הויקינגים מגלים את אמריקה

Justin Angel

New member
אתה מדבר על הזה

שבא לשם, היה שם, לא בנה התיישבות ואין שום תיעוד מה בדיוק הוא עשה שם? רק הצצתי על הקישור, אני אקרא אותו יותר טוב שאני אסיים עם הרומן של טלה, "ארצגן".

לא מזמן, בתוכנית של נשיונל ג'

דווקא כן הראו שמצאו בקנדה סימנים להתיישבות ויקינגית.

SickBar

New member
נמצאו הרבה סימנים פיזיים להמצאותם

כמו כן, מחקר שנעשה לפני כמה שנים הראה מצא בחתולים את אותם גנים שהיו לחתולים אותם נשאו חלק מהויקינגים במסעות. עובדת הגעתם של הויקינגים לאמריקה אינה עניין של ספקולציה כמו רעיונות אחרים, אין כבר ויכוח על הגעתם אלא על מיקומם והפשעתם על האזור. זיו

ויקינגים באמריקה

נכון, היום כמעט ואין עוררין כי הויקינגים "גילו את אמריקה" - באזור האיים של קנדה. הנקודה היא, שכעת מנסים לאמת את הסאגות העוסקות בהתיישבות זו - ולמצוא את winland של הויקינגים, מה שעוד לא עשו.

L e s t a t

New member
אסאטרוארים אמריקאים

מכנים את כל אמריקה בשם "Vinland", אבל סביר שוינלנד של אריקסון הייתה האזור בו נמצאו שרידי כפר נורדי - ניו-פאונדלנד.

L e s t a t

New member
ישנה השערה

שתחילה היו להם קשרי מסחר עם הילידים וכנראה מתישהו הם נכנסו לעימות, בו הויקינגים היו נחותים מבחינה מספרית.

Dia Leoghann

New member
הוויקנגים לא היו מה שאתה חושב...

אתה יודע למשל שהאומנות הקלטית שאתה כל-כך אוהב שרדה רק בגלל שהוויקנגים אהבו אותה ושימרו את בתי המלאכה שיצרו אותה?

Justin Angel

New member
במקרה אני יודע את זה.

הידעת שאלו הטוטאנים שבגדו בעם הגאלי ונלחמו כשכירי חרב לצידו של קיסר בקרבות המכריעים? הידעת שהסיבה היחידה שהסנאט הרומאי אישר לקיסר אפילו חצי חייל זה מפאת שהם חששו מהשפעת העמים הגארמניים (והקלטים הבלגיים שהם ראו כבלתי מתורבתים כמו הגארמניים)? הידעת שמלך השבט הסובאי הגארמני אריווויסטוס עבר את נהר רהיין עם 16,000 חיילים רגליים ו6,000 פרשים, הביס את השבט הגאלי אויודאיי, שלט על חלק גדול מהאדמות הגאליות, ושקיסר בא עם שישה לגיונות נגדו הוא עוד ביקש עזרה ממלך הארוונים ובכך סיבך את מרכז גאליה בסכסוך עם רומא? אני יודע את מה שאני צריך על השבטים הגארמניים.

למעלה