דיג הבורים הראשון שלי

../images/Emo41.gif דיג הבורים הראשון שלי ../images/Emo41.gif

אהלן חברים, היום היה דיג הבורים הראשון שלי. קמתי ב 5:00 בבוקר (לאחר שקבענו אני ועוד 3 דייגים להיפגש) והתחלתי להתכונן. הכנתי בצק דליל, הכנתי תיק, לקחתי חכה ויצאתי לדרך, לכיוון המרינה של תל אביב. ידוע לנו שלא ניתן לדוג במרינה עצמה אך ממש בפתחה, איפה שהשומרים, ישנו מקום מצוין לדיג בורים. נפגשנו כולם. חבריי התחילו לדוג ואני גיליתי בעיה מעצבנת ביותר שקרתה פתאום לרולר שלי - האנטי רוורס שלו נדפק ועכשיו הידית יכלה ללכת חופשי לשני הכיוונים. לא הצלחנו לתקן אבל סידרנו משהו זמני. בכל אופן, סיימתי להתכונן והתחלתי לדוג. אף אחד עדיין לא הוציא כלום. מכה ראשונה שלי - בורי 200 גרם. אני מתרגש, הבורי הראשון שלי אי פעם (
), וממשיך לדוג. מכה שניה - עוד בורי של 200 גרם. ואז כבר כולם התחילו להוציא ולא רק אני
. בסה"כ 14 דגים שמתוכם 3 קרסים יפים וכל השאר בורים של סביבות ה 150-320 גרם. אני הוצאתי 4 בורים, היינו 4 חבר´ה. דגנו בערך 4 שעות. היה ממש כיף וזה גם מקום מצוין ונעים. ניקינו, הקפאנו, ובקרוב הולכת להיות ארוחת דגים גדולה, היות וצירפנו אותם ל 16 הדגים שתפסנו לפני שבוע בדיוק בדיג הלילה הטוב שהיה לנו (סיפרתי גם על כך בפורום)...
אחרי זה, נכנסתי לשירותים במרינה ובשביל להגיע אליהם צריך ללכת עד סוף המרינה ולעבור את כל המזחים הקטנים עם הסירות והיאכטות. באחת הבריכות נדהמתי למראה עיניי: המון בורים קטנים (20-50 גרם וגם יותר גדולים) וביניהם מסתובבים בורים ענקיים של קילו כל אחד לפחות !! "הברחנו" לתוך השטח של המרינה חוט שחיברנו לו קרס ומשקולות וניסינו לדוג אותם אבל כל מה שנתפסו היו תרחונים קטנים כאלה... אבל במילא לאכול אותם לא היינו אוכלים, רק בשביל החוויה, הספורט של להוציא בורי ענק שכזה. אז שיהיה לכולנו רק טוב ודגים גדולים,

כנעני28

New member
סחתיין!

הרבה שאלות קטנות: אנא הסבר מהו בדיוק בצק דליל. זהו בצק עם מעט קמח והרבה מים? אם כן, הוא בוודאי דביק מאוד, נכון? באיזה טכניקה מלבישים את הקמח על הקרס? "תפיסה על הקרס וליפוף בסיבוב עד שהוא נקרע מהיד"? "השחלה מלמעלה"? יצירת גוש וקיפולו לשניים על גבי הקרס? חוץ מזה, נא עדכן אותנו על גודל הקרסים, יחס הבצק לקרס, רשמת שדגת עם רולר התכוונת לבוס עם רולר או לחקת רולר אמיתית? ושוב סחתיין!

וגם

איזה משקולות? מצוף? זרקתם רחוק או קרוב ליד הסלע? אפשר בבקשה הסבר קצת יותר מדוייק לגבי המיקום? אפשר להכנס למרינה חופשי? הבורים שראיתם, מרוכזים במקום אחד, או סתם שוחים חופשי בכל המרינה?

טוב אנסה לפרט כמה שיותר... ../images/Emo26.gif

אז ככה: * דגתי עם מקל בולונז, או במילים אחרות בוס-רולר שזהו מקל בוס (6 מטר) מקרבון (חומר קל) שצורפו לו טבעות בסוף כל שלב, ולמקל מחובר רולר קטן וקל. * למרינה ניתן להיכנס חופשי אך בלי ציוד דיג. הדיג אסור שם והם מאוד מקפידים על כך. * דגתי עם מצוף 3 גרם ו 3 משקולות של גרם כל אחת. * הבורים שראינו בתוך המרינה היו בכל מקום אבל במיוחד במקום אחד, באחת הבריכות שבין המזחים איפה שהסירות חונות, ושם גם ראינו את הענקיים. * בצק דליל או בצק רך או בצק מסטיק (כל השמות מתייחסים לאותו סוג בצק) הוא בצק שכשמו כן הוא וצורת השימוש בו היא כזו: לוקחים מעט מהבצק על האצבע, לוקחים את הקרס ביד השנייה ומלפפים את הבצק על הקרס עד שהוא נקרע לבדו. אם הבצק עשוי כמו שצריך, הוא גם יתלפף כמו שצריך ובלי בעיות וגם לא יפול מהקרס כשהוא במים, גם בים סוער. אופן הכנתו: שמים בכלי מים (נניח 3/4 כוס בשביל בצק לאדם אחד) ומתחילים להוסיף קמח. מערבבים עם מזלג עד שהקמח מתערבב טוב עם המים ונהייה עיסה ואז מוסיפים עוד כמות של קמח, ושוב. ככה חוזרים כמה פעמים עד שהבצק נהיה מספיק קשיח אך גם מספיק רך... מאוד קשה להסביר את זה ככה על הכתוב, נסה למצוא חבר דייג שיראה לך איך עושים את זה טוב. * היות והייתה לי בדיוק באותו יום בעייה עם הרולר (האנטי רוורס נדפק) אז לא יכולתי להשתמש בו, וכתוצאה מכך דגתי כמו עם בוס רגיל. * גודל הקרס היה 9 והחוט 0.18 ודגתי עם שני קרסים. אבל, באמצע הדיג הקרס נקרעה כתוצאה מסלע ולא היה לי כח לקשור קרס כי זה היה באמצע הדיג הסוער אז לקחתי קרס 11 קשורה על חוט 0.20 (מאלה שקשורות בחבילות, לא שאני קשרתי לבד) ועל אף כל הסיכויים שלא אתפוס עליה אף בורי (חוט יחסית עבה בשביל דיג בורים), אחרי שתי זריקות תפסתי בורי של 200 גרם. זהו, מקווה שעניתי על הכל ושעזרתי.

בורים

חברה -בשפך של הירקון כ 50 מטר לפני השפך יש בור -ראיתי שם כמה חברה מוציאים בורים יפים מאוד רק לא אהבתי את השיטה: שמים בוס עם משולשת מכוונים לעומק מטר וחצי (משתדלים שהמשולשת תגיע עד לקרקעית) עם חתיכת בצק די גדולה . איך שהמצוף רק מתחיל לזוז הם נותנים משיכה חזקה. הם מוציאים ש בורים יפים מאוד לפחות 500 -700 גרם לדג. אני לא אוהב משולשות..

למעלה