בני סלע נתפס

לב אם

New member
יופי - אפשר להוריד טיפה את רמת המתח

ום כבר מדברים על בני סלע, אז הבת הקטנה לי סיפרה יום אחד שהגיעו אליהם מהמשמר האזרחי וביקשו שהם יתנדבו כדי לסייע לחפש את בני סלע. התגובה הספונטנית של אבא שלה היתה קולעת " רעיון נפלא - לקחת ילדות בנות 16 כדי לחפש את האנס" ממש לא הצלחנו להבין של מי היה הרעיון המבריק, או שאולי הם התכוונו ברצינות שהבנות ישמשו כפתיון??

גן חיות

New member
הברקות במערכת

הרבה פעמים, כאשר מדובר במערכות(חנוך, שיטור, עירייה וכו') אנשים מחפשים רעיונות מקוריים או יעילים כדי לבצע משימה ו/או כדי להתקדם. הרבה פעמים זה נשמע ונראה מאד יפה "על הנייר" אבל במציאות לא פועל כפי שחשבו. בטח מישהו חשב שיהיה חינוכי מצד אחד ויעיל מצד שני לצרף בני נוער לחיפוש. רק "שכחו" לחשוב על הבנות....

עשרות ומאות אנסים מסתובבים חופשי

המון כסף וכח אדם והסברה הלך על תפיסת הפושע בני סלע, צריך לזכור שיש הרבה אנסים שמסתובבים חופשי, שאם המדינה היתה משקיעה קצת יותר באכיפת עבריינות המין היה יותר בטוח.

לב אם

New member
יש הרבה מאד בדבריך

אך לצד הצורך של המשטרה לשמור על יוקרתה, החיפוש אחר בני סלע היה כל כך אינטנסיבי גם בגלל היותו פושע אלים ומסוכן במיוחד. את רוב האנסים מסוגו (כלומר אנס אלים שתופס נשים זרות לו) המשטרה עדיין לא הצליחה לתפוס, ואין ספק שהקצאת משאבים נכונה לבלשים ולשיטור קהילת היתה מסייעת. אבל מרבית האנסים הינם בכלל דמויות מוכרות לנאנסת , ובסופו של דבר נתפסים לא כתוצאה מפעילות משטרתית כלשהי , אלא כתוצאה מהגברת המודעות ותלנות של נפגעות.

לא מדובר רק על יוקרה

אין חולק שהיה חשוב מאוד שהפושע בני סלע יתפס ויחזור להיות מאחרי סורג ובריח. הרצינות שבה פעלה המשטרה בנושא הזה בשבועיים האחרונים,חשובה שתישמר הלאה, אין הכוונה שלי שהמשטרה תמשיך לשוטט ברחובות הערים כדי לתפוס אנסים, אלא שהמשטרה (ובתי המשפט) תשקיע יותר בכוח אדם לטיפול וחקירה של אלימות בכלל ואלימות מינית בפרט.

לב אם

New member
הוא אשר כתבתי

פושע כל כך מסוכן חייב להיאסר. אבל כשנגמר המשבר, חוזרים כל השוטרים להצבה הרגילה שלהם - ואני מסכימה אתך שיש בעיה גם בתקציב המשטרה, ועוד יותר בסדרי העדיפויות שלה. ובהקשר זה ראוי לציין כי שמעתי שרוצים להתחיל להכניס אכיפת מהירות בכביש 6 - שזו לדעתי הדוגמא הבולטת ביותר לבזבוז כח אדם משטרתי במקום בו הוא הכי פחות נחוץ.

זה נחוץ

אולי אכיפת מהירות בכביש 6 נועד יותר כדי למלא את קופת האוצר...אבל אכיפת עברות תנועה זה סוג של אלימות, שהנזק הוא חיי אדם, נהג שעוקף בצורה מסוכנת או "גונב" תור בנתיב הוא אדם מסוכן עבורו ועבור הסובבים אותו, נהג כזה הוא אדם אלים! שחושב שהוא עדיף על פני נהג אחר... ואם נהג כזה יכול לגרום בהתנהגותו להרג בוודאי שבנסיבות אחרות הוא ישתמש שוב בכוח כדי להשיג את מבוקשו... לדעתי,אילו המדינה היה לוקחת את נושא האלימות בראש סדר העדפויות היה מקום גם לאכיפה בנושא תעבורה וגם בפשעים פלילים...

לב אם

New member
אין לי בעיה עם טיול בעברייני תנועה

נהפוך הוא - לטעמי , המשטרה אינה מצליחה בכלל להשפיע על אותם עבריינים אלימים ששולטים בכביש, חותכים, משתוללים ומסכנים את חיינו, כפי שאניה מצליחה להתמודד עם עבריינים אחרים בתחומים אחרים. הבאתי לדוגמא את כביש 6 כי מי שיתפסו שם הם אנשים שנוהגים כהלכה, אבל קצת מהר - לא יתפסו את העוקף בפראות מימין, לא יתפסו את חותכי הפקקים, לא יתפסו את העוקפים בקו לבן בכביש שבו אני נוסעת כל יום (ושומרת מרחק פי 4 מהמומלץ כי אף פעם אני לא יודעת מה יגיח מולי מעבר לסיבוב) למרות שאני מסכימה אתך לחלוטין בנושא הצורך בטיפול משטרתי טוב יותר בנושא אלימות, אני חושבת ובטוחה שתסכים אתי, שהטיפול האמיתי בנושא האלימות צריך להיות על ידי שינוי מהותי במערכת החינוך תוך הקצאת משאבים מתאימה לכך - דרך של חינוך נגד אלימות, תביא בטווח הארוך לאפשרות להפחית באכיפה המשטרתית

מסכים עם כל מילה

החינוך הוא הגורם המרכזי. הבעיה היא שזה כמו בעית הביצה והתרנגולת..מה קדם למה? כדי לחנך צריך לתת דוגמא טובה,ואצלנו הילדים לומדים את האלימות מהבוגרים, לעיתים מההורים בבית או מהסביבה... לכן צריך קודם ליבש את הביצה ע"י החמרת הענישה, אכיפה יותר אגרסיבית,ובו בעת להתחיל לחנך בצורה יסודית לערך של אדם, אדם באשר הוא אדם.

לב אם

New member
אז עכשיו ששנינו מסכימים

איך אנחנו גורמים שזה גם יקרה? שנפתח מפלגה חדשה ונרוץ לראשות הממשלה?

ראשות הממשלה?מי צריך את הכאב ראש...

לראשות הממשלה יש הרבה "קופצים"..וגם את תרוצי לראשות הממשלה-כשתגיעי לשם תהיי עסוקה בכל כך הרבה נושאים דחופים ומדיניים שנושא האלימות לא יעבור לך בראש בכלל... אז איך אנחנו גורמים שזה גם יקרה? העלאת המודעוּת הציבורית שמת לב שהפוליטיקאים אינם יוזמים ועושים דברים מאליהם, הפוליטיקאים "ניגררים" אחרי הלך הרוח בציבור ובכלי התקשורת השונים, לדוגמא-אם יש איזה יומיים של "עליהום" על עמלות הבנקים..מיד נירתמים נבחרנו לעשות תיקון בחוק... או אם מדברים על דו"ח העוני מיד נהיה "לובי" בכנסת כדי למצוא פיתרון..וכו' אם הציבור יהיה עסוק בהיקף התופעה של האלימות,כלי התקשורת יתנו יותר "במה" לנושא,נבחרנו לא ירפו מהנושא הזה, כל פוליטיקאי רוצה את הפירסום והאהדה של הציבור וכלי התקשורת השונים. זה לא בהכרח צריך לבוא מראש הממשלה...מספיק רק שועדה בכנסת תחליט להקצות לנושא עדיפות יותר דחופה! מספיק שיהיה איזה "לובי" של חברי כנסת מכל מפלגות הכנסת כדי שניראה שינוי מהותי. אני מאמין בכוח של הציבור,לציבור יש כח! וצריך להוציא אותו מהאדישות. הרי ביננו כל האזרחים והאזרחיות רוצים בהפחתת האלימות, אין משפחה שלא רוצה להפסיק את העבריינות המינית בארץ! צריך רק להאמין שהציבור יכול להצליח.

למעלה