האם וטרינר יכול לסרב לחסן כלב נגד כלבת?

pynokyo

New member
../images/Emo41.gifהאם וטרינר יכול לסרב לחסן כלב נגד כלבת?

לפני כמה שנים הכלב שלי ננשך והוטרינר בישוב שלי סירב לטפל בו, פעם אחת בתירוץ שזה יום שבת ולא דחוף - אפשר לחכות ליום ראשון - ופעם שניה ביום רביעי - כשראיתי נפיחות באיזור הפציעה - בטענה שהוא ביום חופש (וזאת לאחר שכבר החל בטיפול). על מנת לעזור לכלב - הלכתי לוטרינר בישוב אחר - בהמשך לטיפול החירום - כבר ביצעתי סירוס וגם צ'יפ לשני הכלבים. דיווחתי על כך לוטינר בישוב - הוא כעס - אמר לי לא לבוא אליו יותר. מאז, את החיסונים השנתיים לכלבים שלי - עשיתי אצל הוטרינר בישוב הסמוך. הוטרינר בישוב הסמוך חיסן את הכלבים - ועל פי ההסכם עם המועצה ועל פי דבריו אלי - אמור להעביר למועצה את הכסף עבור חיסון הכלבת ומסמך המצביע שחיסן את הכלבים. בשנה הראשונה בה חיסנתי אצלו את הכלבים - הוא העביר את הכסף עם המסמך - בשנה שעברה לא העביר להם. פניתי למועצה כחודש לאחר שחיסנתי את הכלבים - ושאלתי למה לא נשלח לי רישיון עבורם? נאמר לי שהכסף לא הועבר אליהם (את המסמך אני שלחתי להם בפקס). פניתי לוטרינר - אמר שישלח את הכסף - אך בסופו של דבר לא שלח - ואני שילמתי למועצה את הסכום המבוקש - בנוסף לסכום ששילמתי לו. עכשיו הגיע תאריך החיסון לכלבים - אבל הוטרינר לא שלח לי תזכורת (בעבר נהג לשלוח תזכורת) - מכך אני מסיקה שהוא לא רוצה שאבוא לחסן את הכלבים שלי אצלו. השאלה - אם אגיע למרפאה שלו עם שני הכלבים כדי לקבל חיסונים - האם הוא יהיה חייב לחסן אותם - או שיוכל לנפנף אותי החוצה (וזאת למרות שתמיד אני משלמת מיידית עבור הטיפולים/חיסונים). אשמח לקבל תשובה - אם מישהו יודע, על פי החוק - מה מותר ומה אסור לוטרינר (מרפאה פרטית).

Sweet Fantasy

New member
מרפאה פרטית לא חייבת לקבל אותך

וטרינר עירוני (אני לא יודעת איך זה בישובים) כן חייב. כמו כן את יכולה לתבוע את הוטרינר שלא שלח את הכסף שלך במידה ויש לך הוכחה ששילמת פעמיים. מציעה לשאול גם בפורום כלבים ורפואת חיות מחמד. בהצלחה

pynokyo

New member
תודה על התשובה - ביררתי גם עם הוטרינר המחוזי

נאמר לי: 1. וטרינר פרטי לא חייב לטפל/לחסן בעל חיים - זכותו לברור את לקוחותיו - למעט טיפול עזרה ראשונה במקרה חירום. 2. וטרינר גם וטרינר פרטי - חייב להעביר כספי האגרה למועצה/עיריה - לא עשה זאת - עבר על החוק - אפשר להגיש נגדו תלונה. 3. חבל שבמועצות החולשות על הרבה ישובים המרוחקים ממשרדי המועצה - אין ביקור וטרינרי בישובים עצמם מעת לעת למתן חיסונים. 4. חבל שאנשים שבחרו במקצוע הוטרינריה מתוך אהבה לבעלי חיים מתגלים כאטומי לב או כ"לא ישרים/לא הגונים". יום טוב.

למעלה