בעיה

M a N g O

New member
../images/Emo41.gifבעיה../images/Emo41.gif

התערבתי עם אחותי שאני יכולה להיות צמחונית שבוע והצלחתי. הבעיה היא שאני רוצה להמשיך להיות צמחונית אבל אמא שלי לא רוצה,היא אומרת שיחסרו לי ויטמינים. הצעתי לה הצעה לפני כמה ימים:או שאני צמחונית או שאני עושה פירסינג. היא אמרה שהיא מעדיפה שאני אהיה צמחונית ויום אחרי זה היא אמרה שהיא לא מסכימה שאני אהיה צמחונית. איך אני אוכל להסביר לה שאני רוצה להיות צמחונית?? מנגו

מור ק

New member
ילדונת

(בלי טיפה של התנשאות, זה אפילו די סביר שאני יותר קטנה ממך...
) לאמא שלך אין ולא צריכה להיות שליטה על החיים שלך. הרעיון של הפירסינג במקום להיות צמחונית נראה לי מטופש ומיותר ורק מוכיח שזה מין קטע של פוזה... (בלי להיכנס למה זה באמת היה, ככה זה בודאי נראה לאמא שלך) אף אחד לא יכול להכריח אותך לאכול דברים בניגוד לרצונך, ואני מבינה שיש לך אחות טבעונית או צמחונית (הספקתי לשכוח... זאת לא אשמתי... הכדורים יגיעו עוד בערך חצי שעה- ככה זה בפריפריה) ככה שיהיה לך מה לאכול (אם לא- תחסלי ריבות, חומוס, ואבוקדו. זאת אחלה של שיטה עד שהם קולטים). בקיצור- את אחראית על עצמך וזה מטופש להפיל את זה על אנשים אחרים. יומטוב מור (צ´ו)

M a N g O

New member
הקטע של ה

פירסינג זה לא בשביל שאני אעשה פירסינג,זה בשביל שהיא תתן לי להיות צמחונית.והיא לא מחליטה אם אני אהיה או לא,היא פשוט מתנגדת לזה,וזה מפריע לי

מור ק

New member
זה לא משנה

העיקר הוא שבתכל´ס אין לה הרבה מה לעשות את לא צריכה רשות מאמא שלך כדי להיות צמחונית זה לא פירסינג. אם לא תאכלי אז היא תאלץ בשלב מסויים לקנות לך דברים שתאכלי מקסימום היא תשאיר אותך בבית אישה שבועיים שלושה ואז תבין שזה לא עובר לך אז אין לה ברירה (הורים נוטים לדבר הרבה ולעשות מעט... חיחי
) יומטוב אוהבת ומתנצלת על שטויות (הפאקינג כדורים האלה מגיעים רק ביום שלישי ואני מתחילה לרעוד) מור (צ´ו)

מנגו תקראי..

תלכי עם אמא שלי לדיאטדנית או איך שכותבים את זה ויחד תקבעו תפריט מאוזן תגידי לה שתקחי ויטמינים שישלים לך את כל מה שאת לא מקבלת ע"י הבשר ותציני שידוע שצמחונים חיים יותר זמן ויש להם בריאות יותר טובה.. גלי

M a N g O

New member
מנגו יקרה שלי ../images/Emo24.gif

דבר אחד אני לא מבינה, ממתי את שואלת את אמא משהו??? לדעתי זה סתם תרוץ כי קשה לך. תראי אותית אני לא שאלתי אותה כלום, עשיתי הכל בדרך שלי. וגם בגיל 17 או 18 שתחליטי להיות צימחונית, היא לא תרצה,(כמו שעשתה לי) ותציק לך עם העניין במשך שנתיים שלוש, עד שתחליטי להיות טיבעונית, ואז הי תאמר לך "מילא אל תאכלי בשר, אבל ביצים וחלב כן!" זו לא החלטה שלה, ולך יש יתרון עליי, אני לא אכלתח תזונה מאוזנת ונכונה, ולכן ניזקקתי לויטמינים, לך יש אותי ואת הפורום, את לא צריכה בכלל להגיע למצב של ויטמינים. הנה תראי אותי עכשיו, טיבעונית, אוכלת נכון, ולא צריכה בכלל ויטמינים. אוהבת מאוד אחותך קארין

M a N g O

New member
קארין........

אני לא שואלת את אמא..אבל בכל זאת..היא מאשימה אותך ואומרת לי שאני נגררת אחרייך ועושה את השטויות שאת עושה. הסברתי לה שאני כן ממשיכה להיות צמחונית והיא אומרת "אני לא רוצה לשמוע על זה"...

Talia E

New member
אז אל תשמיעי אותה...

פשוט תדאגי לאוכל שלך בעצמך! אם אין לך אפשרות לקנות בעצמך (בת כמה את?), לכי אתה לסופר וקני אתה מאכלים צמחוניים. אני מאד ממליצה לך להתחיל לבשל בעצמך, קדימה, זה כיף!

shanty.G

New member
מצרפת קישור למאמר מצויין

של אריאל צובל מאנונימוס. "אבאמא, מהיום אנ´לא אוכלת בשר!" הערות על הימנעות מאכילת מוצרים מן החי כשגרים עם ההורים. כמו שנאמר פה, באמת שזה חסר טעם להעמיד את הצמחונות מול הפירסינג כאלטרנטיבה. את צריכה להראות רצינות ובגרות בקשר להחלטה, והאולטימטום לא ממש עוזר, בלשון המעטה. הצבתי עובדה בפני הורי: פשוט לא הייתי מוכנה לגעת בבשר (גם לא "פעם בשבוע"...מוכר?
) מאחלת לך הצלחה, מכל הלב, shanty

ashmash

New member
תסבירי לה שזה לא נכון מה שהיא אומרת

אני צמחוני כבר חצי שנה (אני בן 20 והתחלתי מאוחר...:) ואחותי 15 שנים. לפני חודש וחצי אבא שלי נפטר מהתקף לב בגיל 63... מן הסתם, אכילת בשר במשך שנים, לא הוסיפה לו בריאות... בעניין מחסור בויטמינים וכו´, אז אפשר לקחת ויטמינים שונים, ואם אמא שלך מודאגת את מוזמנת לגשת לרופא או תזונאי יחד איתה על מנת שיתאימו לך ויטמינים ובכך יסירו דאגה מלבה. כיום יש מגוון תחליפי בשר מצויינים של טבעול, כך שכל דבר למעט סטייק מדמם אפשר לאכול בגירסת טופו וסויה... ואני בכלל לא מזכיר את הצד ההומני בכך שמגדלים פחות חיות שנולדות על מנת למות... מקווה שעזרתי קצת...

פוגו

New member
לא מבינה

מצטערת אבל אני לא מבינה את העניין הזה! מה זאת אומרת היא לא מרשה לך להיות צמחונית??? אם את צמחונית מטעמים אידיולוגיים הרי שאין באפשרותך לאכול בשר, נכון? כלומר, אי אפשר להכריח אותך לאכול! פשוט אל תאכלי בשא ותלכי לקנות מזון צמחוני ותכיני לעצמך...

פוגו

New member
לא מבינה

מצטערת אבל אני לא מבינה את העניין הזה! מה זאת אומרת היא לא מרשה לך להיות צמחונית??? אם את צמחונית מטעמים אידיולוגיים הרי שאין באפשרותך לאכול בשר, נכון? כלומר, אי אפשר להכריח אותך לאכול! פשוט אל תאכלי בשא ותלכי לקנות מזון צמחוני ותכיני לעצמך...

nIcKiTa

New member
מנגו תראי...

אני מבינה אותך מאד.. אח שלי צמחוני המון זמן... אני הייתי צימחונית קצט פחות משנה וכל הזמן הזה נלבתי מהאחים\הורים\קרובי משפחה בהערות כמו "את נגררת אחרי ניר" "את חייבת לאכול בשר" וכו... ואז הם שיכנעו אותי.. ואני עדיין מצטערת על זה אני חזרתי להיות צמחונית אם כל הערות וזה פשוט לא מזיז לי... אני יודעת מה אני רוצה : להיות צמחונית! אם זה מפריע לך, שאמא שלך לא אוהבת את הרעיון תגידי לה "קחי אותי לתזונאית" היא תתן לך מערכת אוכל מסודרת ולא תצטרכי שום ויטמנים.. טוב זהו, בהצלחה
חן

למעלה