דיון פתוח האם נכון לחנך את

../images/Emo41.gifדיון פתוח האם נכון לחנך את ../images/Emo41.gif

ילדנו לתחרותיות ולהשגיות??? נא הביעו דעתכם. ריבוי דעות מבורך. אתייחס לאחר מכן. תרי

שאלה קשה והנה התיחסותי

שאלה קודמת לזה היא איך אנחנו נוהגים בחיים(בכל אופן זה מה שאני עושה קודם שואלת את עצמי איך אני נוהגת) בעקרון הייתי מאד רוצה שילדיי יהיו "תחרותיים" עם עצמם ויפיקו את המירב שיש בהם אבל בפועל הדברים הרבה יותר קשים. למשל: ילדתי בכיתה ו וכל נושא המקובלות בנוי על הרבה סממנים תחרותיים של סגנון בגדים וכד´ ואיני יודעת כיצד לכוון אותה אני רק מציעה לה אפשרויות . למען האמת הרבה פעמים קשה לי עם הבחירה שלה ולפעמים היא גם בוחרת על פי דרכה ולוא דוקא דרך החברה. השאלה החשובה הנוספת בעיני היא איך להגיב כאשר ישנה קנאה אל מול האחר אל מול הבחירה שלי או הצלחה של אחר יותר ממני. טוב אני מרגישה קצת שאני מתחילה להתבלבל אז אסיים כאן

../images/Emo24.gifזה דווקא טוב להתבלבל כי אז

הגלגלים בראש עובדים ואז ניתן להגיע לתובנות ולראות דברים גם מזווית ראייה אחרת. כשאת אומרת תחרותיים עם עצמם האם את מתכוונת לחדורי מוטיבציה??? האם את מתכוונת להישגיים??? באשר לשאלתך: קנאה של מי אל מול האחר- של הילד??? תארי לי ,אם את רוצה, מקרה שבו ילדתך הצליחה פחות מילד/ה אחר/ת. כיצד הגבת??? תרי

אכן חדורי מוטבציה והישגיים

בני קיבל במבחן בחשבון 60 וחברו קיבל 100 כשהביא את הבחינה אמרתי לו שאני יודעת שהוא יודע את החומר ושאלתי האם קרא את השאלות האם בדק שוב את תשובותיו וכיוצא באלה. והוא תפס "קריזה" על שהחבר קיבל 100. הוא אמנם ADD אבל גם החבר ADHD .

../images/Emo42.gif בוקר טוב,

לדעתי יש כמה הבטים לנושא, תחרות זה דבר טוב, כי זה נותן יותר חשק לבצע את הדבר המסוים, השאלה היא איזה סוג של תחרות ואיך היא מתנהלת. לא הייתי רוצה לראות את הבת שלי "רומסת" או במילים יותר עדינות עושה את כל המאמצים כדי להשיג את מה שהיא רוצה ובדרך לפגוע באחרים. צריך לחנך אותם לעשות מאמצים כבירים להשיג את מה שהם רוצים, אבל בדרך ארץ ולהשתדל לא לדרוך על אנשים בדרך. ולא סתם העלתי את זה, כי זה דבר שקורה יום יום בחיים שלנו וזה כלל לא נעים להיות הצד השני. בהחלט הייתי רוצה שהילדה שלי תנסה להשיג את המירב והמיטב מעצמה. ואם מדברים על תחרותיות ברמת הספורט/משחק וכדומה הייתי מאוד גאה בה על זה והלוואי שהיא תמיד תרצה להשתתף בכל סוג של תחרות (שהיא אוהבת כמובן, לא שאני אוהבת
). נראה לי שגם אני קצת התחלתי להתפזר,,אז עד כאן

../images/Emo24.gifבוקר טוב גם לך

האם יהיה זה נכון לומר, אם כן, שיש לך ציפיה מביתך שהיא תמקסם את היכולות שלה? ומה קורה אם לא??? כיצד תגיבי אז??? תרי

סימה40

New member
לא בעד....

אני לא חושבת שצריך לחנך לתחרות,למרות שיקומו אולי חכמים ממני ויאמרו : אבל בעולם של היום....אני לא אוהבת את המשפטים האלה,אני חושבת שאין נוסחה שאומרת תחרות=הצלחה. לפעמים תחרות גובה מאיתנו מחיר מאוד כבד...בדרך לפסגה. אני באופן אישי,גם במשחקים וגם בלימודים מחנכת את שתי בנותיי היקרות,וגם במקצועי בעבודתי,מחנכת את הילדים בראש ובראשונה להיות מאושרים ולהנות מהדברים...לדעתי אלה יובילו אותם להיות למעלה,בעוד תחרות יכולה לגרום למרירות,לתסכול,ולאכזבות...הדברים "הנהדרים" שמצמיחה תחרות הם מעטים ביותר לדעתי,אבל זו דעתי האישית.....אנו לא נעשים אנשים טובים יותר מתחרות. יום נעים לכולם.....

ברוך שובך סימה../images/Emo24.gif

ראשית, שמחה על הצטרפותך לפורום. שנית, מסכימה איתך שלתחרותיות יש מחיר מאוד כבד. מדברייך עולה שאת מחנכת את הילדים להיות מאושרים. כיצד??? תרי

ilanitbe

New member
../images/Emo13.gifלהיות מאושרים

אני מזדהה עם הדברים שלך גם אני מחנכת את הילדים שלי (9,5) להיות מאושרים ולהנות מכל רגע אילנית

מלמלה

New member
אני ממש מתפזרת

כמו השתיים מאחורי ועוד לפני שהצלחתי לכתוב משהו אבל אני אנסה אני אדם מאוד לא תחרותי בחיים אוירה טובה ושלמות נפש מאוד חשובים לי יותר מאשר בית יותר גדול, משרה יותר בכירה ואני לרוב שלמה עם ההחלטות שלי והבחירות שלי ומצד השני אני לא בטוחה שזה האידאל לילדות שלי שגדלות לעולם הרבה יותר דינמי ותחרותי מזה שאני גדלתי בו היום מי ברגע נח פשוט נשאר מאחור במירוץ החיים

במירוץ החיים מלמלה../images/Emo73.gif../images/Emo24.gifלאן

את רוצה שהם ירוצו??? לאן הן צריכות להגיע??? תרי

למעלה