לראשונה - ותוכלי כמובן למצוא כל הודעה נוספת שלך באמצעות מנוע החיפוש. הקישי הלן - ו"חפש".

עזרה ../images/Emo41.gif המון תודה.. וכמה זה

אקטואלי גם היום, זה ממש מדהים. זה אפילו אקטואלי עוד יותר, נכון מיכל? אני מזמינה את גולשי הפורום להכנס להתכתבות שלי משנה שעברה ולהגיב. עזרה...אם תוכל למצוא עוד התכתבויות שלי משנה שעברה היכולות להביא ערך מוסף לפורום הזה, אשמח מאד אם תפתיע אותי. אני עם שתי ידיים שמאליות לגבי החיפושים ברשת. אגב, גם ההודעה של עדנה, אמא של אייל, מתאימה למה שאמור להיות לקראת ראש השנה. אז, עד לפעם הבאה, שתהיה לנו שבת שקטה.

הלן יקרה.....ושבת שלום לכולם.....

כמה משונה לקרוא את ההודעה הראשונה שלך וכמה מתאים לך לכתוב את זה..... ואקטואלי......אקטואלי.......... גם יכולה לחייך כשאני נזכרת באיך נכנסנו ככה לפורום עם הודעות ראשונות ובכלל בכל מיני שעברנו כאן ביחד..... ומיכלי. אלייך המון תודה שהיית שם אז וכאן....כי מרוב שהסתקרנתי הלכתי לראות את ההודעה הראשונה שלי והיא הייתה עצובה ואת ענית... והנה אני אחרי שנתיים כבר נושמת ואפילו מחייכת. תודה לעזרה שהוא לדעתי קצין הקישור שלנו לקישורים ושמה כתר על ראשו.

מיכל בר

New member
עדנה יקרה... וגם אני קראתי את

ההודעה הראשונה שלך והיא עצובה עצובה. ואני שמחה, שבסיטואציה הבלתי אפשרית הזאת למדת לנשום, לחייך, וגם למנות את עזרה ראשונה לקצין קישור, וגם להמליכו
וגם לך, תודה על התודה

כתר על הראש?! - אוי, אוי!

אולי פעם, לפני שנה וחצי, באמת עוד היה כדאי כתר על הראש. כי אז עוד היכרנו רק את העוצר וגם קצת סגר. אבל היום, אם עושים עליך כתר - ועוד על הראש - אז חבל לך על הזמן. יותר עדיף תביאי גורמט על היד מאשר כתר על הראש.

benni (mac)

New member
אבידות ומציאות

עזרא , עזרא,אז פעם ,באחד מטיולי,ניצנץ גורמט,על השביל בו גלשתי,על הגורמט היה חרוט-חסר קישורים,הגיע הזמן להשיבו לבעליו.

מיכל בר

New member
הלנה... איך אמיר אמר? לא יודע אם

יהרג בשדה הקרב או בפיגוע חבלני.. אקטואלי יותר מאקטואלי.. הכל חוזר על עצמו. באמת מדהים.. ומה שעדנה כתבה על הנסיעה לחו"ל נשאר אותו דבר, רק שאולי יש איזו תוספת קלה ומבינים ששום חו"ל לא ירחיק שום כאב בשום חג... מקווה שעם מציאת עוד הודעות שלך תוכלי להבחין אם אכן חל איזה שינוי בך, בשכול שלך, בעיבודו, מאז, לפני שנה וחצי, בהשוואה להיום. וגם לך ולכולם, שבת טובה

לא התאפקתי ונכנסתי לשיחות הראשונות

של עדנה ושלך מיכל מלפני שנה וחצי וקצת. יש כל כך הרבה עומקים בשיחות האלה. כל הצעדים הראשונים שאנחנו עוברים בדרך של עיבוד השכול. מיכל, כבר אז דברת על החיים, על הבחירות שאנחנו עושים, האם להמשיך ולחיות או לא, או לחיות מת. נדמה לי שהבחירה הזו של לחיות או לא מתקיימת כבר ברגעים הראשונים, או לפחות בימים הראשונים, וקשה לי להזכר אם היא היתה במודע או בתת מודע. באמת מעניין מאד לקרוא את ההתכתבויות שהיינו מנהלים בזמנו עם הקמת הפורום, כי דרך ההתכתבויות האלה אפשר גם ללמוד על השלבים וגם לנסות לנתח את מצבינו כעת. אוהבת את כולכם, הלן

ואני אחרי קריאת הראשונה התאפקתי

חזק שלא לקרוא עוד כי זה עשה עצוב וקצת מפיל. בדרך כלל בנוסטלגיה יש משהו של חום וכמיהה אבל במקרה הפרטי שלי זה עושה הפוך בגדול יחד עם זאת באמת אפשר לראות את השלבים וביחס להיום........... וחשיבה נכונה הלנסקיה הרעיון "שהבחירה לחיות מתקיימת כבר ברגעים הראשונים". לא חשבתי על זה עד היום. אוהבת גם

עדנה ../images/Emo24.gif את רואה, גם זה

פראמטר לבדיקה היכן אנחנו נמצאים ביחס לשכול. את התאפקת שלא להמשיך לקרוא כי זה רק פצע אותך, ואילו אני המשכתי ודפדפתי, ודפדפתי די הרבה בין כל מיני הודעות. חלקן היו עבורי משהו פסה, ואילו חלקן רציתי מאד להביא לפה אבל אנני יודעת כיצד, ולכך אני זקוקה לאותו אחד שהמלכת, לעזרה ראשונה. לדוגמא, בחודש אוגוסט, ממש לפני שנה, התנהל לו דיון בנושא האחים השכולים והיחס של ההורים אליהם. אני חושבת שזה היה דיון מאד מעמיק ומאד חשוב לכל הצדדים, הן לאחים והן להורים, שני הצדדים למדו המון האחד מהשני. אבל, אם אתיחס למקומי ביחס לשכול, אוכל לציין שהשנה כאשר חזרתי מחו"ל הרגשתי זו הפעם הראשונה שאני "נפרדת" מהשכול הפרטי שלי ומפנה מקום לחיים השוטפים. ובעצם מי שמכיר אותי יודע שכל הזמן אני מתפקדת כרגיל, אז מה פתאום דוקא השנה הרגשתי שאני מפנה מקום לחיים הרגילים? אז התשובה היא בתחושה, בהתרוממות הרוח. אולי התשובה נמצאת גם בשאלתך עדנה לפני כשנה וחצי האם תחזרי לשמוח ולגעת בחיים, וכך הרגשתי כאשר חזרתי מחו"ל, שאני נוגעת יותר בחיים. עברתי את תקופת ההתרסקות הטוטאלית, עברתי את תקופת הכאב הבלתי נסבל, שאלתי המון שאלות של מהות החיים, עברתי את איסוף השברים וכעת אני כלי משוחזר המתפקד רגיל, כמובן עם מוגבלות מסויימת, אבל מתפקד טוב. אין זה אומר שאני לא חושבת על אמיר שלי כל יום. אין זה אומר שאני לא מרגישה את אמיר כל הזמן. אין זה אומר שאני שכחתי את אמיר שלי. אני חיה, מתפקדת כאמא לשתי בנותי, מבלה, יוצרת, מבשלת, עושה קניות, וכל דבר הקשור לחיים כולל רגעים של געגועים וארגה אל אמיר שלי, אבל א ח ר ת שלמה יותר.

מיכל בר

New member
הלנה, קראתי ועוד פעם ועוד פעם.

קבלי חיבוק גדול, על פינוי המקום לחיים השוטפים, על זה שאת נוגעת יותר בחיים, על התרוממות הרוח.. על שאת חיה, וזה לא פשוט להגיע למקום הזה..

מיכל..כל התהליך אינו פשוט, הוא

הוא דורש המון כוחות,וכמו שכתבת בזמנו לעדנה לפני שנה וחצי, שחייבים לעבור את כל השלבים. אכן רק אחרי שעוברים את כל השלבים, וכל אחד בקצב שלו, רק אז אפשר לחיות יותר בשלום.

מיכל בר

New member
הלנה ועדנה ....

חזרתי גם אני להודעות ההן מלפני שנה וחצי. יש משהו שמפיל, בראשוניות, בלא לדעת איך לענות כששואלים כמה ילדים יש, ובכלל, יש שם המון חוסר אונים. ואיך שלא יהיה? והלנה, שמחה שהחזרת אותי לקרוא את מה שכתבתי על המשך החיים, לאור השאלה שלך אם זו החלטה שנעשית בתת מודע או במודע... יש משהו בלחזור אחורה משהו שמפיל ויחד עם זאת משהו שיכול לחזק, שמראה את כיברת הדרך שעשינו.. אבל את האמת, זה עשה עצוב פחד..

מיכל בר

New member
כמה דברים:

השאלות שעדנה שואלת, החזרה מחו"ל עם מזוודה ריקה, עם געגועים מטורפים, הסיפור שלך על החתונה של בתך שדמעות חנקו את גרונך אבל החלטת לשמוח... התהיות שלי החוזרות ונישנות בקשר לזמן, ההודעה שלך, הלנה, שהספירה מתחילה מאז יום המוות, ובין לבין , צחוקים, ושמייח, וטוב שכך, ושוב נפילות, אולי כל אלה ביחד, מין הצצה אחורה על התהיות, על הלא ברור... על הצורךלהבהיר לעצמנו דברים בתוך הלמידה החדשה הזאת. אלה, ככה, כשמציצים אליהם, עושים עצוב. לי.

למעלה