אירוח רופא מומחה בק"פ בפורום

../images/Emo41.gif אירוח רופא מומחה בק"פ בפורום

סוף סוף האירוח הראשון (בתקוה שיהיו אחריו עוד) של רופא שמטפל בק"פ ומהכרות של שנה וחצי איתו יש לי רק דברים טובים לספר עליו. ד"ר פנסקי מקפלן יתארח ב-30/5 בשעה 21:30. הוא יענה על כל שאלה על ק"פ בפרט ועל אורטופדית ילדים בכלל. יש לנו זמן להתכונן לאירוח וכדי שיהיה אפקטיבי כדאי להכין שאלות מראש. כמו כן, למרות שניתן יהיה להשאיר שאלות בפורום יום מראש כדאי להיות ON-LINE בזמן האירוח כדי להמשיך ולדון עם הד"ר במידת הצורך על התשובה ולשאול שאלות נוספות.

איזה יופי, אש"ת,אני כבר מכינה שאלות

אצלי ואפרסם אותן יום לפני האירוח, בפורום. איזו יוזמה מבורכת, אני שמחה מאוד הצלחת להביא אותו אלינו. אני גם אהיה בפורום ב21:30 ב- 30.5 כדי להמשיך את הדיונים. נהדר!! יישר כוח!!! יעל

יופי, ממש טוב

בזמן האחרון אני רואה הרבה הודעות בפורום של יהו על חזרה של ק"פ. זה מאוד מטריד אותי. אני אוגרת חומר בימים אלו כדי לפרסם כאן משהו מרוכז. יש שמועות ממטופלים של פונזטי שהוא רוצה להעלות את הגיל עם הנעליים להורדה מינימום בגיל 4. אפרט שיהיה לי יותר חומר. אכין שאלות תודה רבה

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

אני מקווה שהשמועות לא נכונות.

הי אורית

ביום הנעליים "יורדות" בין כיל שלוש לארבע, כאשר פונזטי ממליץ שרק אם הילד ממש ממש מתנגד לנעליים אז יש אפשרות להוריד בגיל שנתיים. יכול להיות שיהיה תיקון לפרוטוקול ויורידו את הנעליים רק מגיל 4 ובמקרים קשים 5. אז אלו עדיין שמועות אבל אני מנסה לברר יותר ברצינות. מקוה שהבהרתי

לא לא שאלתי על זה

שאלתי למה רפי, נדמה לי, קיווה שהשמועות על האירוח לא נכונות, או שלא הבנתי את כוונתו???

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

לפחות 28 שנה (הגיל של בני בכורי ולא יחידי) עובדים באותה שיטה ועכשיו לאחר כ"כ הרבה שנים לעשות צעד דרסטי שכזה נראה לי משונה. לילד בגיל 4 לשים נעלים עם סד נראה לי מאד קשה ליישום אלה ילדים שכבר יודעים לנעול נעליים לבד לרכוס ועל אחת כמה וכמה להסיר אותם, המריבות והוויכוחים עם הילד כן לשים סד לא לשים סד יהיו (לדעתי) בלתי ניסבלים. ועכשיו אני אגיד משהוא (אני מאד מבקש להקשיב ולא להתנפל (להרביץ מותר אבל....אחד אחד!!!)) לדעתי הבעייה (שהק"פ חוזר) מתחילה מצד אחד גבסנים אולי לא מיומנים מספיק או רחמנים בני רחמנים ומצד שני הורים שאינם נחושים מספיק והם לא יכולים לעמוד בסבל של העולל הרך (שזה מובן, אנחנו מכירים את הבעייה באופן אישי) אנחנו צריכים להקשיח את עצמנו ב100% ולא לסטות ולא להגמיש את ההוראות!!!! לסיום התנצלות קטנה לכל הפורום. כל העצות, והדעות שלי הן כמובן על סמך נסיון אישי בלבד!! ועל ילד אחד (מוצלח ואפילו מוצלח מאד אבל אחד בלבד!!!), אז נא לקחת את הדברים בערבון מוגבל. ועכשיו אני מחכה להיתנפלות... :):):):):) שיהיה יום שקט ונעים רפי

מה לא בסדר במה שכתבת?

זה פורום דמוקרטי לא
אז לגבי הזמן שמיישמים את השיטה, עניתי לך על זה בהודעה לגבי הכתבה ב"תחושות בטן". לגבי הגיבוס- הבעייה היא במניפולציה והגיבוס יחד. יש הרבה רופאים שלא עושים את המניפולציה כמו שפונזטי מתאר ואז לא מושג אף פעם תיקון מושלם- בעצם תיקון יתר, אלא הרגל לא מתיישרת כלל, ואז מגבסים ושמים סד או כל דבר אחר ובעצם מקבעים את חוסר התיקון. בשיטת המניפולציה של פונזטי במקרים קשים צריך 9 מניפולציות, והוא אומר שאם זה לא מצליח או שהרופא לא טוב או שזה מקרה מאוד קשה של ק"פ. יש הרבה הורים שנוסעים אליו כדי לתקן מניפולציות לא טובות של רופאים אחרים והא באמת מיישר את הרגליים. לגבי גיל 4. אם הילד רק ישן עם הנעליים אני מקווה שזה לא יהיה הכי נורא. הרגל עלולה לחזור למצב הק"פ עד גיל 5. אני ח י י ב ת לרוץ...

tgdr

New member
../images/Emo151.gifהכל בס..דר

אבל את יודעת יש אנשים רגישים בעולמנו הקט, יש אנשים שלא קוראים עד הסוף אז אני משתדל להעמיד את הדברים בפרופורציות לפני שיתנפלו עלי סתם. ועל זה בדיוק אני מדבר על חוסר מיומנות מצד אחד ועל רחמנות יתר מצד שני, זה השילוב הקטלני. ואוסיף עד משהוא (שוב על דעתי ודעתי בלבד) להימנע מניתוח בגיד ככל שניתן ולמה: כי הניתוח משאיר צלקת בגיד והילד גדל והגיד כתוצאה מהצלקת לא תמיד מתארך בהתאם ואז צריך ניתוח נוסף. כמו שהוסבר לנו בזמנו, יותר עדיף שנסבול היום בתור עוללים מאשר כבוגרים. וכך היה. שיהיה יום שקט וזורח רפי

תארת בדיוק את המחשבות שלי...

הנסיגה היא הפחד הגדול שלי אבל ההגיון והרופא אומרים לי שהסיכוי קטן אם לא קטן מאוד. הוא טופל במיומנות מדהימה. אחרי גבס אחד הרגל היתה ישרה. אחרי גבס שני ועד היום התיקון מושלם. אנחנו מקפידים על הנעליים באדיקות. הרופא בעצמו בקושי מבדיל בין הרגליים (הק"פ ברגל ימין). כף הרגל שנראתה פעם שונה קיבלה צורה רגילה. אפילו קפלים קטנים מופיעים מאחור. וכל זה ללא ניתוח. אז פתאום נסיגה? מקווה מאוד שלא...

1הירוקה

New member
איזה יופי כל הכבוד על הארגון

איך זה בדיוק מתבצע און ליין שולחים את ההודעות כרגיל כמו שאני שולחת עכשיו ....אף פעם לא השתתפתי בדיו חי .. אולי כדאי לפתוח תיקיייה לשאלות לא וככה נכניס שאלות כבר עכשיו וגם שאלות שיצצו און ליין מה דעתך ... יופי אני מאוד שמחה ... שיחקת אותה ..

למעלה