איקס אח שלי גיבור, יש לי שאלה

נתן.ל

New member
../images/Emo41.gif איקס אח שלי גיבור, יש לי שאלה

כמובן שאשמח לתגובה מכל אחד שמבין. עשיתי סיור קטן בסוכנויות בתל אביב בקשר לקטנוע כלבבי, הגדרתי להם מספר דרישות: 1. שיהיה מעל 50 סמ"ק (בעל אפשרות לעשות תל אביב כפר סבא על בסיס יומי) 2. שיהיה זול, כמה שיותר. 3. שיהיה אמין כמה שיותר, אני בקטע של לחסוך. הציעו לי בעיקר סופר דיוק וגם הרואיזם - שניהם הבנתי תואמים את דרישותי בצורה טובה. הגידו לי מה דעתכם, סופר דיוק שנת 98 באיזור ה5 ןחצי או הרואיזם 97 באיזור של 6000 ש"חים, מה יותר טוב ? רוב המוחלט של בסוכנויות הציעו לי סופר דיוק 98, מסתבר שיש כאלה הרבה בשוק היום, ואפילו עם קילומטראז' נמוך (31K הכי גבוה שראיתי). ההרואיזם שראיתי היו בד"כ עם יותר ק"מ עליהם ושנה נמוכה יותר (97) וגם יותר יקרים - אבל די שמורים. מה אתם אומרים, מה עדיף דיוק או הרואיזם בהתאם לדרישות שלי מהכלי והיכולת של הכלי? ולשאלתכם, אני יודע שמפרטי אני יכול לקבל יותר בפחות אבל אני חייב לשלם בתשלומים, זה אני יכול לקבל רק מסוכנות - אפילו תשלומים נוחים. עוד שאלה קטנה: מה הדעה הרווחת על פיאג'ו הקסגון 150 ? אני דיברתי עם אחד שמוכר כזה שנת 97 ב3000 שקל, שווה? כמה הוצאות יש עליו?

נתן.ל

New member
שאלת המשך חשובה לאללה - וספה

האם שווה להשקיע את אותם סכומים שהזכרתי (5000-6000) בקטנוע וספה, מהחדשים האלה האוטומטים ? ראיתי אחד כזה שנראה לי ממש סבבה, אבל אני לא יודע שום דבר על הקטנוע הזה.

BladeRunner

New member
אם יש לך את הענין הזה בווספה...

אין כמו ה PX200 . ברזל על ברזל , אמינות ללא גבול , גלגל ספר , סכומי אחזקה מגוחכים ... וגם ... הצורה הקלאסית המשגעת ( לטעמי ) מול עדרי פלאסטיקה-אוטומטית יפנית\קוריאנית. אגב ב PX'אים האחרונות ( 2002 ) יש תוספות מכניות נוספות אבל בהזדמנות אחרת.

arrikdu

New member
על תיגע בהקסגון 150

שמע,אני לא מכיר אותך,אבל הקסגון 150 הוא כלי לא מוצלח,ולראיה השוק המאוד חלש שלו.הדיוק הוא חביב,אך ההרואיזם הוא הכלי הטוב היותר לדעתי עד 150 סמ"ק.הוא כלי סופר-אמין,שבעזרתו תוכל לנסוע בשקט (אם אתה מכפ"ס) מחדרה בצפון ואף יותר עד לאזור ראשל"צ. בכל מצב עדיף הרואיזם,או אם אתה בקטע אז וספה. אני נסעתי במשך שנה נתניה-פ"ת-נתניה עם וספה 150,שנת 85. אתה יכול למצוא וספה 200 שנת 94 ב->3000-4000ש"ח,זה אחלה כלי עם גלגל ספר. בהצלחה!

נתן.ל

New member
שאלתי על הוספות החדשות

אלה האוטומטים, ראיתי שהן באותם איזור מחירים שאני מחפש

ixmix

New member
אהלן, יא נתי.

אהדתי להרואיזם ידועה, ולא מהיום. הסופרדיוק כלי לא רע בכלל, ובטווח המחירים הזה שווה אולי לקחת כלי שמור. מצד שני, אם תמצא הירואיזם שמור - ישנה עדיפות, לדעתי גם באמינות וגם בכוח. בקשר לווספה - אני לא אוהב אותם, אבל זה "קטע" אישי - המכורים לווספה לא יירדו ממנה בחיים, ואמינות הכלי אינה מוטלת בספק (זה לגבי הPX200, הווספה ה"ישנה"). הווספות החדשות (ET) פחות מוצלחות לטעמי מהישנות, ומזכירות יותר קטנועים מודרניים מבחינת המפרט, והם כלי וספאיים רק מבחינת עיצוב. אישית, מבין כל אלה, הייתי הולך על אחד הסופרדיוקים, או על הירואיזם. אגב, ראיתי קטנועים שיכולים לענות על דרישותיך אצל מספר עסקים, תוכל ליצור קשר במסר אישי אם תרצה לברר עוד פרטים - כמובן שמדובר בירושלים... ברוך הבא לפורום

נתן.ל

New member
הגם אתה בדעה נגד הקסגון ?

מצאתי כלי מבן אדם פרטי ב3000 שקל ? מדובר על הקסגון 150 שתי פעימות, שמעתי ממישהו שזה דווקא כלי מצויין.

נתנאל...

היתרון הענק שיש לסופרדיוק על ההירואיזם הוא העובדה שנפחו 125 סמ"ק ולא 150, מה שאומר שבקרוב (יחד עם ביאת המשיח) הוא יהיה סחיר יותר וימכר די בקלות ביחס לידידו ההררואיזם שמוצלח ממנו בכל בחינה אפשרית אחרת. ה-ET קטנועים עם מנוע חזק, יפהפיים, די נוחים ודי עמידים... רק שאיני יודע לספר לך על אמינותם ו\או סחירותם. ההקסגון הוא כלי נוח להפליא, עם היגוי יוצא מן הכלל בתוך העיר, מנוע חזק מאד (אני לא מכיר מנוע חזק ממנו בנפח הזה) וזהו כלי יעיל להפליא... עד שמגיע עניין האמינות. מיסבי הקראנק של הקטנוע הזה נוטים להתבלות מהר מדי, יש לו את הבעייה הקלאסית שיש למנועי טייפון\סקיפר\הקסגון של רצועת שמן שנקרעת בגלל הזנחה פושעת, מה שמביא לתפיסת מנוע, הוא רגיש לשמן (ודורש שמן איכותי ויקר) ויש לו מערכת חשמל רגישה יחסית.... בידיים הטובות והנכונות, הכלי הזה שווה כל גרוש של הקנייה הזו. למי שלא יודע לטפל כהלכה בכלי הזה, ומטפל במוסכים שאינם מתמחים במנועים הללו ואינם מספיק רגישים עבורו... הרי שאין לו מה לחפש איתו. מה גם שבגלל השמן שהוא צורך, אחזקתו די גבוהה. הערת הנפח תופסת גם לגביו. בהצלחה.

נתן.ל

New member
הבנתי ../images/Emo51.gif

תודה לכל מי שהגיב ועזר
אם כך השיקול שלי הוא רק בין סופר דיוק להרואיזם, כאשר אני מסתכן שיבוא המשיח ואז ההרואיזם יהיה שווה כמעט כלום או מתפשר על הכל ולוקח סופר דיוק אבל שיהיה סחיר, נכון ? אגב, סופר דיוק ראיתי רק שנת 97 ואילו הדיוקים היו 98, זה משנה הרבה ?

xofer

New member
סופר דיוק

כל ה150 עוד מעט השוק שלהם ימות ויהיו שווים 1000 שקל. הדיוק הוא היחיד שאמרת שהוא 125. מבחינת נוחות עדיף על ההרואיזם. תתפשר על טיפה פחות כוח, אבל משהו שתוכל למכור.

טופי

New member
שים לב להבדל

בין דיוק וסופר דיוק, אחד מצוייד בבלם תוף קדמי, והשני באמת עוצר מאחר והסופר מצוייד בדיסק, מנסיון של שליח של 2 על דיוק הסופר דיוק מומלץ יותר אבל שניהם אמינים, נחמדים, ונוחים.

נתן.ל

New member
נו זה ברור ../images/Emo22.gif אני מתכוון רק לסופר

אבל
על התגובה

נתן.ל

New member
נו, איזה באסה - ככה נמכר

לי מתחת לאף. הרואיזם שנת 97 יד ראשונה(!!!) שרציתי ככה נמכר לו פתאם אתמול בבוקר ללא שום התראה. ואני חשבתי בדיוק שעל זה אני הולך

s@muel

New member
לא נורא....

הלך אחד - יבואו שניים טובים יותר. חוץ מזה - עדיף 125 (בעיקר בגלל השינוי שאמור להתבצע ברשיונות).

נתן.ל

New member
בעניין העדיפות ל125

אם זה רק בגלל שינוי הרישיונות אז העניין מתבטל אוטמטית. אני חושה שהשינוי יתבצע ממש בקרוב, יחד עם השמדת היקום והקמת המדינה הכוזרית מחדש. ועוד משהו, גם אם ואולי ישתנה דירוג הרישיונות, עדיין יהיו מלא אנשים שיהיו בעלי רישיון מתאים ל150 גם ללא טסט חדש ואם המחיר יצנח זה לא יהיה בדרמטיות אכזרית כל כך. כאשר אומרים לי שהרואיזם עדיף על סופר דיוק בכל מובן, זה ברור על מה הייתי הולך, נכון?

s@muel

New member
אולי, אבל...

יהיו הרבה יותר אנשים שיהיה להם רשיון ל- 125 ולכן הביקוש לכלים הללו יגדל (כמו שהביקוש ל- 50 סמ"ק יקטן). בנוסף, ישנה אפשרות שדרגות הביטוח ישתנו (מתגובה של שלמה בפורום 8) ואז יהיה הרבה יותר משתלם ה- 125. תצמזה, שההבדל בין 125 ל- 150 אינו כזה משמעותי, ולכן היתרון של ההרואיזם (חוץ מהיותו אולי אמין יותר מהסופר דיוק) מתבטל (לדעתי).

נתן.ל

New member
עוד שאלה בבקשה

כמה בערך קילומטרז' ממוצע לקטנוע שכזה בשנה ? אני מבקש לדעת כמה זה נחשב קילומטראז' נמוך וכמה זה נחשב גבוה מידי.

למעלה