בואו נעשה סקר (ברשותך שושי)

../images/Emo41.gifבואו נעשה סקר (ברשותך שושי)../images/Emo41.gif

מאחר ואין קישור לסקרים למעלה עלה לי רעיון .. נפתח כאן שרשור : מקום הולדתם של ההורים / סבים וסבתות בתימן. וככה נלמד על מקומות(ערים או כפרים) שונים בתימן , מקומות נוספים לצנעא או מוגרב וכל הערים הפופולריות אם יש לכם תמונות של המקומות זה יהיה יפה , גם תמונות של הסבים יתקבלו בברכה. ואני אתחיל : סבא וסבתא של אבא שלי הגיעו מעיר שנקראה עותמה בשנת 1912 הם היו נשואים עוד בתימן יש גם תמונה של סבא וסבתא. אנסה למצוא גם תמונה של העיר הזו..

סבא וסבתא שלי נולדו בצנעא.

סבא וסבתא שלי נולדו בצנעא בירת תימן. והתחתנו בירושלים בשנת תש"ט

שושי 13

New member
אהלן זיו וברוך הבא ליאמאן ../images/Emo140.gif

יופי של רעיון ו - כן יירבו כאלה בפורום. אני אפילו יותר משמחה אם כל אחד מכם יעלה איזה רעיון לשכלל, לשפר ולהפוך את הפורום למעניין יותר - תודה לך זיו - אהבתי מאד את הרעיון. אני יאמאנית רק מצד אבי ז"ל, אבי עלה לארץ עם אימו ושלושת אחיותיו, בהיותו בערך בן 20. אבא כבר לא היה לו. אבי ומשפחתו נולדו בעיר איבּ ואנסה למצוא תמונה של העיר. אגב בקישורים של הפורום ישנו קישור לכל הערים בתימן - קישור מאד מעניין ומלמד על ערי תימן - תציץ לשם.

שושי 13

New member
אגב

יש לי גם תמונה של סבתא, אביא אותה בהזדמנות, הסורק שלי לא עובד כרגע.

סבאסבתא :)

איזה נושא כיפי... סבתא א' - מאוריה (מהלך יום-יומיים מצנעא, ברגל כמובן) סבא א' - מחביל (על הגבול שבין שרעב לצנעא) סבתא ב' - שעיב סבא ב' - עמרן. כן ירבו כאלה נושאים בפורום הזה :)

נממ../images/Emo108.gif

האמת אני לא זוכרת.. אני אברר וארשום
תמונות לא נראלי שיש לי במחשב.. אני אסרוק בהיזדמנות
אתם יודעים מה אני חושבת? שכמעט חצי מהפורום קרובי-רחוקי משפחה ולא יודעים! נגיד אני גליתי השנה שהחברה הכי טובה שלי היא רחוקת משפחה שלי, למרות שאיך שלא נסתכל עלזה אנחנו תמיד ניהיה רחוקי משפחה..

Bmaya

New member
סקר נהדר

סבא שלי נולד במחוז שנקרא ברט Barat אמא שלי עלתה מתימן בגיל חצי שנה, אבא בגיל 7- לא יודעת איפה אבל עכשו זה מעניין, אני אשאל... תמונות- אעלה בקרוב.

רק בגלל שזה סקר "של זיו"...../images/Emo8.gif

אז ככה: צד של סבתא: משפחת חזי מ- מחוויט (חושבת שזה ליד תעיז) צד של סבא: משפחת לוי מ- חיידן ותחפשו את עצמכם במפה של תימן...

Oren G

New member
אוקיי, גיליתי כמה דברים שלא ידעתי. מצד אבא

המשפחה מצד אבא שלי היתה גרה בכפר בני חג'אג' שבמחוז חיימה (ולא צנעא כמו שחשבתי), לא כ"כ הבנתי איפה הוא ממוקם אבל כנראה שלא רחוק מצנעא (בנסיעה!). סבא, סבתא וחמשת הבנים והבנות שכבר נולדו (דודה אחת נולדה במסע לעדן, ואבא שלי ועוד אחות נולדו בארץ), עלו לארץ ב1950. זו העטיפה של הספר שדוד שלי הוציא לאור השבוע

Oren G

New member
ומשהו נדיר מצד אמא

שיצא מהארכיון וסרקתי לא מזמן. הזמנה לחתונה של סבתא של אמא שלי, היא היתה בת 17 והחתונה היתה בשכונת הבוכרים בירושלים. שימו לב לתאריך - 25 בנובמבר 1921. אני לא יודע כ"כ מאיפה באה המשפחה במקור בתימן, אני רק יודע שסבתא של אמא שלי נולדה בארץ.

שושי 13

New member
באמת נדיר, משו גדול - לא יאומן

במקרה זו בדיוק שנת הלידה של אימי ז"ל, גם היא נולדה בירושלים.

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifאוסף כתובות מתימן

באתר של בית הספרים הלאומי - ניתן למצוא אוסף של כתובות מתימן כשהכי ישנה היא משנת 1775! התמונה של הכותבה הכי ישנה מצורפת כאן. שוש - לדעתי זה שווה קישור!

למעלה