דיון-אנשים מחזקים ואנשים מחלישים

../images/Emo41.gifדיון-אנשים מחזקים ואנשים מחלישים

האם אתם חיים בסביבה תומכת? או שאולי הקרובים אליכם מקבעים אותכם ומונעים את התפתחותכם וצמיחתכם? האם ישנם אנשים "מחלישים" בסביבתכם? עד כמה אתם בקשר אינטנסיבי איתם? ומדוע אינכם מנתקים את הקשר במידה והוא קיים?

הממ...

יש ויש- כמו בכל חברה או סביבה. יש את האנשים שמונעים את הצמיחה שלי, ובגלל זה תופסת מרחק מהם. לפעמים הכוונה באמת טובה וזה בא מאהבה אבל כוונה טובה לא מספיקה...

ואת מצליחה לתפוס מרחק?

כלומר, את אומרת להם משהו, או פשוט מתרחקת? ומה קורה אם אלה חברים טובים מן העבר, למשל?

ומה קורה אם זה משפחה?

שבא בכוונה טובה אבל לא ממש עוזרת אלא עוצרת. כי ככה מרגישה ולכן מרוחקת מכולם, לא מספרת, לא משתפת.

BellA עלמה

New member
הממ

זה תלוי אם זה חברים אני קצת מתרחקת (לא לגמרי כי חבל לי לאבד חברים) אם זה משפחה שאי אפשר להתרחק אני מנסה לא לתת להם להשפיע יותר מידי.

BellA עלמה

New member
כן אני מושפעת

אבל בתכלס אני מבינה שלהיות איתו בקשר עושה לי רע או מעקב אותי. שוב . אני לא מתנתקת לגמרי פשוט לוקחת לי צעד אחד אחורה- מתרחקת. שיחות ט'ל פעם ב.. נפגשים גם פעם ב..

BellA עלמה

New member
זה הרבה יותר מורכב

ומצריך טיפול או תמיכה מקצועית כדי להתמודד. אבל בעיקרון לומדים שאתה ישות לפני עצמה וההחלטות הם שלך . וגם כאן לומדים לעשות blocking

זהו. אני לא יודעת. זה קורע את הלב

להתרחק מאדם שאתה בד"כ אוהב, אבל בתכל'ס הוא עוצר אותך, או לא תומך, או משהו בסגנון. אין לי מושג. קשה לי מאד להתנתק.

אופירA

New member
מנהל
אני עושה ניסיונות

למשל עם איזו חברה מאד חולה, אבל פנויה, ולכן יש לה זמן לדבר איתי, בניגוד לשאר החברות שלי, שיש להן חיים עסוקים ואין אפשרות לנהל שיחות טלפון ארוכות איתן. הקשר איתה מאוד חונק, אני כל הזמן צריכה להעמיד לה גבולות בחדירה לעניינים הפרטיים שלי ובנסיונות להשתלט על האישיות שלי. מדי פעם אני מתרחקת, ונמנעת מלהתקשר. ואז חוזרת ויוצרת קשר, לפי הצרכים שלי, ומתנסה מה זה עושה לי כל פעם. קשה לי לדעת אם צריך ניתוק מוחלט, או שזה נכון לנהל קשר עם דינמיות כזו. אני בודקת ולומדת. עם אמא שלי גם אני עושה ניסיונות, אבל מהר מאד מגיעה למסקנה שיותר טוב לנתק שוב. כל ניסיון לחדש קשר מביא למערכת חונקת חסרת היגיון. אני צריכה יותר מידי כוחות כדי לשמור על גבולות, ואין לי אותם כל הזמן.

רננהלי

New member
גם אצלי זה ככה

אני לא מספרת שום דבר בבית. גם ההוא שיצאתי אתו. סיפרתי להורים שלי רק אחרי כמה זמן, ולא סיפרתי שום דבר עליו. וכשנפרדנו, סיפרתי שניפרדנו וזהו זה. בלי שום פירוט - בטח לא פירוט של מה שאני מרגישה. וגם עכשו כשאני מתקשה בחיפוש עבודה, אני לא מספרת כלום. לא רוצה שיתערבו בהחלטות שלי. רוצה שישארו מבחוץ להם. אני מרגישה שאמא שלי מחלישה אותי. שאם אני אספר לה מה קורה, היא תביע את דעותיה והן לא יתאימו לי. ולספר באמת באמת מה קורה איתי, אני לא רוצה. אז אפילו חלקית אני לא מספרת. למשל, הם אפילו לא יודעים שאני הולכת לפסיכולוגית.

שובטמה

New member
תשובה ללהבה,,,,,

כדי לזהות אנשים מחלישים ומחזקים , זה מתחיל מנקודת מוצא שאנו מכירים טוב את עצמינו , ומנקודת מוצא זו, אפשר לקבוע את ההנחה לגביהם. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה