ניקולימינל
New member
../images/Emo41.gifאיש פשוט שרוצה להצליח../images/Emo41.gif
כיוון שיבש פה כמו במדבר,משחק אתם לא רוצים כי ממש כואב לכם הלב להוציא שיר כמו איזה ילדים קטנים,למרות שזה כולה משחק..אז החלטתי לשים פה כל מיני כתבות על יוסי
התחיל בכתבה מE אונליין..
אין להגיב עד שאני מסיימת לשרשר הכל עצמו וזכה לתמיכתם של עופרה חזה ז"ל, שלומי שבת ומשה דץ. אלבום הבכורה, הנושא את שמו, יצא לא מזמן וההצלחה באופק מאת: דנה נאור 14.07.03 למרות גילו הצעיר (25) יוסי אזולאי הוא לא סינדרלה. ההצלחה שלו היא תוצאה של הרבה עבודה קשה וחוצפה מקומית. לפני שנתיים הוא כבר היה בדרכו ללמוד מוזיקה באוניברסיטת ברקלי, אבל החוצפה הישראלית קידמה אותו. בעבודתו כמוקדן 144 בבזק הוא הצליח להשיג את הכתובת של שלומי שבת ושלח אליו הקלטות שלו. שבת התלהב והתקשר מיד להציע שישתתף בדיסק "חברים", שעליו הוא בדיוק עבד. כך נולד השיר "אמא", שנוגן בתוכניות רדיו רבות, ביניהן גם זו של דידי הררי. משה דץ, ששמע את אזולאי שר, התאהב בקולו והחליט לאמץ ולטפח את הזמר הצעיר. כך יצא לפני כחודש אלבום הבכורה, "יוסי אזולאי", אותו הפיק וניהל אמנותית דץ. את הקריירה המוזיקלית יוסי החל בתמיכתה של עופרה חזה ז"ל, שמותה שבר אותו. "אחרי שעופרה חזה מתה בנסיבות הטרגיות הידועות, ניסינו לפתוח דלתות ב'הליקון' כי היא המליצה עלי שם, אבל הם דחו אותי. הייתי על הסף של לעזוב הכול ולטוס לארה"ב כי קיבלתי מלגה בברקלי. הבנתי שאין לי מה לעשות כאן אם אני לא מגיע מגובש. זה מה שהביא אותי לשלוח מכתב לשלומי עם הקלטות שלי. שלומי התקשר אחרי ארבעה ימים - הרי הוא היה בסיטואציה דומה לשלי, הוא עזב לעבוד בחו"ל וחזר. זה מה שאומר שכל עכבה לטובה וששווה לחכות. היום אני חתום ב'הד ארצי' וממש מרוצה מהחופש המקצועי שהם נותנים לי".
בכל זאת לימודים בברקלי, אתה לא מתחרט שלא נסעת? "לא נסעתי ואני לא מתחרט. זה יותר נכון לבוא עם יותר ניסיון מקצועי מעשי מאשר אקדמי. לפעמים בתחום שלנו הלימודים עלולים להיות קצת בזבוז זמן, כי בזמן של הלימודים יכולתי להספיק המון. מבחינתי זה היה התזמון הכי טוב שיש כי נכנסתי ל'דיסק 'חברים' של שלומי וזה פתח לי דלת גדולה".
אי אפשר שלא להסתקרן, איך הצלחת לעבוד עם עופרה חזה? "כילד הייתי מעריץ הרוס שלה. כל החדר שלי היה מלא במחברות, פוסטרים וכל מה שהיה. הייתי גרופי ענק, ועם השנים זה קצת דעך. פגשתי את עופרה אצל רן אביב, עמו עבדתי על כל הסקיצות והיצירה המוזיקלית. היא חיפשה מקום להקליט סקיצות לאלבום שלה, ושם למעשה היא עבדה עד לתקופה שהיא דעכה ונפטרה". במסגרת הכימיה שנוצרה ביניהם, היא ביקשה לעזור לו לקדם את עצמו. "נפגשנו, והיו לה כוונות נהדרות שבסופו של דבר נקטעו לצער כולנו. היא הייתה האישה הכי חמה שיש, כגודל הגדולה שלה, כך היא היתה צנועה. לאחר שהיא נפטרה קיבלנו רן ואני את ההארה המקצועית שלנו. כי היא יותר מכולם עזרה לנו להתעצב מוזיקלית. הרגשנו שאנחנו חייבים לה תודה ולכן עשינו ביצוע מחודש לשיר 'לאורך הים'"
אתה כבר מרגיש כוכב? "אני לא מאלה. אני מאמין שגם כשכולם ירגישו שאני כן, אז לי תמיד יהיה קשה לראות את זה כי אני איש פשוט. אני מאוד רוצה להצליח, אבל אני לא מחכה שכולם יזהו אותי ויתייחסו אלי אחרת בכל מקום".
היית מגדיר את עצמך זמר מזרחי? "השאלה מי מגדיר אותי כזמר מזרחי. יש בנישה הזאת משהו שנורא קשה לצאת ממנו. הושפעתי מהרבה סגנונות ואני חושב שזה מאוד ניכר בתוצאה הסופית. יש כאן כיוון אתני ואני משאיר את ההגדרות לקהל, כל אחד והנישה שלו. באופן אישי לא הושפעתי רק ממוזיקה מזרחית וכן גדלתי על מוזיקה שורשית, נשמה ומוזיקה שחורה".
עד כמה הקשר עם הקהל חשוב לך? "המפגש עם הקהל הוא מאוד מרגש ומפרה. אני בגישה מאוד פתוחה להופיע בכל מקום שהקהל רוצה אותי. אין לי בעיה להופיע בחתונה בקיסריה וגם בהיכל התרבות. אני מאוד מכבד את הקהל שרוצה לפגוש אותי. אני לא שולל שום דבר. אני חושב שאנשים שרוצים לכבד אותך מגיע להם שתכבד אותם בחזרה גם אם זה במקומות פחות מרהיבים". ריטה הייתה הראשונה שאירחה את יוסי אזולאי על הבמה. גם לה הוא כתב מכתב וסיפר על חלומו להצליח כזמר. ריטה הזמינה אותו לשיר יחד איתה בתיאטרון ירושלים. כך עמד ילד בן 17, מול קהל של אלף שלוש מאות איש, כבר בהופעה הראשונה שלו.
איפה היתה ההופעה הראשונה שלך? "בגיל שבע עשרה שלחתי לריטה קלטת דמו. הייתי ילד והיא התרשמה ממני מאוד לטובה. היא הזמינה אותי לשיר את 'שרה ברחובות' בתיאטרון ירושלים. פעם ראשונה, כשהופעתי, עמדתי על במה מול אלף שלוש מאות איש. אפשר להגיד שהתחלתי בשיא. היא עדיין עוקבת וזוכרת עד היום".
מה אתה יכול להגיד לזמרים צעירים שמחפשים דרך להצליח? "אין נוסחאות להצלחה. כל התחלה זאת בעיה. צריך המון רצון ולא להתייאש, כי זה נראה קשה, אבל הרבה יותר קל בסך הכול. חייבים לעבוד על חומרים כי אם יש איזשהו מחסום זה כשאתה מגיע לא מגובש. צריך לעשות את ההשקעה הראשונית וזה כרטיס הביקור שלך הלאה". "בגיל שבע עשרה שלחתי לריטה קלטת דמו והיא הזמינה אותי לשיר את 'שרה ברחובות' בתיאטרון ירושלים. פעם ראשונה, כשהופעתי, עמדתי על במה מול אלף שלוש מאות איש. אפשר להגיד שהתחלתי בשיא"
איזה תגובות קיבלת בינתיים? "בינתיים התגובות מאוד חיוביות ומחממות את הלב. אני מעריך שתמיד אפשר למצוא את הנקודות החיוביות בכל ביקורת ואני מקווה שהדברים ימשיכו והפרגון ימשיך. קראתי את כל התגובות ואני פשוט בהלם, אני בעצמי מחפש מה לא בסדר בהופעה ובמוזיקה שלי, למרות שהתגובות מדהימות. אני שמח שהדברים הם כאלה".
אם לא היית זמר אז היית..? "סביר להניח שהייתי מתעסק בבעלי חיים, כי טייס אני כבר לא אהיה. אני לא יודע אם הייתי וטרינר, אבל בכל אופן שבטוח הייתי עובד עם בעלי חיים. יש לי כלבה מסוג סקי - קוראים לה סיואייד"
מה החלום הבא? "אמנם זה אחד מתוך רבים, אך כמובן שאני רוצה למכור את הזהב והפלטינה ומיד להתפנות לאלבום הבא. מכל הזמרים שיש, ויש המון זמרים טובים, הייתי שמח לעבוד עם ריטה, שאירחה אותי בגיל 17".
כיוון שיבש פה כמו במדבר,משחק אתם לא רוצים כי ממש כואב לכם הלב להוציא שיר כמו איזה ילדים קטנים,למרות שזה כולה משחק..אז החלטתי לשים פה כל מיני כתבות על יוסי