מאחר ולי כמעט תמיד הפתיתים אכילים
מיד בתום הבישול (כשתמקרר הם נהפכים לגוש מעצבן!), סיפרתי פעם לחברה והיא בפשטות אמרה לי "אני מרתיחה את הפתיתים 5 דקות עם מעט מלח, בנתיים מכינה בסיר נפרד את הרוטב (בצל מטוגן, שן שום קצוצה, תבלינים לפי הטעם- פפריקה, מרק עוף, מעט כמון - ולהוסיף את הפתיתים המסוננים לסיר הרוטב. להשאיר על האש 5 דקות. להמתין עוד 5 דקות ולזלול. מניסיון, הפתיתים יוצאים תפוחים, וגם אם נשאר רוטב בסיר זה יוצא ממש עסיסי, והכי חשוב, כשאני רוצה לחמם ולאכול שוב, אין בעיה, לא נדבק!