גלגל המזל

אורי רז

New member
קלף הגלגל מחבילת Visconti Sforza

האיור הקלאסי של Fortuna הרומאית, או Tyche היוונית, מסובבת את גלגל המזל באופן עיוור ושרירותי.

אורי רז

New member
קלף הגלגל מחבילת מרסיי Jean Dodal

מצורף קישור לדף על קלף הגלגל מחבילת Marseille מאת יואב בן דב.

אורי רז

New member
קלף גלגל המזל מחבילת Masonic Tarot

לחבילה זאת אין, ככל הנראה, שום קשר לבונים החופשיים. למעשה, יש בה השפעות רבות של מסדר שחר הזהב. בכל מקרה, זאת חבילה ממש יפה, ואולי אני אתפנה לכתוב עליה בזמן הקרוב.

dalia08

New member
גלגל המזל../images/Emo142.gif

מסעו של השוטה ממשיך, לאחר עשיית חשבון הנפש עם הנזיר וטהור הנפש. השוטה עומד בפני עולם הבנת האדם הרוחני את החומר, הידיעה של חושך והאור, עמידה מול שמחה ועצב, הצלחה מול כשלון, הקלף המלמד אותנו את הזרימה בחיים, לדעת שכאשר אנו נופלים,,נדע גם להתרומם עלינו רק ללמוד לראות את הנכון בזמן, להושיט יד לדבר הנכון בזמן הנכון. בגלגל נראה אותיות עבריות וסימני אלכימיה שנפגשנו בעבר, ב- 4 פינותיו נמצא 4 מזלות המיצגים את 4 היסודות . על הגלגל עצמו נמצא את הספינכס המציין את נצחון החיים על המוות, התחיה. מסביבו אנוביס האל המלווה מתים המצרי. הנחש - האל סט אל הזדון והמוות. ציר הגלגל נשאר יציב, אך,,המצבים החיצוניים משתנים ולכן הגלגל יהיה תמיד בתנועה, ומזה נלמד כי כל אדם אחראי לגורלו וגורלו בידו. פעם למעלה ופעם למטה. במיתולוגיה - האלה פורטונה המסובבת את גלגל המזל ובהתאם לסבוב עולה או יורד מזלו של האדם. באסטרולוגיה שייך לכוכב יופיטר , כוכב בעל התהפוכות ופותח הגורלות. בנומרולוגיה יהווה את מספר 10, סמל השלמות זה כבר לא מספר 1 המיוחד והאחיד, אלה מלווה ב-0 סיפרת האין סוף ומכך מעצים את תכונות ה-1 . האות המיוחסת לקלף היא כ. האומרת כי עליך לקבל את גורלך מתוך בחירה, ולא ללכת נגד הגורל. וכמובן שהמשמעות היא ללכת עם הגורל עם הייעוד , אל תתגרה בגורל ולמד לקבל בהבנה את העליות והירידות בחיים, הכל קיים באופן מחזורי צריך ללמוד ללכת נכון ולהסתגל לכל מצב. כשגלגל הגורל בפריסה מרמז על תחילת מהפך בתקופה מסויימת זו של החיים. ערב טוב לעולים וליורדים למושיטים יד ולאלה שיודעים לקבל ויותר מזה לקחת דליה.

רשף כשף

New member
אליס בארץ הפלאות

אליס בארץ הפלאות "...גלגל המזל העתיק הוא סמל להתנסויות האינסופיות בחיינו- פעם למעלה ופעם למטה. הגלגל מגיע לאחר הנזיר, שמסמל את הפעילות של אדם אחד למען האנושות, כאשר תפקידו של הגלגל להכין את האדם להתערבות גורלית בחייו. שני מאפיינים עיקריים הם נקודת ההתחלה והסוף של אליס במסעה- היא מתחילה ומסיימת באותה נקודת זמן ומרחב, כמו הגלגל. הארנב הלבן שמביא את אליס לארץ הפלאות מסמל את מוטיב הזמן, שכן הוא מקפיד להדגיש שהוא מאחר לאירוע חשוב לאורך כל הסיפור. מעגל הזמן- דקות, שעות, ימים, חודשים ושנים... הגלגל ממשיך להסתובב לו ולהביא אותנו שוב ושוב לנקודות מפנה בחיינו. מלכת הלבבות המצווה: "הסירו את ראשו" של כל העומד בדרכה, מסמלת את כוח המחשבה וההגיון שאינם עומדים בקנה מידה אחד עם המציאות בשטח. המלכה מסמלת את הכוח שלנו לחדור למרכז הגלגל, לנקודה האמצעית והיציבה ביותר, בה אין משמעות למקום בו ייעצר הגלגל- אם למעלה ואם למטה. מי שנמצא במרכז יוכל לשלוט על מהלך חייו. הנושא המרכזי בקלף מצביע על כך שחיי האדם הם כמו חלום, אנו אלו שיוצרים את חלומותינו, ואנו אלו שצריכים לדעת לנצל את ההזדמנות ולהגשימם... כאשר הקלף מופיע בפריסה, הבט על חייך מנקודת מבט גבוהה יותר, אובייקיטיבית. חקור את הדרך בה תוכל להפוך את חלומך למציאות. נקוט בגישה אופטימית וחייך יתמלאו בטוב, דע את כוחה של המודעות למעשייך, מחשבותייך ותפילותייך. נקוט בפעולה כי הזדמנות פז נמצאת מאחורי הדלת, המזל הטוב לצידך..."

אלת המזל...../images/Emo68.gif

האלה פורטונה, גם בתקופה הרומית ייצגה את הגורל, את השינוי התמידי של היקום והזרימה המתמדת של חיי האדם. הסמלים שלה היו גלגל, כדור, הגה של סירה, משוט (בטח בגלל המצב ההפכפך של הים) וקרן שפע. בד"כ התייחסו אליה כאלת המזל הטוב (רצו שהמזל תמיד יאיר פנים), היא הייתה גם המגינה של מגידי העתידות ושל נשים נשואות פעם אחת (!)

tookmy

New member
שאלה-

מהו הקלף המקביל לגלגל המזל אצל אושו זן טארות?

tookmy

New member
אוקי, קיבלתי תשובה

מדובר בקלף שינוי- או אצלי- change והייתי רוצה לדעת אם אתם מסיקים מפרשנות אחת בסוג מסויים של קלפים גם לגבי חפיסות אחרות. כלומר- אם נניח מישהו מפרש את גלגל המזל לפי קראולי, האם אני יכולה ללמוד מכך על הקלף המקביל באושו וכו', לדעתכם.

טיפה סבלנות יקירה.

עוד מעט סקורפיה תיכנס ותתן את הפרשנות של אושו. יותר מאוחר אני אצרף את הפרשנות של קראולי. שאלת שאלה מאוד מעניינת ואני מציעה שתשאלי אותה בשרשור בנפרד כדי שהיא לא תלך לאיבוד כאן בתוך השרשור של גלגל המזל. אוקיי? שאלה ממש טובה !

tookmy

New member
גלגל המזל

אני לא בטוחה אם סקורפיה תרצה להיכנס היום, בכל אופן החלטתי לכתוב את הפרשנות שלי לגלגל המזל אצל אושו (שינוי=CHANGE ) ואם סקופיה תרצה אני אשמח אם היא תוסיף או תתקן, מקוה שזה בסדר איתה ואיתכם כאן. אז ככה: הגלגל מסמל את הזמן, המרחב, הקארמה, הגורל. הגלגל מסתובב במהירותונמצאים בו שנים עשר המזלות בחלק החיצוני, שמונה הסימנים הסיניים של האי צ'ינג, יותר פנימה ארבעת כיווני הרוחות ובפנים היין והיאנג. הקלף מדבר על שינוי מאד גדול שמתרחש, בהרבה אספקטים וכיוונים. הוא מדבר על כך שבחיים תמיד יש שינויים , ושאם השינוי גדול מדי או מהיר מדיי, כדאי להתרחק מהקצה ולעמוד יותר קרוב במרכז. הקצה, החיצוני מסמל דברים יותר חיצוניים ויותר כללים, בעוד המרכז מדבר יותר על האישי והפרטי. כאשר השינויים סביבנו גדולים וחזקים מדי ואנו מרגישים שאנו נסחפים לתוכם עד כדי איבוד שליטה, כדאי לחזור למרכז של עצמנו, מה שיכול לייצב אותנו מעט בכל הסיטואציה.

scorpia

New member
תוספת קטנה...

הסמך הסיני של היין והיאנג (זכר ונקבה, יצירתי ורגיש קליטה), נמצא במרכז הגלגל ובמרכז המשולש המסמל את הצד האלוהי. ארבעת הכוונים מוארים בארגיית ברק, המסמלת סערות, שינויים, תהפוכות. החיים חוזרים על עצמם בלי לשים לב, אם לא נהיה עירניים, אם לא נלמד מטעויות, הם ימשיכו לחזור כמו גלגל.

scorpia

New member
לקלף של אושו קוראים: שינוי

נחשב לגלגל החיים ולא גלגל המזל!

אורי רז

New member
עדכון דף גלגל המזל באתרי

בתפיסה של שחר הזהב הגלגל נתפס גם כגלגל החיים, הן ברמה של דברים שחוזרים ונשנים במהלך החיים והן ברמה של גלגולים אישיים וקארמה אישית.

SickBar

New member
אז יש לנו את הפירושים המוכרים

גלגל המזל מלמד אותנו שלכל עלייה יש ירידה לה אפשר לקוות (אך גם שלכל עלייה יש ירידה שיש להזהר ממנה). הוא גם מלמד אותנו גם שהכל רשום והרשות נתונה. גלגל המזל הוא אחד הקלפים האהובים עלי בגלל הלקח הגדול והחשוב שהוא מלמד, אותי לפחות. הקלף מציד לפנינו את העולם הזה בצורה הפשוטה ביותר, חישור שלא נם שממשיך להסתובב ואם אנחנו רוצים לשרוד ולהצליח עלינו ללמוד את תנועתו ולנוע איתו ולא נגדו, לדעת מתי והיכן הדברים נופלים ולהשתמש בידע הזה בכדי להפיק את המירב והמיטב ממה שעומד לחלק לנו...הגורל. זהו קלף מלא חיוניות וסוד שדוחף אותנו ללמוד ולהיות קשובים תמיד, לזכור מה היה בעבר ומה עלול להיות בעתיד באותו הזמן גם קלף שמלמד אותנו לקוות ולהיות חזקים, לא לחשוש לקחת את המושכות לידיים ולהפגין את נוכחותנו בעולם הזה. זיו

למעלה