הודעה שהעציבה אותי

s h i r i 1

New member
../images/Emo41.gifהודעה שהעציבה אותי

פה מה דעתכם, הייתם מוכנים לעבוד בחינם? או לחילופין, הייתם מוכנים להעסיק מישהו ולא לשלם לו?

איריסג

New member
עקרונית את צודקת

מעשית - בהרבה מאד תחומים בארץ נדרש סטאז' שעליו ל א משלמים. למשל - בתחום התקשורת, שהוא תחום מאד מבוקש - אני נתקלת באינספור בקשות לבוא ולעשות אצלנו סטאז' מאחר וזה חלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים וחייבים בכמה עשרות שעות של סטאז' במקום מוכר כדי לקבל את התואר. יתירה מכך - בקורס שלקחתי של "בניין ודיור" המרצה מחזיקה סטודיו בשיטת "האמן והשוליה" או משהו כזה - היא למעשה מקיימת לימודים משלימים, מעשיים, לבוגרי כל מיני מוסדות עיצוב - ושם, לא רק שהיא לא משלמת לסטאז'רים - הם משלמים לה....

פיטנגו4

New member
מי שעובד בחינם

זה מישהו שיודע שהוא לא שווה, כי הוא לקח קורס קיקיוני ובזבז את הזמן שלו (לא מכירה קורס של האו"פ, לכן אין לי דיעה כלשהי עליו, לחיוב או שלילה). התחום פרוץ לחלוטין. קורסים לעיצוב צצים כמו פטריות אחרי הגשם. מי שלמד במוסד מכובד, עשה פרוייקטים כחלק מהלימודים, וקיבל תעודה מכובדת - מעריך את עצמו בהתאם, ולא יעבוד בחינם. יש הבדל בין לימודי תעודה לבין לימודי הנדסאים וכמובן גם לימודי תואר מלא. כל מעסיק יעדיף מי שהשקיע בלימודים רצינים, ולא מי שבזבז את כשרונו ואת כספו בקורס של 6 חודשים. אני לעולם לא הייתי מעסיקה עבדים/שפחות בחינם, וגם לא נותנת קורסים בחינם. אם אני מלמדת מישהו - שישלם לי. אם אני מעסיקה מישהו - אשלם לו, ולו רק שכר מינימום או שכר סטודנט, בתור התחלה. אני עצמי לא מזיזה את היד על העכבר לפני תשלום מקדמה. פעם אחת ויחידה אכלתי אותה, ולמדתי את הלקח. אני גם לא מראה סקיצות בחינם. היצירתיות שלי היא לא לחלוקה בחינם. נ.ב. שמעתי על אדריכל, בוגר טכניון, עם 3 ילדים, שהתחיל לעבוד באבטחה כיד לפרנס את משפחתו. זה עצוב, וזה מראה את מצב השוק.

s h i r i 1

New member
זה קיים לא רק בקורסי עיצוב

לא חסרים בוגרים טריים, בעלי תואר באדריכלות שמוכנים לעבוד בחינם. לא חסרים מרצים שמוכנים לנצל סטודנטים ולהעסיק אותם תמורת $6 לשעה (פה בניו יורק). ולגבי האדריכל שעוסק באבטחה, עצוב. באמת. עצוב וחבל

fireman

New member
עם גישה כזאת

עדיף לה שאפילו לא תנסה.... גזרה על עצמה דרך לכשלון עוד לפני שעיצבה חלון ראווה אחד.

nob

New member
אתם קשקשנים

או שלא למדתם בשום מוסד אקדמי. משלמים שם בשביל ללמוד. מבצעים מחקרים שלא מקבלים משכורת עליהם, מעבר לזה - משלמים שכר לימוד. מה זה מטלות בלימודים - זה קידום של עבודה של המנחה שלך, לרוב. ועל זה משלמים המון כסף, מעבר לזה שלא מקבלים משכורת. וגם משקיעים המון זמן. זה נקרא לרכוש ידע והשכלה. לא לקבל בחינם, וגם לא לקבל כסף על זה שלמדת משהו. לרכוש. לא השתעבדות ולא הפסד של כבוד עצמי ולא שטויות אחרות שאמרתם כאן. זה תהליך של רכישת ידע ונסיון, ואין שום דבר פסול בזה, שאחרי סיום תואר, בוגר טרי ימשיך ללמוד ולשלם "שכר לימוד" בדרכים אחרות.

s h i r i 1

New member
הנה! גגית יכולה לעבוד אצלך!

(כמה שטויות בהודעה אחת, אני אפילו לא אתייחס)

M הדרך

New member
קידום של עבודה של המנחה שלך?

מחליא! צר לי , אבל על פניו נראה שאת/אתה נוהג להשתמש הסטודנטים למטרות נאלחות אלו. על נסיון, חפיפה , התמחות חובה לשלם כסף.מה זה פה?? אוףףףףףףףףף אני יכולה להבין "שכר מינימום" ,תשלום על בסיס פרוייקט, אבל להעביד מישהו חינם? סליחה, יש גבול!!!! צר לי שאותה קורסיסטית שאך סיימה תייגה את עצמה למכירה "בחינם" ,אבל לצערנו הרב היא כורתת את הענף שרבים וטובים יושבים עליו.

מעושן

New member
במקצועות הפרא רפואיים

הסטאז' בתשלום. הכוונה שהסטז'ר משלם על הסטאז'. והכל בחסות משרד הבריאות. עצוב

למעלה