בצק עלים
יש לי הרבה בצק עלים במקרר

../images/Emo41.gifבצק עלים ../images/Emo203.gifיש לי הרבה בצק עלים במקרר

ואני רוצה לגמור אותו ליפני פסח אשמח לרעיונות מה אפשר להכין עם הבצק עלים כמובן שיהיה משהו שניתן להכין עם ילדים תודה קרן
 

רינת103

New member
מצטערת,לא יכולה לעזור

גם לי יש חבילה במקפיא כבר שבועות,לא יודעת מה לעשות איתה,גם אני אשמח לרעיונות נחמדים.
 
את יכולה להכין בורקס ../images/Emo39.gif

ולמלות אותו בבשר טחון שטיגנת אותו ליפני כן עם בצל ושום וקצת תבלינים
 

אלינקה

New member
אוזנים מסוכרות

פורסים מפזרים סוכר מגלל משתני הצדדים ופורסים ואופים מקלות של בישולה עם מלח
 

רינת103

New member
אלינקה סליחה,לא הבנתי

את אופן ההכנה.מה זאת אומרת מקלות של בישולה עם מלח?
 

ira m

New member
שטרודל תפוחי עץ מבצק עלים

חבילת בצק עלים 5 תפוחים עץ ¾ כוס סוכר חום 150 גר' אגוזי המלך 60 גרם חמאה ביצה טרופה אופן ההכנה 1.שמים על המחבת את החמאה וממסים מוסיפים את בתפוחי עץ החתוכים ולאחר כ5 דקות מוסיפים את האגוזים לערבב את הכל ולצנן. 2.מחלקים לשתי מנות את בצק העלים ומרדדים קלות. 3.שמים בצד הארוך של הבצק ביצה (כדי להדביק) ובאמצע שמים את המילוי , מגלגלים ומעל מורחים ביצה טרופה. 4. מעבירים למקרר לכשעה. 5.מעבירים לתנור( 190°c ) לכ 40 דקות 6. שמים גלידה לצד השטרודל וננננההההניייים.
 

ira m

New member
מאפה מבצק "פילו" עם תפוחי עץ

* ניתן להכין גם עם בצק עלים חבילת בצק "פילו" מופשר 5 תפוחים חצי כוס צימוקים חצי כוס אגוזי מלך 100 גר' חמאה להכנה 150 גר' חמאה לבצק "פילו" כוס סוכר פירורי ביסקוויט ביצה אופן ההכנה 1.חותכים את התפוחים לריבועים. 2.מחממים את המחבת עם 100 גר' חמאה. 3.אחרי שהחמאה נמסה שמים את התפוחים במחבת ל 10 דק' על אש קטנה ומערבבים מדי פעם,לאחר מכן שופכים כוס סוכר וממשיכים לעוד כ 10 דק' ומערבבים מדי פעם. 4.לאחר שהסתיים התהליך שמים את התפוחים בכלי להתקרר. 5.שמים את הצימוקים בכוס מים ל - 10 דק' ,מסננים מהמים, ושמים בתוך הכלי עם התפוחים ביחד עם אגוזי מלך ,ומערבבים את הכל. 6.פורסים את בצק ה"פילו" , חותכים כל עלה לשניים ואז את החצי מקפלים לשניים מורחים חמאה שמים קצת פירורי ביסקויט , שמים קצת מהתערובת מקפלים כמו מעטפה ואת החלק המקופל שמים כלפי מטה. 8. מורחים בביצה בנוסף ניתן לפזר קצת סוכר חום , להוסיף אגוזים או כל מה שנראה לכם. 9. לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ 25 דק' תהנו.
 

ira m

New member
מאפה בצק עלים וגבינת עזים

חבילת בצק עלים שמן זית 1 גליל גבינת עזים 2-3 עגבניות פרוסות עיגול דקות מחל/פלפל ביצה גרגירי קצח/סומסום אורגנו אופן ההכנה 1.מקמחים משטח ומניחים את הבצק וחתוכים לשניים (2 מאפים) מרדדים קלות ומברישים את השליש המרכזי בשמן זית ומשטים את הגבינת עזים, על הגבינה מפזרים כף שמן זית ומכסים בפרוסות עגבניה מעל מפזרים אורגנו ,פלפל,מלח ומורחים בעוד כף שמן זית. 2. חורצים פסים אלכסוניים ממרכז המלית את קצות הבצק בשני הצדדים וקולעים את הרצועות כצמה. 3. מברישים בביצה ומפזרים מיל סומסום/קצח אם רוצים. 4. אופים כ 40 דקות בחום בינוני. 5.מגישים חם ,אוכלים ונהההנים...
 
ira m נשמע ונראה מעולה!!!!

בטוח אנחנו נעשה אותם אפילו עם לא עכשיו אז כשיגמר פסח נכין אותם תודה
 

smady a

New member
קרנושי יש מתכון טעים מאוד וקל.עוגיות אוזני

חזיר כך אני קוראת להן אבל פה מצאתץי לך כולל צילומים ופה קראו להן עוגיות אוזני פיל. העיקר קלי קלות. היישר ממטעמים .
 

smady a

New member
ועוד מתכון בקלי קלותתתתת.בצק עלים פרוס.חיתכי

לרצוטעות מרחתי ביצה פיזרתי מה שאוהבים קצח מלח גס שומשום פרג או גבינה צהובה. נחמד כחטיף וליד דיפ טעים ל גבינה
 
../images/Emo124.gifסמדי מה זה רצוטעות?../images/Emo6.gif

תודה יקירתי נראה מעולה נראה לי שאני הולכת להכין את החטיף ככה ליד חביתה לארוחת ערב נשמע טוב תודה
 

רינת103

New member
סמדי שני המתכונים

נשמעים טוב,העתקתי את המתכונים וינוסו בעתיד,תודה. קרנושי היא בטח התכוונה לרצועות חחחח.
 
למעלה