היום בדולפינריום

../images/Emo41.gif היום בדולפינריום ../images/Emo41.gif

אהלן חברים, היום הלכתי עם שני חבריי לדולפינריום לדיג בוקר. הם הלכו על דיג עם פתיון חי על בולונז (בננות קטנות) ואני באתי לדוג רגיל (עם בולונז כמובן) עם בצק מבושל ודליל. הייתה שם להקה ענקית של בורים אבל קטנים והם לא אכלו. בכל מקרה, בתחילה תפסתי כחילות קטנות ונתתי להם לפתיון החי. הם תפסו בננות קטנות וזרקו על חי - ללא הצלחה (בינתיים...) . לאחר מכן תפסתי סרגוס של 150 גרם... אבל כאן רק מתחיל הסיפור: עברנו אחר כך לתחילת המזח (עד עכשיו היינו בסופו) ואני כבר הייתי קצר בזמן היות והייתי גם צריך ללכת לבית ספר ב 10:00 (כלומר לצאת ב 9:15). מכה ראשונה שם - כלום, אבל מכה שניה - המצוף שלי שוקע למטה כמו מטורף, אני מושך ובטוח שאני תקוע בסלע, אבל אני נלחם בדג ! הוא מושך ואני מושך והטעות שלי הייתה שאני לא יודע למה אבל ניסיתי להעלות אותו מהר (כנראה בגלל שהתת מודע שלי אמר לי שאני חייב ללכת). שמעו - אני יודע מה זה להילחם בקרס בגדלים של עד חצי קילו, ואני ערב לכם שזה היה משהו הרבה יותר גדול. בקיצור, בגלל מהירות המשיכה הטיפשית שלי - איבדתי את הדג בכך שהקרס יצאה לו מהפה. אבל גם כאן עוד לא נגמר הסיפור: חבריי נשארו לדוג ואני ברחתי לבית ספר. בערב אחד מהם מתקשר אליי וסיפר על התוצאות: טרולוס בגודל של קרס גדול, גומבר של 300 גרם בערך, 4 קרסים יפים מאוד (300-400 גרם) ועוד קרסים קטנים יחסית. אני התבאסתי שלא נשארתי וסיימנו את השיחה. יש דייג בדולפינריום, לפחות בבוקר, לפחות בחורף...
. כמה טוב שהתחיל החורף. שיהיו לכולנו דגים גדולים !

הא ניר ניר

אתה לא יודע מה זה כוח של סרגוס? אתה יודע מה סרגוס חצי קילו יעשה לחכה שלך ולך? נו באמת אולי נפל בחכתך סרגוס גג 200 גרם יש להם כוח רב שאתה חושב שהם כרישים. אבל בכל זאת אני מאחל לך לתפוס סרגוסים של חצי קילו... ביי ותיכנס היום לצאט

מה מאחל לי ?! תפסתי כבר !!! ../images/Emo46.gif

אוהד אחי, אם היית קורא את הפורום לפני בערך שבועיים-שלושה היית קורא שהוצאתי בדיג לילה (שהיה מצוין וגם הוצאנו בו המון כחילות בגדלים מאוד יפים, שפיץ ועוד קרסים לא רעים) קרס של חצי קילו !! הוצאתי אותו לחלוטין מחוץ למים והוא כבר היה בידיים של חבר שלי אבל, לתסכולי הרב, פתאום נפלה לו הקרס מהפה (כשהוא היה כבר מעל לסלעים, חצי מטר ממני) והוא נפל על הסלעים (כי אני בטעות תקעתי את הקרס השנייה בבוהן של חבר שלי והוא היה עסוק גם בלהוציא אותה וגם בלהשתלט על הדג החזק הזה) וכעבור דקה נפל בין הסלעים לבריכה שהייתה שם. אני וחבר שלי השתגענו, חבר שלי ירד עם הדלי וכמעט שהצליח כבר לאסוף אותו מהבריכה, אבל בא גל גדול ושטף את הדג אל מרחבי הים בחזרה. כשראיתי את האכילה והתחלתי לגלגל את הרולר (דגנו למרחק קצת עם הבולונז כדי לתפוס שפיצים) הייתי בטוח שהרולר שלי יישבר, הוא בקושי התגלגל, כאילו נתפסתי בסלע שבא איתי לאט לאט... אז אוהד, לכן אמרתי שאני יודע מה זה להוציא קרסים של עד חצי קילו, וזה היה יותר גדול, בבטחון. אח, נהניתי לספר את הסיפור הזה על הסרגוס עוד פעם. למרות שזה מעלה בי דמעה...

קראתי אחי אבל

אני מתכוון לקרס שסיפרת עליו לפני יום או יומים. אני התכוונתי שתדוג עוד כאלו.ואל תרתח...

לייזר

New member
לניר ולאוהד

שלום לכם . עד שלא הוצאת את הדג אתה יכול רק לנחש כמה הוא שוקל וכשהוצאת את הדג צריכה להיות באמת יד מיוחדת בשביל להאריך משקל .אפשר לקנות משקל לדיג ובים תדע כמה שקל שבת שלום מחר דגן או בדולפי בי

הבהרה ../images/Emo26.gif

קיבלתי מסר אישי מחבר בפורום שהוא בעל נסיון רב והרבה ידע - שלא הבין לאיזה דג אני מתכוון כשאני אומר קרס. לכן החלטתי לרשום כאן הבהרה קטנה שקרס הוא שם נרדף לסרגוס, כמו שקומוניסט הוא שם נרדף לארס.

paluta

New member
תוספת להבהרה

ארס וקומוניסט מתקשרים יחד אבל למעשה זה לא בדיוק כך הארס הוא מחליף הצבעים שבחבורה ונקרא גם זיקית ואילו הקומוניסט הוא הארס השחור שצבעו כהה ובשרו טעים יותר ומעודן יותר משל הארס בקיצור ארס זה הסיכן ההודי והקומוניסט זה הסיכן המשויש או אולי להיפך - שוב אני נזכר שאני חייב לרכוש את מגדיר הדגים על מנת לדייק בעתיד.

סרגוס

New member
ניר , אין לך מזל!!!

אין לך מזל כל הדגים בורחים לך ( הגדולים) אבל על סבלנות!!! בסוף יבוא אחד יש הרבה דגים בים!!!

לא יודע אם אני מסכים איתך...

למרות שלאחרונה באמת קרו לי מקרים של דגים גדולים שברחו... לא יודע... אולי אתה צודק...
בכל מקרה, בדיג הבא שלי אני אתפוס איזו בננה קטנה או כחילה קטנה או בורי קטן ואזרוק על חי ואקווה לטוב. אני אתפוס כמה ואעשה מכמה מהם גם פילה או חתיכות ואזרוק עם קרס גדולה ונראה מה זה יביא. אם יש זמן שצריך לעשות דברים שכאלה (דיג על חי וחתיכות דגים) זה עכשיו, כשהטורפים מתחת לאף שלנו....

יום שבת בבוקר אני ידווח

אני בא על חי במזח הילטון תופס בורי של 10 גג 15 ס"מ וזורק איתו לים הפתוח. יש לי מקל מלא 2 חלקים ורולר 6 לגרים טוב מאוד. מקווה לתפוס.

למעלה