הזוהר של להיות בעמוד הראשי

../images/Emo41.gif הזוהר של להיות בעמוד הראשי ../images/Emo41.gif

אני רוצה להתייעץ אתכם בקשר לרעיון נחמד: בתור מנהלת, עמוד הקישורים המומלצים בשער הראשי של תפוז מעניין אותי מאוד, כדרך מצויינת לקדם את הפורום (עד כה - היינו שם פעמיים! די נאה לזמן כה קצר). אבל גם לפני כן התעניינתי בו, פשוט כי הוא זורק אותך לכל מיני פורומים ודיונים שלא בהכרח היית נכנס אליהם או בכלל יודע על קיומם אלמלא ההפניה. עכשיו, מישהו סיפר שבפורום שהיה לו, הם עשו פעם בשבוע שבועיים, לקראת סוף השבוע (שיהיה מה לקרוא
) משהו שהם קראו לו "פינת הריגול" בו גולשים מהפורום המליצו על הודעות ושרשורים שהם קראו לאחרונה במקומות שונים ועניינו אותם. השאלה שלי היא: האם דבר מסוג כזה יעניין אתכם
האם נראה לכם שזה מסוג השרשורים שתרצו להשתתף בו באופן פעיל (ע"י מתן המלצות)
גם אם לא, אני אשמח אם תגידו, פשוט אני כל הזמן מחפשת רעיונות לפתח את הפורום (יש עוד כמה, אבל זה הפתעה), וזו לא נראתה הצעה מופרכת לגמרי.

newKiticat

New member
כן.

זה יעניין. אני תמיד מעיינת בפורמים הקבועים שלי ואחרי זה בודקת את ההודעות המומלצות. זה תמציתי. זה מעניין ולא פעם גילתי פורום שאני אשמח להיות חלק ממנו, או לפחות רק לקרוא...

ailag

New member
בקשר לדף הראשי

אפשר גם להיות מקודמת ב forums.tapuz.co.il, דף הקהילות .. יש למטה רשימת הודעות, מימין מומלצים ולמעלה ריבועים עם קידומים. זה בנוסף לדף הראשי. אני משערת שאת יודעת את כל זה, אבל אם לא - תרימי לי מסר לפרטים
ואני לא חושבת שכדאי לחפש איך להכנס להודעות המומלצות, אלא לחפש מה שכיף גם אם זה לא יעניין את הדף הראשי.. פינת הריגול? לא יודעת. אין לי כ"כ מה לתרום.

אני לא "מחפשת" את זה

אני בטוחה שבהמון פורומים יש שרשורים מאוד מעניינים שאף אחד פרט לקוראים של הפורום לא יודע עליהם, פשוט כי לא מיידעים אף אחד. בגלל שהנושא מעניין אותי, להערכתי כמעט כל שרשור פה מעניין לטעמי, אבל גם בינהם יש כאלו שנראים לי שיעניינו הרבה אנשים שטרם נכנסו לפורום, ואותם אני מעבירה הלאה. לפעמים שמים בדף הראשי, לפעמים לא.

איזה נתונים קובעים

את הפורומים שיפורסמו בדף הראשי? מספר נכנסים לפורום / מספר שרשורים / מספר תגובות לשרשור???

בגדול זה דווקא תלוי באנשים עצמם

אם למישהו יש פרוייקט בפורום שהוא מנהל ורוצה להביא את זה לידיעת כלל הגולשים, אז בד"כ הוא הצד האקטיבי: באים ואומרים "נראה לי ראוי שזה יופיע בדף הראשי". כמו כן, יש פורום "מומלצים בתפוז", בו כל אחד יכול להמליץ על שרשורים מוצלחים. ממליצים שם גולשים ומנהלים, וישנם מנהלים שפק"ל, כל יום, מתייצבים וממליצים על הודעה מהפורום. לי זה נראה מוגזם, אבל אם יש משהו שנראה לי מעניין, אני בפירוש אלך ואמליץ. באופן כללי, להערכתי יושב קהל יעד גדול של הפורום שפשוט לא כ"כ יודע עליו. השם מרמז על המעבר המיידי, הראשוני, מבית ההורים, אבל בשלב הזה כבר ברור שזה מעבר לכך (וכך זה גם צריך להיות, זה לא משהו של "זבנג וגמרנו".) אני לא מוטרדת מכך גם כי אנשים כן מצטרפים, וגם כי להערכתי נחמד ומעניין פה, אבל בפירוש יש מקום מדי פעם להסב תשומת לב לקיום הפורום. לגבי הרעיון של "פינת הריגול", באמת לא נראה שאנשים מתעניינים בזה, וזה בסדר. יש הרבה דברים אחרים שתכננתי לכאן.

בהקשר של הדף הראשי

אני אישית די התעצבנתי בפעם הראשונה כשראיתי הודעה שלי בדף הראשי. זה היה כשכתבתי משהו בפורום "מכתב שלא נשלח" במטרה לפרוק משהו מאוד קשה ואישי, ודי נכנסתי להלם לגלות את זה בדף הראשי ועוד שהציטוט שהביאו ממה שכתבתי עיוות לגמרי את כל המשמעות של מה שכתבתי. יצא לי להיתקל בעוד תלונות של גולשים, שהיו מעדיפים שישאלו אותם לפני ששמים משהו שהם כתבו במטרה שחבריהם מהפורום בלבד יראו את הכתוב, ומצאו את עצמם חשופים לכל קהילת תפוז.

ailag

New member
-=-=-

א. אם כתבת משהו בפורום באינטרנט תקחי בחשבון שזה לא ישאר פרטי (אגב, אפשר למצוא הודעות מהפורומים גם בגוגל) - תזכרי את זה ואם את כותבת משהו ממש אישי, כתבי בניק אחר. ב. אם העלו הודעה שלך לדף הראשי וזה פוגע בך, כתבי בפורום תפוז משוב ו/או פני למנהלת הפורום, היא תעביר את התלונה ישירות לאחראים וההודעה תוסר. לא צריך להבהל מאי הבנה. ג. לפני כמה זמן זה קרה? כי בזמן האחרון היה שינוי ששיפר את המצב. בכל מקרה, לדעתי יש קצת פאניקה מוגזמת בקשר לדף הראשי, יש הרגשה כאילו "האנשים מלמעלה" קובעים דברים וזהו. האמת? אני מכירה אישית את "הנפשות הפועלות" בדף הראשי (ידידים שלי) ויכולה להגיד לך שהם בני אדם כמו כל אחד אחר בתפוז. הם לא מפחידים כמו שאנשים חושבים. ד. קצת קשה לשאול כל בנאדם אם הוא מסכים שיעלו את ההודעה שלו, לא?
עד שהוא עונה ההודעה כבר לא רלוונטית. (הבהרה: אני מנהלת של פורום אחר בתפוז)

זה קרה די מזמן

כשרק התחלתי לכתוב בתפוז וזה בעיקר היה הלם, במיוחד כי זה גם משך תגובות רבות, ומנהלת הפורום שלחה לי מסר מסביר ומתנצל. היה לי ברור שמה שאני כותבת יחשף להרבה אנשים, אבל דווקא עכשיו, כשאני חברה קבועה בכמה פורומים אני מבינה שיש פומביות ויש פומביות לדוגמה: אני חברה בפורום תמיכה לבני משפחה של ילדים שונים, וכבר היו הורים שהתלוננו שהעלו הודעות שלהם בלי לשאול אותם לדף הראשי כי הם שפכו תסכולים בפני החברים לפורום איתם הם חשים בנוח, והרגישו חשופים מדי כשאנשים אחרים שיכולים לקשר את הניק עם הבנאדם עצמו פתאום יקראו את מה שכתבו, ולדעתי זה בהחלט לגיטימי אפילו שמדובר במשהו שנכתב באינטרנט ולכאורה אין סיבה לצפות לפרטיות. מצד אחר, העלו פעם לעמוד הראשי קיטורים ששפכתי בפורום "על כוס קפה" בנוגע למשהו לא נעים שקרה לי בעבודה. בפורום אנחנו כמו משפחה, מכירים אחד את השני ומדברים על הכל, ואנשים מהדף הראשי שהגיבו הגיבו מאוד לא לעניין - נוצרה אצל רבים רושם שאני בת 35 שעובדת בעבודה קבועה וצריכה להתמודד עם דברים באופן מסויים, כשלמעשה דובר על עבודה בביביסיטר... וזה הפריע לי, כי לא ציפיתי לתגובות, שכללו גם מסרים עם הטפות ועצות שלא במקום ושלא התאימו לנסיבות, בעיקר מפני שכתבתי את מה שכתבתי במטרה לשתף את החברים שלי מהפורום ותו לא. לסיכום המגילה - אני מסכימה עם מה שכתבת, אבל בכל כלל יש יוצאים מן הכלל, וכמנהלת בתפוז בוודאי תסכימי איתי שבפורום תמיכה יעדיפו כל השתתפים שלא יעלו הודעות שלהם לדף הראשי, אפילו שהם לוקחים בחשבון שכולם יכולים לקרוא את מה שכתבו אבל יש גבול.

ailag

New member
אז זה קרה לפני השינוי (זה כבר../images/Emo32.gif)

עכשיו המצב יותר טוב. האמת, לא עקבתי כמה הודעות מפורומי תמיכה עולות, אבל אני בטוחה שזה השתפר בזכות השינוי.. וכן, פורומי תמיכה הם בעייתיים מבחינת הדף הראשי. אני מסכימה איתך. אגב, גם לי היתה בעיה עם זה בזמן האחרון - לא עם הודעה שכתבתי אלא עם ילדה שהחליטה להגיב לכל ההודעות בדף הראשי, כולל אחת מפורום אפילפסיה, בתור משחק. מבינה את מה שאת אומרת לגמרי.

למעלה