החלפות! והשבוע: מנחם וכינרת בן...

mor000

New member
../images/Emo41.gif החלפות! והשבוע: מנחם וכינרת בן...

גם ההורים שלכם אומרים שהמוזיקה של פעם היתה מוזיקה אמיתית, וכשהם היו בתיכון היה מה לראות בטלוויזיה והיום הכל זבל? * החלטנו לברר את זה קצת יותר לעומק: נתנו לכתבי הנוער שלנו לבחור את מוצרי התרבות שהם הכי אוהבים, ולתת להורים שלהם לכתוב על זה ביקורת * אחר כך החלפנו ביניהם * התוצאות מרתקות שם: כינרת בן גיל: 14. עיסוק: תלמידת כיתה ט' בתיכון "אורט מגדים" בכרמיאל וכתבת נוער. תחביבים: דרמה, ריקוד, נגינה (אורגנית וטיפה גיטרה), קריאה/כתיבה. ואם זה נחשב, אז גם חברות, ים, בריכה, מחשב וטלוויזיה. הבחירות של כינרת ספר: "השמיעי קולך" מאת קתרין מורס עולם של שקרים, ניצול וייאוש - ככה זה כשאת אמא לשני ילדים אוטיסטים, וצריכה לרפא אותם כמעט לגמרי לבד. עצבן אותי, כאב לי וריגש אותי, כמו תמיד בסיפורים אמיתיים. סרט: "השטן לובשת פראדה" אנדי היא בחורה שמתקבלת לעבודה חלומית - או שלא? - כעוזרת אישית של עורכת מגזין האופנה "ווג". הקצב, הסחרור, הצבעים, הדמויות, וכן, גם בגדים יפים אף פעם לא מזיקים. זה סרט הבנות הכי טוב שראיתי בזמן האחרון. דיסק: "מלטף ומשקר" של עברי לידר בוא אל המים, נגמרה התקופה של הבושה". כמה פשוט ולא מתאמץ, ככה עדין, מתוחכם, מלנכולי, שמח. לא בועט בכוח, אבל מנער קצת. נגמרה התקופה של הבושה, מבטיח עברי, ונורא כיף לי להאמין לו. טלוויזיה: "סאות'פארק" 9,999 לוויות של קני וכפול מזה בדיחות על קרטמן השמן הופכות את סאות'פארק לסדרה הכי גאונית בטלוויזיה בעיניי. וגם ביקורת נוקבת על מפורסמים, שלטון ותופעות חברתיות, או משהו. הביקורות של אבא "השמיעי קולך" קראתי אמנם רק חלק מהספר, אבל די היה כדי שאבין את עוצמתו ויופיו. מדובר בספר העוסק בילדה אוטיסטית, שזו לא ילדה מפגרת ולא ילדה שנראית מפגרת, אלא ילדה שמשהו בהתפתחות הרגשית שלה כאילו נעצר ונבלם, ובאמא שלה, שבעצם הצילה אותה וריפאה אותה והפכה אותה מחדש לילדה רגילה. זה קרה משום שהיא ידעה להקשיב לעצמה ולרגישויות שלה כלפי בתה ולא רק לרופאים ולגורמים הרשמיים. היא שמעה את כולם והחליטה בעצמה. היום לומדים בכל העולם מתוך הספר הזה איך לטפל בילדים אוטיסטיים. ההתחברות של כינרת לספר החשוב והמרתק הזה, הכתוב בפשטות ובחוכמה ובהתרגשות מדבקת (שלא התחלתי לקרוא אותו עד שלא חויבתי לעשות את זה בלחץ ההשתתפות בפרויקט הזה, ותודה למעריב לנוער על היוזמה) היא דבר מפליא ונפלא בעיניי. חשוב שנתעניין בצער האנושי ולא רק באופנת הפראדה או ווט אוור. ספרים טובים עושים אותנו לאנשים טובים יותר. אני מרגיש מיושן. "השטן לובשת פראדה" סרט בנות מובהק. לא בשבילי אמנם, אבל חמוד. "השטן" היא מריל סטריפ האגדית כבוסית תובענית ואימתנית ו"פראדה" הוא מותג כלשהו ("נעליים, אני חושבת", אמרה לי הבת שלי). גיבורת הסרט היא מזכירה חדשה שאין לה מושג ירוק באופנה עד שהיא לומדת להתלבש (ולכן כל בנות ישראל יכולות להזדהות איתה, שהרי כולנו היינו ילדות קטנות שלא מבינות כלום באופנה לפני שהפכנו לנשים קטנות ונוצצות). הכל כאן בנוי בעצם על דיקטטורת אופנה ומותגי צמרת. בין השאר, יש בסרט אינספור תצלומי תקריב של נעליים, תיקי עור יקרים להחריד (תיק עור תכלכל של מייקל ג'ייקובסון - אני בטח משבש את השם 1,900 - דולר בשבילכם), חזיות צמרת, חולצות צמרת וכו'. רק בנות ומטרוסקסואלים יכולים להתעניין בדברים כאלה. אני לא. "מלטף ומשקר" גם אני אהבתי במיוחד את הדיסק הראשון של עברי לידר, בעיקר את "תמיד אהבה", שיש לו גם קליפ נפלא. זהו בעיניי אחד השירים המושלמים בפזמון הישראלי, וכמבקר ספרות ושירה, אני מתפעל גם מהמילים, שיש בהן חן, חדשנות, כנות, קצב, הומור ופשטות, כל מה שהופך שיר לשיר טוב: "זה תמיד אהבה זה תמיד מסובך ונמאס/ פנים אנגליות ומעיל קצת משומש". כמה יפה. אגב, מה שמפתיע עוד בשיר הזה (לאור היציאה המאוחרת של עברי לידר מהארון) הוא שמדובר בשיר שעוסק ביחסים, אולי יחסי אהבה, עם בחורה, ומי שמככבת בקליפ נראית יפה ומקסימה במיוחד: "עוד לא אמרת מילה/ והיא כבר בלי חלק עליון". מה, יכול להיות שהיא הפחידה את עברי? "סאות'פארק" גם פה אני מסכים לגמרי עם כינרת. מדובר בסדרה אמריקאית מצוירת ומצחיקה - קרה שצפיתי והתפוצצתי מצחוק. די בנוסח "משפחת סימפסון", שגם הם נהדרים, אבל עוד יותר מוטרפת ועוד יותר מופרעת, עם המון גסויות ("אתה מפליץ אש" היא אחת הקלות שבהן), קללות, צעקות, אלימות ולעג לכל מה שזז בלי שום התחשבות בפוליטקלי קורקט (קצת בנוסח "פיני הגדול" הגאוני אצלנו, למי שזוכר), אבל הכל מצויר בכישרון אוורירי, ולכן לא מאיים באמת. ויש גם מוזיקה. וגם זה חלק מהכיף. אגב, "משפחת סימפסון" ו"סאות'פארק'" הן בעיניי החלק הכי טוב ביבוא הטלוויזיה האמריקאי אלינו, שאני שונא את רובו. אני שונא את "הסופראנוס", למשל (שם האלימות אמיתית ומבחילה, עם ציפוי עלוב ומתחנף של פסיכולוגיה); אני שונא את "סקס והעיר הגדולה" (סדרה מלאכותית לגמרי בנוסח האמריקאי הכי חלול); אני שונא את "ניפ/טאק" המזוויעה בחיתוכי הבשר שלה. יש לי הרגשה שגם יוצרי "סאות'פארק" שונאים את התרבות האמריקאית החלולה הזאת. הם ההפך ממנה. הכתבה המלאה נמצאת בגליון מעריב לנוער של השבוע

amit678

New member
הרעיון של ההחלפות פשוט ענק ../images/Emo13.gif

כמו שנאמר בכתבה, תמיד יש את האנשים האלו שאומרים שפעם הייתה תרבות והדור של היום זה לא הדור של פעם וכל זה ופה בבעצם יש אפשרות לבדוק מה הנוער חושב על מה ש"הדור של פעם" אוהב אחרי שניסה להאזין/ לקרוא/לצפות בדברים האלו וההפך. כי התוצאות בעצם הראו שדווקא אבא של כינרת הרבה יותר התבחר לבחירותיה של כינרת מאשר כמה שהיא התחברה לבחירות של אביה... אז מה הדור היותר טוב עכשיו?

שחף שלר

New member
יופי של רעיון

נראה לי ממש מעניין... ועמית, לפי דעתי ברור שהדור שלנו יותר טוב, לא?!

amit678

New member
אין כמו הדור שלנו ../images/Emo13.gif

בן כמה אתה ד"א?
כי אם אני לא טועה אתה לא כתב נוער...

אממ, כן...

כולם העירו לו על זה שהוא פרגן לי יותר מדי אגב, אם מישהו במקרה קרא את הכתבה בעיתון - לא להתייחס לעיסוקים/תחביבים, יצא מביך ביותר

amit678

New member
או שהוא פירגן או שהוא פשוט באמת אהב את זה...

אני לא חושבת שההורים שלי (חוץ מהקטע שעד שלא יהפכו את the marker לספר אבא שלי לא קורה ספרים
) לא היו אוהבים את הבחירות שלך כי הם באמת היו בחירות טובות שהרבה אנשים יכולים להתחבר אליהם, אם אבא שלך היה נותן ביקרת טובה על "השטן לובשת פארדה" זה באמת היה נראה מפרגן באופן מאולץ כי סרט בנות אבל בכל השאר...אני לא מכירה את אבא שלך אבל ההורים שלי היו מתחברים לבחירות שלך... אחלה בחירות דרך אגב

flora non

New member
אחלה כתבה!../images/Emo6.gif

רעיון מגניב ומקורי, אהבתי:). אצלי ואצל הורי יש בחירות דיי דומות. למזלי הם צעירים ברוחם, קלילים ותמיד יש לי על מה לדבר איתם. הטעם אצלנו לא תמיד משותף (לא אימא, רגל קרושה זה לא טעים><") אבל אנחנו תמיד מנסים להבין אחד את השני. למשל גיליתי לא מזמן שאבא שלי חובב פינק פלויד ועל כן העברתי ערב שלם בחפירה לאבא שלי שיזמזם לי את "זה האוס אוף רייסינג סאן", כדי שאחפש אותו על הפסנתר. עשינו אחד לשני כאב ראש לשבוע שלם...^^". עם אימי אני רואה תוכניות דומות, קונה בגדים ביחד איתה וגם שומעת דברים דומים- בקיצור היא סוג של חברה, מעבר לאימא:) לדעתי הבסיס למערכת יחסים טובה עם ההורים היא קודם כל להיפתח- כל אחד מצידו. לא חייבים להיות אחידים בדעת בכל דבר- זה אפילו לא מומלץ- כי אז החיים יהיו סתם שיעמומון אחד גדול... מה איתכם? מה לדעתכם הבסיס למערכת יחסים טובה? (אוי, איך החפירה שלי הגיעה לנושא הזה בכלל?!)

למה היית? את יכולה להשתתף גם../images/Emo29.gif אני כרגע בעיצומו של קריאת הספר של אבא../images/Emo11.gif רק חבל שהוא עוד לא התחיל לקרוא את הספר שלי למרות שבחרתי לו במיוחד את הספר הכי קל ברשימת הספרים החביבים עלי >___>

amit678

New member
ששאלתי את אבא שלי אם הוא רוצה "להחליף" איתי..

הוא שאל אותי אם יש לי ציפיות לגמור את הכתבה מתישהו השנה... נראה לי שאם הוא היה צריך לעשות את זה הוא היה בוחר בthe marker כספר או שהוא פשוט היה בוחר ספר שעשו עליו סרט (ואז "קורא" אותו בקולנוע
) ככה שאני כנראה מחליפה עם אימא...

יעל פלג

New member
גם אבא שלי עשה את זה

ספר ישן של 900 עמודים על מלחמת העולם לעומת ספר קליל מהשנים האחרונות של 150 עמודים בערך. הייתי צריכה לתת לו את הסיפור שאינו נגמר או משהו

למעלה