ארוח בפורום
הקדמה - הומאופטיה קלאסית

gils33

New member
../images/Emo41.gifארוח בפורום../images/Emo41.gifהקדמה - הומאופטיה קלאסית

נא שרשרו לכאן את שאלותכם. האירוח יעסוק בטיפול הומיאופתי בילדים ובתינוקות על מנת לסייע להם להתגבר על מחלות חוזרות ונשנות , ובעיות בריאותיות השכיחות בגלאים אלו. נועה שגיא, הומיאופתית קלאסית מוסמכת ומנוסה , עוסקת בתחום כעשר שנים, חברה באגודה להומיאופתיה קלאסית, מטפלת בקלינקה פרטית ברמת אביב ובקלינקת מדיקה בכפר סבא. נועה שגיא, מנהלת את פורום הומיאופתיה קלאסית שבאתר תפוז. בוגרת לימודי הומיאופתיה ובעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה . האירוח יתקיים ביום ה' בין השעות 21:00-23:00 , אתם מוזמנים לעלות שאלותכם כבר בשעות הבוקר והם יענו בזמן האירוח. לידעתכם, כל מה שנאמר באירוח הוא בגדר המלצה בלבד ואינו מחליף התייעצות עם בעל מקצוע איזון נפשי ופיזי = חיזוק מערכת החיסון של ילדכם בעונת המעבר ובחורף ילדים מרבים לחלות, נעדרים מהגן לעתים קרובות, מקבלים תרופות שוב ושוב, מפתחים דלקות אוזניים חוזרות , או מחלות דרכי הנשימה, שפעות, נזלות כרוניות מאז הכניסה לגן... מה לעשות? מחלות, תסמינים פיזיים ונפשיים, הן ביטוי של חוסר איזון פנימי של הגוף, יציאה מהרמוניה, ועקב כך גם מערכת החיסון נחלשת ומתקשה להגן עלינו מפני פגעים חיצוניים. המחלות שבות וחוזרות כאשר מטפלים בסימפטומים, בתוצאות, ולא בסיבות. בהומיאופתיה, רפואה בת כ- 250 שנה המקובלת במרבית מדינות אירופה והמערב , איננו מטפלים לא בחיידקים, לא בוירוסים ולא בסימפטום, ההומיאופתיה מטפלת באדם החולה. היא מעוררת את כוחות הריפוי הפנימיים של הגוף ומחזקת את המערכת החיסונית כדי שהגוף יוכל להתגבר על כל פולש חיצוני. ההומיאופת מתייחס למכלול הסימפטומים של האדם: הנפשיים, הפיזיים והמנטאליים. המאפיינים הייחודיים ביותר של החולה הם החשובים ביותר כי הם שמצביעים על האינדיבידואליות שלו ובכך על התרופה הספציפית שתסייע לו. הפורמולות ההומיאופתיות מופקות מחומרים המצויים בטבע, ומותאמות למכלול הסימפטומים כולו כך שאין תופעות לוואי. באיזה מחלות מטפלת ההומיאופתיה? ניתן לרפא שיעולים קשים, אסטמה, נזלות כרוניות וליחות, דלקות עיניים, בעיות עור, דלקות אוזניים, דלקות גרון, בעיות שינה, חרדות, בעיות התנהגותיות (למשל, נשיכות), שלשולים, גזים, בעיות אכילה, גדילה, אלרגיות, כאבי ראש, עצירות ועוד תסמינים שלרפואה הקונבנציונלית קשה לתת מענה. גם כשהרופא מאבחן "וירוס" ומציע מנוחה ואקמולי, ניתן לסייע בעזרת ההומיאופתיה. בבעיה אקוטית בה יש דלקת המלווה בחום וכאבים עזים הטיפול ההומאופתי יכול לזרז את זמן המחלה בצורה משמעותית ואף למנוע התערבות קונבנציולית . כאשר אנו מטפלים בילדנו בהומיאופתיה אנו לא רק מתגברים על מחלות אלא בעיקר משיבים את האיזון גוף/נפש ומשפרים את הבריאות בכל רמות התפקוד. בברכה, נועה שגיא, הומיאופתית קלאסית מנהלת פורום הומיאופתיה קלאסית באתר תפוז http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumId=2124

AlonPe

New member
יופי! ../images/Emo140.gif

ואתחיל ראשון
רוצה לשאול לגבי חיסונים. חיסונים באופן כללי, לאו דווקא בעניין "הנושא החם" - שפעת העופות. ההומאופתית שלנו מתנגדת די בנחרצות לחיסונים באופן כללי וגורף. אפשר להגיד שאני מבקש סוג של סקונד אופיניון, או מידע נוסף בעניין. כמובן שמה שמטריד אותי הוא אותן מחלות זיהומיות חמורות יותר שתוצאות ההידבקות בהן והסיבוכים שקשורים בהן חמורים ומסוכנים יותר, כמו פוליו, טטנוס וכו'. ויש לי עוד שאלה כללית, תיאורטית: האם הומאופטיה מתעסקת, האם יש לה פתרונות גם לדברים מסובכים יותר - כמו סרטן, איידס וכדומה.

חיסונים, מחלות מורכבות והומיאופתיה

נושא החיסונים הוא רחב ביותר . כאשר מדובר בחיסונים הממסד הרפואי מציג רק את יתרונות מתן החיסונים בעוד ישנם גם חסרונות ונזקים כתוצאה ממתן החיסונים. (נזקי חיסונים יכולים להיות ממוות ועד התפתחות של מחלות כרוניות, או שכיחות של הופעתן של מחלות אצל הילד מאז חיסון , תגובות אלרגיות ועוד') . אם מבינים באמת את משמעותו של החדרת חלבון זר+ חומרי שימור לגוף התינוק ובנוסף את התדירות הגבוהה בה זה נעשה יש לשקול כל חיסון לגופו. כדאי לשקול את הנזק מול התועלת של כל חיסון. אם מדובר במחלה שבה הסכנה להדבק/ להנזק קטן , החיסון פחות נחוץ . טטנוס ופוליו הם מחלות רציניות ומסוכנות ואליהן יש לשקול חיסון בכובד ראש. בישראל אין פוליו , אך בשטחים יש, כמו כן אם נוסעים לארצות מתפתחות יש לחשוב גם על זה. מבין החיסונים אני חושבת שהם הנחוצים יותר. לגבי טיפול במחלות מורכבות כאיידס וסרטן אכן הומיאופתיה יכולה להציע טיפול וחשוב להתחיל בשלבים מוקדמים ולא על ערש דוואי. ישנם מקרים מוצלחים של טיפול הומיאופתי גם בסרטן וגם באיידס. כיום באיזור מסוים באפריקה פועל אחד ההומיאופתים המובילים בעולם , ג'רמי שר , למען ריפוי חולי איידס עם הומיאופתיה וההצלחות יפות.

gils33

New member
חברים קדימה לשאול - גם אני אמשיך

1.האם הומאופטיה מתאימה לכל אדם? 2.האם אין סכנות בחומרים ההומואופטיים? 3.מה אופן הטיפול? 4.כמה זמן אורך טיפול שכזה? זהו לבנתיים - אני בטח יזכר בעוד כמה....

תשובות

הי גיל, האם הומיאופתיה מתאימה לכל אדם? הומיאופתיה היא שיטה שמתאימה לטיפול בתינוקות, ילדים מבוגרים, נשים בהריון, זקנים וגם חיות מגיבות יפה מאוד להומיאופתיה . כעקרון אין שום סכנה בשימוש בפורמולה הומיאופתית כאשר היא מותאמת למטופל ע"י הומיאופת ומתקיים מעקב מסודר. כעקרון בטוח להשתמש בפורמולות גם בהריון , גם בלידה וגם לתינוקות בני יומם שוב, אינני ממליצה לרכוש מוצרי מדף הומיאופתים אלא לקבל מרשם מהומיאופת לאחר שיחה מעמיקה ולקיים קשר עמו. האבחון ההומיאופתי מתבצע באמצעות שיחה מעמיקה ומקיפה לצורך מציאת הפורמולה המתאימות למטופל. השיחה עוסקת במטופל, בחייו היום ובעבר, במאפיניו השונים ומצוקותיו הפיזים והנפשיים . בסיכום האיבחון ניתנת לו פורמולה המותאמת לכל המכלול . הפורמולה ניתנת לרכישה בבית מרקחת הומיאופתי ומחירה נה בין 35-50 שח הטיפולים נערכים במסגרת של פגישה אחת ל-6 שבועת ונקבעים בהתאם למקרה. חלק בלתי נפרד מהטיפול הוא תמיכה במטופלים גם בין הפגישות במצבים המצריכים התערבות אחרת (לדוגמא,התפרצות אקוטית של מחלה) . כמובן, שתדירות הפגישות משתנה ממטפל למטפל. משך הטיפול תלוי בבעיה ובאיפיוני המטופל.

תודה, שמחה גם אני לספר לכולכם כי יש דרך בריאה

יותר להתמודד עם תחלואים, לגדל את הילדים ועצמנו בריא יותר בגוף ובנפש. כאם לשתיים , ומטפלת בילדים רבים , אינני יודעת כיצד אפשר ללא ההומיאופתיה הן מבחינת מניעת מחלות, התגברות מהירה על מחלות התמודדות עם קשיים וקונפלקטים רגשיים וכל מה שמתלווה לכך

בזוגיות

New member
שאלה לנועה שגיא

שלום נועה, בראש ובראשונה חשוב לי לציין כי אני מאוד מעריכה את יכולות העוסקים במלאכה.... אשמח להתייחסות בנוגע לשני דברים: משפט שעורר את סקרנותי : "אקוטית בה יש דלקת המלווה בחום וכאבים עזים הטיפול ההומאופתי יכול לזרז את זמן המחלה בצורה משמעותית" הרי (ואשמח אם תנפצי את המיתוס) ידוע לכל, שהחסרון הבולט ברפואה ההומאופתית הוא אורך זמן הטיפול - אפילו מהתנסות אישית והתשובה לכך מבחינתי די ברורה - אם לא מטפלים בסימפטום אלא ממש בסיבה ויתרה מכך, בכלל האיזון של גופנפש - בוודאי שזה לוקח זמן רב יותר משאר הכימיקלים. וכעת - איך לא?
לשאלה החשובה באמת: בני בן ה-10 סובל מאוד מבעית אסטמה, שיעול, נזלת והרבה ליחה - ייתכן שמדובר אף באלרגיה שהצטרפה אלינו עם הזמן. לא מעוניינת בקורטיזונים וכל השאר, כיצד הרפואה ההומאופטית יכולה לעזור? תודה רבה רבה על תשובותייך.

טיפול במצב אקוטי בהומיאופתיה

אפשר לחלק את הטיפול ההומיאופתי לטיפול בבעיה כרונית , שממנה סובל האדם /ילד זמן ממושך , ולטיפול בהתפרצות אקוטית כדוגמא: שלשולים, שפעת, דלקת גרון ועוד' . במצב אקוטי יש גורם חיצוני שמתקיף במהירות והגוף מגיב בסערה, למצב זה התחלה, התפתחות ,שיא וסוף . במצב כרוני האדם (הגוף) למד להתקיים עם הבעיה , התרגל אליה (זה כמו לחיות עם אמת כואבת) הסיבה לכך היא כי בטבע מתקיים חוק שימור האנרגיה, הגוף מגיב תמיד במינימום האפשרי לו. כאשר מגיעה סערה והגוף מגיב בעוצמה למחולל חיצוני האפשרות שלו להתנגד היא עוצמתית אם כוחות הריפוי הטבעיים יפעלו כהלכה ולכן יש לסייע, אז כיצד מטפלים באקוטי: הפורמולה ההומיאופתית מותאמת לאדם הסובל מהתפרצות אקוטית על פי איפיוני הכאב, הפתולגיה, עוצמת התגובה שלו, המצבים בהם הוא חש טוב יותר/ רע יותר במצב האקוטי, על פי כל האיפיונים האינדבידואלים הללו כך ניתן לבחור פורמולה מדיוקת שתעורר את כוחות הריפוי של הגוף ותהדוף את הגורם למחלה , הפורמולה ההומיאופתית רק מעוררת את התבונה הקיימת בגוף להתעורר. הטיפול ההומיאופתי במצב האקוטי נוגע בכח החיות של האדם ואז התגובה עשויה להיות חדה ומהירה תוך שעות. בצורה זו אפשר לעזור לטפל גם בוירוסים וטפילים אחרים מפני שאנו מטפלים באדם ולא בגורם ומעוררים את מערכת החיסון להגיב ולא מטפלים בסימפטום או בטפיל. זה מדהים, לראות את השינויים המהירים שחלים במצב אקוטי מדקות ועד מס שעות, (אם לא יש להחליף פורמולה) ניתן לראות הקלה בכאב, ירידה של החום , חזרה לחיניות. לדוגמא, דלקות אוזניים שיפור משמעותי תוך שעות, ניתן להתגבר על דלקת תוך 24 שעות. אסטמה: טוב שאת מעוניינת למצוא פיתרון לבעיית האסטמה. הרפואה הקונבנציונלית אכן מתקשה לרפא בעייה זו וקיים סיכוי שהמחלה תהפוך לכרונית. בהומיאופתיה ניתנת פורמולה/רמדי בהתאם לכל מה שמאפיין את הילד המאפיינים הפיזים המדוייקים של האסטמה, מאפיינים נפשיים, הרגלי אכילה ותשוקות , חלומות, פחדים, שינה ומאפיינים פיזים אחרים. הרמדי ניתנת למניעה , אם וכאשר מופיעים התקפים לעיתים ניתנת פורמולה כדי לעבור אותם בצורה קלה , ללא התערבות נוספת . ההומיאופתיה יעילה מאוד בטיפול באסטמה ובעיות נשימה . מנסיוני ניתן לטפל ולהמנע מטיפולים מיותרים ובמקביל לשפר את רמת החיים של הילד על כל רבדיה. ככל שמתחילים מוקדם יותר כך קל יותר לטפל.

בזוגיות

New member
תודה רבה על תשובתך המפורטת

אשמח אם תוכלי לסייע לי בלעשות קצת סדר בכל הקשור ל - "לא קונבנציונלי". נטורפותיה הומאופתיה טבעונות (או שמא זה תרגום ישיר לנטורופתיה
) בטח יש עוד ואני לא מודעת....?

הומיאופתיה-נתורפתיה

לגבי הומיאופתיה ונתרופתיה. נתורופת מתאים לאדם תוספי תזונה בהתאם למה שהוא מאבחן כ "חסר " אצלו, או מוריד ומרחיק מהאדם מזונות שמזיקים לבריאותו הפיזית והנפשית. כמו כן, מתאים לאדם צמחי מרפא כדי לחזק ולאזן אותו. ההומיאופת מתשאל את המטופל ובודק מה אינו מאוזן על פי הסימפטומים הפיזים והנפשיים. ההומיאופת מנסה להבין מה הוא הגורם הפנימי המוביל לחולי , כמו מה בראיית המציאות של המטופל אינו מאוזן. על פי התסמינים הללו ההומיאופת מתאים למטופל פורמולה, העקרון על פיו נבחר החומר לריפוי הוא " דומה בדומה ירפא" , ניתנת למטופל רמדי אשר באדם בריא היתה יוצרת תמונת סימפטומים דומה לזו של המטופל. הרמדי עובדת בדומה לחיסון היא מועררת באדם את כוחות הריפוי להדוף את האינפורמציה שבפו וברמולה כך בעצם לרפא את המקומות החולים (דוגמא בה משתשמים גם ברפואה, בהקשת נחש נותנים את הארס) בהומיאופתיה חומרי הגלם יכולים להיות מנרלים, צמחים, חיות מתכות כבדות , אך כל החומרים עוברים תהליכים של דילול מסיבי וההכנות הסופיות נטולות חומר ממשי (לפחות מבחינת מעבדה שתבדוק) למעשה, בכמות מיזערית זו מעוררת ריפוי שמצליח לחדור גם לרמות עמוקות ביותר באדם והשינויים החלים הם פיזיים ונפשיים כאחד. טבעונות= תזונה נכונה

hirshfe

New member
שלום לך

ברוכה הבאה בצל קורתינו. הקטן שלי בן חמישה חודשים חולה עכשיו הוא אפטי, ברגע זה אין לו חום אבל בערב בחום מטפס עד 38.50. אני לא מרגיש טעם ללכת לרופא על מנת לקבל את התשובה הקלאסית וירוס. הרבה מנוחה ואקומלי אם החום ייעלה יותר (מבחירה אישית אני לא נותן אקמולי רק שהחום מגרד את ה-40, או שהרגש אומר לתת) מה להומפטאיה יש להציע במקרה כזה

מצב אקוטי

ברוך הנמצא, בקשר לחום , אתה פועל נכון, מחקרים מראים על הקשר בין אורך המחלה וקיום החום. ככל שמורידים אותו יש נטייה למחלה להסתבך ולהתמשך שכן זוהי התגובה הטבעית של הגוף , חלק מהנשק שלו, ולהוריד חום משול לחייל ללא נשק בזמן מתקפה. למי שלא מכיר את הנושא מומלץ לשמוע רת דר' יוסי רימר בקישור http://video.google.com/videoplay?docid=-7974038290173712410# לגבי מה לעשות, קרא את תשובתי לבזוגיות (מעלה) על איך מטפלים בהומיאופתיה במצב אקוטי רפואה שלמה

zvibalas

New member
שתי שאלות

היי, רציתי לדעת: 1. כיצד הומיאופתיה עוזרת בטיפול בבעיות של נזל אלרגית/כרונית 2. האם הומיאופתיה יכולה לעזור לילדים קטנים עם חשד לאסתמה (ובכך למנוע לקיחת סטרואידים)? תודה

נזלת כרונית, אלרגיה , אסטמה

אני אתייחס לכל המכלול כאחד. ההומיאופתיה מתייחסת לכל אחד מהתסמינים כאל סימפטום. כדי לרפא את הסימפטום , למנוע את השנתו יש לטפל במקור, בגורם. סימפטום מופיע אצל האדם כצעקה של הגוף כי משהו בניהול הפנימי יצא מאיזון. הסימפטום מראה על חוסר איזון ברמה הפנימית של האדם . ההומיאופתיה משכילה לעשות זאת ע"י התאמת פורמולה אחת מדוייקת לכל הביטויים של חוסר האיזון הפנימי : מאפיינים רגשיים,פחדים, תשוקות במזון, הרגלי שינה, חלומות, וכמובן האיפיונים המדוייקים של הנזלת, האסטמה שכן אצל כל אדם הם יופיעו בצורה שונה ויורו על האינדבדואליות שלו ועל שורש החולה והפורמולה שתרפא ותעורר את הכח החינוי של האדם לשוב לאיזון 2. יש הצלחות נהדרות עם בעיות נשימה ואף אוזן גרון בילדים, מוטב להתחיל מוקדם ככל האפשר, בהמקרים שטפלתי הצלחנו לרפא ולהמנע מהתערבות . את יכולה לקרוא גם מה שכתבתי בחלק 2 לבזגיות מעלה.

gils33

New member
אמרתי שאני אזכר בעוד אחת

האם הומאופטיה יכולה לעזור במקרה של כאבים הנובעים מפריצות דיסק,כאבים ראומטיים? כאבים כרוניים שברוב הפעמים לרופאים אין מה להציע נגד?

פריצת דיסק, כאבים ראומטיים

אכן , גם פה ניתן להעזר ברפואה ההומיאופתית. מנסיוני בטיפול בפריצת דיסק, שלבנו פיזיוטרפיה במקביל! וזה עבד. לגבי כאבים ראומטיים אכן, יש אפשרות לעזור ואף לרפא. חשוב להבין שכאב הוא ביטוי, צעקה של הגוף שמשהו לא עובד נכון בפנים. גם פריצת דיסק (למעט תוצאה של מסע כבד או חבלה) אם מטפלים רק בכאב ולא בפצע הפנימי הכאב תמיד יחזור. ההומיאופתיה קלאסית מטפלת באדם לעומק, כאשר מטופל חש טוב יותר פיזית השיפור יהיה גם ברמה הרגשית, ואפילו השינוי הפיזי יגיע אחרי הרגשי אם לא במקביל. בדרך זאת ניתן להבריא ולחיות טוב יותר, לשייט על דרך המלך ולא על כביש צידי.

MrCheff

New member
שקד שלישי

שלום, בתי בת שנה+5 ח' כבר למעלה מ3 חודשים מנוזלת בצורה חריגה ועם חום לסירוגין. בצילום מערות אף התגלתה היצרות מאדנואידים מוגדלים. נאמר לנו שהתופעה נקראת גם שקד שלישי. יש לנו תור למומחה א.א.ג כירורג ולבדיקת שמיעה. אנחנו יודעים שהומאופטיה יכולה להקטין את העסק (שנובע ככל הנראה ממע' חיסונית חלשה), אך השאלה שלי- האם אפשר או רצוי להימנע מניתוח ולהסתפק בשיפור (אם יהיה) מטיפול הומאופטי (התחלנו השבוע טווינא+הומאופטיה). הבנו שזה יכול לאורך זמן להשפיע על השמיעה, הגדילה ואף ליצור מצב של אסטמה... מה גישתך בעניין הזה? תודה מראש, אמיר ובת זוגתו.

שקד שלישי

שלום לכם, כעקרון, מבחינת הרפואה, ניתוח הוא מחוייב כאשר יש הפסקות נשימה משמעותיות בגין השקד השלישי והן חמורות !, אם יש חשד להפסקות נשימה רצוי לפנות למעבדת שינה לאיבחון. גם במצבים אלו ניתן לסייע עם הומיאפתיה ומנסיוני השיפור הוא משמעותי! . אין טעם בניתוח במצב אחר (דברי פרופסר למחלות ילדים) ניתוח הוא תמיד סיכון, וגם יעילותו מפוקפקת שכן העיבוי של השקד יכול לחזור. עד היום מנסיוני ילדים שפנו מסיבה זו והתמידו בטיפול לא הזדקקו לניתוח, הטיפול סייע גם להפחתת הנזלת והנוזלים באוזניים, שיפר את הנשימה ורמת חיוניותם של הילדים עלתה בצורה משמעותית , שכן אנו מטפלים בילד ולא בסימפטום אגב, לא מכיר ה טווינא לבעיה, אך לגבי הומיאופתיה ממליצה רק על הומיאופתיה קלאסית ולא על מודרנית

למעלה