באיחור קל, הקאנג'י היומי!

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
../images/Emo41.gif באיחור קל, הקאנג'י היומי! ../images/Emo41.gif

הקאנג'י היומי שלנו: 雨 - גשם - Rain Onyomi: U Kunyomi: ame, ama-, -same בעקבות התקלות הקאנג'י התעכב, אבל אנחנו לא מתכוונים לדלג עליו. ד"א, מי בפורום אימץ את השיטה שהמלצתי והתחיל להכין פלאשקארדס עם הקאנג'י היומיים?

A K I R A

New member
רגע קאנג'י זה עוד סוג של כתב,

שמשתמשים בו בשביל.... והכתב הזה בא באותיות??

מורן 1986

New member
סבבה

עכשיו אני יודעת איך כותבים כיסא ביפנית
אבל הבעיה היא איזה מן המילים באנגלית המתכוונת לגשם ??? אם אני רוצה להגיד גשם ביפנית אז אני צריכה להגיד Kunyomi או ame, ama או אחת מהמלים האחירות ???? טוב אני זזה לבית ספר אני מקווה שכשאני אחזור תהיה לי תשובה ביי

ZenZenShimasen

New member
אוניומי, קוניומי ומה שבינהם.....

אוניומי - Onyomi - קריאה סינית של הקנג'י. קוניומי - kunyomi - קריאה יפנית של הקנג'י. כלומר, בסינית תגידי "גשם" כ-יו. ביפנית, תגידי "גשם" כאמה, או אחת מהאפשרויות האחרות לפי ההקשר. הקנג'י היא שפה כתובה של סימנים, להם אין קריאה ברורה כמו הקאנות. במקור הגיעה מסין ועברה ליפן בערך ב-400 לספירה. רק בסביבוץ 900 לספירה פותחו הקאנות, שהן פיתוח יפני אותנטי (הירגנה, קטקנה). לכן, לקנג'י (שמבוטא בסינית "האן-דזה"), יש קריאה סינית, וקריאה יפנית. לכל קנג' יש גם מספר קריאות שונות, שיכול להגיע אף ל-30 (!). כמו שנאמר - יפנית קשה שפה.

Tonjin

New member
כן ולא או-יפנית, סינית והכתב שבאמצע

חשוב לזכור שהאוניומי שונה מהקריאה הסינית המקורית - הוא למעשה שיבוש שלה המותאם לצורת ההגייה היפנית. לכן - וכאן אני מצטט את עמית באחד ממאמרי הפתיחה של הפורום - "אוניומי (Onyomi) - הקריאה הסינית. קריאה שבאה מסין אבל הותאמה לדרך הדיבור היפנית (מה שאומר שגם אם מישהו יודע את כל האוניומי בעולם, עדיין אף אחד בסין לא יבין מילה ממה שהוא אומר)."

Vegeta fanatic

New member
אז למעשה

אני צריכה לשים דגש על הקוניומי אם המטרה שלי היא ללמוד יפנית?

neko

New member
בעיקרון הקוניומי הוא המילה בה נשתמש

כדי לומר את שם הקאנג'י, אבל חשוב לדעת את האוניומי כדי לדעת לחבר את הקאנג'י לקאנג'י אחרים.

neko

New member
וכמובן אופן הכתיבה

(התעכב קלות בגלל התקלות)

Vegeta fanatic

New member
אני! :)

התחלתי להכין פלאשקארדס, אבל בינתיים אני לא יכולה להגיד אם זה עוזר, כי כרגע אני מתרכזת בקאנות ורק אח"כ אעבור לקאנג'י. בכל אופן, אני חושבת שזה דיי מסדר את העיניינים. תודה על ההמלצה!

neko

New member
אני בינתיים השתמשתי בפלאשקארדס

רק בשביל הקאנות, וזה עבד.

ketty the sheep

New member
אני שומרת בינתיים את כל שרשורי

הקאנג'י היומי במועדפים, כשיהיה לי זמן אני אתחיל עם הפלאשקארדס. (החלטתי לקחת את העניין של היפנית ברצינות
) בכל מקרה, המאמצים שלך הם לא לשווא

למעלה