דיון על - ציונים

../images/Emo41.gif דיון על - ציונים

איך אתם עם ציונים? זה יכול להיות בביה"ס/אקדמיה/קורס מסויים וזה יכול להיות ציונים שאתם נותנים לעצמכם - על הישגים שלכם, התקדמות או נסיגה שלכם עפ"י שיפוטכם האישי.
עד כמה ה"ציון" משפיע עליכם, ואיך?
עד כמה "ציונים" שאתם נותנים לאנשים אחרים (אם אתם נותנים. אני מתכוונת לשיפוט מסויים, ולאו דוקא למספר בין 1-100) משפיעים על ניהולכם את החיים שלכם?

ציון טוב יכול לרומם את רוחי בצורה

שלא תיאמן. וציון רע יכול לגמור אותי מבפנים פשוט. ועם זה במועד ב אז בכלל. הרגשת כישלון. ומה שהכי הורג אותי זה מה שקורה כשכולם יוצאים מהמבחן ושואלים "איך ענית על זה ועלזה" אני יכולה פשוט למות מיזה. אני הולכת מהר כדי שלא ישאלו אותי. דווקא לאנשים אני פחות מחלקת ציונים ונוטה לקבל ולהיות חברה של כולם. אני לא שופטת אנשים לפי צורה חיצונית או מנת משכל. כל אדם נחמד יכול להיות ידיד שלי. הבן אדם היחיד כנראה שאני שופטת בחומרה הוא אני.

שיפוט עצמי חמור

למה בעצם את חושבת שזה קורה? העובדה שאת כ"כ סבלנית ומקבלת אחרים, לעומת השיפוט הכ"כ מחמיר שלך את עצמך - מה שממוטט אותך נפשית ואולי גם פיזית?

reedgreenwhait

New member
לציוני מבדקים למיניהם יש...

חשיבות רבה עבורי. אני עובדת קשה כדי לקבל ציונים סבירים ואם אני מקבלת ציונים לא טובים, אני כמובן מרגישה רע מאוד... לעצמי אני נותנת אפס בהכל. הציון משפיע עלי בצורה ישירה, כלומר אם אני מקבלת ציון טוב, אני מרגישה טוב יותר מאשר כשאני מקבלת ציון לא טוב. הממם לא יודעת לגבי נתינת ציונים לאחרים.

נכון. סליחה. הבנת הנקרא שלי הפעם-

לקתה בחסר
איזה ציון אני מקבלת על זה?
אף ציון. למי זה משנה? נראה לי שאת כולאת את עצמך כמו ציון האפס - צורה עגולה ללא מוצא. לא מצליחה להבין למה את עושה את זה. מה את מרוויחה מכל הח** שאת 'מאכילה את עצמך'? (וסליחה על ההתבטאות)

reedgreenwhait

New member
הברירות שיש לי

הן להתאבד או להמשיך ליסבול. כי אם אני צריכה לעשות דברים כמו לצאת מהחדר ולעבוד עם אנשים (ואני צריכה לעשות הרבה יותר מזה) אני סובלת ולא יכולה שלא לשנוא את עצמי...כך שאני לא מאכילה את עצמי בחרא, החיים מאכילים אותי בחרא...

אני לא בטוחה

זה לא שהחיים קלים, או ורודים, אבל עדיין יש לכל אחד הרבה כוח להשפיע על איך חייו ייראו. מה את עושה בחייך כדי שלא לאכול חרא? אילו דברים שאת אוהבת - את באמת עושה?

reedgreenwhait

New member
:( רק שתי ברירות ושום ברירת ביניים

חיים זה סבל עבורי... אין הרבה דברים שאני אוהבת לעשות ואני עושה פחות מזה... עוד משהו שמתאים למעגל שלי- אני סובלת מחוץ לחדר, חוזרת לחדר ומספרת על הסבל שחוויתי מחוץ לחדר...

רננהלי

New member
אפשר לשאול שאלה?

את רוצה שיהיה אחרת? תחשבי עם עצמך ותעני בכנות: את רוצה שיהיה טוב? ואז תעברי לשאלה הבאה: מגיע לך שיהיה לך טוב או שמגיע לך לסבול? "אין הרבה דברים שאני אוהבת לעשות" זה אומר שיש כמה שכן. מהם? הם עושים לך טוב? כשרע ומרגישים לכודים במעגל שאין ממנו יציאה, צריך להתחיל בקטן. ליהנות מההנאות הקטנות שעוד יש. תאפשרי לעצמך את זה, זה חשוב. ממה את נהנית? מה עושה לך אפילו קצת טוב?

reedgreenwhait

New member
הממם

אם אני אתעכב בעולם הזה, מן הסתם ארצה שיהיה טוב... אבל אני לא רוצה להתעכב, וטוב לא יהיה. מגיע לי שיהיה לי טוב? לא. לא עשיתי מספיק מעשים טובים כדי שיגיע לי, גם לא רוצה לעשות. כשאני חושבת על זה עכשיו, נראה לי שבעצם אין דברים שאני נהנת לעשות. קריאה, כתיבה, אולי פעם היו, אבל עכשיו כבר לא כאלה מהנים...

שובטמה

New member
תשובה לרידגרינוויט,,,,,

ברגע שהאדם יודע בתוך תוכו שזה מה שהוא אז לציון אין כל משמעות, מה שחשוב זה לדעת באמת שבי מה שאני וזה מה שחשוב. מי שנותן את הציון האמיתי לעצמי זה אני ואני בלבד. ואני אוהב את עצמי . מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

ציונים ואני ../images/Emo9.gif

אני מאלה שאיכפת להם מציונים וכו', ומשקיעה המון כדי להשיג ציון טוב ואם לא מקבלת אחד כזה מסוגלת להרגיש כשלון ולראות רק את זה. אני אישית לא מחלקת ציונים לאף אחד...מקבלת כל אחד כפי שהוא, אומנם אני מורה אבל זאת רק מורה מחליפה וזו רק עבודה

שובטמה

New member
תשובה לציונים,,,,

האדם באמת שלו עם עצמו , מגיע לכל סיטואציה כאדם מושלם , וכך הוא אמור לקבל את עצמו. מי שאחראי לאיזה ציון או איך הוא מעריך את עצמו זה רק הוא והוא בלבד. כך שאנחנו אנשים מושלמים. אנו רק אמורים להתנהג כך. מי יתן ונל בני האדם יהיו מאושרים.

נכון. הכל זו ראייה סובייקטיבית

ולכן פתחתי את הנושא. משום שהציונים שאנו נותנים לעצמנו, יכולים להיות ממש רחוקים מהמציאות, ובעצם נובעים מן ה-סטייט אוף מיינד שבו אנו שרויים.

E D G Y

New member
אצלי זה נורא תלוי במצב הרוח...

ולגמריי לא אובייקטיבי.... גם כלפי עצמי (בעיקר...) וגם כלפי אחרים. מאוד לא מאוזן ובד"כ מאוד לרעתי...:(

למעלה