אם

ענתי44

New member
../images/Emo41.gifאם

אם תלמד לתת...כמו שאתה לוקח אם תדע להקשיב... לפני שתתווכח אם תשקול שנית... בטרם תתרתח אם לעיתים תוותר... ותהא זה שסולח אם תשתדל מעט... גם אחרים לשמח אם תזכור שהסבלנות... עוזרת לנצח אז תדע סוף סוף... וידעו כולם: שגדלת באמת! ובגרת באמת!! בן אדם!!! משהו שקיבלתי באיימייל וריגש אותי ורציתי לשתף את כולכם. ואתמול "השתתפתי" בפרסומת לטלפון נייד. האהוב שלי, הפתיע אותי ודיבר איתי בטלפון, ואז היה צלצול בדלת- פתחתי והוא עמד שם.בא לחבק ולחזק ולנשק לי את הדמעות. ואז קרה דבר מדהים, הלכתי לחדר של אמא להציץ שהכל בסדר והיא היתה ערה ומחייכת אליי. שאלתי אותה למה היא מחייכת והיא ענתה " כי אני אוהבת אותך!!!" שבת שלום וכמו שאסתר, בחוכמתה ובאופטימיות הבלתי נלאת שלה, שבת משעממת!

ענתי44

New member
אממממממ? סביר להניח שכן

אבל מה איכפת לי. העיקר שזה עשה לי קצת טוב על הלב השבוז

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקרה

שוב הצלחת לרגש אותנו, כרגיל, בקטע שהבאת לנו מתוך If של קיפלינג. אכן, לו רק יכולנו לזכור את כל "חוכמות החיים" שאנו לומדים אותן כל הזמן ולהשתמש בהן בשעת הצורך, כאשר כבר אין כוח יותר להתעסק עם כל האלצהיימר הזה ומה שהוא עושה ליקירינו ולנו, אם רק יכולנו להחזיק את עצמנו ולא להתרגז ולהיות סבלנים ולהבין ולדעת שאין מה לעשות, צריך לסבול בשקט ולקטר כאן בפורום כשכבר נשבר... שבת שלום לכולם.

ענתי44

New member
נילי יקרה../images/Emo24.gif

אנחנו יכולים, כל אחד מאיתנו, להביא מפניני החיים שיש לו. או מפניני יקירנו. או כל תובנה אחרת הקשורה לשידרוג מצב החולים או מצבנו והחיים בכלל. כשקורה לי משהו, אני ישר רוצה לשתף את חבריי בפורום. כי מה שכולנו שותפים מקרב אותנו. שמתי לב שאמא שלי נהנית מהדלקת הנרות בשישי ומהקידוש שחברי עושה כשהוא מתארח אצלנו.מבירורגיליתי שאישה רשאית לקדש אם אין גבר. היום הושבתי את אמא לידי וקידשתי. שערכתי בפורום " לשאול את הרב", גיליתי שאישה רשאית לערוך קידוש אם אין בבית גבר. הושבתי את אמא וקידשתי. אמא שתתה מהיין וענתה אמן, ועיניה זהרו כאור הנרות. ואז.... פישלתי . בירכתי על הלחם " ברוך אתה ה' אלוהנו, שציוונו על אכילת לחם", אמא החלה לצחוק ונשאה את התפילה " המוציא לחם מהארץ".... אכלנו ושרנו שירי שבת. ופתאום השממה של החודשים האחרונים נעלמה. נכון אין צחוק ילדים, וויכוחים פוליטיים או סקירת מחזור הכדורגל ומעל הכל אין את המטעמים של אמא, כמו שהיה פעם כשאמא היתה בריאה ואבי בחיים. ברם, היה נעים ומקרב. ותפילה קטנה, ממני לאלוהים,אנא, אם כבר גזרת על יקירנו את גזרת האלצהיימר הקשה, אנא, אל תיתן להם להדרדר מהר ותמנע ממחלתם להתקדם, ולבולעם אל תוך אימיי האלצהיימר ותותיר אותנו יתומים ונזירים ממרגוע. אמן!!!!

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירתי

בקשר להדלקת הנרות. גם אנחנו מדליקים נרות (זאת אני עושה) בכל יום ששי, ובעלי עושה את הקידוש, למרות שאיננו דתיים, אבל אצלו זה נשאר כהרגל מימי ילדותו כשבבית הוריו היו עושים קידוש בכל יום ששי, (אני חושבת שבהרבה בתים עשו אז קידוש ורק מעטים ממשיכים ועושים זאת היום למען הילדים) אנחנו המשכנו זאת בשנים שגרנו בלונדון ולמען הבן הקטן שלנו שירגיש קצת יהדות בבית וזה נמשך עד היום. בקיצור, אני ממשיכה במסורת גם היום, כשבעלי לא ממש יודע איזה יום היום, אבל כשמגיע יום ששי, אני מכינה חלה ויין ומדליקה נרות והוא עושה קידוש, וזוכר את כל הברכה בלי בעיות. כאילו שלכאן האלצהיימר עוד לא הגיע. אמנם מיד לאחר מכן הוא שוכח שעכשיו סוף שבוע, ובבוקר הוא כבר רוצה לצאת למרכז היום, אבל זו כבר אופרה אחרת... אז שבת שלום לכל חברי הפורום היקר, אנא המשיכו לספר ולשתף ותראו עד כמה דברים משותפים יש כאן לכולנו. אני מצטרפת לתפילתך הקטנה, ומבקשת אנא אלוהים, שמור על המעט הקיים עדיין כמה שיותר, אל תמהר עם האלצהיימר כל כך, תן לנו עוד קצת זמן איכות עם יקירינו ואהובינו, תן לזכור להם חסד נעורים ותן לנו כוחות לדאוג להם ולטפל בהם...

למעלה