אביבוששששש!!!../images/Emo24.gif
כפרעלייך מה נשמע? הכל טוב? קפצתי לביקור כאן בפורום, באופן מקרי לחלוטין, כי פשוט חשבתי שעדיף שאכתוב את הביקורת שלי על הסרט כאן ולא בקומונה בה שתינו מבלות...
אבל מה זה זה?! לא פעיל כאן בכלל! מה, אתם לא אוהבים (או אוהבות, יותר נכון) את ג'סטין???
אז ככה, קודם כל - תודה על ההודעה שלך ועל המידע שציטטת לנו מ"מעריב לנוער". ועכשיו לביקורת שלי על הסרט. ובכן, הלכתי אליו ביום שלישי האחרון. היה סרט חזק. סרט גדוש באלימות - בעיקר מילולית, אבל גם לא בוחל בפיזית. סרט חשוב שמעביר, בדרכו שלו, את המסרים החינוכיים-חברתיים שלשמם, בין השאר, הוא נעשה. כואב לראות מקרה אמיתי וטראגי כזה מתועד במצלמות. כואב ועצוב לראות את התרבות הבוהמית והתפלה של בני הנוער בארה"ב ובכלל היום, המשתקפת מבעד לסרט.. תרבות של חוסר מעש וחיפוש אחר ריגושים - בין אם זה סמים, מין, פשע וכו´.. וההזנחה הפושעת וההתעלמות של ההורים. כואב לראות איך החלטה מטופשת אחת מובילה לשרשרת אירועים כואבת וקשה כזאת, שמשנה את החיים של כל המעורבים בפרשה הזאת - לנצח... בתואר "השחקן הכי טוב בסרט" התלבטתי בין סוללת השחקנים הצעירים והמתחילים שמפארת את הסרט הזה (אמיל הירש, בן פוסטר, ג´סטין טימברלייק ואנטון ילצין כמובן).. בסוף החלטתי לתת את התואר לאנטון ילצין החמוד שמשחק את הנער היהודי החטוף. שיחק בצורה מושלמת את תפקיד הנער בן ה-15 התמים, העדין, שלא רוצה לגרום לאחיו צרות ושהוא ייפגע , אז הוא מקריב את עצמו בעבורו, באמת עד הסוף. תגלית מצוינת של שחקן צעיר ומבטיח, עדיין לא בן 18, שאני בטוחה שעוד יגיע רחוק... רק מעניין אותי לדעת אם המקרה האמיתי באמת חופף לאיך שתיארו והעבירו את זה בסצינות השונות בסרט, כי למשל את הקטע הזה שהחטוף עבר את התופעה הזאת שנקראת "הזדהות עם החוטפים", תופעה די שכיחה אפשר לומר, והתנהג לפיה, זה הבנתי שכך באמת היה במקרה האמיתי, עם ניר מרקוביץ´ ז"ל. לכן, מעניין אותי לדעת אם גם שאר הסצינות נעשו באמת ע"פ איך שהיה במקרה האמיתי... אבל אני מתארת לעצמי שכן, כי בכל זאת היו מספיק עדויות החל משנת 2000 ועד שמצאו את ג´סי ג´יימס הוליווד (אמיל הירש בסרט) בברזיל ב-2005. אני לא יודעת אם הבמאי והצוות באמת הפריזו והציגו את כל המעורבים ב"אור שלילי" ממה שקרה באמת, אבל אני מאוד מקווה שהאשם הראשי, ראש החבורה, יקבל בדיוק את מה שמגיע לו - עונש מוות, כמו שמדברים ודי בטוחים שיקרה... כי תאמינו לי, אחרי הצפייה בסרט, זה בהחלט מגיע לו. אה, ושכחתי לציין את "הופעות האורח", יותר מדויק לקרוא לזה כך, של הגדולים מכולם - ברוס וויליס (ברוסי) ושרון סטון. הם באמת "לא איבדו את זה", כמו שאומרים, אבל באמת מטרתם הייתה רק להופעה קצרה בסצינות בודדות בלבד. אולי באמת ליהקו אותם כדי שתהיה ככה רשימה יותר "הוליוודית" ועתורת כוכבים, כדי לתת יותר רושם, אבל זה ממש לא משנה. שרון סטון נתנה את המשחק הכי טוב שלה בסצינה האחרונה שלה, אחרי שהכל נגמר, למי שראה ובטח מבין אותי. וואו. זאת הייתה סצינה חזקה ומרשימה, לטעמי. ומילה אחרונה על ג´סטין יקירנו
: הוא ממש הפתיע אותי לטובה. האמת, לא ציפיתי למשחק כזה טוב, ועוד בתור סרט ראשון שלו שיוצא לי לראות. באמת רואים שהוא נתן את כול כולו כדי להשתלב כמו שצריך בתפקיד שנתנו לו, וחברים - מדובר באחד התפקידים הראשיים. אז תחשבו לבד מה זה אומר... הציון שלי:
מתוך 5, ולא איכפת לי מה אחרים אומרים...