דיון-תרבות ויכוח ודיון בפורום

Fairywitch

New member
../images/Emo41.gifדיון-תרבות ויכוח ודיון בפורום../images/Emo41.gif

טוב- נמאס לי שהנושא הזה נכנס לכל דיון אחר בפורום- וקוטע אותו באיבו...
אז אני נועצת את ההודעה הזאת- וכל מה שיש לכם לומר על הנושא- זה המקום. אני מקווה שכולנו יחד נגיע להסכמה- ונעמוד בה. לי יש רק דיעה אחת בנושא, שאני חוזרת עליה שוב ושוב (
)- יש דרך להביע דיעה- מיצאו אותה. כנ"ל לגבי תגובות לדיעה. תנסחו, תנמקו, אל תעליבו, אל תשמיצו, אל תרגיזו סתם.

Fairywitch

New member
דוגמאות להודעות שסתם נועדו להרגיז:

-מה אתם מוצאים בקרי? היא סתם משעממת. -מה קורה לכל הבנות? קונסטנטין סתם מכוער. -סקוט סתם שמן-דובון-בלע-סבון. -הX הזה סתם אידיוט/דביל/מפגר. הודעות כאלה לא יכולות לעורר דיון, סתם מתגרות ופשוט נועדו לעצבן, לדעתי. אז למה? לא מיותר? לעומת זאת- הודעה כמו "היום בתכנית X היה מזעזע לדעתי"- אולי לא נעימה לאזניים של האוהדים שלו/ה- אבל היא לגיטימית, אין מה לעשות! תגובות כמו "סוקלת אותך, כי אני לא מסכימה" הן לגיטימיות. תגובות כמו "את בת 26? רחמנות עלייך" לא רק שאינן לגיטימיות- הן תימחקנה! וברור שיש מקרים גבוליים, וכל מקרה ייבחן לגופו

moran500

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אין הרבה להוסיף למה שכתבת....

ששוניקו

New member
צודקת ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כל התגובות הנ"ל באו לעצבן, ולא כמו שאמרתי בהודעה אחרת, זוועה זה באמת ביקורת (כן, בכל זאת, סוג של). אבל אני צריך להצדיק את מעריצי קונסטנטין שהתנפלו, אני חושב שמרוב תגובות לא לגיטימיות, נורא קשה לנו לקבל גם תגובות הגיוניות וביקורת עליו.

Sweet Misery

New member
אבל יש דרך להתנפל.

אפשר לעשות זאת גם בצורה תרבותית ומאופקת, שלא כמו חלק מהתגובות שהתפרסמו פה בפורום.

Belle401

New member
מסכימה, אבל בעניין קונס..

אני לא כותבת פה הרבה, אבל קוראת כבר הרבה זמן.. בזמן האחרון כל מי שכותב משהו על קונס צריך להיזהר אם יש שם מילה שהמעריצות שלו לא יאהבו או משהו בסגנון, כי אז הוא יצטרך לברוח מהר. וזה לא שאני לא אוהבת את קונס - הוא היה אחד הפייבוריטים שלי מההתחלה, אבל יש גבול. אני לא חושבת שאני אטעה אם אני אגיד שהתגובות נאצה לכל מי שאומר עליו משהו משניאות את קונס על אנשים. אני אישית מתעצבנת כל פעם מחדש לראות את ההתנפלות על אנשים שכותבים עליו משהו רע - זאת זכותם להביע דעה בדיוק כמו שזכות המעריצות לפתוח שירשורים עליו. מה שכן, יש צורה להביע דעה. כשמישהו בא ואומר "מה קורה לכולכן? הוא סתם מכוער" זאת לא הדרך. הוא יכל להגיד את זה בתור "אני לא חושב שקונסטנטין נראה טוב", אבל התגובה המתבקשת לא הייתה לקפוץ עליו אלא להתעלם, כי זכותו לא לאהוב אותו. אין לכן שום זכות להגיד לאותו ילד לשתוק או לעוף מהפורום - כי מותר לו להגיד את זה. בפורומים אמורים להביע דעות - גם אם הן נוגדות את מה שאתן חושבות.

Fairywitch

New member
מסכימה. אבל...

מה הטעם בלכתוב את זה? הרי ברור שזה לא יוביל לשום דיון, אלא נכתב במטרה להרגיז. אני בעד להתעלם- רק כדי לא לתת לטמבל כזה את הסיפוק

נועה167

New member
אז מה

אם זה לא יוביל לדיון.. אם מישו לא אוהב אותו מותר לו להגיד את זה. וישר מתנפלים פה על אנשים שאומרים משו עליו אפילו לא משו נורא.. אז לא צריך להגזים גם בקטע הזה.

Fairywitch

New member
אבל ברור שלפעמים זה סתם כדי לעצבן:/

אלא שמישהו כזה פשוט רוצה, לדעתי, שיתנפלו עליו- וחבל לתת לו את התענוג הזה. תארו לכם שמישהו כותב בפורום- מה הכי יעצבן אותו? אם לא יענו לו בכלל. אני מתעלמת מכאלה.

נועה167

New member
אני לא חושבת

קראתי פה הרבה הודעות שאנשים כותבים משו לא הכי נחמד על מישו וזה לא היה נראה לי שהם רצו לעשות דווקא... סתם אמרו דעה! למשל קונסטנטין אז כותבים עליו פה מלא כמה אוהבים אותו וכו' אז מישו שמגיד ואומר שלא מבין מה ההתלהבות ממנו אז אני לא חושבת שזה דווקא.. וזאת סתם דוגמא. הקטע הוא שאם כותבים נגד קונסי ישר חצי פורום עליך.. ואם זה על מישו שפחות אוהבים אז לאף אחד לא מזיז

הטעם בלכתוב את זה

הוא להביע דעה :\ כמו שאנשים אומרים שהם לא אוהבים את ג'סיקה לדוגמא - זה לא יפתח דיון, זאת הדעה שלהם... (זאת Belle401 ממשתמש אחר
)

Fairywitch

New member
נכון, אבל בואו לא ניתמם-

יש אנשים שסתם רוצים לעצבן...
בעוונותיי נכנסתי פעם לפורום של להקה ישראלית אהובה (*שיעול* היהודים *שיעול*) רק כדי להגיד שאני לא אוהבת אותם. התחרטתי מייד אח"כ, אבל אני מודה שזה היה רק כדי להרגיז...
אבל כן- מותר להביע דיעה, אם היא מנוסחת בצורה נורמלית...

אבל...

אי אפשר לדעת מתי אנשים עושים את זה "סתם כדי לעצבן"... וזה שישר מגיבים ב"את עושה דווקא" למישהי שכולה הביעה דעה, בלי לדעת בוודאות אם היא עשתה את זה דווקא או לא (ועובדה - שבמקרה האחרון, זה לא היה דווקא) - זה יכול להיות מאוד פוגע.. (בייחוד כשזה מלווה בהעלבות אישיות). אני יודע שאני כותב פה רק מדיי פעם, אבל רציתי להגיד את מה שאני חושב בנושא...

Fairywitch

New member
בפעם האחרונה אף אחד לא התנפל, אם

אני זוכרת נכון
כך או כך- להתנפל זה באמת מיותר
ואתה מוזמן לכתוב תמיד

אממ התנפלו..

(אפילו בדקתי כששלחתי את ההודעה כדי להיות בטוח שאני לא סתם אומר שטויות...). אבל עזבו שטויות עכשיו - אמרת מה שצריך בהודעה הראשונה
. ואני כותב כשיוצא לי
... פשוט רוב התוכניות האחרונות לא ממש עשו לי את זה

למעלה