אכיפה בנת"צ רוטשילד

Image of me

New member
../images/Emo41.gif אכיפה בנת"צ רוטשילד ../images/Emo41.gif

שלום לכל אנשי הפורום החביב. אתם לא מכירים אותי, בינתיים. שמי איליה ואני גר בראשון כבר יותר מחצי שנה. בתפוז אני כבר כמה שנים טובות, אבל לפורום הזה משום מה לא יצא לי עדיין להיכנס. אבל עכשיו יש לי סיבה טובה, כי הנושא שאני רוצה להעלות קשור לתחבורה ציבורית. מצבו של נתיב התחבורה הציבורית החדש ברחוב רוטשילד בכי רע. הנת"צ הקצר, שנמשך מרחוב הרצל עד רחוב ז'בוטינסקי, הוא קטע מרכזי במסלוליהם של קווים רבים: 5, 11, 14, 17, 83 ו-85. לקראת ערב (ואולי גם בשאר השעות, פשוט לא יצא לי להיות שם בבוקר) נתיב התחבורה הציבורית מתמלא רכבים פרטיים בניגוד לחוק. שעות פעילות הנת"צ מוגדרות עד 8 בערב, אבל כשהייתי שם היום ב-6 בערב, מספר הרכבים הפרטיים היה לפחות פי 5 ממספר האוטובוסים שנסעו בו. למה זה גורם?
פעימת הרמזור הקצרה ברוטשילד פינת ז'בוטינסקי לא מיועדת להכיל כמות גדולה כל כך של רכבים בנתיב.
את הקטע הקצר מביאליק לז'בוטינסקי (בקושי 200 מטר) האוטובוס עובר לפעמים במשך 10 דקות, כי הוא מחכה 5-7 מחזורי רמזור.
במקום לשפר את מצב התחבורה הציבורית, הנת"צ החדש רק האריך את זמן הנסיעה של כל הקווים העוברים בנתיב. תזכרו: רכב פרטי יכול לבחור לנסוע בדרך שונה ולהימנע מפקקים. אוטובוס לא יכול. כשאלפי בני אדם ביום נוסעים באוטובוסים ממזרח ראשון למערב ראשון, ומתעכבים 10 דקות מיותרות בגלל כמה רכבים פרטיים עם בן אדם אחד באוטו, זה מצב לא הגיוני. חישוב קצר: 22 אוטובוסים בשעה x‏ 50 אנשים בכל אוטובוס x‏ 10 דקות עיכוב = 11000 דקות עיכוב בכל שעה, שהן 183 שעות. והכל בגלל כמה נהגים שעוברים על החוק. היום יצא לי לעבור במשטרת ראשון, ושאלתי את השוטר בקבלה מה אפשר לעשות. הוא אמר שאפשר לפנות למשטרת התנועה, אך היות שהם עובדים רק עד 17, השוטר המליץ לי להתקשר למוקד 100 בכל פעם שאני רואה רכב פרטי על הנתיב, והמשטרה תגיע לטפל בזה. וזה מה שעשיתי: הגעתי לרוטשילד וראיתי לפחות 7 רכבים פרטיים עומדים בתור לרמזור כאלו כלום. התקשרתי למוקד 100, לקחו את הפרטים ואמרו שזה יועבר הלאה. כמו כן עברתי בין הרכבים ורשמתי את מספרי הרישוי שלהם. אז מה אנחנו יכולים לעשות? אני בטוח שלחלק מהאנשים כאן אכפת מתחבורה ציבורית, שגם ככה היא זקוקה לשיפור גדול בעירנו. אנא מכם, בואו נעשה מעשה: בכל פעם שאתם עוברים ברוטשילד ורואים אוטו פרטי על הנתיב (ורוב הסיכויים שתראו הרבה יותר מאחד), התקשרו מיד למוקד 100, כמו שהמליץ לי השוטר. כדי לעורר מודעות, כדי שהמשטרה תראה שאכפת לנו, כדי שתהיה אכיפה ונהגים יפחדו לנסוע שם. אני יודע שאני הולך לעשות את זה קבוע, ואני עובר ברוטשילד כמעט מדי יום. אם יש באפשרותכם לצלם את הרכבים פורעי החוק ולהביא את התמונות למשטרה, צלמו אותם. אל תהססו. ותדאגו שיראו שמצלמים אותם, כי גם אם המשטרה לא תעזור - לפחות עשיתם משהו.

מירי001

New member
לגבי רחוב רוטשליד

גם אני נוסעת באוטובוס בנתיב הזה מספר פעמים וזה ממש סיוט. דברתי עם אחד הסדרנים באגד והוא אומר שזה נופל בין משרד התחבורה לעיריה . מי שכרגיל סובל זה האזרח הקטן. גם אני בדעה שצריך לפעול. או להאריך את הפזה.ולמנוע מרכבים פרטיים לנסוע בנתיב הזה.

Image of me

New member
משרד התחבורה לא קשור ברגע שכבר יש

נתיב. מה שהסדרן אולי התכוון להגיד, זה שסלילת נת"צים חדשים נופלת בין הכיסאות בין העיריה למשרד התחבורה. אבל ברגע שיש נתיב קיים ויש תמרורים על פי חוק, כל נהג שעובר על החוק הוא עבריין, והאכיפה היא בסמכות המשטרה.

Shark Alarm

New member
העירייה לא רוצה כסף../images/Emo35.gif ../images/Emo26.gif

באמת שאני לא מבין, על כל נסיעה של רכב פרטי בנתיב תחבורה ציבורית, עיריית ראשון לציון יכולה להכניס לכיסה 500 שקלים חדשים.. לא שווה שיציבו שם פקחים של העירייה
הרי אם הם תופסים 20 נהגים (ובטוח שהם יתפסו יותר) הם כבר מסכים משכורת של שוטר או אפילו של כמה...

מירי001

New member
בקשר לנתצ ברוטשילד

במהלך היום האוטובוסים נסעו דרך זבוטינסקי שמאלה לרוטשילד. כאות מחאה על אוזלת ידה של העיריה בטפול בנושא .

למעלה