שאלה לי אלייך.
מר בועז, אני מפנה את השאלה הזאת כלפי כל אותם סרבני פינוי, ופונה אלייך כנציגם (אם זה גורם לך אושר). רציתי לדעת, באמת,
למה
למה אתם מחליטים עבור מדינה שלמה מה טוב לה?
למה לא אכפת לכם מאף אחד -ערבים ויהודים- חוץ מעצמכם?
למה אנחנו האזרחים הקטנים, נלך ביום מן הימים הקרובים לצבא ונגן בגופנו על התנחלויות. נגן על אבן בתוך הר געש פעיל, נמות למען האידיאולוגיה שלכם?
למה אתם משניאים את אלוהים על העם? ממאיסים אותו ואת תורתו? תראה, שאלותי רבות וסבלונתך, כפי שאני למדה מיום ליום, קצרה. אם כן, רק רציתי שתדע אני מבינה את הרצון שלכם לסרב פקודה לפנות, מבינה את המצפון שלוחץ בפנים, האמן לי- זה קרה גם "לצד שלנו" כששלחו אותנו להגן עליכם תושבי השטחים הכבושים. ובכל זאת, קיימת בי סלידה עמוקה. אני מצטערת שאני משייכת אותך לקבוצת המתנחלים- אם לא כך הדבר- אך הסלידה שלי מופנת כלפם. אתם אנשי הפלדה, לב הפלדה. לב לא בוכה לב לא צוחק- לא אוהב לא כואב. לב לא לב. אתם כפויי הטובה, אתם חסרי הרגש. ירים ידו זה שכעס לשמע משפטו של אריאל שרון- להסתער על כל גבעה פנויה. ירים ידו זה שהתנגד להקמת ההתנחלויות הגדולות ע"י מדינת ישראל. ירים ידו זה שמחה כשסללו לכם כבישים. ירים ידו הוא שיצא נגד הסיבסוד הממשלתי שקיבלתם מן הממשלה. ירים ידו זה שכאב את כאב משפחות החיילים שמגנים עליכם. נהרגים בגללכם. ירים ידו בגאון זה שהתנגד לקבלת כל אותם תקבציבים שמנים בעוד מקצצים לילדים(!) ולנכים(!) בדיוק את אותם סכומים, שחשבון פשוט יכול לומר לאן הם עוברים במקום, שירים את ידו עכשיו אותו אחד! ועכשיו, ירים ידו זה שנותרה לו הערכה כלפי אותו אריאל שרון. ירים ידו זה שלא חשב לפחות פעם אחת להשתמש באלימות כלפי מבקשי ביתו. ירים ידו זה שקיבל בהשלמה את חוק הפינוי, זה שרואה עצמו כחלק ממדינת ישראל הדמוקרטית שפועלת לפי חוקים, גם כשלא כל האזרחים שלמים עימם. זה שנלחם בדרך חוקית ולא בדרך אלימה.
ירים ידו האדם שעוד נשארה בו אנשויות. ידים בודדות יהיו כעת באויר. ידיים שילוו במבט מבויש ונכלם. ידים צודקות אחדות. לא אכפת לכם מאיש מלבד עצמכם! את רבין רצחתם- ועכשיו אתם רוצים את שרון! את אריאל שרון, אבי ההתנחלויות!!! זה שהשכיל להבין שזו לא הדרך, שפינה אתכם בכאב אבל בצדק. ואתם רוצים להורגו. חבורה של כפויי טובה נמאסתם, פשוט נמאסתם. סליחה אבל יש"ע היא לא מדינת ישראל יותר מדינת ישראל היא צנועה! היא קטנה! היא לכל אזרחיה! היא לא מדינה של פחד ושל מוות. מבוגרים, הקשיבו לזה: "בני האדם תופסים חלק קטן מאד מכדור הארץ. אלו נעמדו שני המיליארדים של יושבי כדור הארץ והצטופפו מעט, כמו באספה, די היה להם בכיכר שארכה עשרים וחמישה קילומטר ורחבה עשרים וחמישה קילומטר. את כל המין האנושי אפשר היה לכנס בקטן שבאיי האוקיינוס השקט. המבוגרים לא יאמינו לכם, כמובן.
נדמה להם שהם תופסים הרבה מקום. הם גדולים בעייני עצמם." כולנו נחייה גם בלי השטחים האלה. אם כך כתוב בתנ"ך, וכך ציווה אלוהיי התנ"ך עשו את חשבון הנפש האם אנחנו העם הנבחר במשמעות המקובלת או שהוא פשוט רוצה להשמיד אותנו? ומילה אחרונה. תישארו שם, כשכל החיילים ילכו תישארו אתם שם. תישארו תחת הנהגה פלסטינית ובלי כל טובות ההנאה שנותנת לכם מדינת החוק הדמוקרטית- ישראל. תישארו שם. זה ייקל בהרבה על המאבק.