הגיגים זה כאן

• פותח הנושא shno
  • פורסם בתאריך

shno

New member
../images/Emo41.gif הגיגים זה כאן

אם היו מחזירים את הגלגל אחורה לימי טרום הלידה - האם הייתם עושים משהו אחרת? בדגש על היותכם אבות, לא "סתם" הורים. האם הייתם משנים משהו במעורבות שלכם במהלך ההריון? הלידה? הטיפול בצאצא/ית? האם הייתם משנים משהו בגישה שלכם כלפי בת הזוג? האם יש משהו שהיום אתם יודעים בדיעבד, שאם הייתם יודעים קודם, הייתם משנים משהו בדרך בה התנהלתם בתור אבות?

hag70

New member
כמה שאני מגלגל את זה בראש, התשובה היא לא.

אולי הייתי אבא יותר צעיר, אבל העיתוי של הההורות מאד התאים לנו, כך שאפילו את זה לא הייתי משנה. אני חושב שהייתי מאד מעורב בכל אחד מהשלבים: קדם הריון, הריון, קדם לידה, לידה והורות. יש דברים שאני אפילו מאד שמח שעשיתי, ולא הייתי משנה אותם - למשל לעבור מעבודה מאד תובענית לעבודה יותר חופשית מבחינת אורח החיים וזאת על חשבון תנאי העסקה כדי להיות עם הילדה שלי. מן הסתם פה ושם לא התעניינתי מספיק או לא הייתי מעורב, אבל זה היה נקודתי בלבד. אני לא חושב שאני או ההורות שלי מושלמים, אבל אני לא יכול לחשוב על משהו שהייתי משנה

aviah

New member
אז אתה וההורות שלך כן מושלמים

וזה לא משהו שצריך להתנצל עליו, אתה יודע.

hag70

New member
אם כבר משהו מולשם זו ההורות ולא אני ../images/Emo4.gif

וגם זה רחוק מלהיות נכון. מצד שני אני חושב שאני (והבתזוג כמובן) עושים עבודה לא רעה ואני לא חושב שהייתי משנה משהו. יש הבדל בי שני הדברים. אבל ברשותך - אני אדפיס את מה שכתבת ואשמור למקרה שמישהו פעם יבוא אלי בטענות
.

ferdinand

New member
או-הו!!!

ת'אמת, כמו שנשיאנו החדש תמיד אומר - צריך להיסתכל קדימה, ולא אחורה
או כמו שהדודה ג'אנט של קובי היתה אומרת - החיים הם כמו לאסי, כמה שתנסה לברוח מהם, היא תמיד תשוב הביתה. או משהו כזה. דלתות אפשר לסובב רק בסרטים. ו-"חוכמה" מקבלים רק בדיעבד. לפרומתיאוס, יש עוד הרבה עבודה לעשות כאן. אם הייתי מתחיל לחשוב על דברים שהייתי משנה, לא הייתי יוצא מזה בכלל. העניין הוא, שיש כל כך הרבה צמתים בחיים, שרק עם ניסוי וטעייה (ותהייה) אפשר לצלוח (או שלא) אם הדרך היתה מסומנת מראש.... לא'דע אם זה היה כל כך מעניין!

aviah

New member
הפרדוקס החביב עלי

היום - שנתיים אחרי הלידה - אני אדם שונה לחלוטין משהייתי אז. לכן, כמובן שהייתי עושה לא מעט דברים אחרת. אלא שמה שהשתנה בי מאז הלידה, השתנה בי בגלל שהפכתי לאבא... לכן, לא הייתי יכול לעשות את אותם הדברים אחרת. הפיתרון? נראה לי שבאיזה שלב אנחנו פשוט נעשה עוד ילד, ונגיע אל הלידה שלו חכמים ובוגרים ומנוסים משהיינו לפני שנתיים.

למעלה