../images/Emo41.gif דיג שפיצים ../images/Emo41.gif ../images/Emo19.gif
אהלן חברים, אני כעת מתלבט אם לצאת לדיג שפיצים עם חבר שלי או לא... מהסיבה היחידה שאומרים בטלפון שהים גלי עד גבה גלי (60-120 ס"מ). אם כן נלך אז הדיג יהיה בדולפינריום, ולפי מה שזכור לי מימיי בדולפינריום - אם הים לא ממש גלי, זה לא מפריע שם... אני טועה ? לאלו שלא יודעים מה זה שפיצים - מדובר בדג חרב קטן שכזה, נקרא בעברית חדלסת אם זכרוני אינו מטעה אותי
זה כיף גדול להוציא אותו והוא אחד הדגים הטעימים שיש ! באנגלית שמו Garfish וידוע שבשרו של דג זה הוא מן המשובחים. איך דגים שפיצים ? בעיקרון מרססים קרוב כמו לדיג בוס רגיל, פשוט כדי להביא את החבר´ה לאיזור, וזורקים עם הבוס-רולר (בולונז) רחוק (אינני חושב שניתן לדוג שפיצים עם בוס רגיל ללא רולר, פשוט כי אין את אפקט המרחק, ואם יצא לכם שפיץ עם הבוס הרגיל - הייתי אומר מזל אבל סוף העולם) ומסתכלים על המצוף. הדיג מתבצע בסבלנות ובלילה בלבד: שמים סטיקלייט גדול כדי שנראה אותו ממרחק, זורקים רחוק ומחכים ! כאן זהו לא דיג רגיל שכל העסק קורא בדקה-שתיים גג. כאן לפעמים מחכים גם 6 דקות ואולי יותר... ואז אם המצוף שוקע לחלוטין נותנים משיכה ומרגישים אם הדג נתפס או לא. אם כן - מחכה לכם חוויה. זהו... חבר שלי התקשר אליי עכשיו ואנחנו יוצאים ב 19:30 - אחלו לי בהצלחה
.
אהלן חברים, אני כעת מתלבט אם לצאת לדיג שפיצים עם חבר שלי או לא... מהסיבה היחידה שאומרים בטלפון שהים גלי עד גבה גלי (60-120 ס"מ). אם כן נלך אז הדיג יהיה בדולפינריום, ולפי מה שזכור לי מימיי בדולפינריום - אם הים לא ממש גלי, זה לא מפריע שם... אני טועה ? לאלו שלא יודעים מה זה שפיצים - מדובר בדג חרב קטן שכזה, נקרא בעברית חדלסת אם זכרוני אינו מטעה אותי