דיג שפיצים

../images/Emo41.gif דיג שפיצים ../images/Emo41.gif ../images/Emo19.gif

אהלן חברים, אני כעת מתלבט אם לצאת לדיג שפיצים עם חבר שלי או לא... מהסיבה היחידה שאומרים בטלפון שהים גלי עד גבה גלי (60-120 ס"מ). אם כן נלך אז הדיג יהיה בדולפינריום, ולפי מה שזכור לי מימיי בדולפינריום - אם הים לא ממש גלי, זה לא מפריע שם... אני טועה ? לאלו שלא יודעים מה זה שפיצים - מדובר בדג חרב קטן שכזה, נקרא בעברית חדלסת אם זכרוני אינו מטעה אותי
זה כיף גדול להוציא אותו והוא אחד הדגים הטעימים שיש ! באנגלית שמו Garfish וידוע שבשרו של דג זה הוא מן המשובחים. איך דגים שפיצים ? בעיקרון מרססים קרוב כמו לדיג בוס רגיל, פשוט כדי להביא את החבר´ה לאיזור, וזורקים עם הבוס-רולר (בולונז) רחוק (אינני חושב שניתן לדוג שפיצים עם בוס רגיל ללא רולר, פשוט כי אין את אפקט המרחק, ואם יצא לכם שפיץ עם הבוס הרגיל - הייתי אומר מזל אבל סוף העולם) ומסתכלים על המצוף. הדיג מתבצע בסבלנות ובלילה בלבד: שמים סטיקלייט גדול כדי שנראה אותו ממרחק, זורקים רחוק ומחכים ! כאן זהו לא דיג רגיל שכל העסק קורא בדקה-שתיים גג. כאן לפעמים מחכים גם 6 דקות ואולי יותר... ואז אם המצוף שוקע לחלוטין נותנים משיכה ומרגישים אם הדג נתפס או לא. אם כן - מחכה לכם חוויה. זהו... חבר שלי התקשר אליי עכשיו ואנחנו יוצאים ב 19:30 - אחלו לי בהצלחה
.

סרגוס

New member
בהצלחה אחי!!! ../images/Emo72.gif

בהצלחה! ואני מקווה שיש לך כמה כבר בסל ( או בדלי) ותדווח על התוצאות!!!

rondadon

New member
שפיצים

כמה דברים... א - בצפון אנחנו קוראים לבומחית בשם "טייר", ממש לא יודע למה אבל שיהיה... ב - garfish זה מומחת ולא בומחית. זה דג גדול הרבה יותר וטורף שנקרא בעיברית חניתן. ג - דיג שפיצים לא רק בלילה. אני יודע שבאכזיב תופסים אותם בעיקר בשעות הצהרים עם מצוף זריקה, מטר וחצי תלאי עם 2 קרסים וחתיכת פיתה על כל קרס, רק ששם בעיקר תופסים אותם לפיתיון...שפיצים הם אחלה פיתיונות חיים... פשוט שוברים להם את השפיץ ומשתמשים כמו עם בורי... ד - צודק...באמת זה קשה עם בוס. הם לא מתקרבים כל כך. ולבסוף...בהצלחה!

לרון ולכולם - תוצאות ../images/Emo26.gif

אני חייב לומר שאנחנו לקחנו סיכון היום בכך שהלכנו לדוג, והסיכון התממש: אז ככה - הים היה גבה-גלי ביותר עם גלים של 2 מטרים בממוצע והיה קשה מאוד לדוג, וגם מסוכן. הדיג היה יבש וחוץ מכמה בורים קטנים (70-100 גרם) וקרס יפה (300 גרם) לא דגנו כלום. את הבורים דגנו לכיוון הבריכה ואת הקרס לכיוון הים. את כולם שיחררנו לבסוף, חיים ושמחים. ועכשיו הקטע המסוכן: אנחנו דגים ומסביבנו הים סוער. הים היה סוער כל הזמן אבל פתאום, ב 00:15, הגיע גל ענק ועלה על כל המזח (דבר שעוד לא קרה ולא ראיתי שקורה מעולם בדולפינריום) ושטף גם אותנו. אותו שרדנו אבל אז הגיעה הסכנה בהתגלמותה - גל עוד יותר גדול ועצום שכמעט הוציא אותנו משיווי משקל והעיף אותנו לשחות עם הדגים. ברחנו על נפשנו, חבר שלי כמעט שבר טבעת בחכה מרוב המהירות שבה סגר את החכה, פחדנו שיגיע עוד גל, שלישי, שיחסל אותנו סופית. רטובים מכף רגל ועד ראש, רעבים ומקוררים חזרנו כל אחד לביתו. צריך גם חוויות כאלה כנראה...
.

zoharfi

New member
דיג בומחית באשדוד.

לפני מספר שנים הייתי הולך לשפך של חברת החשמל באשדוד, היו דגים שם את הבומחית (חד מקור גדול) עם מצוף זריקה ושני קרסים מספר 10, עליהם היו שמים בצק רגיל. זורקים את המצוף מחכים מספר שניות ואז מתחילים לגלגל. כנראה שהבומחית היו רודפים אחרי הבצק עד שאחד היה נתפס (לפעמים שניים). מקווה שעזרתי.

paluta

New member
אז לאיזה דג אתם מתכוונים ?

חדסלת זה דג קטן יחסית ותופשים אותו בבצק לא בעומק רב אבל זו עדיין לא העונה שלו חניתן טורף ונמצא לרוב בגב המיים ותופשים אותו לרוב עכשיו

נדמה לי שאני מתכוון לחדלסת ../images/Emo26.gif

היות ואני יודע שדגים אותו עם בצק דליל ועל פני המים (על צף, מצוף צמוד לחיבור עם חוט התלאי)... בכל אופן, הוא לא כל כך קטן ואני כמעט בטוח ששמו באנגלית הוא Garfish, הבשר שלו הוא מעדן והוא יכול להגיע לגדלים יפים מאוד ולהוות אחלה ארוחה
. דיברתי עם לייזר בעניין והוא סיפר שפעם היה דג שפיצים המון והוא אכן אישר שכך דגים אותם, לכן אינני בטוח לגבי כל השיטות האחרות שהוזכרו כאן. אגב, הדג יפהפה מבחינת צבעיו - הוא שילוב של כחול וירוק ויש עליו גם נקודות אדומות (נדמה לי שאדומות).

zoharfi

New member
קוראים לו חד מקור גדול...

יש לי מגדיר דגים - על פי המגדיר הוא יכול להגיע עד 50 ס"מ אבל נדיר בד"כ 20-30 ס"מ. פעם אחלתי וכמעט שאין עצמות - ממש תענוג. לפני שבוע תפסתי שניים על מלכודת פיתה צפה - מרוב שהם קופצים (מעל למים)אתה לא בטוח שתפסת מכיוון שאתה לא מרגיש התנגדות.

מה קרה לך ?!

הדג הזה נאבק כמו גדול ! היאבקות איתו זה דבר מהנה ביותר, זהו דג חזק מאוד. אולי על חכת רולר רגילה (לא בוס או בולונז) לא מרגישים את ההתנגדות והמלחמה שלו... אני גם זוכר שכשדגתי עם חכת הרולר שלי ותפסתי נניח צ´יפורות וכדו´ לא הרגשתי מלחמה כמו שמרגישים עם בוס.

zoharfi

New member
במקרה שלי...

דגתי עם רולר והדג קפץ לכיוון שמשכתי כך שלא הרגשתי התנגדות, מה גם שרוב הזמן הדג היה בקפיצות באוויר ובאוויר אין לו אפשרות רבה לייצר התנגדות. באשדוד אני יודע שהיו תופסים אותו במשך הקייץ כשהייתי שם למרות שבמדריך של מרקו כתוב שהוא מגיע בחורף.

paluta

New member
חדלסת

אצלנו בצפון הם מגיעים אי שם בסוף החורף תחילת האביב (זכורני שלפני 3 שנים תפשתי בודדים בסוף נובמבר - נדיר באזורינו) אני ממש אתפלא אם אתם תופשים אותם עכשיו באיזור המרכז בדרך כלל הם בלהקות מתקרבים לחוף בקרבת סלעים ואכן מצוף קטן חוט קצר עם קרס קטנה ובצק. ניתן לראותם קופצים על פני המים מידי פעם בפעם בעיקר כשיש טורפים גדולים בסביבה דג טעים ויפה כפי שציינת

paluta

New member
לגבי השם של חד לסת

בררתי וחד לסת הכתמים באנגלית שמו Halfbeak

zoharfi

New member
כשר לאללה!

עוד כשאתה מוריד מהקרס, יורדים עליך כמה קסקסים.

למעלה