דיון פתוח

Pure M

New member
../images/Emo41.gifדיון פתוח../images/Emo41.gif

מעתה, ובכל שבוע, אפתח כאן הודעת
דיון פתוח
בנוגע לנושאים הקשורים לימין. נושא זה יועמד לדיון, וכמובן שבדיון זה תתבקשו להגיב אך ורק על נושא דיון זה. והשבוע: האם לדעתכם ישנו משבר הנהגה בימין הישראלי בעשור האחרון? היכן נמצא את האנשים הישרים והאיכותיים שהיו פעם, כמו גנדי ובני בגין? אתם מוזמנים להגיב

sharonhaimov16

New member
תגובה:

לדעתי, באמת קיים משבר, אך המשבר הוא זמני בלבד ואינו משמעותי כמו שפרנואידים רבים מעדיפים לחשוב. אריאל שרון, שנבחר, נחשב למנהיג הימין האמיתי והחל להפגין את היכולת שלו מייד, הבעיה הייתה שהוא סטה שמאלה במפה הפוליטית והמשיך לשלוט בליכוד, התוצאה הייתה שלא הייתה אפשרות לצמיחת מנהיגות חדשה. אך ישנם עוד אנשים טובים שיכולים להפתיע אותנו, אפילו בנימין נתניהו יכול להפתיע אותנו - הרי כולנו זוכרים את העקשנות שבה הוא נלחם כדי להעביר את התוכניות הכלכליות בתור שר אוצר. ממספר הרצאות, גם עוזי לנדיאו הרשים אותי במיוחד, ולדעתי אנחנו מפספסים את אחד האנשים האיכותיים ביותר בפוליטיקה הישראלית. יש דור צעיר, ואנחנו צריכים לראות לאן הוא יתקדם בשנים הקרובות, אבל מוקדם להכריז שישנו משבר מנהיגותי בימין. אם כבר קיים משבר, אז הוא בשמאל. מאז יצחק רבין ז"ל, אין מנהיגים אמיתיים בשמאל, ולא, אני לא חושב ששמעון פרס הוא סוג של מנהיג ובטח ובטח לא עמיר פרץ הכושל.

גרלטין

New member
הספיק לנו מאנשי-הליכוד.

על בגין אמרתם מנהיג ימני ובסוף הוא חילק את הסיני. על שרון אמרתם אותו דבר ובסוף הוא גירש יהודים בהתנתקות ענקית שהיום מתבררת כאחת השגיאות האיומות בתולדות ישראל. ובקשר לנתניהו- קרא את תגובתו של שאולין. לנדאו פרש-ברח.

sharonhaimov16

New member
אז את מי אתה מציע במקום, מרזל?

ההחלטה של מנחם בגין למסור את סיני בהסכם השלום הייתה נכונה, עדיף לנו שלום יציב עם מצרים ללא סיני, מאשר סיני עם סיכוי מתמיד למלחמה עם המעצמה הערבית הגדולה ביותר. על אריאל שרון נאמר מספיק, הוא סטה שמאלה כאשר עלה לשלטון ותוכנית ההתנתקות הייתה טעות נוראית. על בנימין נתניהו אנחנו נצטרך שרשור נפרד, ואוסיף שהוא לא המועמד האידיאלי שלי, אבל אין אף אחד אחר שיכול לקחת את הבחירות האלה כמו נתניהו, אם פייגלין היה ראש הליכוד, עלה ירוק הייתה גורפת יותר קולות מהליכוד.

StrengthHonor

New member
לא...

צריך היה להגיע להסכם בתוכנית אלון ולא למסור את סיני.......

גרלטין

New member
אכן בעיה שמקורה בליכוד.

אני הגעתי למסקנה שחייבים ימין בעל עמוד שידרה תורני כדוגמת פייגלין או אריה אלדד שהם למעשה מתחשבנים רק לבורא-עולם ולא ייכנעו לשמאל היהודוני והפחדן.

sharonhaimov16

New member
עמוד שדרה תורני? איך זה עוזר לנו בידיוק?

אני מעדיף מנהיג שנותן דין וחשבון לעם ישראל בלבד, לא משנה מה הוא יעשה. "ולא יינעו לשמאל היהודוני והפחדן" יהודוני? אתה מזכיר לי כמה אנשים שלא אזכיר את שמם...

שרירי86

New member
אל תיתמם....

אתה יודע שזה יעזור וימנע התקפלויות של הימין החילוני. וזה לא שאני דתי.. הינה אני כותב בפורום בשבת. אבל אני חושב שאנחנו חייבים מנהיג שיש לו א-לוהים.

sharonhaimov16

New member
וכמו שאמר חבר טוב שלי...

"אני לא רוצה את פייגלין שיש לו א-לוהים, אני רוצה את ליברמן כי אין לו א-לוהים!" אין שום קשר בין "עמוד שדרה תורני" לבין החוזק של הימין.. ז'בוטינסקי לא היה חילוני? הרווזיוניסטים הם לא היו חילוניים? בדיקה קצרה של ההיסטוריה, תראה לך שאין שום מתאם בין רמת הדתיות בימין, לבין חוזקו או עוצמתו.

בישראל זה כן ככה.

בישראל יש שמאל בולשביקי רדיקלי , ראה רק לדוגמא את מפגיני השמאל כנגד אולמרט.... הם משתוקקים שהוא יגרש יהודים, הם ו"שלום עכשיו" לא מפסיקים לשלוח לו פקסים וטלפונים בדרישה לגירוש יהודים ופינוי מאחזים. לכן חייבים מישהו בעל עמוד שידרה תורני, שדופק חשבון רק לאל שבשמיים. ואגב, גם אני לא דתי.

goldy

New member
לא בוחרים בהם

הציבור מעדיף את מי שמשמיע לו "עכשיו" רק את מה שהוא רוצה לישמוע. הציבור זוכר להיתלונן איך שוב דפקו אותו, הוא לא זוכר לילמוד לקח. "פעם"? האנשים האלה קיימים, הם פשוט לא מתאימים לרוב המטומטם.

StrengthHonor

New member
הבעייה:

1.ללכת על הממוצע או על הקבוצה הגדולה ביותר בימין. 2.ללכת על המכנה המשותף המתון.

תגובתי הכנה בעניין-

לדעתי יש ימין וימין חזק בארץ. ימין חזק אבל מתוסכל. מתוסכל מהשלטון,מההוצאות לפועל של דברים ובעיקר מהתקשורת. אני מאמינה שמתקופת ההתנתקות (לא שלא היה קודם לכן-היה) לערך התחילה ההעצמות של התקשורת לכייון השמאל. אני מאמינה שאם התקשורת הן הכתובה והן המשודרת היו נותנות את הדברים שהן מציגות ללא שום פרובוקציה או דעה משלהם ושכל הפרשנים למיניהם היו שומרים את הדעתניות יתר לעצמם,רוב העם בלשון המעטה לא היה שש להתנתק או לתמוך ברעיון. המון ספרים שקראתי אחרי ההתנקות דיברו על כך שדעת הקהל מושפעת באחוזיה הגבוהים מהעיתונות והתקשורת משום שאנשים שלא מתעניינים בפוליטיקה שעל סדר היום מתקשים להבין מאיפה ההחלטות נובעות ומי נגד מי ואז שמגיעה שעתם לבחור ולהסכים או לא להסכים הם נוטים ללכת עם הזרם שמושפע מהתקשורת לצערי. הימין קיים ועוד איך קיים-צריך לדעת לחפש.

למעלה