בקשה מכל העוסקים בטיפול ביולוגי

../images/Emo41.gifבקשה מכל העוסקים בטיפול ביולוגי

שלום לכם, בכנס הקרוב של אוטיזם ו-PDD יש לי 45 דקות להרצאה על תפקיד ההורים בטיפול בילד ספקטרום התקשורתי, במקור בנובמבר, ההרצאה תוכננה כדי לדבר על הקשיים סביב האבחון, ההתארגנות לטיפולים והחשיבה סביב ההתערבות הטיפולית. כיום אני משנה את אופי ההרצאה לנושא הביולוגי ונותנת קצת בסיס לעקרונות ההתערבות, היות וזה עדיין נמצא באחריות ההורים בארץ. קיבלתי ערימה שלמה של חומר ומידע, על הנושא מאשה מדהימה, שזה המקום להודות לה על כך. את הספר של מקקנדלס, הספר של רימלנד, הספר של וויליאם שאו ואת כל המידע על הכנסים האחרונים של DAN, בתקצירים כתובים וכמויות DVD ודיסקים מדהימות. אז אני מקווה שאספיק לעבור על רוב החומר, כדי לפחות לתת רצון וסקרנות להורים בכנס. אבל אני זקוקה לדוגמאות קונקרטיות שלכם- המחפש בנרות, רז ותמי גלילי קודם כל, כמובן חיפוש תמידי וכל ההורים הנוספים העוסקים ומתנסים בתחום ההתערבות הביולוגית, דיאטות וכ"ו. אנא שילחו לי דוגמאות של בעיות התנהגותיות/רגשיות/קוגניטיביות/אחרות שנפתרו דרך הבסיס הביולוגי. דוגמאות תיאורטיות לא חסרות, אבל אני רוצה דוגמאות מכאן, כדי שההורים יוכלו לשאול הורים פה. אני מקווה שבדרך זו, אוכל להביא למודעות ההורים ואנשי המקצוע- בנושא הביולוגי. יומיים אחרי הכנס מגיע לארץ, בעלה של דר' מק'קנדלס והוא ייתן הרצאה בת"א באולם מופת בתאריך 17.5 בשעה 19:30 בערב. העלות תהיה סמלית- 15 שח, לכיסוי הוצאות על האולם. הוא הביא DVD של ההרצאה שלה וידבר על הטיפול הביולוגי. כולכם מוזמנים אני בהחלט עושה פרומו לנושא בכנס ומקווה שתגיעו גם אתם להרצאה שלו. אני אסע 220 ק"מ אחרי יום עבודה כדי להיות שם. גם אתם מהדרום והצפון וירושלים מוזמנים. בואו ניצור ביחד את השינוי בארץ ונקדם את הטיפול הביולוגי בילדינו בואו כולכם ונעלה את הדיון לראש סדר העדיפויות באוטיזם אנא שילחו לי את הדוגמאות שלכם- תודה תודה תודה על שיתוף הפעולה, תלמה.

guybz

New member
תלמה אם את מתכוונת לכנס של 15 במאי

באוניברסיטת תל אביב? אם כן אז לידיעתך (את אמורה לדעת כי את הפנית אותם אלי) אני נותן שם הרצאה פחות או יותר על הנושא הזה.....כלומר נכון שמנקודת הראיה שלי את הדברים אבל בפירוש על הביולוגיה של אוטיזם. אם ההרצאות לא מקבילות אשמח אם תבואי להרצאה שלי גם גיא

אני יודעת גיא- אכן אני הפניתי אליך

אך אני לא מתמקדת בתזונת אומגה, למרות שאני מזכירה את נושא האומגה, אלא מתייחסת לאספקטים השונים הקשורים לקשיים בילדים האוטיסטיים. האומגה ותזונה ע"פי העקרונות שלך, הם חלק קטן מהנושא. אני מזכירה- בעיות במערכת החיסון וחיסונים, בעיות בפירוק ופינוי רעלים, בעיות במתילציה מתיונין וגישות טיפוליות לתוספים והימנעות מכימיקלים וכ"ו.

guybz

New member
בכל אופן את תראי שיש קשר אם תבואי

זה לא רק אומגה 3 שאני מתכוון לדבר עליה אלא תמונה של אטדיולוגיה גלובלית של הבעיה גיא

האטיולוגיה לאוטיזם כשל רב מערכתי

המודל שאני מציגה, הוא המודל המודרני היום לאוטיזם ככשל רב מערכתי ברמה מטבולית. קצת מהמידע של ויליס לנגפורד, מק'קנדלס, ועל התחום הביורפואי באוטיזם. כמובן שאני כוללת את מחקריו של דר' אדלסון בנושא הכשל הגנטי של בכבד לפרק ולפנות זיהומים, והכשל במערכת החיסון. את המידע שהצטבר על רעלנים של קנדידה והשפעתם על ההתנהגות האוטיסטית. על החשיבות של אנזימים בתוספת למזון ועל המומים המטבוליים השכיחים. אני מאמינה ששנינו נדבר על הנושא של דיאטה, ועל הבעייה של בחירת פחמימות כמזון מועדף. אך היות ורק חלק מהבאים יגיעו להרצאה שלך, אני מקווה שיותר ישמעו את שלי, אם הם לא יברחו מוקדם יותר... תודה ולהתראות, תלמה.

אמא לבן2

New member
לגיא

גיא, אני מאד אשמח , כמובן לאחר הכנס, תעביר את סיכום ההרצאה לאתר זה תודה

guybz

New member
ברור שאעלה את ההרצאה באתר שלי

בעמוד מאמרים.....יש לינק לאתר מפורום אוטיזם הראשי גיא

לא ברור לי מה ביקשת

אם מדובר בציטוט סיפורי הצלחה מהאינטרנט, הרי יש לאלו רמת וודאות משתנה, וכל אדם שופט אותם אחרת. אם המדובר בסיפור האישי, הרי שיש לי קושי. למרות שאני בין אלו המפגינים הבנה מסוימת בתחום, קשה לי לומר שנחלתי הצלחה כבירה עד כה. אומגה 3 עשה אצלנו הבדל ממשי ומשמעותי ביותר - דיבור, וזיכרון השתפרו באופן מדהים. GFCF כנראה שתרם, עוד לא בדקתי מה קורה כשנותנים גלוטן ולכן לא אוכל לומר בביטחון שזה עוזר. אנזימים כנראה שעושים לה טוב, אבל זה די חדש (כחודש). כל שאר התוספים נעים על הסקאלה של "אולי עזר", "חשוב לתת (ויטמינים)", "לא עזר", ו- "הזיק". את רוצה רשימה מפורטת יותר? עמית

כן, רציתי לדעת מה עזר אצלכם

היי למחפש בנרות, רציתי לדעת, מה חולל שינוי או עזר אצלכם. גם אצל כל הורה אחר, עם נסיון בבסיס הביולוגי/ תוספי מזון/תזונה. בדיוק משום שסיפורי הצלחה באינטרנט הם פחות אמיתיים ממה שקורה אצלנו. גם כדי שהורים חדשים יוכלו לשאול ויהיה מי שיענה. רז ותמי גלילי, היות ואצלכם קיימים כל כך הרבה גורמים שונים בטיפול, אני זוכרת שציינת מתיונין ומה עוד הרגשתם שהיה מאד משמעותי? תודה על כל שיתוף בידע,
תלמה.

היי תלמה

ולוואי והייתי יכול לרשום עוד הרבה תוספים/תרופות/דיאטות שעזרו. יש מעט בקטגוריה הזו. כל השאר שייכים לקבוצת ה- "אולי עזר/לא עזר/הזיק".

מה עזר

סליחה שלקח כל כך הרבה זמן. מתיונין לא נתנו - המלצת ד"ר ברגר. להלן - "כל היתר" = קשר עין, שפה, מצב רוח, אנרגיה, חיברות. הדברים שהכי עזרו ועדיין עוזרים: גלוטת'יון (באינפוזיה ובקרם) - היה ונשאר נס קטן, פוספטידיל כולין - לרגישויות לכימיקלים ולכל היתר. זריקות מתילקובלמין עם חומצה פולינית - הדליקו את האור בעיניים. אנזימים - לבעיות עיכול, קנדידה, ולכל היתר. אך ורק של יוסטון. תזונה: דייאטת רוטציה, הימנעות מדגנים שיפרו את מצב העיכול. שמן כבד דג קוד (ויטמין A) - קשר עין. סביבה נקייה - עזרה בהכול, השיפור הכי מדהים היה במוטוריקה גסה (התחיל לרוץ ולקפוץ לראשונה) וברמת האנרגיה. לאחרונה: אינפוזיה של ויטמין C + גלוטת'יון + NAC (n-acetyl-cystein) עוזרת מאוד ונראה שיש לה תוצאות ארוכות טווח. לדברי ד"ר ברדסטריט, אינפוזיה של ויטמין C היא הדרך הטובה ביותר לעשות קילציה לכספית שבמוח. עזרו בתקופות מסויימות, יצרו תגובה שלילית (זמנית) בתקופות אחרות: זריקות נגד אלרגיה, ל-דופה, 5-HTP, מלטונין תגובה שלילית: תורין, TMG תא חמצן: נראה שעוזר, אבל עשינו רק 10 טיפולים והפסקנו. בשבוע הבא נתחיל שוב כאן באיזור ונראה. בינתיים נראה גם שלצאת מפלורידה עשה לו טוב (הוא עוד לא פיתח אלרגיות לג'ורג'יה). סליחה על הקיצור, צריכה ללכת לישון... תמי

למעלה