איך אתם מכינים את הפתיתים

מירבלי

New member
../images/Emo41.gif איך אתם מכינים את הפתיתים ../images/Emo35.gif

אשמח לקבל מתכונים ושיפצורים לפתיתים
 

wan

New member
"פרייד פתיתים"כך קוראים לזה אצלי

מתכון שפעם נתתי בפורום מתכונים. קל וטעים משהו. במקום טבעות עוף ובצל,אפשר כמובן חזה עוף שהושרה קודם במשרה,או טופו לקוביות קטנות ומטוגן בשמן עמוק קודם. אין סוף אפשרויות. קושקוש שלום הנה עוד רעיוןו wan / מתכונים ו להרתיח מים כמו לפסטה לבשל פתיתים במי מלח. לא לבשל יותר מדי שלא יהיו דביקים. לשטוף במים קרים במסננת. אני מכינה מראש ירקות מוקפצים כמו לפרייד רייז. הלא הוא האורז הסיני המוקפץ. ובנוסף מטגנת טבעות עוף טבעות בצל . נגיסי תירס. אחד מהם או מעט מכל סוג. ובעצם זה יכול להיות כל דבר אחר שמחליף את העוף הסיני. מטגנת אותם לחוד. חותכת אותם לחתיכות קטנות. כשהירקות המוקפצים חצי מוכנים מוסיפים את הנגיסים או דבר אחר. שמים בצד. מחממים מעט שמן בווק. מוסיפים את הפתיתים מטגנים קלות . אם רוצים אפשר להוסיף ביצה מקושקשת שקישקשת לחוד. מוסיפים ירקות לווק. מקפיצים עוד מעט . והנה יש לך "פרייד פתיתים" לגדוד רעב. וזה טעים מאד. אצלי כל כך אוהבים את זה . שממש לא רוצים עם אורז. מאד מומלץ. השקעה כמעט כלום. אפשר להשתמש בירקות כמו . כרוב חתוך לרצועות והרבה. כי הוא "מתכווץ" אחרי טיגון , פטריות בצל ירוק אן רגיל . שום . גינגר. גזר . אני מוסיפה גם ירקות קפואים כמו תערובת תירס ואפונה. בקיצור כיד הדמיון . ומה שיש בפריזר. נהדר אפילו עם שעועית ירוקה. מקווה שעזרתי . גם אם אין מתכון מדוייק. כי באמת אפשר כל מה שבא.
 

effyba

New member
נסיון מעניין - שימוש בפתיתים בממולא

בממולאים במקום אורז. פעם עשיתי ונדלקו על זה..... למשל במתכון הזה: מתכון: ממולאים של סופי רכיבים: למילוי: 2 בצלים בינונים חתוכים בינוני 3-4 שיני שום חתוכות דק דק 2 כוסות אורז שטוף ומסונן 1 קופסאת פטריות שמפיניון חתוכות ומסוננות 1 גזר גדול מגורד גס 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 10 גבעולי שמיר קצוץ דק 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק עלה סלרי עגבנייה כוס רסק עגבניות כוס מים כף סוכר הירקות: 1 בצל גדול 3 קישואים 4 עלי כרוב 6 פלפלים אדומים תבלינים (חצי לשים במחבת וחצי בסיר): 4 כפיות גדושות פפריקה מתוקה 2/3 כפית גריל עוף 1 כפית כורכום 1 כפית פלפל שחור 4 כפיות גדושות מרק עוף אופן הכנה: לגרד את הגזר בפומפיה גסה, לקצוץ את הפטרוזיליה והשמיר ללא הגבעול ולהוסיף את קוביות הפלפל. לשמור בצד. לרחוץ את האורז ולשים לייבוש במסננת. להכין ירקות למילוי: מנקים את הבצל הבינוני- מורידים פס למעלה וםס למטה. עושה חריץ לאורך הבצל עד לאמצע. לוקחים את העלים החיצוניים של הכרוב- חותכים לחצי וזורקים את "הציר" כך שמכל עלה כרוב מקבלים 2 חצאים. מרתיחים מים בסיר וזורקים לתוכו את הבצל והכרוב לכמה דקות. מוציאים מהמים מחכים שיתקרר מעט ומפרידים את הבצל לעלים. את הקישואים מקלפים ,חותכים את הראש והזנב של הקישוא ומניחים את השאריות על תחתית הסיר וחותכים כל קישוא לגלילים באורך של כ-7 ס"מ. עושים חור לכל אורך הקישוא עם קולפן וסכין לופתים את הקישוא עם האצבעות כדי שלא יתפרק) כך שיתקבלו מעין גלילים חלולים. את הפלפלים מנקים , מוציאים את הגרעינים וחותכים את ראש הפלפל. חשוב לעשות חתך בתחתית כדי שבבישול האורז בתוך הפלפל יתבשל ויספוג את טעם הרוטב. שמים את החתיכות שחתכנו מהקישוא כולל ה"ליבה"- בתחתית הסיר. מניח ים גבעול סלרי מעל ופרוסות עגבנייה מעל.(חשוב שתחתית הסיר תהיה מכוסה יברק לפני שמתחילים להניח את הירקות הממולאים) אם עדיין תחתית הסיר לא מכוסה- לשים חתיכות בינוניות של עלה כרוב. מטגנים במחבת את הבצל החתוך והשום- עד שמזהיב. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים למחבת ובמקביל לסיר: (חשוב:את הכמות הרשומה למחבת ואותה כמות לסיר) 2 כפיות גדושות פפריקה+ 1/3 כפית גריל עוף+1/2 כפית כורכום + 1/2כפית פלפל שחור(ולהוסיף מעט שמן לפי הצורך). לכבות האש ורק אז להוסיף 2 כפיות גדושות מרק עוף . (חשוב לשים לב שכמות התבלינים היא כפולה כי חצי הולך למחבת וחצי לסיר ) שופכים את האורז לקערה של הגזר ומוסיפים כף רסק עגבניות (לא יותר מכף כי אחרת האורז לא יתבשל). ממלאים אתהפלפלים בתערובת עד לגובה 2/3.(האורז מתנפח בבישול). בצל ממלאים ומגלגלים.וגם קישוא. את הכרוב ממלאים במעט מאוד מלית כדי שלא יתפקע- ואותו שמים מעל לפלפלים (במקום מכסה) שמים מים עד שמכסים את הירקות- מבשלים על אש גבוהה- כשרותח- מעבירים לאש נמוכה על תחתית ומבשלים 30 -20 דקות עד שהפלפלים מתרככים. מערבבים בקערית את יתר הרסק עגבניות ,כוס מים וכף סוכר- שופכים לסיר ממשיכים בבישול עוד 5 דקות. מסובבים את הסיר בעדינות כדי לערבב- מכסים ומבשלים עוד מספר דקות- מוסיפים סוכר לפי הטעם. (אין צורך שכל המים יתאדו כי משאירים את הסיר מכוסה והאורז ממשיך לספוג את הרוטב. הערות: במקום פטריות שמפניון אפשר לשים בשר טחון- לשים אותו בקערת המילוי הכמות מתאימה למנת ממולאים ונשאר מילוי להקפאה לפעם נוספת. אפשר גם להקפיא את הירקות כשהם כבר ממולאים (לפני בישול) חוץ מהבצל- או לחילופין ניתן להקפיא את הממולאים מבושלים. כשיש עגבניות קשות אפשר גם למלא אותן- עושים חתך בחלק העליון- כמעט עד הסוף ומרוקנים את התוכן עם כפית (ושמים בתחתית הסיר- ממלאים במילוי כמעט עד הסוף. מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 הכוונה להחליף את האורז בפתיתים
 

מאקי

New member
כמו סבתא שלי

מחממת שומן בסיר (אווז או שמן או חמאה או גריבלך) מוסיפה את הפתיתים ומערבבת 3 4 דקות מתבלנת מלח פלפל מוסיפה או מרק עוף אמיתי או מרק בשר או השמן מהמחבת של השניצלים מוסיפה מים רותחים או מרק רותח כשרותח מנמיכה עד שהמים נעלמים מבשלת עוד 3 4 דקות מכבה אש לא לפתוח מכסה לפחות עוד 5 דקות כמה בדיוק לפי שלוקח היתה קוראת לזה פרפאלאך...........
 
הפתיתים שלי..

מטגנת בצל קצוץ מוסיפה גזר מגורד קישוא מגורד פטריות טריות או מהקופסא חתוכות חתיכות שניצל או נקניקיות את הפתיתים רסק עגבניות פפריקה מתוקה וחריפה מעט כוכום אבקת מרק עוף קצת מים מערבבת את הכל מוסיפה עוד מים עד קצת פחות מגובה הפתיתים מבשלת וזה טעים!!!!
 

ESHLY

New member
מאחר ולי כמעט תמיד הפתיתים אכילים

מיד בתום הבישול (כשתמקרר הם נהפכים לגוש מעצבן!), סיפרתי פעם לחברה והיא בפשטות אמרה לי "אני מרתיחה את הפתיתים 5 דקות עם מעט מלח, בנתיים מכינה בסיר נפרד את הרוטב (בצל מטוגן, שן שום קצוצה, תבלינים לפי הטעם- פפריקה, מרק עוף, מעט כמון - ולהוסיף את הפתיתים המסוננים לסיר הרוטב. להשאיר על האש 5 דקות. להמתין עוד 5 דקות ולזלול. מניסיון, הפתיתים יוצאים תפוחים, וגם אם נשאר רוטב בסיר זה יוצא ממש עסיסי, והכי חשוב, כשאני רוצה לחמם ולאכול שוב, אין בעיה, לא נדבק!
 

מאיה 72

New member
בשביל שפתיתים לא יהפכו לגוש, 5 דקות

אחרי שכיביתי את האש אני מערבבת אותם היטב עם כף עץ, מכסה וחוזרת על הפעולה עוד פעם פעמיים. הם נשארים אחד אחד ולא הופכים לגוש. אותו דבר אפשר לעשות עם אורז או פסטה שמבשלים מראש (לבולונז למשל אני מבשלת את הפסטה מראש, שמה בסיר מכוסה, מכינה בסיר נפרד את הרוטב ורק לפני ההגשה מערבבת הכל ומחממת).
 
למעלה