דרוש מידע על ליקויים המסכנים

ניר נגר

New member
../images/Emo41.gif דרוש מידע על ליקויים המסכנים

חיילי מילואים בשטח כל מי שמכיר מעדות אישית או חברים אשר משרתים היום או שוחררו לאחרונה ליקויים אשר מסכנים את החיילים המשרתים, מתבקש לפנות בדחיפות לח"כ אילן ליבוביץ, חבר בשדולת המילואים בכנסת ובועדת החוץ והביטחון: בדואל:[email protected] או לפנות בטלפון לאורי, עוזר הפרלמנטרי שלו, במספר 052-491234 ליקויים לדוגמא: גדרות פרוצום (או היעדר גדרות), תאורה לקויה, עמדות חשופות, היעדר ציוד מגן, התרעות לא מטופלות, אימון לקוי, נשקים וכו'. חשוב לעשות זאת בימים הקרובים מטרה: חשיפת הליקויים ודרישה לתיקונם (בינתיים לא אוכל לספר כיצד זה יעשה והיכן). אין הרבה זמן. קדימה, זה בנפשנו ! נ.ב - נלקח מפורום צו קריאה ב ynet

פלסטיק

New member
מילואימניקים עם פרופיל 31 בשטחים

איך יכול להיות שחייל מילואים עם פרופיל 31 כשיר לביצוע משימות אבט"ש בשטחים וחייל סדיר עם פרופיל 64 פסול למשימות כאלה? בהנחה שגופם בנוי באותה צורה הרי יש סתירה אם אנשים עם פרופיל 64 ופחות אינם כשירים לאבט"ש בשטחים הרי שמסוכן לשלוח לשם אנשים עם פרופיל 31. אם אנשים בעלי פרופיל 31 כשירים לאבט"ש הרי יש כאן סרבנות אפורה של אנשי הסדיר של צה"ל.

כנראה משום שאת חלק מהסדירניקים

צריך בשביל משימות מנהלה, בזמן שבמילואים צריך פחות מאותם תפקידים. אין לי שמץ, אבל נראה לי שבשנים האחרונות המילואים שלי נהיים דומים יותר לתורנויות השמירה שהייתי מבצע בסדיר.

פלסטיק

New member
או שאדם שאסור לו להרים נשק

פסול לשמירה בשטחים והוא מסכן את חייו או שלא. איתי שרתו מילואימניקים שאינם רשאים להרים יותר מ 3 קילו. לי נראה שזה הפקרת חיי אדם לשים אדם שאיננו רשאי להרים רובה עם מחסנית לשמירה בשטחים.

מה הם בכלל עושים בצבא אם

אפילו לארוז תיק הם לא יכולים? לי זה נשמע כמו סוג של נכות, ולכן כדאי שהחיילים שסיפרת פה עליהם יפנו לנציב קבילות החיילים.

פלסטיק

New member
אתה רציני../images/Emo35.gif בודאי שפנו לנקח"ל

אתה לא יודע שנציב קבילות חיילים זה סתם כסת"ח? הרי אפילו צה"ל מודה בכך ולכן נאלץ בנוסף לנקח"ל למנות קצינת פניות ציבור שעושה בדיוק אותו הדבר. ובתשובה לשאלה הספציפית שלך. חלק מהחיילים הנ"ל אכן פנו לנקח"ל והתשובה היתה בסגנון הנ"ל: 1. על המפקד למלא את הוראות הרופא 2. עליך לשמור בהתאם לנהלי השמירה ביחידתך יוצא מכך שמישהו תולה בשבילך חגור על הכיסא (אתה לא יכול לשאת את הנשק) ולידו את השכפ"ץ, הנשק לידך (3 ק"ג ללא מחסנית), ואתה יושב ולא מפטרל (פטור מעמידה ממושכת) הכל בהתאם להוראות נקח"ל, הרופא, והמפקד הכל כשר וחיי החייל ואלו שהוא מופקד על בטחונם מופקרים

אם כך, פה מתישהוא מגיע הזמן לתבוע

את הצבא בבית משפט אזרחי. נ.ב. מאיפה לי לדעת שהסיפור בכלל נכון, ראית אישורים רפואיים או משהו?

פלסטיק

New member
לתבוע אפשר רק אחרי שהנזק נעשה

וגם אז מרבית הפרטים צה"ל יעדיף להעלים או לשים עליהם סיווג כדי שהמידע לא יוכל לצאת החוצה. הציעו כאן דרך לטפל בעניין לפני האסון הבא. אני בעד טיפול לפני ולא אחרי. לא מדובר כאן על מקרה של חייל ספציפי או על כשל נקודתי, מדובר על מדיניות צהלית גורפת. האם הדברים נכונים? 1. כן, אני ראיתי אישורים רפואיים. לא של חייל או שניים אלא הרבה יותר 2. תרים טלפון לקצין העיר ותשאל מי כשיר לשרת בשטחים (פרופיל 31) כשומר. תוכל להצטייד גם בסעיפים פוסלים (של גב דפוק למשל).

בדיוק סוג התגובות שחששתי מהן

כי זה מסוכן מאוד לחשוב ככה. אם מי שנפגע אפילו לא ינסה לעמוד על זכויותיו לאחר מעשה כי "אין טעם", אז אותו אדם לא יזכה גם שייעשה צדק בעניינו. אצלי ביחידה גם שירתו חיילים עם בעיות רפואיות שונות, והיום אני כבר לא פוגש אותם בתעסוקות שאני מבצע. באחד עם הנכות הספציפית שתיארת, עוד לא נתקלתי. לדעתי הצבא השתפר מאוד בנושא זה (אני לא מאמין שרק היחידה שלי). אם לא, אז אני מבקש סליחה מאותו מילואימניק שכתבתי לו שאחרי שביצעתי 31 ימי מילואים אין לי מוטיבציה לעזור לו להשתמט, וכמו כן גם מהמתלבט מאוד שכתבתי לו שאני שמח שבמילואים לא אראה את זיו פניו, ומכל מי שנפגע מכך שעצתי למי שרוצה להשתמט היא שידפוק את הראש בהודו ויחשוב שהוא קיפוד.

פלסטיק

New member
גם אני חששתי מתגובה כמו שלך

זו תגובה מסוג "אצלי (ביחידה) זה בסדר אז אין בעיות". 1. מדובר על מדיניות צהלית רשמית (פרופיל 31 של מילואימניק כשיר לשטחים לעומת פרופיל 64 סדיר בלתי כשיר) לגבי כל היחידות באשר הן. לקבור את הראש בחול ולהגיד "אצלי ביחידה זה לא קורה" לא ממש מקדם את הטיפול בעניין. 2. האנשים שאני מכיר ניסו לעמוד על זכיותיהם. העניין שאין להם כאלה (זכויות). 3. אם זו המדיניות הרשמית אני לא מבין איך לדעתך צה"ל השתפר. יכול להיות שלך יש מג"ד עם מוח בקודקודו אבל זה לא שיפור צהלי כולל זה סתם מזל. 4. אני לא חושב שלדפוק את הראש בהודו זה פתרון, אבל אני שמח שבמקרים בהם כל בר דעת רואה שהמערכת צהלית מטופשת דורשת מאדם לסכן עצמו ואחרים לחינם הוא מנסה בכל דרך סבירה להמנע מכך.

ניר נגר

New member
היי פלסטיק..נראה לי תמוה שחייל

שלא יכול לשאת 3 ק"ג ויש לו אישורים לכך ישרת בשטחים בתפקידים הדורשים ממנו לשאת נשק... הרי אם יש לו את האישורים המתאימים המג"ד יכול לקפוץ לו מהיום ועד מחר...אלה אם כן מדובר בהתנדבות. לגבי אנשים שלא הוכשרו לכך גם אני נדהמתי מהנתונים..אנשים לטווחו 12 כדורי בלבד יוצאים לשמירות מעבר לקו הירוק...

פלסטיק

New member
גם לי נראה תמוה, לצה"ל לא

וזו כל הבעיה ולחלוטין לא מדובר בהתנדבות בוא ואשאל שאלה יותר כללית. קיימים סעיפי ליקוי שונים כמו הבא: פגיעה בגב (שבר) עם בעיות נוירולוגיות. זאת אומרת שיש בעיות תפקוד (או אם תרצה נקרא לזה שיתוק חלקי) וכן איסור הרמת משאות כבדים (חגור+שכפץ+קסדה+נשק++++). לפי צה"ל לחייל כזה ינתן פרופיל 45 או 64. אם החייל הזה סדירניק הוא לא ישמור בשטחים, אם החייל מילואימניק הוא ישמור גם ישמור. אז לי ולך זה נראה תמוה, לצה"ל זה בכלל לא תמוה. לא נראה לך שזו הפקרות? זוהי דוגמה לסעיף ליקוי אחד (אם תרצה אחפש את מספרו המדוייק) שמילואימניקים הלוקים בהם נשלחים לאבט"ש בשטחים. לעניות דעתי <דרך אגב גם ראיתי שאנשים שירו 3 כדורים נשלחו לשמירה בשטחים אבל הבעיה הספציפית ההיא טופלה>

ניר נגר

New member
אם לי היה איסור להרמת משקל של

3 ק"ג לא הייתי מוכן לסכן את בריאותי! בכל משפט צבאי אם הוא היה מתרחש אחרי הצגת האישורים הרלוונטים שאסור לי להרים נשק..לדוגמה..הייתי יוצא זכאי... הרי זה מתבקש..לא? איך הבעיה הספציפית של ירי מועט לפני שמירות בשטחים נפתרה?

פלסטיק

New member
הסמג"ד אמר שאין צורך להרים נשק

פשוט תשב על הכיסא בעמדה כשהנשק והציוד לידך (מישהו אחר יסחוב אותם בשבילך לשם) אין שום עבירה על מה שהרופא אמר והסמג"ד מוסמך להחליט איך תשמור (החלטה מנוגדת להגיון של ילד בגן חובה אבל זה בסמכותו) לכן אם היית נשפט מול הסמג"ד (כמובן) או המג"ד היית יוצא אשם בעיית האימון שופרה. לפני השמירה עצמה הפלוגות ערכו יומיים אימון. לא בדיוק הפכו אותם לרובאי 6 אבל לפחות יודעים שהם יצליחו לתפעל את הנשק.

TJSBZ

New member
יוזמה ברוכה

אני באמת מאמינה שאם הממשלה תפסיק לזלזל כל כך במילואים, גם האזרחים יפסיקו לזלזל. אני מאמינה שאחוז לא מבוטל מאלה הנמנעים ממילואים עושים זאת על רקע התחושה שהם ממלאים חובתם מול מנהיגות ומדינה שלא ממלאות את חובותיהן שלהן. הרי אומרים שהכל מתחיל מהראש - וכשמדובר במדינה הראש הוא המנהיגות. לשמחתי הגדולה, איש מיקירי כרגע אינו במילואים (הם בדרך כלל יוצאים בצרור קבוע: אחי, מיד אחריו בן זוגי, מיד אחריו אחיו), אבל אם יצאו, אני אפיץ את הפניה. אגב, ניר, מה עם חיילי סדיר, להם אסור לפנות?

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif חן חן , שוחחתי הבוקר עם עוזרו

הפרלמנטרי של אילן ליבוביץ, אורי (הטלפון מצורף הבודעה שלי) כל מחדל \ שיפור המסכן (אני חוזר...מסכן..) חיי אדם (סדיר או מילואים) אתם מוזמנים לפנות אליו (וליידע אותנו דרך הפורום, על מנת שנעקוב) אפרופו, המיגון בנצרים הושלם, אין חוסר באפודים קרמיים (הבוקר הם היו שם, הוא וח"כ אילן ליבוביץ) החוסר היה למשך 24 שעות עקב הגעתם של חיילי מילואים, ידוע שבשעת היערכות למילואים ישנם חוסרים המושלמים מיד (בשאיפה)

T a n g o

New member
חן חן? אפשר לחשוב שזו יוזמתך...

אתה גם מצטט מפורום החפ"שים שעפ"י מה שקראתי עכשיו שם, עובדים על זה מול ליבוביץ לא מהיום וגם לוקח קרדיטים?? דוגמא נוספת לכך היא דוח מבקר המדינה על המיגון. זו הייתה יוזמת פורום החפ"שים ומשום מה לא כתבת על זה מילה חוץ מ"לקחת" את הקובץ ללא קרדיט. כשראיתי את הדוח שפרסמת כאן ואת הקישור שלהם, חקרתי ומסתבר שלפני יותר משנה ומשהו, בישיבה של הועדה לביקורת המדינה בנושא מיגון, הנציגים שלהם פנו אישית למבקר המדינה וביקשו ממנו לכתוב דוח בנושא. והנה, היום יש לנו דוח מבקר המדינה בנושא מיגון. משהו כאן יודע על זה? אותי לא מעניינים ההבדלים בין 2 הפורומים, כל עוד הם פועלים לטובתנו המילואימניקים. אבל מן הראוי לא להמשיך לקחת קרדיטים על משהו שבכלל לא עשית. 2 משפטים למחשבה: "תן להם את הכבוד המגיע להם ותקבל גם אתה כבוד." "בשביל כבוד צריך לעבוד"

ניר נגר

New member
ידידי היקר, לא מחפש תשבוחות ולא

קרדיטים!!! 1. את נושא ליבוביץ לקחתי מהפורום שלכם, השארתי תגובה בפורום צו קריאה הודעה שבה אמרתי: כל הכבוד על היוזמה ושאני מתכוון להציג את זה בפורום שלנו. ובהודעה כאן כתבתי שזה באדיבות פורום חפש"ים. בנוסף, הרשתי לעצמי להתקשר אליו, להודות לו, ולשאול בדיוק לפשר העזרה ואיזה מידע בדיוק הוא מבקש. 2 .את דוח מבקר המדינה גם לקחתי מהם, ולא הורדתי את הקישור בסוף שזה באדיבות פורום חפש"ים... אז אל תבלבל לי את המוח עם קרדיט זה או אחר, לא מעניין אותי של מי "הקרדיט" מענין אותי מבחן התוצאה!!! אנחנו פועלים למטרה משותפת, בואו לא נהיה האימהות החד הוריות שרבו בינהם ורק בגלל זה תש כוחם. אנחנו פועלים למטרה משותפת ואחדותנו = לכוחנו. אהה..אתה מוזמן להתנצל. והנה עוד משפט חשוב: סוף מעשה במחשבה תחילה

T a n g o

New member
ניר, למה שאתה לא תתנצל ?

הקישור לפורום החפ"שים לא הופיע בפעם הראשונה שפתחתי את הקובץ שצירפת, בסמוך לפרסומו, בניגוד למה שכתבת עכשיו ("ולא הורדתי את הקישור בסוף שזה באדיבות פורום חפש"ים"). יתכן שמישהו שם, שם לב והוסיף? רק שנכנסתי לאחרונה כדי לחפש משהו, ראיתי את הקישור ולכן שאלתי אותך את השאלה (מה הקשר לפורום החפשים). לא ענית לי. אז, חיפשתי בפורום החפ"שים והבנתי את הסיפור. אז, תתנצל ואל תנסה לכתוב מחדש את ההיסטוריה. חוף מזה, כתבתי כאן שאותי לא מעניין מי עושה מה, רק שהמצב ישתפר לטובת כולנו. ובכל זאת, חשוב לכולם לדעת מהיכן באים הדברים ובטח לא לקחת קרדיטים של אחרים. מעכשיו אני אציץ גם בפורום שלהם. יש כמה דברים שאני לא הכרתי וחשוב שהמידע יהיה לכל מי שמשרת, כדי שביחד נוכל לעמוד על זכויותנו. ולגבי ההתנצלות, כל אחד ישפוט בעצמו. תרצה, תתנצל. לא תרצה, זכותך. שיהיה לך יום טוב.

ניר נגר

New member
היי איש, בוא נתרכז בעיקר ולא בתפל

יצא לי להתנצל בתקופת חיי הקצרה (רק 31..וממשיך להתפתח) ואני גאה בכל אחת מההתנצלויות שלי! במקרה שלך אני ממש לא מוצא שאני צריך להתנצל היות והסברתי את עצמי פעם אחת בצורה שלא משתמעת לשתי פנים בדרך כלל אני בחור שלוקח מהחיים, הן המילוליים והן הכתובים, את הדברים החשובים באמת ואותם אני מנסה לקדם. לקחתי ממך את הרעיון לשים קישור לאתר של פורום חפש"ים כי דרכנו הארוכה לשנות ולהשפיע מושפעת מאותו גורם ומאותה האחריות. עכשיו, אתה מוזמן לחתום על המכתב שהם כתבו על מנת שנשלח אותו לראש הממשלה (לא הם! אנחנו, המילואימניקים...) בברכה וכל טוב

למעלה