אתגר תסריט-ההצבעה

shellydeez

New member
../images/Emo41.gifאתגר תסריט-ההצבעה../images/Emo41.gif

וואו! היה לנו שבוע פורה במיוחד
קודם כל, כל הכבוד לכולכם! דבר שני, צריך להצביע!!!!
טוב אז ככה: 1. אם אהבתם את התסריט יש להצביע עם הסימן
/ 2. ניתן להצביע פעם אחת בלבד. 3. וכמובן לא להצביע לעצמכם. בהצלחה לכל המתמודדים
שלידיז

shellydeez

New member
תסריטו של uriya1

אם אהבתם תסריט זה אנא שרשרו אליו בתגובה הודעה עם הסימן |v| תודה! שלידיז

shellydeez

New member
תסריטה של chocolate addict

אם אהבתם את התסריט יש לשרשר הודעה עם הסימן |v| תודה! שלידיז

uriya1

New member
../images/Emo127.gif

נדמה לי שזה ענה בצורה הטובה ביותר לכל הקריטריונים ששלי הציבה

shellydeez

New member
תסריטו של כלב טיפש

אם אהבתם את התסריט אנא שרשרו הודעה עם הסימן |v| תודה! שלידיז

shellydeez

New member
תסריטו של izzard

אם אהבתם את התסריט אנא שרשרו הודעה עם הסימן |v| תודה! שלידיז

100police

New member
../images/Emo127.gif

הבחירה הייתה קשה, אין לי מושג למה בחרתי בך- היו תסריטים אחרים שהיו יותר מפתיעים ונחמדים.. אבל עדיין אני חייב לומר שמשהו בתסריט שלך קנה אותי. בחרתי בין כל התסריטים, שדווקא הפעם כולם היו מצויינים, את התסריט שלך, הראשון שלך באתגר. המשך ככה!

sprung monkey

New member
../images/Emo127.gif

תסריט ממש ממש נחמד. האמת שממש מההתחלה הבנתי את כל הטוויסט, אבל זה כי ידעתי על מה אתגר התסריט - יכול להיות שמי שיקרא את זה מבלי לדעת יהיה יותר מופתע. אבל האמת שאני נותן לך את הקול שלי יותר כדי ללמד לקח את שאר החבר'ה כאן.
התסריט שלך הוא התסריט היחידי שקראתי מכל השישה, היות והוא היחידי שכתוב בפורמט הנכון. ולכן גם קיבלת את קולי. זה רק בא ללמד אתכם שאם תגישו תסריטים עם פורמטים שונים ומשונים, אנשים בכלל לא יטרחו לקרוא אותם. ודבר אחרון למנהלת - כדאי לדעתי בהודעה הראשית להוסיף את האתגר עצמו כדי שלא יצטרכו לחפש את השרשור המכריז על האתגר החדש בדפים הקודמים. לסיכום, כל הכבוד על ההיענות!

אני לא רוצה להיות קטנוני, אבל...

על פי "הפורמט הנכון", צריך לכתוב את התסריט בפונט DAVID בגודל 14, והתסריט הנ"ל נכתב בפונט Times new roman, בגודל 12. כמו כן יש קו תחתי במקום הדגשה על הדמויות בדיאלוגים. הדבר היחיד (ואולי העיקרי, ולכן בכלל אמרת את מה שאמרת?) שבאמת היה נאמן לחוקי הפורמט, הוא המיקום של הדיאלוגים לאורך השליש האמצעי של הדף. בכל מקרה, DAVID זה פונט מכוער.

sprung monkey

New member
דווקא בפורמט של תסריט בעברית...

בניגוד למיקום הדיאלוג (לא ממורכז!), מיקום הסוגריים וכו', סוג הגופן אינו קבוע. כל אחד משתמש באיזה שנוח לו. אני מצאתי לנכון להשתמש בגופן Courier New גודל 12, שזה גם הגופן שבו משתמשים בתסריטים באנגלית, והוא הכי מסודר ונוח לקריאה. בקרוב (בלי נדר) אני אעלה לפורום דף מפורט של איך לכתוב תסריט בפורמט הנכון. סער

sprung monkey

New member
ואגב,

אין לי בעיה עם קטנוניות - בתור פרפקטציוניסט אני מכור לניטפוקים. ונכון, גופן David 14 הוא מכוער לאללה (והוא גם גדול מידי), אבל למשל את הביודע שלי (2 יח"ל בביולוגיה) הגשתי בגופן David 12 וזה גופן מעולה, קריא, וגם נעים לעין (כמובן שצריך לעשות מרווח של שורה וחצי כנהוג בהגשת עבודות ומכתבים רשמיים - אך כמובן שלא בתסריטים).

לפי הספר שאני קורא עכשיו

"תסריטאות" של קובי ניב, דווקא מומלץ להשתמש בTimes new roman בגודל 12. כמו כן, עם קווים מתחת לדמויות, במקום הדגשה. שזה מה שIzzard עשה, למעשה.

sprung monkey

New member
כך בחשבון שהספר הזה נכתב

לפני 13 שנה. ושים לב לדבריך עצמך: "מומלץ להשתמש". כל אחד ישתמש בגופן שנוח לו. לדעתי הגופן הזה הוא קטן מידי, מסורבל, וחסר מבנה ברור (לעומת ה-Courier New, שבכל שורה יש מספר מדויק של תווים). מה שאני מנסה להגיד זה שבעוד שהגופן הנבחר הוא בגדר המלצה, שאר הדברים בנוגע לפורמט הם בגדר של עשה.

למעלה