איש פשוט שרוצה להצליח

../images/Emo41.gifאיש פשוט שרוצה להצליח../images/Emo41.gif

כיוון שיבש פה כמו במדבר,משחק אתם לא רוצים כי ממש כואב לכם הלב להוציא שיר כמו איזה ילדים קטנים,למרות שזה כולה משחק..אז החלטתי לשים פה כל מיני כתבות על יוסי
התחיל בכתבה מE אונליין..
אין להגיב עד שאני מסיימת לשרשר הכל עצמו וזכה לתמיכתם של עופרה חזה ז"ל, שלומי שבת ומשה דץ. אלבום הבכורה, הנושא את שמו, יצא לא מזמן וההצלחה באופק מאת: דנה נאור 14.07.03 למרות גילו הצעיר (25) יוסי אזולאי הוא לא סינדרלה. ההצלחה שלו היא תוצאה של הרבה עבודה קשה וחוצפה מקומית. לפני שנתיים הוא כבר היה בדרכו ללמוד מוזיקה באוניברסיטת ברקלי, אבל החוצפה הישראלית קידמה אותו. בעבודתו כמוקדן 144 בבזק הוא הצליח להשיג את הכתובת של שלומי שבת ושלח אליו הקלטות שלו. שבת התלהב והתקשר מיד להציע שישתתף בדיסק "חברים", שעליו הוא בדיוק עבד. כך נולד השיר "אמא", שנוגן בתוכניות רדיו רבות, ביניהן גם זו של דידי הררי. משה דץ, ששמע את אזולאי שר, התאהב בקולו והחליט לאמץ ולטפח את הזמר הצעיר. כך יצא לפני כחודש אלבום הבכורה, "יוסי אזולאי", אותו הפיק וניהל אמנותית דץ. את הקריירה המוזיקלית יוסי החל בתמיכתה של עופרה חזה ז"ל, שמותה שבר אותו. "אחרי שעופרה חזה מתה בנסיבות הטרגיות הידועות, ניסינו לפתוח דלתות ב'הליקון' כי היא המליצה עלי שם, אבל הם דחו אותי. הייתי על הסף של לעזוב הכול ולטוס לארה"ב כי קיבלתי מלגה בברקלי. הבנתי שאין לי מה לעשות כאן אם אני לא מגיע מגובש. זה מה שהביא אותי לשלוח מכתב לשלומי עם הקלטות שלי. שלומי התקשר אחרי ארבעה ימים - הרי הוא היה בסיטואציה דומה לשלי, הוא עזב לעבוד בחו"ל וחזר. זה מה שאומר שכל עכבה לטובה וששווה לחכות. היום אני חתום ב'הד ארצי' וממש מרוצה מהחופש המקצועי שהם נותנים לי".
בכל זאת לימודים בברקלי, אתה לא מתחרט שלא נסעת? "לא נסעתי ואני לא מתחרט. זה יותר נכון לבוא עם יותר ניסיון מקצועי מעשי מאשר אקדמי. לפעמים בתחום שלנו הלימודים עלולים להיות קצת בזבוז זמן, כי בזמן של הלימודים יכולתי להספיק המון. מבחינתי זה היה התזמון הכי טוב שיש כי נכנסתי ל'דיסק 'חברים' של שלומי וזה פתח לי דלת גדולה".
אי אפשר שלא להסתקרן, איך הצלחת לעבוד עם עופרה חזה? "כילד הייתי מעריץ הרוס שלה. כל החדר שלי היה מלא במחברות, פוסטרים וכל מה שהיה. הייתי גרופי ענק, ועם השנים זה קצת דעך. פגשתי את עופרה אצל רן אביב, עמו עבדתי על כל הסקיצות והיצירה המוזיקלית. היא חיפשה מקום להקליט סקיצות לאלבום שלה, ושם למעשה היא עבדה עד לתקופה שהיא דעכה ונפטרה". במסגרת הכימיה שנוצרה ביניהם, היא ביקשה לעזור לו לקדם את עצמו. "נפגשנו, והיו לה כוונות נהדרות שבסופו של דבר נקטעו לצער כולנו. היא הייתה האישה הכי חמה שיש, כגודל הגדולה שלה, כך היא היתה צנועה. לאחר שהיא נפטרה קיבלנו רן ואני את ההארה המקצועית שלנו. כי היא יותר מכולם עזרה לנו להתעצב מוזיקלית. הרגשנו שאנחנו חייבים לה תודה ולכן עשינו ביצוע מחודש לשיר 'לאורך הים'"
אתה כבר מרגיש כוכב? "אני לא מאלה. אני מאמין שגם כשכולם ירגישו שאני כן, אז לי תמיד יהיה קשה לראות את זה כי אני איש פשוט. אני מאוד רוצה להצליח, אבל אני לא מחכה שכולם יזהו אותי ויתייחסו אלי אחרת בכל מקום".
היית מגדיר את עצמך זמר מזרחי? "השאלה מי מגדיר אותי כזמר מזרחי. יש בנישה הזאת משהו שנורא קשה לצאת ממנו. הושפעתי מהרבה סגנונות ואני חושב שזה מאוד ניכר בתוצאה הסופית. יש כאן כיוון אתני ואני משאיר את ההגדרות לקהל, כל אחד והנישה שלו. באופן אישי לא הושפעתי רק ממוזיקה מזרחית וכן גדלתי על מוזיקה שורשית, נשמה ומוזיקה שחורה".
עד כמה הקשר עם הקהל חשוב לך? "המפגש עם הקהל הוא מאוד מרגש ומפרה. אני בגישה מאוד פתוחה להופיע בכל מקום שהקהל רוצה אותי. אין לי בעיה להופיע בחתונה בקיסריה וגם בהיכל התרבות. אני מאוד מכבד את הקהל שרוצה לפגוש אותי. אני לא שולל שום דבר. אני חושב שאנשים שרוצים לכבד אותך מגיע להם שתכבד אותם בחזרה גם אם זה במקומות פחות מרהיבים". ריטה הייתה הראשונה שאירחה את יוסי אזולאי על הבמה. גם לה הוא כתב מכתב וסיפר על חלומו להצליח כזמר. ריטה הזמינה אותו לשיר יחד איתה בתיאטרון ירושלים. כך עמד ילד בן 17, מול קהל של אלף שלוש מאות איש, כבר בהופעה הראשונה שלו.
איפה היתה ההופעה הראשונה שלך? "בגיל שבע עשרה שלחתי לריטה קלטת דמו. הייתי ילד והיא התרשמה ממני מאוד לטובה. היא הזמינה אותי לשיר את 'שרה ברחובות' בתיאטרון ירושלים. פעם ראשונה, כשהופעתי, עמדתי על במה מול אלף שלוש מאות איש. אפשר להגיד שהתחלתי בשיא. היא עדיין עוקבת וזוכרת עד היום".
מה אתה יכול להגיד לזמרים צעירים שמחפשים דרך להצליח? "אין נוסחאות להצלחה. כל התחלה זאת בעיה. צריך המון רצון ולא להתייאש, כי זה נראה קשה, אבל הרבה יותר קל בסך הכול. חייבים לעבוד על חומרים כי אם יש איזשהו מחסום זה כשאתה מגיע לא מגובש. צריך לעשות את ההשקעה הראשונית וזה כרטיס הביקור שלך הלאה". "בגיל שבע עשרה שלחתי לריטה קלטת דמו והיא הזמינה אותי לשיר את 'שרה ברחובות' בתיאטרון ירושלים. פעם ראשונה, כשהופעתי, עמדתי על במה מול אלף שלוש מאות איש. אפשר להגיד שהתחלתי בשיא"
איזה תגובות קיבלת בינתיים? "בינתיים התגובות מאוד חיוביות ומחממות את הלב. אני מעריך שתמיד אפשר למצוא את הנקודות החיוביות בכל ביקורת ואני מקווה שהדברים ימשיכו והפרגון ימשיך. קראתי את כל התגובות ואני פשוט בהלם, אני בעצמי מחפש מה לא בסדר בהופעה ובמוזיקה שלי, למרות שהתגובות מדהימות. אני שמח שהדברים הם כאלה".
אם לא היית זמר אז היית..? "סביר להניח שהייתי מתעסק בבעלי חיים, כי טייס אני כבר לא אהיה. אני לא יודע אם הייתי וטרינר, אבל בכל אופן שבטוח הייתי עובד עם בעלי חיים. יש לי כלבה מסוג סקי - קוראים לה סיואייד"
מה החלום הבא? "אמנם זה אחד מתוך רבים, אך כמובן שאני רוצה למכור את הזהב והפלטינה ומיד להתפנות לאלבום הבא. מכל הזמרים שיש, ויש המון זמרים טובים, הייתי שמח לעבוד עם ריטה, שאירחה אותי בגיל 17".

../images/Emo23.gifתעודת זהות-E אונליין../images/Emo23.gif

תאריך לידה: 04.12.77 עיסוק: זמר נחשף לראשונה: בדיסק "חברים" של שלומי שבת רזומה: כבר כשהיה ילד רצה יוסי אזולאי להיות זמר ואף הספיק בגיל 17 לשיר עם ריטה בהופעה בירושלים את "שרה ברחובות". הוא שירת בלהקה צבאית וניסה לסלול את דרכו בעשייה המוזיקלית המקצועית. וכך, בזמן שהוא עובד כמוקדן ב-144 החליט לשלוח הקלטות שלו לזמר שלומי שבת. שבת התלהב וצירף אותו לדואט בדיסק "חברים". מאז הכל התגלגל מהר יותר - משה דץ שמע אותו שר עם שבת, אהב וליווה אותו לדיסק הבכורה. שנה לאחר מכן, בחורף 2004, הוציא אזולאי סינגל חדש לקראת אלבום שני, וזכה במקום השני בקדם אירוויזיון עם השיר "Don't worry baby". סלב ממליץ! : "לדעתי מאוד חשוב לצחוק. זו אחת התרפיות הכי גדולות שיש. גם בסיטואציה הכי קשה שיש לנו בחיים אם נמצא חלון וזמן לצחוק אז החיים יראו לנו קצת פחות קשים". לעוד מידע,תמונות וכו' לחצו פה

../images/Emo79.gifמוסיקה על המפה-יוסי אזולאי../images/Emo79.gif

שם האמן: יוסי אזולאי. נולד בעיר: ירושלים (גבעת זאב). האם עוד מתגורר שם? לא. ממתי עד מתי גדלת שם? 1977-2002. כיצד העיר השפיעה על המוסיקה שלכם? לדעתי, הריחוק מתל אביב עזר. דווקא בגלל שהגעתי ממקום נקי מהשתייכויות מוסיקליות התאפשר לי ללכת בדרך הכי אישית ולמצוא בעצמי את הכיוון המוסיקלי שלי. קשר מוסיקלי ביישוב: מורה למוסיקה (חנה אהרוני) שכמעט והכריחה אותי לעלות לבמה ולשיר. מקום מיוחד: עין כרם – תרפיה נפשית. האם יש/היתה ביישוב הולדתכם סצינה מוסיקלית מוגדרת? לצערי, לא ממש. האם תוכלו לספר לנו אנקדוטה מעניינת הנוגעת ליישוב הולדתכם? גבעת זאב היא יישוב קטן מחוץ לירושלים. מה שעושה אותו הכי מעניין הוא השקט והפסטורליות שבו, מה שדי נוגד את אופיו של עולם הזוהר אליו צעדתי

../images/Emo118.gifיוסי אזולאי-אל ההצלחה../images/Emo118.gif

זה מתמוז.. יוסי אזולאי-אל ההצלחה הד ארצי / 2003 דודו טל 12.7.2003 לפני חמישה חודשים הוא הוציא את השיר הראשון לרדיו, וכבר אז הוא הסתמן כמשהו שונה, כזמר צעיר ורענן, שיביא את הדבר הטוב הבא. וככה זה נראה היום, ממרומי הדיסק הראשון שלו שיצא לפני כשבועיים לחנויות. חברת "הד ארצי" שכבר שנים לא השקיעו באמן חדש, עשו את ההימור המוצלח ביותר מבחינתם, אזולאי ניחן בכישרון נדיר. הדיסק מכיל 10 שירים חדשים שרובם פרי עטו של אזולאי, שהשכיל לרקוח נוסחא מנצחת בה השירים נעימים לאוזן ועוברים אותה בשמיעה אחת. האלבום נפתח עם "אל האור" מין בלדת פופ מרשימה, שכתב אזולאי ללחן של רן אביב, שהוא גם המנהל המוזיקלי של כל האלבום. בהמשך שר אזולאי את "פינה בלב" שיר שבקלות יכול להפוך לשיר אהבה אולטימטיבי. מדובר באלבום המשופע בשירי אהבה קליטים המופנים למין הנשי. הוא שר על פינה בלב, הוא גם מבטיח ברצועה מס' 7 ש "אני יקטוף לך את הירח", ברצועה מס' 4 הוא שר את "אישה", ונדמה כאילו האלבום כולו מכוון לכיוון הזה. אבל במבט קצת יותר עדכני מתגלה תמונה קצת שונה, אזולאי שר גם שירי מחאה, ברצועה מס' 6 הוא שר על "ארץ אין ברירה", מין בלדה יפהפייה, שמדברת על הארץ. באחד הראיונות שנתן הבהיר אזולאי שלא מדובר בשיר מחאה אלא בשיר שמבטא את הלך הרוח הכללי של העם. "וזה כואב, גם לנו זה כואב, עכשיו הלב בוכה, כי אין לו מנוחה, אני חולם אותך את יחידה, בטוב וגם ברע את ארץ אין ברירה." ברצועה העשירית של האלבום יש את מה שאולי ייזכר מהאלבום גם לטווח הארוך, אזולאי שהכיר את עפרה חזה, ביצע את "לאורך הים" בעיבוד משלו, בתוספת דגימות מקולה של חזה ז"ל. האלבום מלווה בחוברת המעוצבת להפליא, שמציגה את אזולאי בשלל מצבים, מה שיעזור למכירות האלבום, אבל אם ניקח את הפן המוזיקלי, האלבום מעולה, ניכרת ההשקעה הגדולה בעיבודים, בהפקה המוזיקלית, וברמת המלל בשירים. קולו של אזולאי, הוא קול צעיר וחדשני, המנעדים הקוליים, והניסיון ליצור מיני סלסולים, רק מועילים לאלבום בתחושה הכללית. משה דץ שאמון על הפקת השירה, הוציא את המיטב מאזולאי, וככה זה נשמע. נכון לזמן כתיבת שורות אלה, האלבום עומד במקום ה- 5 ברשימת המכירות, ואין ספק, שמי ששומע את אזולאי ברדיו מתמכר מייד לקולו, ולצלילים הבוקעים מגרונו, ולא נשאר אדיש. המלצה שלי, רוצו לחנויות, מהר מהר, לפני שיגמר.

../images/Emo20.gifיוסי אזולאי-ביקורת על הדיסק../images/Emo20.gif

יוסי אזולאי הוא ההחתמה החדשה של "הד ארצי", בתקופה שלא ממש מחתימים אמנים חדשים. יוסי סומן לראשונה בדואט שעשה עם שלומי שבת באלבום "חברים" (השיר "אמא") ואפילו עפרה חזה סייעה לו בתחילת ההקלטות לאלבומו הראשון. יוסי, בן 24, הוא בעל מנעד קולי מרשים והאלבום מכיל את הלהיטים: "פינה בלב", "לאורך הים" (עם עפרה חזה ז"ל) ו-"אני אקטוף לך את הירח", שנבחר לשיר השבוע ברדיו 91FM ובתוכנית של דידי הררי.

../images/Emo175.gifפס ליום אחד-הקליפ../images/Emo175.gif

יוסי אזולאי מגלם חייל בקליפ חדש לשירו "פס ליום אחד". הצילומים לוו בשלל תקלות משעשעות ynet צילומים אטרקטיביים במיוחד נערכו באחרונה במושב צביה (לא רחוק מכרמיאל, יריקה מסכנין). יוסי אזולאי, בן טיפוחיו של משה דץ, ופליט קדם-האירוויזיון, הגיע לצלם קליפ,לשירו החדש "פס ליום אחד". אגב, השיר נכתב ע"י אחיו התאומים של יוסי, שהתגייסו לא מזמן לצה"ל. החיים קשים: כדי להגיע לאתר הצילומים צריך היה לעבור דרך סכנין. כל ההפקה נכנסה ללחץ, ובדקה שעל האוטובוס אין מדבקות של מכבי תל אביב או בית"ר ירושלים. סתם בשביל להרגיש בטוחים יותר. הצילומים נערכו בבית של הבמאי ובאוטובוס של אגד. הכלב של הבמאי לא הפסיק להקיא על הסט ולהשאיר סמטוחות בכל מקום. באוטובוס המיזוג התקלקל והשאיר את כולם מזיעים על סף עילפון, מה שגרם למאפרת התשושה לעבוד שעות נוספות. אזולאי, שבסוף היום רץ להופעה, התקלח שלוש פעמים במהלך הצילומים, והגיע לאירוע הנוסף עייף ותשוש. גולת הכותרת: אם כבר במשפחה עסקינן, לסט הגיעו שתי אחיות ניצבות, שלי ועדי גילאור. כשהמזגן באוטובוס התקלקל הן השתדלו לעודד את כולם להמשיך, וחילקו בקבוקי שתייה לאנשים המיוזעים. העלילה: בצילומים שיחק יוסי חייל שמתגעגע לחברתו. החברה היא הדוגמנית הדר עזר. אשתו של יוסי לא הייתה על הסט, אבל התקשרה דחופות לבדוק מה קורה. אחר כך גם דץ הגיע לסט, סתם כדי לוודא שהכל בסדר. נקווה ליום קליל יותר בפעם הבאה.

../images/Emo100.gifביקורת על הלבוש בקדם../images/Emo100.gif

מתוך msn יוסי אזולאי, שחוץ מאשר לשיר צריך ללכת על מסלולי הדוגמנות באיטליה, עלה עם המראה של סאקיס, הזמר היווני משנה שעברה, בתוספת אבנים מנצנצות (איך לא?). אזולאי נראה טוב, למרות 39 מעלות חום שקדח איתן, אבל אולי היה כדאי לפנק אותו בקצת פחות סומק.

moranush86

New member
חחחחחחחחחח איזו חמודה את!!!

סתם לידע כללי, אפשר לעלות את הכתבות ישר לפורום ככתבה... לא יודעת איך אבל צריך לשאול את הזמיר שלנו... החייל המזמר הכוונה...

איזה תותחית את!!! כל הכבוד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

יפה מצידך לרכז ככה את כל הכתבות על יוסי אזולאי
אז תודה!!!! :)

למעלה