האינטרנט ככלי הלשנה

../images/Emo41.gif האינטרנט ככלי הלשנה

קראתי הבוקר במעריב שהמשטרה פתחה באתר שלה "שירות חדש", מלשינון, ממשק שמאפשר לציבור למסור למשטרה ידיעות וחשדות באילום שם. בכך הצטרפה המשטרה לשלטונות המע"מ והמכס ולעיריית תל אביב, שמפעילות מזה זמן מה ממשקים דומים. אציין כמובן שהמשתמש הלא מתוחכם שימסור שם הודעה מהבית או מהעבודה, עלול לזכות תוך זמן קצר מאד לביקור מהמשטרה אשר יכולה לאתר אותו תוך דקות. מעבר לכך, הייתי רוצה לשמוע דעתכם: האם על השלטונות לעודד הלשנות אנונימיות? האם השיטה הזאת היא הכרח בל יגונה, או אולי הנזק עשוי לעלות על התועלת? האם היא תואמת את אופי המשטר שלנו?

zazaza

New member
המלשינון

אינו כה חדש, בסה"כ זו דרך מעולה לרכוש מקורות וצינורות מידע, מאוד שימושי. כמובן, שמתייחסים לחומר שנרשם שם בסייגים משפטיים ומתייחסים לחומר כאל חומר מודיעיני המצריך אימות ממקורות נוספים. למיטב ידיעתי, המשטרה לא תבצע "ביקור" למוסר מידע בכזו קלות, אם בכלל. הלשנות קיימות בכל מקרה בכל מדינה, זה אחד ממקורות המידע המוצלחים והפרודקטיבים ביותר.

אני חושבת שזה גם נהדר

אל תשכח שלא כולם חושבים על זה שניתן בקלות לאתר אותם, אנשים חושפים בפורומים סודות ופרטיים על חייהם, בלי לקחת בחשבון שבקלות בעל האתר יכול לאתר את האיפי שלהם, ולשלוח במקרה עבירה על החוק ו/או סכנת חיים משטרה לביתם. אני חושבת שהמלשינון יתן אומץ לאנשים שהוטרדו/הותקפו פיזית, מינית, מילולית וכו´ יותר לדווח על המקרים. הרבה יותר קשה לנאנסת להרים טלפון למשטרה ולאמר נאנסתי, או למסור דיווח על אנס של מכרה....הכתיבה בהודעת איימייל מקלה על הנושא הריגשי... אני חושבת שהמלשינון יעודד אנשים להלשין על פשעים שכיום לא היו מלשינים, כי להתקשר למשטרה זה אומר יכולת לאתר את השיחה, זה אומר הקלטת השיחה. אם נניח אתה עובר ברחוב , ורואה ריב עבריינים שיכול להתפתח לרצח לא תתקשר למשטרה ותרצה להיות מעורב אבל אולי באיימייל כן תעיז לדווח -כי שוב האשליה שאיימייל זה משהו אנונימי. וגם לא יכולים לדובב אותך כמו שבשיחת טלפון אפשר לדובב אותך בשיחה , וזה מלחיץ שבת קסומה רחל-נשמה שהלוואי ובמדינה שלנו יהיה נעים לחיות, ולא יהיה צורך בהלשנות

לא מדויק

"אציין כמובן שהמשתמש הלא מתוחכם שימסור שם הודעה מהבית או מהעבודה, עלול לזכות תוך זמן קצר מאד לביקור מהמשטרה אשר יכולה לאתר אותו תוך דקות." גם אם תתחבא מאחורי 80 כתובות פרוקסי, ברגע שירצו לאתר אותך, תאותר. הרי לכל פרוקסי יש את הlog שלה, ודרכה אפשר ללכת עוד ועוד אחורה עד שמגיעים אליך. למרות שאפשר דרך ספריה ציבורית, או אינטרנט@קפה מרוחק, כאשר אתה משלם במזומן.

מה לא מדוייק???../images/Emo12.gif

אפשר כל מיני דברים, מה שכתבתי, מדוייק עד קוצו של יוד. תבדוק את עצמך לפני שאתה קופץ בכותרת כזאת.

למעלה