דיון על-

../images/Emo41.gifדיון על-../images/Emo41.gif

אדמור טאלי אני אישית שונא אותו בגלל גאוותו הריקנית וטיפשותו לכל אורך הספרים. זה התחיל אי שם במשחקי הכס, כשגרגור הורס את הביצרון ואדמור נותן יד חופשית ללורדים והסרים הקטנים שלו-האסון שהיה נגרם מכך נמנע במזל תודות להוסטר הקשיש.מכאן והילך שנאתי רק גברה לאותו בנאדם עלוב. וכמובן שאי חיבתי העזה לבית טאלי-קייטלין, ליסה, רק הגבירה את זה. הביעו דעתכם

osravan

New member
הטיפשות

היא אכן תכונה שמאחדת את כל בית טאלי, ברמות שונות. קייטלין אמנם נבונה ואמיצה, אבל פזיזה, ולראיה - חטיפת טיריון. ליסה היא מריונטה בידיו של אצבעון, ואדמור מתעניין רק בבילויים עם ידידיו. אבל עכשיו החיים הטובים שלו נגמרו. רוב בית טאלי הושמד, אדמותיו ניתנו לאמון פריי, והוא שבוי בתאומים עם כל בני פריי המגעילים. אני מקווה שמצב זה יעורר אצל אדמור איזושהי שאיפה להטביע חותם חיובי. התסריט הרצוי (מבחינתי): הוא ינסה לברוח מהתאומים, ייהרג, אבל בדרך ייקח איתו כמה בני פריי, וינקום את החתונה האדומה.

Arya Stark

New member
השאיפה להטביע חותם חיובי

היא בדיוק הבעיה אצל אדמור. קח את הקרב נגד טיווין לאניסטר. חתיכת חותם, לא ? ובמבט ראשון גם חיובי, הוא הגן על הנתינים שלו וגם מנע מטיווין מלהגיע לרוב שנמצא באזור צוק קאסטרלי. אבל כשמתסכלים על התמונה הכוללת שהקרב הזה גרם לטיווין להפנות את צבאו לכיוון מעלה מלך. דבר שהוביל להפסד של סטאניס ולחיזוק אחיזתם של הלאניסטרים במעלה מלך.

nedisrael

New member
אני ממש לא חושב שאדמור טיפש

כל כך. אני מסכים שאדמור תמיד חשב על הנתינים שלו, הרבה יותר מרוב הלורדים בממלכה, ממש לא בנאדם שרק חושב על בילויים עם החבר'ה. העובדה שנעשתה טעות כשאדמור תקף את טייווין היא לא טעות שלו, אלא של רוב. רוב היה צריך לספר לאדמור את תוכניתו, הוא לא היה סתם צריך להניח שאדמור ישב בטירה בזמן שחיל עצום עובר לידה ומשאיר אדמה חרוכה. רוב נימק את זה "אמרתי לך להישאר בטירה". אבל זה לא נימוק מספיק, אדמור היה הלורד השליט של ארצות הקלשון ובן ברית מאוד נכבד בצבאו של רוב, אין לרוב זכות להתייחס אליו כאילו הוא ילד שיכול למלא הוראות בלבד. לורד דבר ראשון צריך להגן על האדמה שלו, ואם רוב לא שם בפניו איסור מפורש, או אמר לו את התוכנית שלו, אדמור לא היה תוקף את טייווין. אבל זו אשמתו של רוב ושל ברינדן דג שחור גם כן.

Groo V

New member
ברינדן

הוא לא בדיוק טאלי טיפוסי לדעתי. אל תערבו אותו בכל הדיון של טאלי = טיפשים \ שנואים אולי גם בגלל זה הוא מוצג כ - בלאקפיש...זורם בכיוון אחר

Arya Stark

New member
אדמור

האמת היא שאף פעם לא ממש יחסתי לו חשיבות רבה, ולכן גם לא שנאתי אותו. זה נכון שהוא לא מבריק במיוחד, אבל הוא בכל זאת מנסה לעשות את הדבר הנכון בשביל האנשים שלו, וזה תמיד מרצון לעזור להם. הוא לא איש רע, הוא פשוט קצת טיפש, גם זה קורה.

nedisrael

New member
אין לי שום דבר נגדו

אני לא חושב שהוא מבריק במיוחד, אף לא חכם. אני גם לא חושב שהוא טיפש. הוא בנאדם טוב בסך הכל, אכפת לא מהנתינים שלו, אכפת לו מהלורדים שלו. הלורד היחיד שהכניס את פשוטי העם לטירה שלו כדי להגן עליהם מרצח. איזה לורד אחר היה עושה מעשה טיפשי וטוב כל כך? אין לומר שהוא לא עשה טעויות, הוא עשה כמה וכמה. גם ההתנהלות הכללית שלו לא מצביעה על חוכמה יתרה. אני לא חושב שהוא הראה איזושהי גאוותנות יתירה, יחסית לבן אצולה בווסטרוז.

Vrock

New member
תגובה

אדמור די לא יוצלח, אבל לעומת זאת לא בן אדם רע בעקבות כך כמו תיאון. הוא מזכיר לי את שאר בני טאלי בכך שהוא בן אדם מאוד אמוציונלי. אדם אמוציונלי לא יכול להיות חכם במיוחד, או לפחות לא להשתמש בחוכמתו. הוא עשה כמה שטויות ובהחלט לא מנהיג טוב-אבל גם לא כ"כ גרוע. הוא בן אדם טוב מאוד יחסית לרוב המנהיגים. בקשר לשנאה לבית טאלי- אני גם לא ממש אוהב את בני טאלי- כל אחד בנפרד. לעומת זאת אני אוהב את הדמות של דגשחור שנשמע לי מצביא טוב וחכם- ויכול להיות מנהיג טוב. למרות שבאמת לא שמעו עליו יותר מדי.

אלרוס

New member
אפשר לסכם את אדמור טאלי

במילה אחת (שמתאימה לעוד כמה דמויות כמו נד סטארק) אידיאליסט, הוא פועל לפי אידיאלים, ובששאוש"ק אידיאלים לא מנצחים מלחמות

אלרוס

New member
אומץ, אנשיו מעל לכל,

נאמנות יתר (זה שהוא מטומטם לא קשור לעניין, הוא חשב שלהלחם בטייוין זה מה שרוב רוצה ממנו)

אני חושב שאתה קצת מגזים

לאדמור יש את מגרעותיו. הוא אומנם לא מבריק וכמה משגים שעשה היו הרי גורל אבל הוא זאת מתוך תמימות וכוונה טובה - בהחלט לא ראוי לכינוי "בנאדם עלוב". בכלל במה מתבטאת "גאוותו הריקנית"? לדעתי האישית הוא היה יכול להיות מנהיג טוב מאד לנהרן בימי שלום, אתרע מזלו ולא הייתה לו ההזדמנות להוכיח.

Gregor Power

New member
אני חושב שאפשר לאפיין את בני טאלי

די בקלות. אולי יש פה משמעות נסתרת, אולי הטרוטה, באנגלית, מייצגת משהו, או העובדה שהיא מזנקת מצביעה על קו אחיד של בני בית טאלי: הם אימפולסיבים ו/או אמוציונליים ו/או פזיזים. אלה תכונות די אחידות. יש להם הרבה מגרעות בתחומים הללו, למרות שהם כביכול בעלי "שכל ישר", כפי שקייטלין הזכירה לעצמה כמה פעמים. כנראה שלורד הוסטר גם הוא היה דומה משהו לאדמור. ראינו לפי זכרונותיה של קייטלין שהוסטר לא היה בבית ברוב הזמן. הוא הסתובב כל הזמן, והזניח במידת מה את ילדיו. פה יש עניין של אדישות מסויימת וגם תמימות דעים. כנראה שהוסטר היה מנהיג טוב מאוד, אך הוא נכשל בלהעביר זאת לילדיו. הם קיבלו הרבה מהחינוך שלהם מברינדן, וכל אחד לקח את מה שהוא בחר. אבל העובדה שהוסטר הוא אביה של יצור כמו ליסה, מבהירה את כשלונו. ובאופן די מעניין, הדג השחור, המנודה, יוצא הדופן, שונה לחלוטין מהשאר. הוא נבון, סבלני, נמרץ... גם לו יש את המינוסים שלו, אבל אפשר בהחלט להגיד שהוא שונה מהקו שהוזכר, והוא אחראי במידה רבה לכך שקייטלין הפכה לגבירה ראויה.

למעלה