גם אלי הגיע החורף - סקר

../images/Emo41.gifגם אלי הגיע החורף - סקר ../images/Emo183.gif

הגיע זמן. בעוד שבחלקים אחרים של הארץ ממטרים ומזג אוויר קר נצפו כבר לפני מספר שבועות, בנחלה הקטנה בה אני מתגוררת, השמש המחורבנת לא הפסיקה לזרוח באור סנוורים. אך כעת, סוף סוף, החורף הגיע גם למרכז (למרות שברור שעוד שניה וחצי הוא יעלם, אבל נניח). ההתכרבלות בשמיכת פוך מול הטלוויזיה, הבהיה בגשם שיורד, האוויר הקר עם הריח הטרי, והאור - שסוף סוף מאפשר לפקוח את העפעפים, ומסיר את הפרצוף הזועף והמסוננור ממני. אין ספק - אני טיפוס של חורף. תמיד התחושה של אפשרויות, של התחלה חדשה. שום דבר לא משמח אותי יותר ממזג אוויר אפור כדבעי. ולכן אנצל את מומנטום החורף הרגעי כדי לשאול אתכם: מה אתם אוהבים יותר - קיץ או חורף
האם אתם אנשי השמש והים, או יותר בכיוון של הסוודרים והשוקו החם

H20

New member
חורף, כמובן

גם אותי האפור והגשם מרגיעים. וכל פעם שקצת קר לי אני מזכירה לעצמי איזה "כיף" זה להזיע כל הזמן, להרגיש אחרי מטר וחצי של הליכה כמו אחרי מסע כומתה ולפני השינה לעמוד בפני ההתלבטות הנצחית- מזגן או מאוורר? (היה לי שותף שניסה להסביר לי ש-26 מעלות בלילה לח במישור החוף זה ממש קר).

ailag

New member
קיץ!

בחורף קר. אי אפשר לברוח מהקור, הוא חודר לעצמות. נכנסים לתוך מעיל - קר. בבית קר. חייבים להפעיל תנור על עצמך כל הזמן. ברגע שאת מורידה נעליים את חייבת לשים נעלי בית אחרת יהיה לך קר. המשקפיים קרות בבוקר. שותים יותר משקאות שגורמים למשקפיים לקבל אדים. מעצבן לנקות משקפיים רטובות, במיוחד כשאת לא לובשת חולצה מתאימה. לא בא לצאת מהמיטה בבוקר או להתקלח. כשמתקלחים בגלל שהרגליים היו קרות הן כואבות. יש יותר טעם להתכנס בתוך עצמי פיזית, כאילו לא מספיק גרוע שאני עומדת מקופל ביום יום (בעיה בשרירים). יש יותר פקקים. היום חניתי ככה שיצאתי מהאוטו ישר לתוך שלולית. נהגים יותר עצבנים ופחות זהירים. לא רואים טוב את הכביש, ממש כמעט דרסתי אנשים שלשום כי ב-כ-ל-ל לא ראיתי אותם בחושך עם הגשם. אי אפשר להגיע ממקום למקום בלי להרטב. עד שהמכנסיים מתייבשות את גוססת. בגרסה הקודמת של הצבע לשער, כשבאתי בגשם כל המצח שלי היה צבוע. כשבכיתות אין חימום את לא יודעת מה לעשות עם עצמך. אי אפשר ללכת בחוץ בצורה נוחה כשיורד גשם או כשקר. אי אפשר לשבת על הדשא באוני (זה אומר שאי אפשר להשלים שעות שינה או לקרוא לבד). השמש שוקעת מוקדם וזה מדכא שכל כך מהר "נגמר היום". מצוננים. צריך טישו. צריך להסתדר עם הטישו המשומש. אני שונאת כדורים (אקמול..). חוש הריח הלך קאפוט. גם הלשון, אם שתית משקה חם מהר מדי. אי אפשר ללכת ולהוציא דברים מהתיק (דיסקמן, לבדוק אם יש כסף, לבדוק את המערכת) כי הם יעופו או ירטבו. צריך לדאוג למטריות שיתייבשו ולא לשכוח אותן. כשהמעיל לא עלייך צריך לשבור את הראש מה לעשות איתו. יש אווירה כללית לא נעימה כאילו צריך לברוח מאיזה אסון שהוא הקור או הגשם, כאילו אנחנו בכוננות מלחמה עם חליפות מגן ומטריות. חייבים ללבוש נעליים וגרביים. גרביים רטובות. לפעמים חייבים ללבוש מכנסיים מתחת למכנסיים (קר לי!) וזה לא כיף. במדרכה מכוניות מהכביש משפריצות עלייך. צריך להקפיד על כיתה אטומה שהרוח לא תקרר אותנו, ואז אנשים בוכים שמחניק. מקומות שעדיין משתמשים במזגן בתחילת החורף. אני לא מתה על תה. כשהוא נגמר יש אביב ואז מתחילות לי אלרגיות ודלקות עיניים. כשטריקו ז"ל היתה בחיים היה בלגן להוציא אותה לטיול כשאין גשם ואחרת היית רואה אותה סובלת ובוכה (כי היא צריכה לצאת אבל לא תעז בקור הזה). צריך להלחם ברוח כשהולכים, כשיש רוח ומטריה בכלל בלגן. האוטו לא נדלק. האוטו נתקע. מכוניות אחרות נתקעות ויוצרות פקק. אין אבטיח. אין כוח לזוז. סוודרים מגרדים. כפפות לא נוחות וכנ"ל על צעיפים. הלחיים שלי קופאות. הידיים והרגליים (האצבעות!) קופאות עד שלא מרגישים אותן. לבעלי התיקים חדירי המים כל הדברים מתרטבים בגשם (שלי לא). אי אפשר לעשות מפגשי פורום בחוץ. הרבה יותר כיף בטישירט. בסמסטר חורף בקושי יש חופשים והוא ארוך יותר. צריך לזכור להדליק את הדוד כדי להתקלח. בלילה קר אז משתמשים בבקבוק עם מים רותחים ואז הוא חם מדי וצריך להסתבך עם מגבת סביבו. אין ממש לאן לברוח מהקור רוב הזמן. אה, מצאתי יתרון אחד.. בחורף אין יומולדת. עוד אחד, בחורף האוטו שלי נקי. כשיורד גשם, וכשזה לא גשם ראשון, וכשאני לא חונה מתחת לעץ או משהו כזה.. היי, גם זה צריך להכנס לרשימת הקיטורים!

פלטרון

New member
אני איתך ! ../images/Emo45.gif

יש עוד כמה נימוקים ששכחת .. ( כן כן - יש עוד כמה
) - למשל שמפחדים להדליק מחשב מחשש לקריסה שתדפוק משהו .. הפסקות חשמל מעצבנות .. למי שאוהב לרוץ - זאז בחורף זה ממש בלתי אפשרי. נכון שבקיץ חם- אבל זה לא נורא כי אפשר להתגבר ( לרוץ בים, לרות אחרי 22:00 ) . בחורף - ממש בלתי אפשרי. שלא לדבר שאין חשק לצאת מהבית לחדר כושר ( למי יש כוח לצאת לאימון בשעה 21:30 .... קרררררר ) . בחורף אי אפשר לישון בעירום ( שוב - למי שנהנה מזה ..
.. לא אני ). ואי אפשר "פשוט להירדם" , כי חייבים לארגן שמיכה וכו'.. בחורף השמיכה נופלת, ואז מתעוררים . ואז אין כוח לקום ולארגן את השמיכה מחדש.. אז רק מושכים קצת , ושוב היא נופל.. ושוב מושכים ... בחורף השלפוחית לוחצת הרבה יותר מהר . בחורף הים = הדיכאון הכי גדול שיש. שלא לדבר על זה שאי אפשר להיכנס לים..
בחורף מגיעים להרצאה והידיים קרררות כל-כך עד שאי אפשר לכתוב. כי הן נוקשות. בחורף כולם מסתגרים בבית .. וזה דיכאוני. שלא לדבר על כך שקשה להכיר אנשים בצורה כזו ( חברה .. חברה .. חברה.. במובן GIRLFRIEND כמובן ). נכון שאפשר להתגבר , ויש דרכים אחרות. אבל זו בדיוק הנקודה - שאני לא אוהב את הדרכים האחרות . בחורף קשה לשזוף מבט על בחורות. ( אני רוצה להתוודות - אני מאמין שוויזואלית (ולא רק !!) ... בחורה זה הדבר הכי יפה שקיים.... ) ..... במחשבה שנייה - בחורות יפות יותר בחורף. לא יודע... ככה זה. לא ?! יש בהן משהו אצילי יותר .. בחורף אי אפשר לפתוח חלון - כי קר. ואז סוגרים ומפעילים "מפזר חום" ונהייה מחניק.. ואז שוב פותחים חלון .. ושוב קר .. ושוב מחניק .. ושוב קר .. ובחורף יש יומולדת . ( אצלי זה חיסרון
) בוץ !!!!!! גליה ??????? איך שכחת לדבר על בוץ !!! חורים בכביש .... מכוניות שמשפריצות . כדורגל - יש שלוליות במגרש ! ומחליקים . והכדור מתג'ייף מהבוץ והליכלוך.. כמה דברים שטובים בחורף - הלבשת החורף שלי טובה לאין שיעור מהלבשת הקיץ. אנשים מסריחים פחות ( או ... אפשר לוותר על דיאודוראנט כל בוקר. אישית אני לא מוותר... אבל אחרים שכן - זה לא מורגש ! או פחות מורגש ! ) בקיצור - מתי אפריל 2005 ?
זו דעתי ( וגם של גליה - מסתבר. גליה - אישררת ? ) פלטרון

קישקוש

New member
הערה לגבי המחשב..

יש מפסקים מיוחדים שמונעים את ההרס של המחשב בזמן של נפילות מתח חשמל. זה מן שקע כזה שקונים שמכניסים לשקע הקיים ואליו מחברים את החשמל של המחשב. ברגע שיש נפילת מתח- הוא מפסיק את החשמל לכמה דקות, וזה מונע את הקריסה. זה עולה בסביבות 120 ש"ח. לא זול, אבל מחשב חדש עולה הרבה יותר. נדמה לי שקונים את זה בחנויות למוצרי חשמל.. אבא שלי קנה לי אחד כזה.. מומלץ בחום! אה, ויש גם דברים מיוחדים ויקרים יותר שממשיכים את החשמל למרות ההפסקה בחשמל. כמובן שהם עולים הרבה יותר.. אבל אם יש לך דברים חשובים במיוחד על המחשב, אתה תשקיע..

פלטרון

New member
קוראים להם אל-פסק (ליקרים יותר)

האמת - נראה לי שאם כבר משקיעים 120 ש"ח .. שווה לעלות ל-300-400 ( נראה לי שזה האיזור ) ולקנות אל-פסק. דרך אגב - עיצה מעולה . תודה . לקחתי לתשומת ליבי .

פלטרון

New member
קוראים להם אל-פסק (ליקרים יותר)

האמת - נראה לי שאם כבר משקיעים 120 ש"ח .. שווה לעלות ל-300-400 ( נראה לי שזה האיזור ) ולקנות אל-פסק. דרך אגב - עיצה מעולה . תודה . לקחתי לתשומת ליבי .

JaneLame

New member
מוות להפסקות החשמל.

פעם, כשהיו מודמים אנלוגיים והיו הפסקות חשמל, היו לי מלא שיחות בעבודה מכאלו שהמודמים שלהם נשרפו. היום תודות לאינטרנט המהיר זה קורה פחות. עם זאת, היה לי אחד שנשרף לו כרטיס רשת. שיהיה.

חורף קיץ סתיו אביב- מה שבא ברוך הבא

מבחינתי. ובעיקר מה שאני הכי אוהבת זה להתעורר בבוקר, להסתכל בחלון ולחשוב על מזג האוויר שיהיה היום. כל מזג אוויר מתאים לי, ומביא איתו כייפים מסוג אחר.

חילופי עונות

אני מאושרת בתקופה הזו, שמתחיל להתקרר בערבים, כל יום קצת יותר, כשכולם מדברים על הגשם הראשון ומחכים לו, מתה על הגשם הראשון, שמגיע כשכבר שכחנו מה זה ריח של גשם, מה זה כשלא מזיעים, מתה על השמיכות פוך שמוציאים מהאחסון ומתכרבלים בהן בכיף, מתה על הסוודרים והמעילים, והמטריות, שיש להם ריח של תקופה אחרת, של חיים של מישהו שהיית פעם, לפני כמה חודשים. ואני מאושרת בתקופה הזו, כשהימים מתחילים להתחמם, כל יום קצת יותר, כשאפשר לעבור מהאוטו הביתה בלי להירטב, כשהשמש מאירה הכל באור בהיר בהיר, כשלא רועדים מקור כל הזמן, כשלא תלויים בתנורים, ומתה על הגופיות והחולצות הקצרות, ובגדי הים שיש להם ריח של תקופה אחרת, של חיים של מישהו שהיית פעם, לפני כמה חודשים. ובכל שאר הזמן... נו, חיים עם זה.

xslf

New member
רק חורף

הכי טוב- עם הרבה שלג (וסקי!). אם אין שלג, אני אתפשר על הרבה גשם וברד

קישקוש

New member
גם וגם!!

אני אוהבת מאוד את הקיץ, אבל גם את החורף.. אני מוכנה להתפשר על עונות המעבר! :)

למעלה