בועז העצני מתארח

Alexco

New member
../images/Emo41.gif בועז העצני מתארח ../images/Emo41.gif

היום, יום חמישי ה 9/1/05 בשעה 17:00 יתארח בפורום בועז העצני, הפעיל בעמותת "שנית גמלא לא תיפול" נגד תכנית ההתנתקות. אתם/ן מוזמנים/ות לשרשר לכאן את השאלות. שימו לב שזהו שרשור שאלות, על כן אל תנהלו בו דיונים ביניכם/ן לבין עצמכם/ן. מיותר לציין שכל שאלה שתכיל השמצות אישיות וגידופים תימחק.
לכניסה לדף האירוע לחצו כאן

שאלה לבועז

קודם כל שלום וברכה וישר כוח על הפעילות שלך בעמותה "שנית גמלא לא תיפול" ובכלל בארגוני הימין בהם אתה פעיל ועוזר. ועכשיו יש לי שאלה אליך האם אתה מאמין בגירסה הרישמית(ועדת שמגר) בנושא רצח ראש הממשלה יצחק רבין? ועוד שאלה האם אתה תומך בבניית בית המקדש במקומו המיועד(הר הבית) והאם אתה חושב שעכשיו זה הזמן לבנות אותו?

Admini

New member
מהם הגבולות האישיים לך ?

דחיפת חיילים ? ביצור מבנים המיועדים לעקירה ? דרכי טיפול חיילים אלימים ? בהצלחה בעצירת היודן-ריין המתוכנן.

tiger lilii

New member
שאלה שאני מצפה לקבל עליה תשובה

אם הבן שלך היה נהרג כשהוא שומר על התנחלות שלא פינו כי תוכנית ההתנתקות לא עברה בגלל אנשים כמוך אז אתה יכלת למנוע את זה .. עדין האידיאלים הללו היו חשובים לך? ואל תגיד לי שההתנתקות לא תעזור כי אתה כמוני וכמו כל עם ישראל יודעים עמוק בלב שאנחנו לא צריכים את השטחים האלה שהם בכלל לא שלנו ושהם לא שווים את כל הדם הזה וכן אם ניתן לפלשתינים את השטחים הללו אנחנו נהיה יותר בטוחים הם יפסיקו את הטרור ואפילו אם לא אז יהיה לנו סיבה מספיק טובה לפוצץ אותם ולהכנס בהם . ותהיה גדר שמפרידה ביננו לבינם ! כל החיילים המסכנים שנהרגים וכל המשפחות שנהרסות בגלל מתנחלים שחושבים שמגיע להם לחיות שם שבעצם לא מגיע להם מה בגלל שיש להם בית גדול יותר וחצר גדולה יותר זה שווה את זה? אני מצפה שכל מי שנגד ההתנתקות יגיב אולי גם אני אשנה את דעתי אבל כמו שאני פתוחה לדעות אחרות אני מצפה שלא תתחילו לתקוף אותי וכמו אנשים מתורבתים תגיבו

סמיאגול

New member
שאלה

יש הרגשה כאילו המחנה הלאומי (שאני חלק ממנו) מנהל מלחמת מאסף במקום לתקוף. מדוע לדוגמה שלא תוגש הצעת חוק המפנה את טובס(תבץ) במקביל לפינוי כפר דרום ונצרים. מיקומה האסטרטגי של תבץ חשוב מאוד למדינת ישראל מכיוון שהיא שולטת על בקעת הירדן. והתוכנית תתקבל בציבור באהדה רבה. או דוגמה אחרת, מדוע בזמן שהח"כים מהימין היו חברים בממשלה הם לא דרשו בהכרה של הממשלה לפחות בחלק ממה שנקרא "התנחלויות בלתי חוקיות"?

מסרב

New member
שאלה נוספת

למה לא לתמוך בטרנספר של ערבים בגלוי? עכשיו כבר מותר להעביר אנשים מביתם בכח.

שאלה לי אלייך.

מר בועז, אני מפנה את השאלה הזאת כלפי כל אותם סרבני פינוי, ופונה אלייך כנציגם (אם זה גורם לך אושר). רציתי לדעת, באמת, למה
למה אתם מחליטים עבור מדינה שלמה מה טוב לה? למה לא אכפת לכם מאף אחד -ערבים ויהודים- חוץ מעצמכם? למה אנחנו האזרחים הקטנים, נלך ביום מן הימים הקרובים לצבא ונגן בגופנו על התנחלויות. נגן על אבן בתוך הר געש פעיל, נמות למען האידיאולוגיה שלכם? למה אתם משניאים את אלוהים על העם? ממאיסים אותו ואת תורתו? תראה, שאלותי רבות וסבלונתך, כפי שאני למדה מיום ליום, קצרה. אם כן, רק רציתי שתדע אני מבינה את הרצון שלכם לסרב פקודה לפנות, מבינה את המצפון שלוחץ בפנים, האמן לי- זה קרה גם "לצד שלנו" כששלחו אותנו להגן עליכם תושבי השטחים הכבושים. ובכל זאת, קיימת בי סלידה עמוקה. אני מצטערת שאני משייכת אותך לקבוצת המתנחלים- אם לא כך הדבר- אך הסלידה שלי מופנת כלפם. אתם אנשי הפלדה, לב הפלדה. לב לא בוכה לב לא צוחק- לא אוהב לא כואב. לב לא לב. אתם כפויי הטובה, אתם חסרי הרגש. ירים ידו זה שכעס לשמע משפטו של אריאל שרון- להסתער על כל גבעה פנויה. ירים ידו זה שהתנגד להקמת ההתנחלויות הגדולות ע"י מדינת ישראל. ירים ידו זה שמחה כשסללו לכם כבישים. ירים ידו הוא שיצא נגד הסיבסוד הממשלתי שקיבלתם מן הממשלה. ירים ידו זה שכאב את כאב משפחות החיילים שמגנים עליכם. נהרגים בגללכם. ירים ידו בגאון זה שהתנגד לקבלת כל אותם תקבציבים שמנים בעוד מקצצים לילדים(!) ולנכים(!) בדיוק את אותם סכומים, שחשבון פשוט יכול לומר לאן הם עוברים במקום, שירים את ידו עכשיו אותו אחד! ועכשיו, ירים ידו זה שנותרה לו הערכה כלפי אותו אריאל שרון. ירים ידו זה שלא חשב לפחות פעם אחת להשתמש באלימות כלפי מבקשי ביתו. ירים ידו זה שקיבל בהשלמה את חוק הפינוי, זה שרואה עצמו כחלק ממדינת ישראל הדמוקרטית שפועלת לפי חוקים, גם כשלא כל האזרחים שלמים עימם. זה שנלחם בדרך חוקית ולא בדרך אלימה. ירים ידו האדם שעוד נשארה בו אנשויות. ידים בודדות יהיו כעת באויר. ידיים שילוו במבט מבויש ונכלם. ידים צודקות אחדות. לא אכפת לכם מאיש מלבד עצמכם! את רבין רצחתם- ועכשיו אתם רוצים את שרון! את אריאל שרון, אבי ההתנחלויות!!! זה שהשכיל להבין שזו לא הדרך, שפינה אתכם בכאב אבל בצדק. ואתם רוצים להורגו. חבורה של כפויי טובה נמאסתם, פשוט נמאסתם. סליחה אבל יש"ע היא לא מדינת ישראל יותר מדינת ישראל היא צנועה! היא קטנה! היא לכל אזרחיה! היא לא מדינה של פחד ושל מוות. מבוגרים, הקשיבו לזה: "בני האדם תופסים חלק קטן מאד מכדור הארץ. אלו נעמדו שני המיליארדים של יושבי כדור הארץ והצטופפו מעט, כמו באספה, די היה להם בכיכר שארכה עשרים וחמישה קילומטר ורחבה עשרים וחמישה קילומטר. את כל המין האנושי אפשר היה לכנס בקטן שבאיי האוקיינוס השקט. המבוגרים לא יאמינו לכם, כמובן. נדמה להם שהם תופסים הרבה מקום. הם גדולים בעייני עצמם." כולנו נחייה גם בלי השטחים האלה. אם כך כתוב בתנ"ך, וכך ציווה אלוהיי התנ"ך עשו את חשבון הנפש האם אנחנו העם הנבחר במשמעות המקובלת או שהוא פשוט רוצה להשמיד אותנו? ומילה אחרונה. תישארו שם, כשכל החיילים ילכו תישארו אתם שם. תישארו תחת הנהגה פלסטינית ובלי כל טובות ההנאה שנותנת לכם מדינת החוק הדמוקרטית- ישראל. תישארו שם. זה ייקל בהרבה על המאבק.

שאלה

במידה ותוכנית ההתנתקות תצא לפועל, על אפכם ועל חמתכם, האם תוסיף לראות את עצמך כחלק ממדינת ישראל? האם יש לך זיקה אך ורק לארץ, או גם למדינה?

חבובי1

New member
שאלה לבועז העצני - מאחד שחרד לעתיד

למר העצני שלום. אני חרד לעתידה של המדינה כמדינה דמוקרטית. הכלים הדמוקרטיים נשברים פה - ואני מבקש את התייחסותך: 1. אני לא זר לכאבכם, אני מבין את הכאב ואת הזכות שלכם להיאבק כנגד ההתנתקות. 2. הסיבה להתישבות בעזה, כמו בגדה, היא מימוש חזון א"י השלמה. זוהי האידאולוגיה שלכם, זה הטיעון מספר 1 לכך שאתם שם. משום מה הטיעון הזה לא נשמע מכיוונכם אפילו פעם אחת - הסיבה היא שאתם יודעים שטיעון זה לא מקובל על הרוב המכריע במדינה ולכם אתם מכים בבטן, ברגשות ובטיעוני לא לגיטימי, לא מוסרי וכו'. זו פחדנות לשמה, פחד מכך שטיעונכם האמיתי לא מקובל על הרוב המכריע. 3. המדינה ומוסדותיה, בצורה דמוקרטית, פעלו לאורך השנים למימוש חזונכם. זה היה לגיטימי, גם אם אנשים כמוני לא היו בעד זה. עכשיו, המדינה מבצעת צעדים לגיטימיים שנוגדים את חזונכם - עכשיו אתם מאיימים במעשיכם על עתיד המדינה כמדינה מתפקדת. זה לא משחק דמוקרטי. או שאתם בתוך המשחק הדמוקרטי לטוב ולרע - או שלא. תחליטו !! 4. צריך אחת ולתמיד להבין שמדינת ישראל היא לא כלי עבודה למען מימוש חזון א"י השלמה, התנכית, כלי עבודה חד כיווני שאם הוא פועל כנגדכם זורקים אותו. המדינה היא ה מ ט ר ה , לא האמצעי. המדינה הזו היא מדינתו היחידה של העם היהודי, היא מקום המקלט שלו, ושל ילדינו לעתיד. אתם מוכנים לקעקע את מוסדותיה, לשבור את המדינה לטובת א"י. לא זו היתה מטרת ההתישבות בימי הרצל. לנגד עינם הם ראו מקום מקלט בטוח ליהודים, ולא חזון משיחי. 5. אני באמת מבין את כאבכם. אני מחבק כל מתנחל שכואב היום בתנאי אחד - שהוא שותף למשחק הדמוקרטי לטוב ולרע. אם כך - יש לו את כל הזכויות לנסות ולקדם את השקפתוולהתנגד דמוקרטית לפינוי ואני מכבד אותו. אם יצליח לשכנע בדרך דמוקרטית - אקבל זאת - כואב ככל שיהיה. 6. אני מבקש ממך כנציג המתנגדים - הפסיקו עם הדמגוגיה. זה כן מוסרי למדינה דמוקרטית להחליט איפה להיות ואיפה לא. זהו שטח מריבה ואתה יודע זאת היטב. ידעתם זאת כשהתיישבתם, עשיתם זאת כחלק מהמאבק למימוש חזונכם. ע"י בנית בתים לא תוכלו לכפות על הרוב המכריע במדינה להחזיק בחבל אדמה. הוריי, אגב, גרים בישוב ממש על הקו הירוק. אם תיאורתית במסגרת חילופי שטחים היטו נאלצים לפנות את ביתם, עם פיצוי ותחליף - היו אולי מנסים לפעול בצינורות הדמוקרטיים כנגד זה - אבל היו מקבלים את החלטת המדינה.

Alexco

New member
../images/Emo128.gif נמחקו הודעות

אני חוזר: "שימו לב שזהו שרשור שאלות, על כן אל תנהלו בו דיונים ביניכם/ן לבין עצמכם/ן". נמחקו הודעות שחרגו מההנחייה. אנא מכם! כמו כן כדאי לכם/ן לנסח שאלות קצרות וממוקדות, על מנת להעלות את הסבירות שתיענו.

משעל עם

בועז שלום, אם יערך משעל עם לגבי פינוי הישובים ובו יתברר כי רוב העם בעד פינוי הישובים. האם במקרה זה תכבד את החלטת הרוב או תטען כי העם אינו מבין את משמעות הצבעתו ולכן לא תכבד אותה ?

Alexco

New member
שאלה

שלום בועז, האם לדעתך יש ערך לדמוקרטיה לכשעצמה, או שמא היא כלי בו ניתן להשתמש כל עוד היא מקדמת את גאולת ישראל?

tali_le

New member
כמה שאלות:

1. האם אתה תומך בסרבנות פסיבית בלבד - של חיילים ואזרחים - או גם בפעילות אקטיבית נגד הפינוי? 2. אם אתה תומך בהתנגדות אקטיבית, מהו גבול האלימות שתהיה מוכן להפעיל נגד כוחות צה"ל והמשטרה כדי למנוע את הפינוי? 3. איזה תסריט אתה מדמיין לעצמך ביום הפינוי ? 4. מה יהיו הצעדים שלכם אם וכאשר כבר יושלם הפינוי? 5. מה אתה חושב הם הסיבות ששרון החליט לשנות את כיוון המנהיגות שלו ולקבל על עצמו את ה"צורך" בהחזרת שטחים?

שלום לך מר העצני

כיצד ייתכן במשטר דמוקרטי, ראש ממשלה שנבחר על מצע מסוים יכול לעשות אחר כך את ההפך הגמור מבלי שנאלץ לעשות זאת, תוך שהוא כופה את דרכו החדשה על חבריו, מפטר שרים ומאיים על שרים אחרים וכו'. האם אין כל אפשרות משפטית למשל, לעצור בעדו? אם עמרם מצנע היה נבחר, והיה רץ לבצע את המדיניות של רחבעם זאבי., באותה דרך דורסנית ששרון נוקט היום, מה השמאל היה עושה?

מתי יפול לכם האסימון ???

חושבני שכבר הגיע הזמן לומר בצורה הברורה שאנו עם ישראל הגענו לארץ ישראל הקדושה שהובטחה לאבותינו הקדושים מדורי דורות ושום החלטה דמוקרטית ככל שתהיה לא תוכל לקעקע בכהוא זה את הבטחתו של אלוקים בכיבוש ארץ ישראל השלמה על כל גבולותיה ומצריה ולאור זאת חובה עלינו להאבק באש ובמים למען שלמות ארצינו הקדושה ולא מטעמים של מדינת ישראל כי היא כבר מזמן פשטה את הרגל ולא שווה גרוש וגם הצבא שלהם מונחה ע"י גורמים עם שיקולים זרים לבטחון ישראל וכקבלני ביצוע של עריצים שהסתבכו באיים ביוון ועל אחת כמה וכמה כאשר עצם החלטת הפינוי התקבלה בציפצוף אחד גדול וארוך על חוקי ונורמות הדמוקרטיה ולכן לא צריך להיבהל מהאספסוף השמאלני הקיצוני שהוא הערב רב של דורינו וחובה עלינו להאבק בכל הכח ובכל האפשרויות בלי למצמץ ולהתייפייף לערב רב שמקטרים וימשיכו לקטר כי לשם כך נוצרו אבל אנחנו בשם השם נעשה ונצליח ועוד בקרוב נראה שאנו נמשיך לשגשג ולפרוח בכל חבלי א"י עד ביאת גוא"צ אמן

ערב רב

New member
שאלה למר העצני

האם נכון הדבר שלהבדיל מישובך קרית-ארבע למשל, תושבי גוש-קטיף הם בעצם אנשים מאוד מתונים, ליכודניקים ומפד"לניקים בעיקרם, ואין להשית על גבם את המאבק על ארץ-ישראל משום שהם יפילו את כולנו איתם, וזאת כנראה הסיבה ששרון בחר דווקא בהם?

למעלה