הודעה

M a N g O

New member
../images/Emo41.gifהודעה../images/Emo41.gif

עברתי יום שלם בלי לאכול בשר!! :O) ואני חייבת לציין שלא היה קשה.....נראה מה יהיה במשך השבוע.. :O)(O: באהבה
מנגו
נ.ב פורים שמייח!!!!! נ.ב 2: קארין,גם אני אוהבת אותך

liran lev

New member
כל הכבוד ... ../images/Emo42.gif

נכון שגם אני צמחוני תקופה קצרה מאד (סה"כ שלושה שבועות) אבל אני חייב לציין שבתור אחד שהיה אוכל המוווווווון בשר ממש לא חסר לי... מה שכן רציתי להפנות שאלה לחברי הפורום... יש את המנות של "טבעול" תבשיל כפרי וכדומה שאני מאד אוהב, האם יש אפשרות לקנות את חומרי הגלם של המנה הנ"ל??? אמא שלי טוענת שהיא לא מוצאת "בשר מן הצומח" בשום מקום, בגלל שאני מאד אוהב את זה וזה גם עולה די הרבה כסף הייתי שמח לשמוע על מקום שממנו ניתן לקנות את המוצרים הדרושים להכנה... אני יודע שאולי זו שאלה לפורום אחר (מתכונים אולי) אבל אני בטוח שישנם כאן המון אנשים עם יותר נסיון מכל השפים שם. בתודה מראש, לירן

Neta558

New member
המממף

אני בטח לא האדם הנכון לענות על זה, כי אני בקושי מכינה אוכל (ונו נו נו לי על זה), אבל אפשר בעיקרון לקנות סויה גולמית ולהכין ממנה כל מיני תבשילים. מגוף טופו אפשר להכין בערך כל דבר שקורא לעצמו אוכל, אבל המחיר של זה יקר לפחות כמו לקנות טבעול. (אגב, טופוטבע של זוגלובק הוא גם בלי ביצים...) הכי פשוט יהיה לשאול בחנות טבע, ואז לחפש את הרכיבים בשוק...

דורון ק

New member
כל הכבוד מנגו...../images/Emo127.gif

אם תהיי עם ראש פתוח אז תראי שיהיה לך כיף להיות צמחונית. לגבי סויה בצורת בשר אזי שיש הרבה-סדרת ה"כמו בשר" ו"שווארמה סוי,מדליוני סוי" שאפשר להשיג בכל בית טבע(חלבון סויה מעובד).

Talia E

New member
סויה

יש המוון אחלה מוצרים העשויים מסויה. ראשית כל יש את "פתיתי הסויה", שנמכרים בין היתר בחנויות טבע וראיתי גם בשוק לוינסקי בתל-אביב (זה מאד זול!), ובאים בצורת כדורים, או אליפסות יבשות. מה עושים אתם? משרים כ- 10 דקות במים רותחים, סוחטים את המים, ואז אפשר בכיף לטגן אותם עם פפריקה ושאר תבלינים -יאאאמ, טעים! (אם הפתיתים גדולים יחסית, מומלץ לעשות בהם חריץ לאורך, מהצד הצר). יש גם "שבבי סויה", שזה אותו דבר, רק בצורה של שבבים (חתיכות קטנות קטנות), ומהם אפשר להכין בקלות "רוטב בולונז" צמחי (משרים במים, מסננים ואח"כ מערבבים בטיגון עם קצת בצל מטוגן, רסק עגבניות, עגבניה אמיתית, שום ועוד תבלינים כיד הדמיון). אגב, גם את פתיתי הסויה המושרים, ניתן לטחון במעבד מזון, ולהכין מעין "בולונז" - זה ענין של נוחות. לגבי טופו; ניתן לחתוך לקוביות, להשרות בתחמיץ (למשל רוטב סויה, שמן זית, עגבניות, מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו (ושלל תבלינים נוספים) - ואפשר לגוון עם דברים נוספים) - ואז לטגן קלות (ממש, רק לתת לו להתחמם) ולהוסיף לסלט/בתוך רוטב לתבשיל (אם מטגנים את הרוטב, להוסיף אותם בסוף - ולקחת בחשבון את המליחות והטעמים של התחמיץ, שגם אותו שופכים פנימה). לאחרונה, ראיתי מעין "בשר צמחי" (באותו מקרר של הטבעול...), אבל לדעתי זה סתם יקר ולמעשה "פיתרון לעצלנים" (למי שלא רוצה להשרות ולהוסיף תבלינים בעצמו - שזה בכל מקרה קל מאד לדעתי. שמעתי גם על שימוש בטופו רך כדי להכין ממרחים למיניהם, אבל אין לי ניסיון בזה. קיים גם דבר טעים מאד שנקרא "מיסו", שעשוי מסויה מותססת (יש מיסו שחור, או אדום או בהיר - אני אישית מעדיפה את השחור) - מוסיפים בכמות קטנה לרטבים, ואפשר לעשות אתו אפילו מרק - יש לו טעם מיוחד מאד (חשוב - לאחר הפתיחה יש לשמור בקופסה סגורה היטב, כך שלחות לא תחדור פנימה). מקווה שעזרתי בינתיים.

K A R I N

New member
בטח שלא היה קשה, היא אכלה ...

את האוכל שלי...... בכל מקרה, בהצלחה שוב, ואת מוזמנת לאכול את האוכל שלי מתי שתירצי, אם זה אומר שלא תאכלי בשר! אופס... שאמא לא תגיד שאני מסיטה אותך, שלא תגדלי להיות "דפוקה כמוני". love u

K A R I N

New member
חלקים שאוכלי הבשר מעדיפים לשכוח

אולי זה יעזור לך להבין

M a N g O

New member
קארין....

אם עוד פעם אני פותחת את המחשב ואני את התמונה הזאת מול הפרצוף שלי אני אעשה ממך חלקים שמעדיפים לשכוח!!!!!!! את חושבת שאני מתעוררת בבוקר ואין לי מה לעשות חוץ מלראות עיניים של פרה?!?!

K A R I N

New member
התמונה נועדה בכדי שתחשבי על בשר...

לא כעל אוכל אלא כעל חיה מתה!!! כי זה מה שהוא בעצם. תעשי כייף במסיבת פורים דרך אגב אני מתחפשת למלאך שחור. (הצעה של אייל) kisses, karin

מנגו ../images/Emo39.gif בשבילך

חזק ואמץ!!!!! אני בטוחה שתצליחי~!!!!!! וקארין-אף פעם אל תשימי את התמונות האלו זה עושה לי כ"כ רע !!!! אל תאכלו חיות מתות גלי (מחופשת לשטן)

M a N g O

New member
אנשים!!!!!../images/Emo53.gif

דבר ראשון,גלי...גם אני התחפשתי לשטן!!!! דבר שני,אנשים,בערב אני הולכת למסיבה ואני לא יודעת למה להתחפש... אולי לרוכבת סוסים או משהו....אני אשמח לקבל הצעות!!! זה חשוב!!!

יש לי רעיון

למה שלא תלכי עם התחפושת של השטן? את יכולה לשנות אותה טיפה וללכת עם שמלה שחורה או אדומה ואל תשחכי לכתוב על הגלימה 666. אם אתה רוצה משהו אחר יש לי כמה רעיונות: 1.קחי את המקל של השטן ותקני כנפיים של מלאך-חצי שטן חצי מלאך 2. חברה שלי התחפשה-ערוץ 10 תדביקי כל מיני סטיקרים כל הגוף כמו הפרסומות של ערוץ 10 3. קאבוי את צרכה רק כובע חולצה משובצת וגינס 4.אלה- בגדים לבנים /שמלה לבנה ועלה של זית על הראש. זהו........ אני אחשוב על עוד משהו.

למעלה