דיון: הנשים בקומדיות

always be me mc

New member
../images/Emo41.gifדיון: הנשים בקומדיות../images/Emo41.gif

(כן החלטתי לפתוח בכל זאת) התגובות על הפרק בסדרה "מלך השכונה" ובפרט התגובה של דניאל גרמו לי לבחון מחדש את ייצוגן של הנשים בקומדיות ובעיקר בתוכניות כגון "מלך השכונה" ו"כולם אוהבים את ריימונד" שבהם הנשים מוצגות כשתלטניות, עצבניות, אלו עם הפה הגדול שלא מרוצות אף פעם ומאוסות לעיתים קרובות על הבעלים כל זה יש לציין זה בעוד הבעלים מוצגים כגברים על הכיפק, חברנים וכו'... ועלי להגיד זה על אף השעשוע שבו אם אני לוקחת את העניין ברצינות זה טיפה צורם לי.. צורם לי שככה הנשים מוצגות ושלא מראים יותר את הצד הרך והנשי שבהן(ובנות אתן יודעות שלכולנו יש את זה חח), זה מציק לי שהנשים מוצגות כשטניות ורעות
בעוד מסביב לגברים סוררת מעין הילה של תמימות יחסית
וכיוון שהדבר מציק חשבתי דווקא לשאול אתכם(גם בנים וגם בנות.. ללא הפליה):
מה דעתכם על זה? זה מציק לכם(אפילו קצת) או שכלל לא מזיז לכם?
למה אתם חושבים שהנשים מוצגות דווקא ככה? האם זה בגלל שזה מה שהגברים באמת חושבים עלינו או שזה רק מטעמי צחוק?(למרות שגם וגם אפשרי כי תזכרו שבכל צחוק יש שמץ של אמת)
הייתם בכל זאת רוצים לראות שינוי אצל הגברות שלנו?(נגיד קארי) או שהן בסדר ככה?
מה נכון יותר בעיניכם בעקבות הצפייה בסדרות- נשים שולטות או נשים שלטניות? ולסיום: קארי(ממלך השכונה) או דברה?(מכולם אוהבים את ריימונד) את מי אתם מעדיפים?(אפשר נימוק ואם אתם זוכרים דמות אחרת אז אפשר גם לבחור בה) אם תענו ותגלו שדיון זה היה כיף אני עשויה מאוד פעם הבאה לפתוח דיון אחר על נושא אחר(כמו מה יש לסדרות על טבעיות בערוץ שאין בסדרות הרגילות ולהפך
)

adi love noa

New member
דיון ממש נחמד...עונה!

את צודקת באמת מציגים הרבה פעמים בקומדיות נשים שתלטניות וכד' חחח מוזר אני רואה מלא קומדיות ורק עכשיו ממש שמתי לב לזה שתמיד מציגים את הגברים כאילו הם הכי בסדר(והם לא). זה די מציק שמציגים את זה כי ככה אולי נשים הן שתלטניות אבל הן לא שטניות אבל בסופו של דבר זו קומדיה ואפילו שרוב הפעמים הנשים יוצאות רעות הן תמיד צודקות והגברים די ילדותיים אז ככה שזה מתאזן איכשהו. יהיה נחמד אם הן יוצגו באור קצת יותר חיובי במיוחד קארי כי ברוב הפרקים היא יוצאת מכשפה,אז לא ממש יזיק קצת שינויי אם הבחירה היא בין קארי לדברה אז ברור שדברה,היא יותר נחמדה,חכמה והיא סובלת את אמא של ריי חייבים לתת לה קרדיט על זה

always be me mc

New member
מגיבה גם בעצמי(יש פה מגילה../images/Emo18.gif)

כי בתור פמניסיטית מושבעת איך אני לא אגיב?
מן הסתם(כי כתבתי בהודעה הראשית חח), דיי מציקה לי התדמית השלילית שיש לנשים במיוחד בשתי התוכניות האלו. כי מה ? הן לא בני אדם? לא כולנו מתעצבנים? ומה עם רגעי חולשה?(מחסור חמור אצל קארי חח וחולשה לבגדים לא ממש נחשבת), מה עם הפגנת יותר רגשות אנושיים? מה הן רובוטים?
למה לא להדגיש גם את הצד האכפתי שלהן? למה תמיד הכל חייב לחזור לכעס וצעקות? ולמה הן גם תמיד אלו שצריכות לנקות/לסדר/לתפוס פיקוד על הכל כשהגברים יושבים בעצלתיים וזוללים אוכל?
האמת שבהתחלה כשראיתי את שתי הסדרות לא ממש נקלט במוחי שהם עושים הפוך על הפוך ומציגים את הנשים כרשעות. תמיד חשבתי שזה סבבה שיש אשה שיש לה כוח במשפחה אבל עם העונות זה התחיל לחלחל במוחי וגם עזר מה שדברה אמרה לריי באחד מהפרקים וזה שנמאס לה שתמיד היא צריכה להיות הרעה. פתאום זה דיי נקלט לי.. למה באמת היא תמיד הרעה? למי ריי לא יכול להיות רע? למה אי אפשר פשוט להחשיב אותה כאמא טובה שנכון מענישה וכצריך אבל גם יודעת לפנק? למה גם לרדת על הבישול שלה? למה להתנכל לה ולעשות אותה לרוב ממורמרת? אני פשוט לא מבינה את זה
לפעמים אני באמת חושבת שהתוכניות האלו מיועדות רק לגברים בגלל אותו ייצוג בדיוק של נשים(שמתאים לזווית ראייה של גברים וכאן נשאלת השאלה האם כך באמת המין הגברי רואה אותנו?). הנשים בסדרות האלה הן ללא ספק מנוצלות אם לא במטבח אז מבחינת ייצוג אחר שגם רע
לדעתי זה שילוב של שני הסיבות. מצד אחד באמת יש רצון לעשות צחוק(ולווא דווקא להעליב) אך מצד שני איכשהוא יוצא שזה מתאים לדעה הרווחת של הגברים וזה כן טיפה פוגע.. זה חרב פיפיות הנושא הזה.
הייתי בהחלט רוצה לראות שינוי אצל קארי.. הייתי רוצה לראות אותה יותר אנושית אולי אף לקבל פרק אחד שהיא לא צועקת בו בכלל ואולי גם בוכה. אבל אין מצב שזה יקרה. רוב הסיכויים שזה פשוט לא יקרה אם תרצו אפשר לקרוא לזה אטימות גברית(של הכותבים בעיקר) לרגישות הנשית(ואמורה להיות כזו או לפחות שריד לכזו חח). אז בהשוואה לקארי דברה עוד הייתה בסדר היא נשברה מדי פעם ולא רק צעקה.. היא הפגינה רגשות של עצב ואנושיות ולא רק כעס ואימה(זה התחרז חח) ועל זה אני גם אוהבת את דברה יותר
מתפשרת על נשים שולטות(ראו הראייה הנשית) ושלטניות(ראו הראייה הגברית) חח שילוב הכי טוב. אגב עכשיו כשחושבים על זה גם ב-כן, מותק הנשים(במיוחד קים) מוצגות כשלטניות שחונקות את הגברים בעוד הגברים לא יכולים לעשות דבר רע או דבר שאי אפשר לסלוח עליו באמצעות חיוך או הלצה

YaEl 15

New member
ממש לא אוהבת את זה.

לפעמים זה מצחיק, אבל בפעמים אחרות, זה סתם מעצבן. זו מציאות מעוותת, שמציגה את כל הנשים ככלבות, רגשניות, שמתעצבנות מכל דבר קטן, ודורשות דרישות לא הגיוניות מהבעלים שלהן (חח...דוגמא - ב"מלך השכונה" כשדאג אכל לקארי את ארוחת הערב) ואת נישואים כעול... כל הזמן, כמו שאמרתם, הבנים הם המצחיקים, הסימפטיים ה"זורמים", וזה לא בהכרח משקף את המציאות... זה ניראה כאילו התסריטאים (הגברים...) שולחים מן קריצה לגברים שיושבים בבית, כאילו "כולנו עוברים את זה..." חח...או.קי, הניסוח גרוע, אבל מקווה שהבנתם למה אני מתכוונת. (((דרך אגב - זה לא קשור לעניין, אבל אני לא מסכימה עם האימרה "בכל צחוק יש קצת אמת" מניסיון, יש צחוקים שהם באמת פשוט סתם...כמובן שזה לא המקרה כאן, אבל סתם רציתי לציין))) והאמת ניתן להסיק רק את המסקנה המתבקשת - שנשים הן שלטניות. אבל כולנו יודעים (או בעצם יודעות =] ) שהסדרות האלה הן רק מזווית הראיה של של הגברים, ולכן...לא צריך לשים על זה...לסיכום (אחרי כל הדברים המבולבלים שכתבתי): נשים שולטות! דברה או קארי? קארי שולטתתת! חח... אבל גם דברה חמודה. דיון מעולה!

אף פעם לא חשבתי../images/Emo41.gif../images/Emo29.gif

על הדמויות של הנשים בקומדיות כשטניות וזדוניות, נכון שהן תמיד נראו לי רעות במיוחד ולא חביבות במיוחד, אבל תמיד ראיתי את זה כיותר מצחיק מאשר מחשבה אמיתית של בנאדם, כי בסהך הכל, יש רעים פה ורעים שם
אני חושבת שהנשים מוצגות כזדוניות ושטניות בגלל שבסה"כ הסדרות הן בד"כ יותר על הגבר ולא על האישה, למשל "כולם אוהבים את ריימונד"-זה בעיקר על ריימונד, או "מלך השכונה"-מלך=דאג.. גם הנשים לא תמיד מוצגות כרעות ומעצבנות, אלא גם יש את הסצינות שמראים את הזוג אוהב ונעים וביחד וכזה.. או שיש גם סצינות שהבעל דווקא מעצבן, או לא מתנהג כמו שצריך לאישה וכזה.. בסהך הכל אני חושבת שזה אותו דבר בשני הצדדים, לי אישית זה לא מפריע. לדעתי דווקא שניהם לא בדיוק תלית שכולה תכלת, אלא ששניהם הם רשעים לא קטנים, פשוט האישה מוצגת כחכמה יותר שמודעת למעשים שלה, והגבר מוצג כטיפש.. לדעתי בכל אופן
ולא, לא הייתי רוצה לראות שינוי, כי אם כן יהיה, אז מה יהיה בסדרה
חחח כאילו זה חלק ממנה חח ולסיום
דברה
אני גם מאוד אוהבת ת'שחקנית הזאת, היא סופר חמודה, ופשוט את לאה רמיני(או משו כזה חח=קארי) אני לא ממש אוהבת.. למרות שהדמות היא דווקא די סבבה

danielle23

New member
דיון מעניין..

כמובן שזה קצת מציק.. כי לדעתי יש המון נשים שבכלל לא ככה.. ומשהו עוד מוזר, אם תשימו לב, בסדרה "מלך השכונה" למשל, רק קארי מוצגת ככה, אבל נשים חיצוניות מוצגות בצורה קצת שונה. ובכלל בשתי הסדרות, "מלך השכונה" ו"כולם אוהבים את ריימונד", שני הזוגות מוצגים כזוג מוזר וטיפה 'משוגע' כזה.. אולי בקטעים מסויימים מקצינים את הדמויות, כמובן (הרי זו קומדיה), אבל יש בזה שמץ של אמת (לא שככה נשים מתנהגות, אלא שככה גברים חושבים שהן מתנהגות). הסדרות גם באות יותר מנקודת המבט של הגברים מאשר הנשים. קארי או דברה? שאלה קשה.. נראה לי דברה. קארי קצת מציקה מידי לפעמים.

למעלה