בהמשך לנושא לידות ובתי חולים

רותי ע

New member
../images/Emo41.gif בהמשך לנושא לידות ובתי חולים

עלה לי רעיון.. לעשות סקר על שביעות רצון מבתי החולים. סקר קצת יותר מורכב מזה שיש בתפוז. אני אפרסם קובץ WORD במטרה שכל אחד יענה עליו, ישלח לי חזרה במייל ואני ארכז את התוצאות (שיהיו אנונימיות כמובן) ואפרסם אותן במאמר. המטרה היא שכל בית חולים יקבל ציון סופי ביחס שלו ליולדת, בתנאים שהוא מציע. אז מצורפת טיוטא ואחרי ההערות שלכם נוציא גרסה סופית.

דיאנה1

New member
מקדונלד, פיצה, עשית אותי רעבה

הסתכלתי בקובץ ולדעתי הסקר צריך להיות הרבה יותר מפורט מזה. הטבלה שנמצאת במדריך הישראלי להריון ולידה מאד טובה לדעתי, על כל הסעיפים שלה, והיא עזרה לי להחליט לאיזה בית חולים ללכת, ומה יהיה הגיבוי במקרה שלא יצא. אולי כדאי להכין טבלה מעודכנת כזו, שתתבסס על נסיונות של נשים שילדו ולא על דברי היחצ"נית של בית החולים, שלא תמיד מתואמים זה לזה, למשל בעניין העידוד להנקה.

דיאנה1

New member
ניסיתי, ויצא משהו מאד ארוך...

זה רק על הלידה, יש לי כבר ראשי פרקים לגבי האישפוז ואמשיך כשיהיה לי זמן. הקובץ לא גדול, למרות שהמסמך ארוך, אני מקווה שלא תהיה בעיה לפתוח אותו.

דיאנה1

New member
כן. ניסיתי לחשוב על כל הדברים

שהייתי רוצה לדעת על בית החולים לפני שהייתי מגיעה ללדת שם. הבעיה שהכל ביחד יוצא כל כך ארוך שבטח לאף אחת לא תהיה סבלנות למלא...

מותר להעיר הערות ולהציע הצעות?

קודם כל, אחלה יוזמה.
לגבי השאלה על קבלה ללידה - לא ברור אם הכוונה על קבלה במיון או בחדר לידה... לגבי השאלה על מתן אפידורל - הרי לא מספיק שהיולדת רוצה, צריכים להיות גם תנאים מתאימים (פתיחה מספיקה), אם התשובות לא ישקפו את הנושא הזה עלול להווצר הרושם כאילו היולדת לא קיבלה אפידורל כשהיא רצתה משרירות לב בית החולים כאשר בעצם הצוות הרפואי דואג לה (שהרי אפידורל מוקדם מדי עלול לעצור את ההתקדמות).

imale

New member
דיאנה, בקשר לשאלון... ../images/Emo13.gif

היו המון שאלות שלא היו רלוונטיות לי, או שהאופציה שהתקיימה עבורי לא היתה קיימת בתשובות. כנראה שהלידה שלי מאוד מאוד מיוחדת
למשל, אני לא הגעתי לבית החולים כדי ללדת, אלא הייתי מאושפזת שם קודם בשמירת הריון - אז כל הקטע על ליווי ונוהלי קבלה - לא רלוונטי. ביקשתי אפידורל, והיתה מוכנות לתת לי, אבל לא קיבלתי אותו כי נוצר מצב חירום והורצתי לחדר ניתוח. מי שעשתה ניתוח קיסרי, מן הסתם שאלות לגבי חתך - לא רלוונטיות. ניתן לי זירוז - אבל כהחלטה מראש, רצו ליילד אותי לפני הזמן כי בגלל רעלת ההריון שלי רומי לא עלתה במשקל. בקיצור, אפשר לחבר שאלון חדש, במיוחד בשבילי?

דיאנה1

New member
טוב, ברור שהשאלון מתאים ללידות שלי

חוץ מהחלק של הניתוח הקיסרי שכתבתי אותו בעקבות סיפורי הזוועה ששמעתי בזמן האחרון. ברור שלכל אחת יהיו חלקים לא רלוונטים, למי שעשתה קיסרי החלק עם החתך לא רלוונטי וההיפך. לגבי הזרוז נראה שהתשובה המתאימה היא "כן, מסיבות טובות מאד שהוסברו לי היטב", לגבי האפידורל את יכולה לענות על השאלה האם לחצו עליך, הציעו לך או שאת ביקשת מיוזמתך, גם אם לא קיבלת אותו, ועל החלק של קבלה ללידה באמת תוכלי לדלג. מה לדעתך צריך להוסיף כדי לשקף את הלידה שלך? חלק שעוסק באישפוז בגלל הריון בסיכון לפני לידה? אולי תכתבי אותו, בתור מי שחוותה את זה תוכלי לכתוב מה חשוב לדעת על תנאי אישפוז כזה בבית חולים.

דיאנה1

New member
את צודקת, זו נקודה מאד חשובה

כי יש בתי חולים, או אולי זו רק מדיניות של רופאים מסויימים, שבהם נותנים אפידורל מוקדם מדי כדי שהרופא לא יצטרך לשמוע את האישה צועקת (שמעתי רופא מודה בכך בעצמו, אני לא ממציאה!) והמחיר של זה הוא עיכוב בלידה על כל המשתמע מכך - זרוז וסיבוכים. צריך לנסח מחדש את השאלה. יוווו, לאן הכנסתי את עצמי

השאלון מאוד ממצה אך

לדעתי חסרה התיחסות למספר הלידה. כי הרי בלידה ראשונה נהוג בהרבה בתי חלוים לעשות חתך, בלידה ראשונה אנחנו עוד לא יודעות למה לצפות ובאחרות יודעות קצת יותר. דבר נוסף שנראה לי שכדאי להוסיף זה התיחסות ללידות ארוכות - אשה שבאה עם ירידת מים/ צירים אבל בלי תנאים ללידה. האם הועברה לאשפוז במחלקה? האם שוחררה לביתה ובאילו תנאים? האם הושארה בחדר לידה והאם נעשה משהו על מנת לקדם את התהליך? קבלי הערכתי על המחשבה והעבודה שעשית.

למעלה