../images/Emo41.gifדניאל סלומון ביקורת נוסטלגית../images/Emo41.gif
בשבוע שהלך לעולמו גדול המשוררים בארצנו
, לדעתי הגדול מכולם, הבנתי שזה שבוע שצריך לשאוב בו המון מוזיקה ישראלית (כאילו שחסר לי), כך שהלכתי לי לחמשוש... יום חמישי הייתי בהופעה של מיקה קרני, יום שישי בהופעה של אלון אולארצ'יק וביום שבת דניאל סלומון. הייתי בהמון הופעות של דניאל סלומון, אך בשנה האחרונה לא הייתי בישראל, כך שלא ידעתי איזה שינוי ואם בכלל חל שינוי בדניאל ובשיריו... ניתן היה לראות את השינוי ברגע שהגעתי להופעה, הגענו בערך ברבע לעשר, כשההופעה אמורה להתחיל בעשר. תור ארוך משתרע ברחוב שונצינו, תור שמגיע עד לקיוסק הנמצא בקצה המדרכה... והתור רק מתארך... הדלתות עדיין לא נפתחות ואני ואחותי מאבדות קצת את הסבלנות... הגזימו קצת... כמה זמן אפשר לחכות בחוץ... בד"כ הדלתות נפתחות לפני הזמן ופעמים די נדירות שהייתי הדלתות נפתחו ממש סמוך לשעה או כמה דקות אח"כ.. פה הדלתות נפתחו רק בעשר ורבע... לא דרך טובה לעצבים שלי... כן, הם רופפים...השתגעתי בחוץ...
לאט, לאט מכניסים ופתאום אני קולטת שאין מקומות בישיבה רק למי שהזמין בטלפון... בד"כ יש שולחנות לא מסומנים שניתן לשבת בהם, אבל מסתבר שכל השולחנות הוזמנו... בתושייה רבה אני, אחותי וחברה שבאה איתנו הולכות לקחת כיסאות ולסדר לנו מקום לשבת, הבעיה היא שאין מקום בו אפשר לשבת 3 ביחד... החלטנו לסדר את הכיסאות במקום האפשרי היחיד והקצת... מביך... בקדמת הבמה... לשורתנו נוספו עוד 4 כסאות מאוחר יותר.. ממש צוותא.., המקום מתמלא בלי הפסקה ואני תוהה לאן עוד ניתן להכניס אנשים... ללא ספק אני כבר רואה את השינוי.. היום כבר יודעים מי זה דניאל סלומון... ו...כן גם אוהבים אותו, מסתבר...
אני מחכה שההופעה תתחיל, עדיין מרוטת עצבים מההמתנה ואחרי יותר משעה איחור, האורות כבים... לכבות ניידים... ההופעה מתחילה. דניאל עולה עם אחד השירים האהובים עליי ביותר "כוכב" מהדיסק הראשון שלו וממשיך עם השיר שאני הכי אוהבת "אוהב אותך".. איך אני יכולה להמשיך לכעוס אחרי התחלה כזאת...
דניאל נראה קצת כעוס, כאילו לא ממש בא לו להיות שם... ואולי רק אני שמה לב לזה, אחרי כל כך הרבה זמן וכל כך הרבה הופעות... מחכה לחיוך... מילה.. משהו... הוא ממשיך עם "לבן" ו... סוף סוף .... הוא מדבר... דניאל מספר שבסיבוב הנוכחי הוא מתחיל את ההופעה עם שלושה שירים מהדיסק הראשון, כשהוא קולט את השורה שהצבנו לנו בקדמת הבמה... שרק כשהתחילה ההופעה קלטתי.. שאפילו בשבילי זה קרוב מדי... הוא מציע לתמונע לקחת את הרעיון ובכל הופעה שאין מקום להוסיף שורה קדמית... רשמתי לפניי. משם הוא ממשיך עם "ספרי לי" מהדיסק החדש ו"עשן" שיותר מוכר לקהל שלו... שיר שהכרנו עוד בצאת הדיסק הראשון. לאט לאט רואים שדניאל נפתח, ומצב רוחו עולה... הקהל ללא ספק משתף פעולה. ממשיכים עם "אין כמו האהבה שלך", את השיר הזה שמעתי לראשונה בהופעה האחרונה שהייתי של דניאל לפני שטסתי לארה"ב, ההופעה היתה כמובן בתמונע והתאהבתי בשיר הזה מהרגע הראשון, לפני שדניאל מתחיל לשיר הוא מספר שמישהי ביקשה מאחד הנגנים שלו לפני ההופעה את האקורדים של השיר, הוא מספר שהמון פונים אליו במייל ומבקשים ממנו תווים ואקורדים לשיר, הוא מציע לפתח את השמיעה המוזיקלית ופשוט להקשיב לשירים ולרשום את האקורדים, הוא מוסיף שזה גם לוקח זמן לרשום את זה וגם קצת מעצבן ולכן את השיר הבא הוא ילווה באקורדים...מילולית... כשהוא לא יצטרך לשיר כמובן... אתם יכולים להתחיל לרשום... (אני לא אחזור על האקורדים, כי אני לא מבינה בזה כלום וחבל שיצא לכם שיר אחר). ממשיכים עם "כשתחזרי" ו... "מיתר קרוע", את השיר הזה שמעתי לראשונה, כמו כולם אני חושבת, בצוותא, באירוע לזכר ענבל פרלמוטר שהשיר נכתב עליה, זה השיר הכי אהוב עליי בדיסק "רבות הדרכים", למרות שהכרתי אותו קודם, בדיסק הוא נשמע אחרת, מרגש... והוא גם ציין שזה ככל הנראה הסינגל הבא שיצא מהדיסק, ואיך לא... ממשיכים עם "לב זהב" וקוריוז קטן שאני חייבת לספר... אם כבר נוסטלגיה... לפני שנתיים בערך, בפורים כשהייתי חברה בפורום של דניאל סלומון, התכנסנו אצלי בדירה למסיבת פורים, במהלך המסיבה התקשרנו לדניאל ושרנו לו את השיר הזה, "לב זהב" ביחד, בליווי גיטרה ומאז כל פעם שאני שומעת את השיר הזה אני נזכרת בביצוע "המופלא" שלנו לשיר המקסים הזה... כן... מודה... קצת הרסנו אותו...
משם לשיר שאחותי לפחות חכתה לו כל הערב "בא מכאב", השיר שזיכה את דניאל בתואר מלחין השנה מטעם אקו"ם, הקהל כמובן מצטרף בפזמון.. אפשר שלא...? "פעם"- שמעתי לראשונה בהופעה של דניאל אצל גידי, בקליל, מקום מקסים בצפון הרחוק... עד שהצלחנו למצוא את המקום... כמעט איחרנו להופעה. מאוד אהבתי את השיר משמיעה ראשונה וזה בד"כ לא קורה לי עם דניאל, את רוב השירים של דניאל חוץ משניים או שלושה... שמעתי כמה פעמים עד שהתחברתי אליהם ודווקא ל'פעם' התחברתי מהאזנה ראשונה, יכול להיות שהמקום הקסום בו שמעתי את השיר הזה, הוסיף לשיר גוון מיוחד.. וממשיכים עם "עדיף" (רגע.. אז מה יהיה בהדרן.. אני תוהה), כמובן שגם כאן הקהל לא חוסך, לא חושבת שיש מישהו שלא מכיר את השיר הזה. דניאל מזמין לבמה את דנה עדיני שהיא גם חברתו וגם חברת להקת "הבנות נחמה" (עדיין לא יצא לי לראות, אבל שמעתי שהן ממש טובות). דנה שרה את "I LOVE YOU", שיר שלה, הקהל מריע ודניאל מסכם שהוא מתקנא בקולה ומספר שאנשים שאלו אותו למה דווקא דנה שרה איתו את "רבות הדרכים" "ואנשים שואלים למה?... איזה קול" הם ממשיכים כמובן עם הלהיט הנוסף של דניאל "רבות הדרכים", לאחר צפייה בקליף אני חייבת לציין שהטלויזיה לא מחמיאה לדנה, היא נראית כל כך הרבה יותר טוב במציאות, מתוקה כזאת... שיר מקסים. ומשם ממשיכים עם "אהבה" הלהיט הראשון מהדיסק החדש, שעדיין מתנגן ללא הרף. דניאל מודה לנגנים, ולקהל ויורד מהבמה..... חוזר אחרי כמה דקות לקול תשואות הקהל וכמה אנשים בקהל מחליטים שהם יקבעו את השיר הבא, כל אחד זורק שם אחר של שיר :"כולם אוהבים את דניאל", "אין לך הגנה" (אני מצטרפת, אחד השירים שאני הכי אוהבת ב'רבות הדרכים') "דרוש חבר", "אחרת".... אחרת נבחר ולסיום "אני לא מאמין" שהקהל שר עם דניאל, דניאל מספר לנו שלא היה לו חשק להופעה הזאת ושזה הקהל הכי מדהים שהוא ראה אין פעם, פשוט שינו לו את מצב הרוח ושהוא מאוד נהנה... אז תודה... ו
לדניאל, היתה אחלה הופעה.
בשבוע שהלך לעולמו גדול המשוררים בארצנו