ארוחת הבוקר של שבת

../images/Emo41.gifארוחת הבוקר של שבת../images/Emo41.gif../images/Emo3.gif

אנא הוסיפי את המתכונים שלכם כהמשך להודעה שלי. תודה ויום נעים וטעים

wan

New member
או רעיונות לארוחת בוקר?אפשר?.......

חביתת תירס. אצלי הכי אהבו חביתת תירס בשבת בבוקר. לסנןן תירב גרגרים. לטגן בחמאה,לפלפל ולהמליח, ולצקת מעל 3-4 ביצים מבולבלות. טעים מאד.

ערימת פנקייקים עגולים ושמנמנים...

אופק ואבא שלו
עדיין ישנים, צליל ואני כבר טעמנו מהמתוק בתוספת סירופ שוקולד (לצליל) וסירופ מייפל (עבורי)
בהמשך היום מתכוננים לצאת לפיקניק והאוכל בהתאם... שבת שלום

../images/Emo41.gif מתכון: פנקייק

פנקייק מצרכים: 2 כוסות קמח 3 כפות סוכר מעט תמצית וניל כפית אבקת אפיה קורט מלח 3 ביצים שלמות 2 ספלי חלב/ מים 3 כפות שמן מעט חמאה/מרגרינה לטיגון. אופן ההכנה: לערבב חומרים יבשים לחוד לחוד לערבב את הביצים והחלב/ מים +שמן ולערבב עם החומרים היבשים. משמנים מחבת טפלון במעט מרגרינה/ חמאה ומטגנים על אש נמוכה שלא ישרף. הופכים וכך מטגנים את כל הכמות. שמים אחד על השני בצורת מגדל ושופכים סירופ מייפל ואבקת סוכר אם רוצים. הערות: טעים וקל להכנה. מקור: אמא של צליל ואופק. מתוך "טעם של עוד" מתכון מס' 1577

נופר א

New member
בואיקוס לבוקר שבת

בוקר טוב !!!!!!!!! יש לי המון גבינות ומדגדג לי בידיים אז נכין בואיקוס מכל מה שיש. את הבואיקוס מכינים מהחומרים: 1 חבילה קמח תופח 1 מרגרינה 1 גבינה לבנה 9% או 5% 1 יוגורט/אשל/שמנת 1/2 כוס גבינה צהובה/קשקבל 1 ביצה לערבב את כל החומרים,אם נדבק להוסיף קמח, יוצרים כדורים בעזרת ידיים משומנות ומסדרים בתבנית עם רווחים גדולים בין הכדורים. למרוח ביצה למעלה ושומשום. לאפות בחום בינוני עד שמזהיבות. לקחתי את המתכונים של איילת לטוביץ' ואבא של אמית ואורלי פלאי ועשיתי סלט מתכוני בואיקוס וזה מה שיצא. שבת נעימה ל כ ו ל ם !!!!!!!!!!!!!

תיקון קטנטן../images/Emo8.gif

אם יצאו לך כמו בתמונה אז קוראים לזה בוריקיטס. רעיון קל יותר להכנת הבוריקיטס, במקום להכין כדורים ליצור גליל מכל התערובת ולחתוך ל -9-11 חתיכות שאותן נשים ,עם הצד החתוך כלפי מעלה, על נייר האפיה ומעל כרגיל נבריש בביצה ונפזר שומשום. ותודה לנופר על המתכון הנפלא.

נופר א

New member
אפשר לגנוב לך את התמונה?

כן ככה בדיוק הן יצאו לי, איזו תמונה יפה. אז מה ההבדל בין בואיקוס ובורקיטס? ותודה על כל המחמאות.

אז ככה,,,קודם כל מרשה לך לאמץ את

התמונה , בכיף. והמחמאות בהחלט מגיעות לך. בוריקיטס - לשים את כל החומרים יחד ומהם יוצרים כדורים/גלילה ולחתוך. בואיקוס - כמו בורקס מכינים בצק פריך ולתוכו מוסיפים 1 כפית מכל המלית הרצויה, גבינות, בטטה, חצילים קלויים, בשר. ועוד.

למעלה