בעקבות החדשות - סיפורים וענישה

לב אם

New member
משפט שדה לאנס - מה דעתכם?

נערה משדרות שנאנסה על ידי "צעיר" השתתפה במשפט שדה שנערך על ידי חבריה, והכתה עם חברתה את האנס. האנס הסכים לכך בתנאי שלא תתלונן במשטרה, אך לבסוף הנערה החליטה להתלונן. במשטרה מתייחסים אל הנאנסת ואל הארוע באהדה [וגם אני] מה דעתכם? סיפור המקרה

לב אם

New member
../images/Emo41.gif הרהורים בעקבות החדשות

כרגיל, בכל פעם שאני נכנסת לראות מה חדש, נחמץ לבי לגלות שעדיין אנו רק בתחילת הדרך של גילוי וחשיפה של מקרים חדשים יום יום. שעדיין אין שום תזוזה בכיוון של טיפול מערכתי שיאפשר מניעה, ועל כך שיהיה סיוע ממוסד לנפגעים - במקרה של טרור, מדברים ואפילו לפעמים עושים מעט, אבל בכל המקרים האחרים, אף אחד אפילו לא חולם על כך. הכי הרבה מקווים שלא יפריעו. נכנסתי היום לעתון - ומצאתי שם כתבה על בכיר שקיים במשך שנתיים יחסי מין (בהסכמה???) עם ילדה. לא ברור אם האם ידעה ובעקבות התנגדותה פוטרה, או שידעה והדכימה ורק אחרי שפוטרה התלוננה על כך - על כל פנים, ברורה לגמרי התמונה מבחינת הילדה: ניצול קשה, זילות הדימוי העצמי שלה, השפלתה. והאם אותו בכיר יענש בכלל? ימים יגידו, אך לפי מה שקורה לאחרונה - כנראה שלא משהו. במקביל כתבה אחרת על התעללות של ילדים בבת כיתתם - 3 ילדים שהתעללו בה , ואולי בבנות נוספות שחוששות להתלונן. הילדה עברה לבית ספר אחר, נפגעה פגיעה קשה. הצד החיובי, הוא בכך שמאמינים לה ומנסים לטפל - הלוואי שתצליח להתאושש. ובעקבות כל אלו כתבה על פדופיל שיוצא ונכנס מבתי הסוהר - כבר 30 שנה הוא ממשיך ללא הפרעה לפגוע בעוד ועוד ילדים. הפעם הוא קיבל 9 שנים - ומה יהיה כשיצא מבית הסוהר בפעם הבאה? מחכים שירצח נשמתם של עוד כמה ילדים לפני שירחיקו אותו??? לא נותר לי אלא לצטט את דבריו של יצחק קדמן: "אני חושב שאת מי שהיה צריך לשלוח לכלא זה את ממשלת ישראל. ישראל היא המדינה היחידה בעולם המערבי שאין בה חקיקה שמבטיחה בקרה ופיקוח על עברייני מין. בכל העולם יש חוקים בעניין הזה. כולם יודעים וגם השופטים יודעים שעברייני מין הם פצצות מתקתקות ומי שמשחרר פצצה מתקתקת הוא שותף לדבר עבירה".

0 אור 0

New member
כאמא וכאשה

אני כל כך מזדהה עם הנערה, גם עם הרישא - הרצון להתנקם (וזו נקמה מאד עדינה יחסית למה שנעשה לה) וגם עם הסיפא - התלונה במשטרה , שתבטיח ענישה אמיתית של האנס, ואולי תמנע אונס של נערות נוספות על ידי אותו פושע. ולגבי "אי העמידה בהסכם" - נראה לי שגם הוא לא עמד בהסכם שהיה ביניהם שהיא תחזור שלמה ובטוחה לביתה.

גן חיות

New member
הרהורים נוספים לגבי החוקים

1) מאד קשה להוכיח מעשים של פדופיל בגלל אופי המעשה, גיל הילדים והעובדה שזה קורה ללא עדים. רופא מומחה (שלא מצא ממצאים) הסביר לי "זה לא אומר שלא קרה כלום - רק שלא היתה חדירה - אבל אני חייב לכתוב שלא היו ממצאים". בבית המשפט הפרשנות היתה "לא קרה כלום" 2)כאשר מדובר בהורה שמתעלל מינית בילדים, המצב עוד יותר גרוע. אם ההורים גרושים או מתגרשים והאם מתלוננת, יוצאים מתוך הנחה שזה"תסמונת ניכור הורי" ושהאם ממציאה ומלמדת את הילדים מה להגיד. ייתכן מצב אבדורדי שיקחו את הילדים מהאמא המגוננת ויעבירו לאב פוגע. 3)גם במקרים שכבר ברור שהיה התעללות, הפק"סים ממליצים ביקורים עם ההורה הפוגע. למשל, במקרה שלי, אחרי כמה שנים של פיקוח, הפק"ס החליטה להסיר פיקוח למרות התנגדותי, כי האבא לחץ ו"הילדה מספיק גדולה(13)להגן על עצמה". מישהו היה חושב לשלוח אשה שעברה הטרדה מינית לביקור עם הבוס "כי היא מספיק גדולה"?????? 4) מוכר לי מקרה שהאב בקש וקבל צו מבית משפט שמנע טיפול פסיכולוגי בילדה שהוא התעלל בה. לא קצת מוגזם?????? 5) במקרה אחר שאני מכירה, הנער המתעלל קבל פנימיה טיפולית וטיפול נפשי על חשבון משלם המיסים " כי הוא מסכן וצריך לשקם אותו". הילדה הקטנה שנפגעה לא זכתה ליותר משלוש שיחות של פסיכולוג עם ההורים. מהשהו פה דפוק!!!!!!! מספיק לעכשו. רק לכתוב את זה גורם ללחץ הדם שלי לעלות!!!!!!!!!

לב אם

New member
../images/Emo45.gif לאסורדים אין גבול

אם זה לא היה כל כך עצוב וכואב זה ודאי היה מצחיק. לכל מיש שלצערו מכיר קצת מקרים, יש סיפורי אלף לילה ולילה דומים לשלך ושונים - ולכולם המשותף: התעלמות מוחלטת של המערכת מהצורך של הנפגע. עוד קצת דוגמאות (וגם אני לא ארבה מאותם הטעמים): - פדופיל שהתגלה בישוב קטן, נשלח לטיפול אצל פסיכיאטר - לאחר כמה פגישות - הפסיכיאטר והוא החליטו שהוא "כבר בסדר" ואפשר להפסיק בטיפול. אף אחד מכל המעורבים לא חשב להזהיר חלק מהשכנים ובני המשפחה שלא ידעו על הפרשה, ואכן הוא המשיך בשמחה בהתעללות עוד שנים רבות. - גם אני מכירה לפחות מקרה אחד, בו במצב של סכסוך בין ההורים חייבו את הילדה להמשיך להפגש עם האב המתעלל, וכמעט העבירו אותה לחזקתו. - ומה יש לומר על כל המקרים בהם סוגרים פנימיות של ילדים בסיכון עקב חוסר תקציב - ואחרי מאמץ עילאי של שנים, להוציא את הילד, לשקם את בטחונו העצמי, הוא פשוט נשלח חזרה לבית המסוכן (או לרחוב) - ועוד אבסורד והפעם כלכלי: סב שהתעלל בנכדותיו, צריך לעבור לבית אבות. הבנים, שלא תבעו ממנו פיצויים על ההתעללות - נתבעים כעת לשלם את דמי הכניסה, אחרת המדינה לא תכניס אותו לשם.

לב אם

New member
והפעם עונש מקסימלי

בצעד חריג גזר בית המשפט את העונש המרבי הקבוע בחוק על עברה זו וחייב את האב לפצות את ביתו בסכום של 70 אלף שקל, כדי לסייע לה לממן את הטיפולים הנפשיים להם היא זקוקה. 20 שנה

חבל...

מאוד חבל שבדרך היא גם לא חתכה לו את הביצים. רק מתפללת שאיזה מטומטם לא יקום ויגיד שיש להעניש את אותה בחורה... בכל אופן כל הכבוד לה!!!

מה זה קשור?

אם לי הייתה האפשרות הייתי כורתת לאנס אחריי אנס את הביצים....ושוללת ממנו את הזכות לזכויות כולשיהן.

אני לא חושבת שהענישו אותה

אבל בוודאות פתחו תיק פלילי לחברים שלה שהרביצו לאנס. נ.ב. נקלעתי לפורום במקרה

0 אור 0

New member
אולי - אבל

אם אתה מסתכל על החוק היבש, אז היא היתה צריכה רק ללכת להתלונן במשטרה ולתת לחוק העצל לעשות את שלו - תראה כאן למטה לא מעט שרשורים וציטוטים של עונשים שמקבלים אנסים: הרבה מקרים הוא מצליח להזדכות מחמת הספק, כשהוא טוען שזה היה בהסכמה, ומשמיץ אותה בבית המשפט כי היה לה חבר, או שהיא היתה נחמדה אליו בבר וכד'. במקרים אחרים האנס מקבל כמה חודשי עבודת שירות או במקרה החמור יותר בכלא. כאן לפחות היא עשתה מעשה שנתן לה להרגיש תחושה של נקמה - והאמת שאפילו לא נגרם לו נזק מיוחד, ביחוד יחסית למעשה הנורא שהוא עשה.

Guy Schlesnar

New member
אז זה בסדר לקחת את החוק בידיים?

כי אם כן,מפה זה רק מתגלגל כמו כדור שלג. עכשיו זה בסדר שנערה מענישה בעצמה אנס,ומחר אדם יכה אדם אחר במוט ברזל כי הוא נדחף לפניו בתור.

0 אור 0

New member
האם זה בסדר?

לא זה לא בסדר. האם למרות זאת אני חשה הזדהות אתה? כן. האם הייתי עושה אותו דבר ? לא. האם יש דמיון בין הסיפור לבין הדוגמא שלך? ממש לא! הסיבה שרבים מזדהים עם הנערה כי נעשה נגדה פשע אלימות מהגרועים ביותר שיש, והיא החזירה "בקטן" - משהו סמלי. אתה מדבר על מישהו שקצת הרגיזו אותו והוא מגיב באלימות גדולה מאד - זה הבדל מאד מהותי. שים לב שגם האנס עצמו לא התרעם על "משפט השדה". זה נראה לו הוגן וצודק (בלבו ודאי שמח שיצא בזול). הוא רק התרעם על כך שהלכה להתלונן במשטרה.

Guy Schlesnar

New member
אני יודע שיש הבדל מהותי

אבל בכוונה לקחתי דוגמא קיצונית,כי ברגע שאדם מחליט לקחת את החוק לידיים,וזוכה לאהדה,או לכל הפחות,אדישות כלפי המעשה,גם אדם אחר יחליט שזה בסדר לקחת את החוק לידיים,ומכאן זה מתגלגל לכדי אנרכיה. מצד שני לעומת זאת,המשטרה באמת לא עושה כלום.

לב אם

New member
אכן זו הסיבה שזה יוצר דילמה

אני מניחה שלו כל אנס שנתפס והוכחה אשמתו היה זוכה לעונש ראוי על מעשהו, ולו המשטרה היתה דואגת להגן על החפים מפשע מפני פדופילים ושאר סוטים, לא היינו נתקלים באהדה למעשה כזה של הנאנסת. המאמרים שאני מוצאת כמעט יום יום בעיתונות מצביעים על תמונה מפחידה, מתסכלת ומרפת ידיים - שבה מתבצעים יום יום פשעים של אונס, ולעתים אונס חוזר במשך שנים של ילדים ולא רק שאין מגן, אלא גם כאשר הנפגע עוזר אומץ ומתלונן, לעתים קרובות העונשים פשוט מגוחכים.

בולשיט....!

לאדם שדחף מישהי סתור יש שוכיות, אדם שהחליט לפגוע זכות האחר בכך שהחליט לכפות עצמו על מישהו אחר- זה אדם שמצידי סקילה אפילו יהיה עונש סמלי!!!!

*סתם *זכויות

אני מצטרעת שאני מגיבה כך, אני אני פשוט לא יכולה לדמיין מה נותן לגבר (מה לעשות שהאחוזים רבים מן הגברים) את ה"זכות" לכפות עצמו על מישהי בניגוד לרצונה?! ברגע שהוא עשה זאת, הוא חייב לקחת על עצמו את ההשלכות.

החוק היבש לא נרטב מדמעת ילדה...

לצערנו. היו עוברות שנים, עד שהאנס היה מקבל את עונשו, וגם כאשר היה מקבל אחריי שנתיים שלוש היה יוצא לחופשי- והיא? הנשמה שלה הלכה..... וזה רק במידה אם הסנגוריה לא הייתה מוציאה אותה זונה, והייתה סוגרת איתה עיסקה. היא הייתה בסדר גמור....עם חולי נפש כמו אנשים אין שאלה של "לא להיות בסדר"...אין להם בכלל זכויות.

למעלה