דיון על האירוח

Adoushi

New member
../images/Emo41.gif דיון על האירוח ../images/Emo41.gif

בוקר טוב, אכן, האירוח כבר הסתיים. אבל חשבתי שכדאי לפתוח בדיון לגבי השאלות שנשאלו והתגובות שנתקבלו. אני הוספתי את את השרשור הגדול של האירוח לטאגליינס..ממליץ למי שלא היה נוכח לפתוח ולקרוא..גם מי שהיה מוזמן לקרוא עוד פעם בצורה מעמיקה כדי לעקל ולהבין יותר. אני שוב מודה לד"ר פנסקי על הזמן שהקדיש לנו. קדימה להתעורר... מה אתם חושבים אחרי האירוח? מה אתם מרגישים? התעודדתם? מודאגים יותר? מסכימים? לא מסכימים?

רחליקה1

New member
אני..

הדיון דוקא קצת הלחיץ אותי בגלל שהזכיר לי שלמתן יש ק"פ.... וגם הזכיר לי שיש סיכוי גדול יותר לאח למתן עם ק"פ (מצד שני יש לנו כבר דניס בראון, ומלא בגדי טיקטקים, ואנחנו וויינטרוב אחוקים...) רוצה לספר לכם שאנחנו עכשיו ב - 4 שעות חופש מהנעליים ואתמול שכחתי להוריד למתן אותן.. נזכרתי בשעה 19:30 ורק אז הורדתי. איך שאלון חזר הודעתי לו שאני אמא כזו רעה שלא מפסיקה לענות את מתן במכשיר העינויים הזה. ועכשיו ברצינות, זה אומר משהו על הנעליים נכון? זה באמת לא כל כך נורא לכל דבר מתרגלים... חייבת לעודד את עצמי: אני עושה את המקסימום השאר בידיים של אלוהים!! מקווה שנצלח את הק"פ בקלילות. שמחה שאתם כאן בשבילי. יום טוב לכולנו.

Adoushi

New member
רחלי

אני בטוח שאתם עושים את כל מה שביכלותכם לטפל במתן בצורה הטובה ביותר. ואני מכסים איתך..השאר בידיים של אלוהים. גם אנחנו כמוכם, מקווים שהאח או האחות של לידיא יוולד בלי ק"פ..אבל גם אם יהיה עוד ק"פ..הפעם אנחנו יודעים מה זה..למה לצפות ואיך לטפל..ככה שזה קל יותר. לגבי הנעליים, אני לא מסכים שזה מכשיר עינויים..יהיה לך הרגשה רעה כל פעם שאת שמה אותו למתן אם תמשיכי להתייחס אל הנעליים ככה. נסי לקחת את זה בקלות..תחשבי שזה המכשיר שימנע את חזרת הק"פ ותגלי שאת "אוהבת" את המכשיר הטוב הזה שעוזר לנו לנצח את הק"פ. והם מתרגלים אליו, זה חלק מהם. ואנחנו שמחים שמהפגש אצלכם מתקרב...

רחליקה1

New member
../images/Emo3.gifאיהאבי, צחקתי, צחקתי...

כתבתי ששכחתי להוריד לה אותם מרוב שזה כל כך לא מפריע לכולנו (וצחקתי עם אלון כשהוא חזר, איזו אמא רעה אני)... כנראה לא כתבתי זאת בצורה מצחיקה... אתה כבר יודע שאני מתייחסת לכל העניין באופן מאד חיובי. אני ממש לא חושבת שמדובר במכשיר עינויים. יום כיפי לכולנו.

../images/Emo132.gifאיזה חמודה והבהרה:

בתשבצים תמיד ישנה הגדרה :"מכשיר עינויים" ולמרבה הפלא, התשובה היא סד, ותחשבו על זה....!!!!

../images/Emo45.gif מילים חכמות כתבת שמתאימות

לכולם. ולגבי תורשה- אצלי זה היה בילד השני והאחרון כך שאני לא חושבת מה יהיה בילד הבא. אבל כשהילדים שלי יגיעו לגיל הנישואין ותעלה שאלת התורשה אגיד להם שגם אם כן, יש צרות גדולות מאלו.

אצלי לא הרבה התחדש, כי אני שמעתי את

הרוב בביקורים שלנו בקפלן. אבל זה בהחלט חידד לי כמה נקודות כגון חשיבות הנעליים לשנים הראשונות וחשיבות הקשר בין הרופא להורים.

ערב טוב

האירוח היה בהחלט מעניין ומועיל. שמחתי לקרא תשובות החלטיות. ד"ר פנסקי בהחלט ניסה לענות על רב השאלות ועל העיקריות שבהן. כל הכבוד לו שהוא הצליח לענות במרתון כל כך הרבה זמן. התעודדתי בנושא הכאבים לטווח ארוך. אני מקוה שיהיה כך אצל כל ילדינו. ולגבי הפילוסופיה בטיפול ילדים. פעם חשבתי שזה ברור שרק מי שאוהב באמת ילדים ילך ללמוד מקצוע שקשור בטיפול בהם. היום אני כבר כמובן מבינה שהתבדתי. הלואי שיהיו רק רופאים עם גישה כזו. כן ירבו.

kashke

New member
היה צ'אט נהדר חוץ מזה שה../images/Emo43.gif

זרק אותי כל הזמן. שאלתי מלא שאלות את איהאב ואת עידית ואחרכך ראיתי שאני שם לבד..על המסך.. עידית, איך היה היום?

kashke

New member
כלומר הייתי "לבד" בצ'אט

ולא ראית את השאלות וגם לא איהאב

קשקה, הבנתי את העובדה היבשה הזו

הייתי צריכה לכתוב: איך לא ראיתי את השאלות? איזו באסה!

ערב טוב ../images/Emo13.gif

רק עכשיו התפניתי מעיסוקיי. לגבי האירוח, האירוח היה מקסים ומקצועי כמו שצריך אך הפריעה לי העובדה שצצו לי שאלות במהלך האירוח, אני אשמה שלא חשבתי עליהם לפני, בגלל זה, לא כתבתי את השאלה שרציתי באופן מפורט,ולכן גם לדוקטור לא הייתה תשובה, אחשוב על זה בפעם הבאה. אבל ככה, לדעתי, האירוח כאמור היה מקסים וכלל גם את כל שיטות הטיפול, למרות, ששוב, פונטסי כנראה כובש. לילה טוב אורית

nlanxner

New member
האירוח היה

ממש נחמד ותורם. דבר אחד רציתי לברר אם הבנתי נכון: אם נולד ילד אחד עם ק"ב אז יש סיכוי של 20% ללדת עוד ילד עם ק"ב?! זה סיכוי די גבוה! זו פעם ראשונה ששמעתי על הנתון הזה. די מלחיץ...לילה טוב לכולם.

על הארוח של הדר'

אני רוצה לפתוח ולברך על היוזמה של הארוח. למרות שחלק מהתשובות ידועות, הוא חידש לנו דברים. הוא בעיקר ענה לי על עניינים שמטרידים אותי אבל אני משתדלת להדחיק אותם. אני קוראת, ומשתדלת ללמוד וכמובן קיבלנו חוות דעת שניה ואנחנו יודעים שנטע מטופל היטב, אבל חששות ודאגות יש תמיד.גם אם אני מנסה לשכנע את עצמי שבסוף יהיה בסדר,ודאגות לא יקדמו כלום,לא יועילו ואולי הן אפילו מיותרות -הן עדיין קיימות. בקיצור מלחמה תמידית בין הראש ללב... אז כן, קיבלתי כמה תשובות טובות לדברים שמטרידים אותי. הסיכוי של 20% שיהיה ק"פ לילד נוסף הוא בהחלט מדהים. אחוז גבוה! ובנוסף - קיבלתי את המסר לגבי המפגש. מקווה ורוצה מאד להגיע. לילה טוב, אורנית

זה באמת מעניין כל האחוזים

לגבי ק"פ במשפחה. קראנו על זה הרבה בהתחלה והיו המון אפשרויות. לאוכלוסיה בכללותה המספרים נעים בין אחד ל1000 ל-אחד ל450. שזה הבדל עצום הרי. ובמשפחה גם יצא לי לקרא על 30% אבל באמת בכל מקום כתוב משהו אחר. ואכתוב גם כאן שבארה"ב מתקיים מחקר בו לוחים דם מאנשים-ילדים עם ק"פ כדי לנסות לבודד את הגן האחראי. נתראה במפגש.

קוקימן

New member
../images/Emo91.gif לנסות לאתר מידע

עניתי בשרשור של הארוח, ועכשיו אני רואה את השרשור הנוכחי. מה שאני לומד מתשובתו של דר. פנסקי זה שהתשובה מחזקת החשש שלי לאובדן ידע שכבר היה ולהמצאת הגלגל מחדש בצורה פחות טובה. בתור אחד שטופל כתינוק לא אוכל לתת מידע אלא מסיפורי אמי, בתקווה שהיא זוכרת נכון...: * פרופ פריד כמדומני ששמו הפרטי אמנון אבל לא בטוח אפילו בכך. אינני יודע אפילו האם הוא בחיים, אם כן הוא אמור להיות מאוד מבוגר. * הוא טיפל בי ב 1961 באופן פרטי בקליניקה ברח' רוטשילד בתל אביב. * המשרה הקבועה שלו היתה בבי"ח ביילינסון. * טופלתי כ 3-4 טיפולי גבס שישרו בהדרגה את הרגל. לאחר מכן מכשירים לקיבוע ובסוף נעליים עם תמיכות. עד גיל 3 הייתי בטיפול וביקורות על גיל 5. זהו. בלי ניתוחים... ועם רגלים שהתאימו לשרות קרבי בגיל 18... האם מדובר באחד הראשונים שיישם שיטה דומה לשיטת פונסטי - לא יודע. אבל כמו שאני קורה מהתאורים בפורום, הוא יישם אותה יותר טוב ממה שמבוצע היום.
: אני מאוד ממליץ לנסות לאתר אותו אם אפשר וללמוד על השיטה.

שלום קוקימן,

אפשר לשאול לפי מה יש בך הרושם שטופלת בדרך טובה יותר משל שיטתו של ד"ר פונזטי? הרי זו נשמעת כמעט אותה הדרך שאתה מתאר שטופלת בה. אצל פונזטי עושים בהתחלה גיבוסים ליישור הדרגתי. אח"כ אם יש צורך חיתוך גיד אכילס, ואח"כ הנעליים המחוברות, בערך עד גיל 3 או 4. אשמח לתשובה.

למעלה