בוקר טוב, אירופה!

mor000

New member
../images/Emo41.gifבוקר טוב, אירופה!../images/Emo41.gif

"בכלל לא ראיתי 'כוכב נולד', ולא ידעתי עליו כלום. אין לי מושג אם הגיע לו לזכות או לא, אני לא מכירה אותו. אבל כששמעתי אותו שר את השיר שכתבתי לו שמעתי מלאך, בחיי" * דנה אינטרנשיונל מפרגנת לבועז מעודה, רגע לפני קדם האירוויזיון הפרטי שלו, ומתכננת לנסוע לסרביה * ויש עוד פרגונים, גם לעצמה מאת: גלעד ינאי אמיר [email protected] ביום שני יעלה בועז מעודה אל במת הקדם אירוויזיון וישיר חמישה שירים שיתחרו על הזכות לייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון שתיערך בסוף מאי בסרביה. עשר שנים אחרי הזכייה ההיסטורית של דנה אינטרנשיונל בתחרות עם השיר "דיווה" וכמה חודשים אחרי הקאמבק שלה אל סצינת הפופ עם דיסק שמכיל כמה להיטים הורסים, הזמרת עושה קאמבק נוסף, כשהפעם היא חוזרת אל במת האירוויזיון. בקדם הפרטי של הקאובוי התימני הוא ישיר את השיר "כאילו כאן", שאותו היא כתבה יחד עם שי כרם. "כן, זאת פעם ראשונה שמישהו אחר שר שיר שאני כתבתי", דנה מספרת בהתרגשות ברעיון בלעדי ל"מעריב לנוער". "אבל אני חייבת להודות שלא כתבתי את השיר במיוחד עבורו. את השיר כתבתי לפני כמה שנים ומאז הוא שכב במגירה. השיר נכתב במקור באנגלית והיה אמור להיכנס לאלבום הקודם שלי, אבל הוא לא. כתבנו מילים בעברית והעברנו אותו לבועז. אני לא מכירה אותו ולא יודעת איך לכתוב לו שיר במיוחד. אני שמחה שבועז אהב את השיר והקליט אותו". מה את חושבת על הביצוע שלו? "איזה מזל שהוא שר אותו ולא אני. בועז לקח את השיר למקום אחר לגמרי. כשאני הקלטתי אותו אפשר היה להגדיר אותו כבלדה קודרת - בועז לקח אותו למקום של מוזיקת עולם. יש לו קול מדהים ואני לא אומרת את זה בגלל שהוא שר שיר שלי. אני בכלל לא ראיתי את 'כוכב נולד', אני לא ידעתי עליו כלום. אין לי מושג אם הגיע לו לזכות או לא, אני לא מכירה אותו. כששמעתי את השיר שמעתי מלאך, בחיי. זה שיר די קשה לביצוע, אבל אני מרוצה מהביצוע שלו. זה שיר שמאוד מתאים לישראל ולתחרות, כמו שאני קוראת את המפה". אירופה, תתכונני! ^"כאילו כאן" מדבר על מערכת יחסים בין שני אנשים והכוונה לאו דווקא לבני זוג. דנה מודה שהשיר מבוסס על חוויה אישית שהיא עברה ולא צריך לקרוא בין השורות כדי להבין למה הוא שיר עצוב. מה הסיכויים של השיר באירוויזיון? "זאת שאלה ממש קשה. אני לא חושבת שאפשר באמת לדעת מה הסיכוי שלו. הבטחתי לעצמי שאני לא אישמע ממורמרת, אבל יש הרבה פוליטיקה מהמדינות החדשות שהצטרפו". הכוונה למדינות מזרח אירופה? "לא רוצה להגיד גוש ולא רוצה להגיד מזרחי. יש מדינות שאכפת להן מהתחרות ומחזיקות ממנו ויש את המדינות שפועלות מכוח ההרגל ולא מתאמצות לשלוח שירים טובים. היום יש מדינות ששולחות את השיר שלהן לסבב מדינות באירופה לפני התחרות, בשביל לקדם אותו. כשאני עשיתי את זה עם 'דיווה' כעסו עלי מההפקה של האירוויזיון. היום כולם עושים את זה". מה עם לחזור לתחרות בעצמך, כזמרת? "יש כמה תנאים בשביל שאני אחזור. קודם כל, התחרות צריכה להיערך במדינה גדולה, כמו אנגליה או צרפת. העניין שהאירוויזיון מעורר במדינות האלה הרבה יותר גדול מכשהוא נערך בסרביה. תנאי נוסף הוא שלא אצטרך לעבור את מבחן העם. אני לא חושבת ששירים שלי יעברו את מבחן העם והבחירות של העם זה מה שהמיט עלינו את כל האסונות בתחרות. כמה פעמים היו שירים בקדם שהיו יכולים לזכות ושלחנו שירים אחרים במקומם? 'שביל הבריחה' של ריטה הוא דוגמה קלאסית. זה שיר מדהים מכל הבחינות, ומה נבחר במקומו? 'יבוא יום' שזכה במקום האחרון. גם את שרהל'ה שרון העם בחר. 'לילה טוב אירופה' (איתו דנה התחרתה בקדם של שנת 1995 - ג.י.א) היה יכול להצליח הרבה יותר מ'אמן' של ליאורה. אני בטוחה שאם 'דיווה' היה מתחרה בקדם הוא לא היה נוסע. העם לא היה קונה את המילים האלה. אני אנסה שוב אם תהיה ועדה שתבחר את השיר, כמו שהיה עם 'דיווה'. צריך ועדה שמבינה, עלק". למה "עלק"? "כי גם 'דיווה' כמעט ולא זכה שם. רצו לשלוח את ארקדי דוכין, אתה מבין?". הכתבה המלאה בגליון מעריב לנוער שיצא היום

mor000

New member
ממש צחקתי שקראתי את הכתבה הזו...

את האמת שכל ראיון עם דנה אינטרנשיונל מצחיק אותי, גם בטלויזיה וגם בעיתון... יש לה את זה [=

למעלה