האתרים המדהימים ביבשת

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

natyh

New member
../images/Emo41.gif האתרים המדהימים ביבשת ../images/Emo41.gif

בקניון קולקה קרוז דל קונדור בעיירה קבנוקונדה פגשתי קבבוצת פירואנים משכילים וסימפטיים שאלתי אותם מה הם האתרים האטרקציות מבחינתן ביבשת : או פירו שנחשבת ליהלום שבכתר : התשובה שלהם של שלושתם היתה חד משמעית : מקום 1 הזריחה טרס קרוזס קישור הודות ליובל כמה טוב שיש לנו מומחים כאלו בפורום . מקום 2 פאוקרטמבו מקום 3 בלבד מאצ'ו פיצ'ו זו הדעה שלהם , אז מכאן אני פותח בסדרה על עשרת האטרקציות המדהימות ביבשת : שתיכלול שם האטרקציה , איך מגיעים, מתי עדיף להגיע , מה המיוחד המדהים הייחודי יש כאלו שם בלי סוף אנו נסתפק בעשר אטרקציות בלבד . כולכם מוזמנים להוסיף את האטרקציות שלכם ובסוף השירשור נעלה סקר גולשים .

kogawa

New member
לגבי שלושת אלו

לגבי זריחת הקייץ ב- 3+ הסרטון לא מציג רבע מהחביה הקפואה של שמש הזורחת כפולה ומשולשת לגבי פאוקרטמבו אין מה לחפש שם פרט לשלושת ימי חגיגות הממצ'ה כרמן לגבי מאצ'-פיקצ'ו המקום המדוייק הוא צפייה משער השמש המרוחק ולא טיול בהריסות. קניון קולקה עצמו הוא מקום מדהים (ומקום מותו של הישראלי האחרון ביבשת). סאן-פדרו-דה-אטאקאמס הוא מהכפרים היפים ביבשת שוק טאראבוקו בוליביה הוא מהמקומות הצבעוניים ביותר. לאגו וורדה בוליביה, והסאלאר כולו איפנמה - כמה בשר וכמה מעט בד מהתחת..

kogawa

New member
הקישור לא נשלח )-:

לשלושת ימי חגיגות הממצ'ה כרמן

SOLO TREKKER

New member
אתרום שמיניה -

חלק מהשמיניה ניתנים לפרוק לחלקי מישנה שיהפכו את הרשימה לארוכה ארוכה
(מדרום לצפון, ללא דרוג): 1) טורס דל פאיינה בצ'ילה - בעיקר קרחון גריי ואגם גריי והדרך המופלאה מהפאס לאורך הקרחון ועד לאגם. 2) פארק נסיונאל דה לוס גלסיירס, ארגנטינה. קרחון פריטו מורנו - למרות שמתוייר מאוד, עוצר נשימה, קרחון אופסלה. בכלל - אין מתחרים לקרחונים הנקיים כחולים של פטגוניה בשום מקום מיושב. זה עבר לי בראש לאחרונה ביתר שאת לאחר ביקור ב"מקבילים" הניו-זילנדים... 3) סלאר דה אויוני בבוליביה. כל מילה נוספת מיותרת. 4) רכס הקורדיירה ריאל בבוליביה. טרקים מדהימים ופסגות נפלאות לטיפוס ממש ליד לה-פאס. 5) ערי האינקה בפרו - מצ'ו פיצ'ו (החפורה משוחזרת ו..מתוירת) וצ'וקיקיראו הנטושה והפרטית למטרק. 6) רכס הקורדיירה בלנקה בפרו - שפע של טרקים ופסגות לטיפוס. גן עדן אמיתי. 7) הר קוטופקסי באקואדור - הטיפוס הראשון שלי. הר געש יפהפה, עם נוף משגע מהפסגה, וזריחה אנדינית עוצרת נשימה (שמאפיינת גם את הטיפוס לפסגות הקורדיירה בלנקה והקורדיירה ריאל בבקרים בהירים). 8) איי הגלפגוס, אקואדור. בעיקר הצלילות בסלע גורדון - מים קפואים, גלים עצומים, וזרמים חזקים הפכו את הצלילות בו לעבודה לא קלה, אבל כל כך הרבה פטישנים (בערך 50 כרישי פטיש!!) שלא לדבר על כרישים אפורים, צבים, כלבי ים - תענוג אמיתי. ואוסיף חידה: מהי הנקודה ע"פ כדור הארץ שמרחקה ממרכז כדור הארץ הוא הגדול ביותר?

natyh

New member
הקילימנג'רו

על פניו לפני מדידה מדויקת ,או נכון יותר פיסגתו .

natyh

New member
במחשבה שניה

יש הרים גבוהים יותר באקודור , החידה מצריכה מחשבה מעמיקה קצת יותר לא בטוח לחלוטין שהמדובר בקילי

natyh

New member
צ'ימבורסו

מתנשא לגבה של 6310 מטרים מעל קו המשוה .... הקילי בערך 500 מטרים מתחתיו ....

natyh

New member
פתחתי את ההנד בוק הישן

מפליא עד כמה קשה היה לי לקרא את האותיות הקטנות .....

למעלה