בית הספר הישובי-הודעות ושאלות

hagitshani

New member
פניה להורים החברים בוועדות ביה"ס

אתמול התקיימו ישיבות של הוועדות השונות בבית הספר. בכל אחת מהוועדות (6 במספר) ישנה רשימת של כ 10 הורים שהתנדבו להשתתף בישיבות ולקדם את פעילות הוועדות. בישיבות שהתקיימו אתמול, הגיע מספר מצומצם של הורים בלבד. בחלק מהישיבות נכחו 2 הורים מתוך 10 רשומים וחלק מהישיבות התנהלו על ידי המורות בלבד, ללא נציגי ההורים. יש בכך החמצת מטרה מאחר ופעילות הוועדות אמורה לקדם את פעילות בית הספר בכלל והתאמת הפעילות לקהילה בפרט. אנו פונים אליכם כנציגי ההורים, לסייע בפעילות הוועדות ולהגיע לישיבות שכן אם הוועדות לא יתפקדו, חזון בית הספר הקהילתי עלול להתפוגג.

לארי

New member
../images/Emo41.gifבית הספר הישובי-הודעות ושאלות../images/Emo41.gif

בשרשור מטה

tifani123

New member
ישיבות הורים

זה לא מקרי שהרבה הורים לא מגיעים: 1. משנים תאריכי ישיבות ומידעים במקרה הטוב בטלפון ממזכירות בית הספר ביום הישיבה 2. לא טורחים לעדכן ולתזכר על ישיבות כנראה גם לבית הספר מאוד נוח שההורים לא מגיעים....

אשירית

New member
קצת אחריות

אני לא נציגת בית הספר אבל מהתגובה הקודמת משתמע כאילו הורים לא ידעו על הישיבות. מכיוון שאני שייכת לוועדת פירסום ושיווק אני יודעת שהוצאו דפים עם תאריכים קבועים לאורך השנה בהם מתקיימות ישיבות. פשוט צריך לרשום ביומן ולהרגיש שהנושא מספיק חשוב כדי להגיע...

barco11

New member
זה בנוגע לתאריכים שחולקו בדפים

אבל מה עם המפגשים של כל ועדה וועדה? הבנתי שהמורות כתבו לחלק ממשתתפי הועדות מתי אמורה להתקיים הפגישה של הועדה בה הם חברים ולהעביר את זה דרך הילדים. אני לא קיבלתי שום עדכון. האמת היא ששכחתי מזה בכלל עד לפני שבוע. וחבל. הייתי באה בשמחה.

אשירית

New member
למה רק המורים צריכים לזכור?

לדעתי , כיוון שהוועדות מורכבות ממורים ומהורים זו אחריות משותפת. לא כתוב באף מקום שהמורות חייבות להוסיף לשעות עבודתם ישיבות שאינן מתוגמלות. הן עושות את זה כי זה כניראה כן חשוב להן. בוועדה מסויימת אחת כל ההורים יודעו טלפונית ביום הישיבה ובשעה האמורה ובכל זאת אף אחד לא היגיע. המורות שהו בבית הספר עד שעה 19:00 בגין ישיבה פדגוגית ( זו חובה ) ואחר כך חזרו לבית הספר בשעה 20:30 כי היה להן מספיק חשוב. למען הסדר הטוב יאמר כי הייתה גם מורה שלא היגיעה והורים חיכו לה, למשל בעלי. הכל עניין של אחריות אישית...מורה או הורה!!!

barco11

New member
אני לא מדברת על לזכור או להזכיר

אני מדברת על ליידע, ושוב רק במקרה שלי, לא יודעת מה קורה אצל אחרים. אם הייתי יודעת על הישיבה הייתי מגיעה (מדברת על הישיבות שקדמו לזו של אתמול). מצד שני יכול להיות שזה מקרה פרטי שלי ואולי אני במקרה בכלל לא מופיעה ברשימה של אותה ועדה. אני חושבת שיש מקום גם להודיע בפורום על ישיבות שנקבעות.

tifani123

New member
התנדבות לוועדות

לא ברור לי מה הקושי פשוט ליידע ולתזכר על תאריכים גם המזכירות יכולות לעשות את זה .... במיוחד שלא מדובר בהורה אחד או שניים.... רק בגלל שבכל תגובה שלך לא משנה באיזה נושא את מזכירה שמורים עושים דברים שהם מעבר לשעות עבודתם ברוב המקצועות אנשים משקיעים מעבר למה שמגדיר תפקידם.

barco11

New member
הי חגית

אני יכולה לומר לך מנקודת המבט הפרטית שלי, התנדבתי לאחת הוועדות והייתי רוצה להיות חלק אבל עד היום לא שמעתי על אף אחת מההתכנסויות וחבל (לפני כמה ימים ביררתי והבנתי שהיו דיונים והתכנסויות של כל אחת מהוועדות בנפרד). למיטב ידיעתי אני רשומה שם. בנוגע לאסיפה אתמול, ימי ראשון הם בעייתים עבודי באופן מיוחד, לא בדקתי על איזה ימים נופלות שאר הישיבות אבל אני מקווה שזה משתנה.

nirashalev

New member
ישיבות הועדות

גם אני רשומה בועדת האמנה ועד רגע זה לא קיבלתי מועדים להתכנסויות. אני באתי במגמה לתרום ולעזור, אך נראה כי "יותר מאשר העגל רוצה לינוק הפרה רוצה להיניק" חבל.

אלי בקר

New member
כנראה את לא "ממש" רוצה לתרום

מה הבעיה להרים טלפון ולבדוק את המועדים?

barco11

New member
הבעיה היא

שלא מדובר על מועדים קבועים מראש (למעט הישיבות של כל הוועדות המתכנסות יחד). המועדים של ישיבות כל ועדה וועדה בנפרד נקבעים באופן עצמאי (אני מניחה) על ידי מי שמרכז אותן במהלך השנה. היות ויש פה כבר שלושה הורים שהייתה להם בעיית יידוע, כנראה שהכשל הוא לא ברוח ההתנדבות. ככה לפחות אני קוראת את התמונה.

למעלה